ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ειμαι πρωταρα στο θεμα γατα..πριν λιγες μερες βρηκα ενα γατακι σε μαυρα χαλια και το εφερα σπιτι.παρ οτι εχω σκυλο τα πανε τελεια αλλα το μεγαλο προβλημα ειναι αλλου...εχει ψηλομαθει να τα κανει στην αμμο της αλλα οποτε ειναι να κατουρησει η θα παει κατω απο το γραφειο η κατω απο το τραπεζι.εχω αγανακτησει,λες και το κανει επιτηδες.δε ξερω τι να κανω..μια βοηθεια παιδια...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ειμαι πρωταρα στο θεμα γατα..πριν λιγες μερες βρηκα ενα γατακι σε μαυρα χαλια και το εφερα σπιτι.παρ οτι εχω σκυλο τα πανε τελεια αλλα το μεγαλο προβλημα ειναι αλλου...εχει ψηλομαθει να τα κανει στην αμμο της αλλα οποτε ειναι να κατουρησει η θα παει κατω απο το γραφειο η κατω απο το τραπεζι.εχω αγανακτησει,λες και το κανει επιτηδες.δε ξερω τι να κανω..μια βοηθεια παιδια...
και τωρα ειμαι ενα βημα πριν απο την υστερικη κριση.αφου τα εκανε 2 φορες στην αμμο και καταχαρηκα και γεμισα ταυτοχρονα με τυψεις πως ειμαι ανυπομονη και δυσπιστη το χρυσο μου κατουρησε το κρεβατι και συγκεκριμενα ακριβως πανω απο το σεντονι μου!!αυτο δε το περιμενα ποτε.ειμαι σα το ζομπι απο τις 6 παρα ξυπνια και εχω αγανακτησει!
ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
και τωρα ειμαι ενα βημα πριν απο την υστερικη κριση.αφου τα εκανε 2 φορες στην αμμο και καταχαρηκα και γεμισα ταυτοχρονα με τυψεις πως ειμαι ανυπομονη και δυσπιστη το χρυσο μου κατουρησε το κρεβατι και συγκεκριμενα ακριβως πανω απο το σεντονι μου!!αυτο δε το περιμενα ποτε.ειμαι σα το ζομπι απο τις 6 παρα ξυπνια και εχω αγανακτησει!
Λοιπόν,πρώτα από όλα ψυχραιμία.Δεύτερων νομίζω ότι στην αρχή πρέπει να την παρακολουθείτε συχνά και όταν βλέπετε ότι λιγίζει τα πόδια της πάρτε την,τρέξτε και βάλτε την στην αμμολεκάνη της.Δυο τρεις φορές θα καταλάβει.Το μόνο πρόβλημα είναι ότι μπορεί να μην προλάβετε και να σας κάνει χάλια.Επίσης να τοποθετήσετε 2 αμμολεκάνες.Αν δεν διαβάσατε το άρθρο της ruko,διαβάστε το.Θα σας φανεί χρήσιμο.Καλή τύχη...
Λοιπόν,πρώτα από όλα ψυχραιμία.Δεύτερων νομίζω ότι στην αρχή πρέπει να την παρακολουθείτε συχνά και όταν βλέπετε ότι λιγίζει τα πόδια της πάρτε την,τρέξτε και βάλτε την στην αμμολεκάνη της.Δυο τρεις φορές θα καταλάβει.Το μόνο πρόβλημα είναι ότι μπορεί να μην προλάβετε και να σας κάνει χάλια.Επίσης να τοποθετήσετε 2 αμμολεκάνες.Αν δεν διαβάσατε το άρθρο της ruko,διαβάστε το.Θα σας φανεί χρήσιμο.Καλή τύχη...
το εχω διαβασει το θεμα αλλα δεν νομιζω πως εχει καποια σχεση με αυτο που εκανε χτες.
το θεμα ειναι πως οταν τη βλεπω να ετοιμαζεται να κατουρησσει τρεχω να τη βαλω στην αμμο(για το αλλο παει μονη της)..οταν δε τη βλεπω ομως μου τα κανει χαλια.μπορει να ακουγεται εγωιστικο,εγω γατα δε ξαναχα ποτε και μου ειχαν πει ολοι οτι θα μαθει(οπως των φιλεναδων μου τα ψιψινια που μαθαν αμεσως)πολυ πιο ευκολα απ οτι εμαθε το σκυλι μου..φοβαμαι μη της μεινει συνηθεια και κατουραει κρεβατια δε θα το αντεξω ..
ruko
Διάσημο μέλος
Επί του πρακτικού τώρα:
Λες ότι προτιμάει να τα κάνει κάτω από τραπέζια και γραφεία. Μήπως η λεκάνη της είναι υπερβολικά εκτεθειμένη; Μήπως είναι σε μέρος απ' όπου περνάει κόσμος ή κοντά σε ηλεκτρικές συσκευές που κάνουν θόρυβο; Μπορεί να πηγαίνει κανονικά για τα κακά της, αλλά αυτά πρέπει να σκάψει και να τα κρύψει. Τα τσίσα γίνονται οπουδήποτε.

Μπορείς να βάλεις προσωρινά μια δεύτερη λεκάνη στο ένα σημείο όπου πηγαίνει (ένα μικρό λεκανάκι για τα ρούχα είναι μια χαρά). Αν αρχίσει να το συνηθίζει, μπορείς να το μετακινήσεις σιγά-σιγά σε άλλο μέρος του σπιτιού.
Επίσης, επειδή μάλλον δεν είναι πρακτικό να γεμίσεις το σπίτι λεκάνες,
απέκλεισέ της την πρόσβαση από όλα τα υπόλοιπα σημεία όπου πηγαίνει και κυρίως από το υπνοδωμάτιο, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Αν μείνουν εκτεθειμένα θα πυροδοτούν την ανεπιθύμητη συμπεριφορά.Αν αυτά δεν φέρουν αποτέλεσμα, ίσως χρειαστεί να της κάνεις επανεκπαίδευση στο μπάνιο (δε νομίζω να φτάσετε μέχρι εκεί).
Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι το σπίτι σου να είναι πολύ μεγάλο για το μέγεθός της και να μη θέλει να διανύει τεράστιες αποστάσεις για να φτάσει στην τουαλέτα της. Σ' αυτή την περίπτωση, η δεύτερη λεκάνη θα βοηθήσει τώρα που είναι μικρή.
Πάντως, είναι αλήθεια ότι τα μικρά μαθαίνουν πολύ γρήγορα και δε νομίζω να έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα.
vickytzo
Νεοφερμένο μέλος
.. Εντάξει λοιπόν, θα το δεχτώ ότι έχω μία γατούλα που την ενθουσιάζει το σκάψιμο! Ευχαριστώ πολύ! 
Athens_K
Νεοφερμένο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Αυτό ακούγεται σαν προσπάθεια του νεοφερμένου να επιβληθεί στο σπίτι...Τις τελευταίες 2 μέρες κάνει κακάκια της έξω από την άμμο της μεγάλης μου γάτας(?)
Πώς είναι οι σχέσεις μεταξύ τους;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Athens_K
Νεοφερμένο μέλος
Αυτό ακούγεται σαν προσπάθεια του νεοφερμένου να επιβληθεί στο σπίτι...Πώς είναι οι σχέσεις μεταξύ τους;
Παραείναι μικρό για να το βλέπει έτσι....Ακόμα ψάχνει για θηλή...Κοίταξε τις πρώτες μέρες η μεγάλη δε την πήγαινε καθόλου όλο χχχχχ χχχ και τα λοιπά. Η μικρή όμως δε το καταλαβαίνει και προσπαθεί να παίξει μαζί της. Τώρα τελευταία έχουν ξεκινήσει το παιχνίδι αλλά υπάρχουν και στιγμές που αρχίζει πάλι τα χχχχχχ...

Athens_K
Νεοφερμένο μέλος
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σαχ.Αννα
Νεοφερμένο μέλος
anesperos13
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εχω μεγαλο προβλημα και θελω τη βοηθεια σας.
Ειμασταν 3 μηνες στη Κρητη με τα γατακια και τωρα που γυρισαμε η μεγαλη δε λεει να τα κανει περα απο ελαχιστες φορες στην αμμολεκανη της.
Αγορασα καινουργια αμμολεκανη, (εχω δυο οπως και στη Κρητη) μιας και εχω δυο γατακια αλλαξα αμμο και διαφορετικη μαρκα μηπως φταει αυτο, την καθαριζω καθημερινα και προσεκτικα αλλα αυτη πηγαινει εξω απο τη τουαλετα και τα κανει..
πριν το καλοκαιρι πηγαινε καμια φορα μεσα στο μπανιο και εκανε την αναγκη της στη μπανιερα. μαλλον αν δεν ηταν καλα καθαρισμενη η αμμος της.. Ομως τωρα??
Τι να κανω? ολο το σπιτι ειναι μοκετα και ειναι επικινδυνο και για την υγεια μου αλλα και για την περιπτωση που το μαθει η μανα μου..! και δε λεει να τις κλεινω στο μπαλκονι οταν κοιμαμαι και δεν μπορω να ελεγχω μηπως παει να τα κανει η οταν λειπω..
παρακαλω βοηθηστε.. ευχαριστω!
moukelis
Επιφανές μέλος
Ειναι στειρωμενη η γατουλα σου;Την πηγατε στο γιατρο,μηπως εχει καποιο οργανικο αιτιο η συμπεριφορα της;
anesperos13
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλημερα.
Ειναι στειρωμενη η γατουλα σου;Την πηγατε στο γιατρο,μηπως εχει καποιο οργανικο αιτιο η συμπεριφορα της;
δεν ειναι στειρωμενη. το αρσενικο ειναι στειρωμενο.
πως μπορει να ειναι οργανικο απο τη στιγμη που πηγαινει εκει σταθερα λες και ειναι η αμμολεκανη της?
moukelis
Επιφανές μέλος
anesperos13
Εκκολαπτόμενο μέλος
τωρα ομως οταν γυρισαμε αθηνα και εχω και τον γιο μαζι ειχα μια αμμολεκανη. αυτη πηγε τουαλετα παλι και τα εκανε στη μπανιερα οπως παλια.. αρχισα λοιπον να κλεινω τη μπανιερα εβαλα και δευτερη αμμολεκανη, τις καθαρισα καλα και αυτη πηγαινει στη τουαλετα βλεπει τη πορτα κλειστη νιαουριζει απο εξω αρκετη ωρα και μετα τα κανει εξω απο τη πορτα μιας και δε μπορει να μπει.. και αυτο συνεχιζεται..
moukelis
Επιφανές μέλος
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
anesperos13
Εκκολαπτόμενο μέλος
να βαλεις λεμονι ή ξυδι ή πιπερι στην περιοχη που τα κανει συνηθως..καλο ειναι να παρεις το feliway που ειναι φερομονες και βοηθαει σε τετοια προβληματα. τι ηλικια εχει? μηπως πρεπει να στειρωθει?
αν βαλω στη μοκετα κατι απο ολα αυτα δε θα πλησιαζει? η θα φυγει η μυρωδια των ουρων? (κανει ολες τις τις αναγκες εκει!)
το feliway τι κανει? ειναι 4 χρονων.
τις εκανα ενεση το καλοκαιρι για να της φυγει ο οιστρος για να τη στειρωσω στη γιατρο μου εδω στην Αθηνα. Ομως ηθελα να περασει λιγος καιρος για να προσαρμοστει λιγο καλυτερα παλι.
αρα απο τη στιγμη που της εχω κανει την ενεση δεν νομιζω να ειναι για μαρκαρισμα καθως κανει και τα κακα της εκει. αρα δυσκολο μου φαινεται.. μαλλον απο συνηθεια..
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool