evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
η συγκεκριμενη ενεση εχει αρκετες παρενεργειες, απορω πως την κανουν οι γιατροι..για καλο και για κακο κανε της μια αναλυση αιματος, γιατι ποτε δεν ξερεις..οσο αν θα φυγει η μυροδεια της αμμωνιας δεν γνωριζω, απλα θα την αποθει..ομως υπαρχει παλι το ενδεχομενο να παει σε αλλο σημειο. το feliway θα την χαλαρωσει αν ειναι απο στρες ,αντιδραση ή μαρκαρισμα περιοχης, δεν πιανει παντα αλλα βοηθαει. αποψη μου ειναι να της κανεις πρωτα αναλυσεις αιματος, και βιοχημικες, και μετα αμεσως στειρωσηαν βαλω στη μοκετα κατι απο ολα αυτα δε θα πλησιαζει? η θα φυγει η μυρωδια των ουρων? (κανει ολες τις τις αναγκες εκει!)
το feliway τι κανει? ειναι 4 χρονων.
τις εκανα ενεση το καλοκαιρι για να της φυγει ο οιστρος για να τη στειρωσω στη γιατρο μου εδω στην Αθηνα. Ομως ηθελα να περασει λιγος καιρος για να προσαρμοστει λιγο καλυτερα παλι.
αρα απο τη στιγμη που της εχω κανει την ενεση δεν νομιζω να ειναι για μαρκαρισμα καθως κανει και τα κακα της εκει. αρα δυσκολο μου φαινεται.. μαλλον απο συνηθεια..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anesperos13
Εκκολαπτόμενο μέλος
η συγκεκριμενη ενεση εχει αρκετες παρενεργειες, απορω πως την κανουν οι γιατροι..για καλο και για κακο κανε της μια αναλυση αιματος, γιατι ποτε δεν ξερεις..οσο αν θα φυγει η μυροδεια της αμμωνιας δεν γνωριζω, απλα θα την αποθει..ομως υπαρχει παλι το ενδεχομενο να παει σε αλλο σημειο. το feliway θα την χαλαρωσει αν ειναι απο στρες ,αντιδραση ή μαρκαρισμα περιοχης, δεν πιανει παντα αλλα βοηθαει. αποψη μου ειναι να της κανεις πρωτα αναλυσεις αιματος, και βιοχημικες, και μετα αμεσως στειρωση
Οταν λες παρενεργειες?? εμενα μου πε οτι θα την ανακουφιση για ενα τριμηνο τιποτα αλλο..
να κανω αναλυση αιματος? θα την κανει η κτηνιατρος? γιατι τη μπορει να δειξει??
στην αμμολεκανη γιατι δε παει??
το feliway σε τι μορφη ειναι?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
αυτου του ειδους ενεσεις μπορει να προκαλεσουν καρκινο και πυομητραΟταν λες παρενεργειες?? εμενα μου πε οτι θα την ανακουφιση για ενα τριμηνο τιποτα αλλο..
να κανω αναλυση αιματος? θα την κανει η κτηνιατρος? γιατι τη μπορει να δειξει??
στην αμμολεκανη γιατι δε παει??
το feliway σε τι μορφη ειναι?
και ηδη αργησε παρα πολυ να στειρωθει οποτε κινδυνευει διπλα. αναλυση αιματος θα της κανει η κτηνιατρος, κανε γενικες και βιοχημικες.
για να δεις γιατι δεν παει πρεπει να δεις αν δεν εχει καποιο προβλημα στα νεφρα, στο ουροποιητικο γενικα ή δεν ξερω ποιο αλλο προβλημα. επισης και το στρες μπορει να οφειλεται απο την μετακομιση.
το feliway υπαρχει σε 2 μορφες, ενα με υγρο που μπαινει στη πριζα, και σε σπρευ.
ευχομαι να μην ειναι προβλημα υγειας..
anesperos13
Εκκολαπτόμενο μέλος
διαβαζα τα αρθρα για το πως να το αντιμετωπισω στο ειδικο θεμα και ελεγε οτι μπορει να φοβαται..
σκεφτομαι οτι και στη κρητη πηγαινε σε ενα ησυχο μερος και τα εκανε καμια φορα στην αυλη..
ειναι πολυ φοβιτσιαρα η μαμα και λιγο αντικοινωνικη.. ενω ο γιος που ειναι στο κοσμο του κατουραει και στις δυο αμμολεκανες οτι ωρα να ναι.
επισης ειναι και περσικη μακρυτριχη δλδ που τα εχουν αυτα..
ισως φταιει που και οι δυο αμμολεκανες ειναι στο πισω μπαλκονι που ειναι στενο και ειναι και στο 5ο οροφο και ισως τρομαζει.. θα δοκιμασω να το βαλω η στο αλλο μπαλκονι τη μια η στο μπανιο (αν και μπαινει μεσα στη μπανιερα)
επισης ισως επειδη ο γιος κατουραει και στις δυο δε θελει να πλησιαζει αυτη??
πως κανεις βιοχημικες?? σε εργαστηριο?
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
και τις γενικες και τις βιοχημικες θα στις κανει η κτηνιατρος , δλδ μια φορα θα της παρουν αιμα της γατουλας.μετα θα τα στειλει η γιατρος σε εργαστηριο και μετα απο 2 μερες θα βγουν τα αποτελεσματα. δεν ειναι ακριβες αναλυσεις..βασικα καθε 6μηνο ή εστω χρονο πρεπει να τις κανουν, ειναι θεμα ρουτιναςδεν νομιζω να ειναι προβλημα υγειας,
διαβαζα τα αρθρα για το πως να το αντιμετωπισω στο ειδικο θεμα και ελεγε οτι μπορει να φοβαται..
σκεφτομαι οτι και στη κρητη πηγαινε σε ενα ησυχο μερος και τα εκανε καμια φορα στην αυλη..
ειναι πολυ φοβιτσιαρα η μαμα και λιγο αντικοινωνικη.. ενω ο γιος που ειναι στο κοσμο του κατουραει και στις δυο αμμολεκανες οτι ωρα να ναι.
επισης ειναι και περσικη μακρυτριχη δλδ που τα εχουν αυτα..
ισως φταιει που και οι δυο αμμολεκανες ειναι στο πισω μπαλκονι που ειναι στενο και ειναι και στο 5ο οροφο και ισως τρομαζει.. θα δοκιμασω να το βαλω η στο αλλο μπαλκονι τη μια η στο μπανιο (αν και μπαινει μεσα στη μπανιερα)
επισης ισως επειδη ο γιος κατουραει και στις δυο δε θελει να πλησιαζει αυτη??
πως κανεις βιοχημικες?? σε εργαστηριο?
τα περσικα να ξερεις οτι ειναι πολυ επιρρεπη σε νεφρικα προβληματα..
οσο στο οτι ο μικρος παει και στις 2 αμμολεκανες, παιζει και αυτο..αλλα νομιζω πρωτα να αποκλισεις τα προβληματα υγειας..
anesperos13
Εκκολαπτόμενο μέλος
και τις γενικες και τις βιοχημικες θα στις κανει η κτηνιατρος , δλδ μια φορα θα της παρουν αιμα της γατουλας.μετα θα τα στειλει η γιατρος σε εργαστηριο και μετα απο 2 μερες θα βγουν τα αποτελεσματα. δεν ειναι ακριβες αναλυσεις..βασικα καθε 6μηνο ή εστω χρονο πρεπει να τις κανουν, ειναι θεμα ρουτινας
τα περσικα να ξερεις οτι ειναι πολυ επιρρεπη σε νεφρικα προβληματα..
οσο στο οτι ο μικρος παει και στις 2 αμμολεκανες, παιζει και αυτο..αλλα νομιζω πρωτα να αποκλισεις τα προβληματα υγειας..
αρα θα πρεπει να τη παω πρωτα για εξετασεις και μετα για στειρωση!
δε θα ειχε αλλα συμπτωματα?
τι θα κανω με τον χοντρο που κατουραει οπου βρει αμμολεκανη!
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
οπως σου ειπα δεν περνουν χρονο για να βγουν τα αποτελεσματα, οποτε καντε τα πρωτα, συζητειστε τα αποτελεσματα με το γιατρο σου, και μετα κανετε την στειρωση ..αρα θα πρεπει να τη παω πρωτα για εξετασεις και μετα για στειρωση!
δε θα ειχε αλλα συμπτωματα?
τι θα κανω με τον χοντρο που κατουραει οπου βρει αμμολεκανη!
μερικες φορες τα συμπτωματα δεν φαινονται..δεν σου λεω οτι σιγουρα εχει κατι , αλλα ειναι πιο σωστο απο εκει να ξεκινησεις
να την καθαριζεις συχνα, ετσι ωστε να μενει παντα η μια καθαρη..
ελπιζω να βοηθησα, θα σε βοηθησει περισσοτερο ο γιατρος σου οταν την εξετασει

anesperos13
Εκκολαπτόμενο μέλος
samis
Δραστήριο μέλος
Παρόλα αυτά, αποφάσισα να την υιοθετήσω γιατί την αγάπησα απ την πρώτη στιγμή και υπέθεσα ότι ίσως μπορεί να φταίει η συμβίωση με άλλες γάτες. Την πήγα σε ένα γιατρό ο οποίος μου είπε ότι έχει κάποιο πρόβλημα με τον κερατοειδή των ματιών της και ότι αν δεν κάνει θεραπεία μπορεί να τυφλωθεί. Μου είπε ότι την ταλαιπωρεί πολύ αυτό και ότι ποναει συνεχεια. Του είπα και αυτό με τα τσισακια και μου ειπε ότι ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που τα κάνει εκτός λεκάνης.
Την πηρα σπίτι όπου πρέπει καθημερινά να τις βάζω 4 φόρες κάτι σταγόνες “tobradex” και μια φορά πριν κοιμηθεί ένα gel που λέγεται “dacrio gel” Είναι πάρα πολύ ήσυχη και δεν παραπονιέται σχεδόν καθόλου. Αφού την έκανα και μπάνιο και κάθισε κάτω απ το νερό χωρίς να βγάλει κιχ.
Την πρώτη μέρα την περιόρισα στο μπάνιο όπου έκανε τα τσισάκια της μια φορά στο χαλάκι και μια στην λεκάνη της κανονικά. Απο τότε κανονικά πήγαινε στην λεκάνη της εκτός από εχτες που 2 φόρες τα έκανε στον καναπέ.
Η μονή αλλαγή που δεν ξέρω αν φταίει αυτό είναι ότι έβαλα δοκιμαστικά την λεκάνη της την ημέρα στο μπαλκόνι όπου την είδα 2 φορές να πηγαίνει κανονικα και να κανει εκει τσισα και ότι προχθές την έκανα μπάνιο. (ίσως παρόλο που δεν το έδειξε να μην τις άρεσε και να πειράχτηκε)
Τι λέτε να κάνω?.
ruko
Διάσημο μέλος
Ενδεχομένως το χτεσινό ατύχημα να οφείλεται στην απότομη αλλαγή της τοποθεσίας της λεκάνης. Επίσης είναι πιθανόν το ζώο να είναι ακόμα ελαφρώς στρεσαρισμένο και να μην έχει συνηθίσει εντελώς τον καινούργιο χώρο.
Για την ώρα, θα σου πρότεινα να βάλεις μια δεύτερη αμμολεκάνη στο σημείο που την είχες αρχικά (στο μπάνιο, αν κατάλαβα καλά; ) και να αφήσεις την άλλη στο μπαλκόνι, αφού φαίνεται να τη χρησιμοποιεί. Κι επίσης να απομακρύνεις τα αντικείμενα που έχει λερώσει (ελπίζω να είχες κάποιο κάλυμμα για τον καναπέ σου και να μην τα έκανε κατευθείαν πάνω στο ύφασμα)

Λογικά θα στρώσει με τον καιρό, μου φαίνεται ότι πάει πολύ καλά.
samis
Δραστήριο μέλος
Σαχ.Αννα
Νεοφερμένο μέλος

samis
Δραστήριο μέλος
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
samis
Δραστήριο μέλος
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
samis
Δραστήριο μέλος

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
τις γενικες και βιοχημικες κανονικα 1 φορα τον χρονο.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
κωστας κωνσταντινου
Νεοφερμένο μέλος
καλησπερα σε ολους.
ειμαι νεο μελος και καταρχας θα πρεπει να ευχηθω ολοψυχα αυτο το site να συνεχισει να εχει την επιτυχια που εχει μεχρι τωρα.
Ο λογος που απευθυνομαι σε οποιον μπορει να βοηθησει ειναι οτι εχω ενα κοκκινο πολυ γλυκο και πολυ συναισθηματικο γατακι το οποιο ομως παρουσιαζει την εξης συμπεριφορα: οταν θελει να κανει τα κακα του αποφασιζει να τα κανει στα πλακακια του πατωματος , ενω οταν θελει να ουρισει πηγαινει στην τουαλετα που εχω εξω στο μπαλκονι.
Οπως καταλαβαινετε ειμαι δυο φορες την ημερα με χαρτοπετσετες και γαντια στο χερι για να ταμαζεψω.
Το χειροτερο ειναι οταν αποφασισει να τα σκεπασει με καποια χαλακια ή κουρτινες οποτε πλενω και αυτα.
Το γατακι ειναι περιπου 6 μηνων και το εχω εδω και 4 μηνες οποτε δεν νομιζω οτι δεν εχει εκπαιδευτει ακομα να τα κανει στην αμμο.
Εχω αλλαξει μαρκα αμμου κανα δυο φορες αλλα δεν εχει αλλαξει τιποτα.
εχω προσεξει οτι εχει σκουληκακια.Θα του δωσω φαρμακο την αλλη εβδομαδα.
Υπαρχει περιπτωση να μην κανει τα κακα του στην αμμο λογω των σκουληκιων?
Και τα ουρα του γιατι τα κανει στην αμμο?
Επισης εχω βαλει πολλες φορες την αμμο του μεσα και μαλιστα στα σημεια που τα κανει μπας και αλλαξει τιποτα.
Δυστυχως δεν αλλαξε συνηθειες.
Διαβασα και τα σχετικα μηνυματα απο αλλους ''ομοιοπαθεις" αλλα δεν διαφωτιστηκα.
Για αυτο ξαναβαζω το θεμα μπας και προκυψε καμμια νεωτερη ιδεα.
Σας ενημερωνω οτι εχω αλλα 6 γατακια τα οποια για οποιαδηποτε αναγκη τους πηγαινουν στην τουαλετα.
Τα πηγαινει πολυ καλα μαζι τουσ οποτε δεν τιθεται θεμα οτι εξαιτιας τους δεν θελει να πηγαινει στην τουαλετα.
Ευχαριστω για το χρονο που μου δωσατε διαβαζοντας το μηνυμα.
Εαν υπαρχει καποια ιδεα θα χαρω να την ακουσω.
ευχαριστω
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool