vicky galanopoulou
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
securitasgr
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
securitasgr
Νεοφερμένο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Alni
Νεοφερμένο μέλος
θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα προβλημα που έχω με την γάτα μου . Δυστυχώς έδω και κάμποσο καιρό , μου κατουράει το κρεββάτι. Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Της έχω ένα πολύ ευρυχωρο κουτί με πάντα καθαρή την άμμο. Στο συγκεκριμένο σημείο πήγαινε κανονικά στην τουαλέτα μέχρι που άρχισε να μου λερώνει το στρώμα και προσφάτως άρχισε να τα κάνει γενικά γυρω γύρω..και φυσικά και στο κρεββάτι μου!!. Αναγκάζομαι να έχω την πόρτα κλειστή και να μην την αφήνω σε αυτό τον χώρο, αλλά αυτό δεν μου αρέσει
και δεν είναι η λύση.δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Γενικά η γάτουλα σαν χαρακτήρας είναι πολύ ήσυχη και καθόλου παιχνιδιάρα. Είναι περσίας δεν ξερω αν παίζει κάποιο ρόλο, αν είναι πιο ευαίσθητες ή κάτι τέτοιο.Επίσης έχει και μικρά ,6 στο σύνολο. Παρακαλώ βοήθεια γιατί είμαι απεγνωσμένη.....

chryssa
Διάσημο μέλος
Έχοντας διαβάσει το σχετικό άρθρο στην αρχή και κάποιες από τις απαντήσεις, έχω τα εξής στο μυαλό μου:
1) κάποιο πρόβλημα υγείας (τα περσικά αντιμετωπίζουν συχνά θέματα με το ουροποιητικό). Μια βόλτα στον κτηνίατρο για εξετάσεις είναι κατά τη γνώμη μου απαραίτητη.
2) στρες. Γράφεις ότι έχει 6 γατάκια, μήπως είναι μικρή σε ηλικία και δεν ήταν ψυχολογικά έτοιμη να ανταπεξέλθει στο ρόλο της μανούλας? Ακούγεται κάπως, αλλά και τα ζώα αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα, όπως και οι άνθρωποι. Μήπως της έχουν πέσει πολλά και έχει πάθει υπερκόπωση θηλάζοντας 6 μικρά? Ίσως χρειάζεται κάποια ενίσχυση στη διατροφή της (αυτό όμως θα στο πει ο κτηνίατρος). Μήπως τα μικρά είναι σε ηλικία που μεγαλώνουν και την εκνευρίζουν? Μήπως έχει ξανά οίστρο? Μήπως δεν χωνεύει το φίλο σου? (έχει συμβεί σε φίλη!
)Πρώτα όμως πρέπει να δεις το θέμα της υγείας...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Κατα τα άλλα΄,κάποια γατιά το παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα.Και η δικιά μου θηλυκιά το κάνει που και που.Περυσι τέτοια εποχή..με είχε ρημάξει στο κατούρημα,και αναγκάστικα και εγώ να κλείνω την πόρτα του δωματίου ,όταν δεν ήμουν μέσα.Η δικιά μου δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας,ούτε ήταν στρεσαρισμένη.Το έκανε απο μικρή όμως,και μάλλον ζηλεύει τον αρσενικό.Τώρα το κάνει πολύ αραιά.

την πήγα στον κτηνίατρο και του ανέφερα το πρόβλημα με το κατούρημα αλλά δεν μου είπε κάτι. Είπε ότι θα περάσει, ούτε εξετάσεις της έκανε. Μου είπε ότι τα γατιά θα πρέπει να σταματήσουν να θυλάζουν γιατί έχει κουραστεί η γάτα και της κάναμε μια ένεση για να σταματήσει το γάλα και ο οίστρος. Οίστρο μπορεί να έχει αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γενικά όταν έχει δεν δείχνει τίποτα. Το συνήθειο με το κατούρημα το κάνει πριν από τα γατιά όμως.Να ζηλεύει τόσο το αγόρι μου και να κατουράει στο κρεββάτι σαν διαμαρτυριά?Αλλά και αυτό να συμβαίνει τι πρεπει να κάνω σε αυτή την περίπτωση?Δεν ξέρω μήπως τελικά έχει στρες από την γέννα..Νομίζω ότι ίσως να θα έπρεπε να την πάω και σε άλλο κτηνίατρο..?
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Μπορεί να είναι το στρες, μπορεί να είναι κάποια άλλη αιτία (πχ να μην βρήκε καθαρή την αμμολεκάνη της) οπότε ρώτησε τον κτηνίατρο της για να βεβαιωθείς.

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
https://www.feliway.com/gb
Επιπλέον, καθάρισε την αμμολεκάνη της χωρίς να χρησιμοποιήσεις χλωρίνη και φρόντισε να την τοποθετήσεις κάπου όπου το γατάκι θα αισθάνεται ασφαλισμένο για να κάνει την ανάγκη του. (π.χ όχι κοντά σε πόρτες ή παράθυρα, όπου θα μπορούσε να "παραφυλάει κίνδυνος")
Εάν άρχισε με λερώματα πολύ ανησυχώ...Ελπίζω να μην ξανασυμβεί γιατί το δις εξαμαρτείν....πρόβλημα!!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
). Τον έβλεπες ότι ήταν ανήσυχος - έψαχνε όλη την ώρα καινούρια μέρη για να μαρκάρει. Πήγαινε και μύριζε για ώρα το σημείο που ήθελε να μαρκάρει, το μάρκαρε και μετά επέστρεφε να το ξαναμαρκάρει (αφότου το καθαρίζαμε). Όλα αυτά πιθανότατα προκλήθηκαν από στρες γιατί είχε αλλάξει αρκετά το ωράριο μου και δεν είχαμε πολύ χρόνο να ασχολούμαστε μαζί του. Τις τελευταίες ημέρες όμως παίζουμε μαζί του (του πήρα και καινούρια παιχνιδάκια) και είμαστε περισσότερη ώρα στο σπίτι, έχουν έρθει και οι δικοί μου και ηρέμισε αρκετά. Του έφυγε η ανησυχία και δεν πάει να μαρκάρει ούτε καν σε σημεία που είχε μαρκάρει στο παρελθόν
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι για κάθε συμπεριφορά, κρύβεται μια αιτία. Το περιστατικό με τα κακακιά εκτός λεκάνης μπορεί να είναι μεμονωμένο, αλλά μπορεί όμως να την ενοχλεί κάτι. Πιθανότατα οφείλεται στο στρες όπως είπαν και παραπάνω. Προσπάθησε λοιπόν να ασχολείσαι περισσότερο μαζί της για να νιώσει καλύτερα και παρατήρησε να βρεις τι μπορεί να την ενοχλεί 
tia
Εκκολαπτόμενο μέλος
καλημέρα σε όλους,

έχουμε έναν γατουλίνο (8 μηνων) ο οποίος εδω και 2 μήνες πηγαίνει και κάνει τα κακά του ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ κάτω από την τραπεζαρία.όλη την υπόλοιπη μέρα πηγαίνει κανονικότατα στην αμμολεκάνη του.η μαμά μου έχει ψεκάσει με απωθητικό σπρέι για γάτες ,με λεμόνι,με ξύδι ως και βίξ...αλλά δεν καταλαβαίνει τπτ...
το μόνο πράγμα που έχει αλλάξει στο σπίτι είναι οτι η άλλη μας γατούλα είναι έγκυος (όχι από αυτόν) και το ότι εγώ και ο γάτος μου ήμασταν στο σπίτι για τις γιορτές και φύγαμε πριν 2 μήνες..δλδ όταν άρχισε να το κάνει.. προφανώς κάτι τον ενοχλεί και το κάνει από αντίδραση....ξέρετε κάποιον άλλο τρόπο που ίσως να έχει αποτέλεσμα και το σταματήσει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rebel M
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πρόσφατα άλλαξα θέση στο δοχείο με την άμμο και η γάτα μου έκανε 2 φορές τη δουλειά της εκτός δοχείου. Η μία από τις δύο μάλλιστα ήταν πάνω στ κρεβάτι της μαμάς μου. Τ θέμα είναι ότι ποτέ δεν την αφήναμε να άνέβει πάνω στ κρεβάτι της μαμάς γτ δεν θέλει και εκείνη τ ήξερε πολύ καλά! Τ ερώτημα είναι ότι έστω ότι βιαζόταν, γτ να επιλέξει να τα κάνει σε ένα απαγορευμένο μέρος? Μήπως τρέχει κάτι άλλο???? Παρακαλώ βοηθήστε γιατί ο μπαμπάς μου έχει νευριάσει πολύ και θέλει να την διώξει.

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Γιατί δεν βάζεις λοιπόν την αμμολεκάνη της στο σημείο ακριβώς που ήταν πριν; Αν δεν μπορείς να την επιστρέψεις εκεί μπορούμε να σκεφτούμε κάποιο άλλο μέρος να την βάλεις..
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool