Λίγη βοήθεια για την 1η μου γατούλα

fede_gr

Νεοφερμένο μέλος

Ο fede_gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Παιδιά πήρα σήμερα την πρώτη μου γατούλα απο φιλοζωική. Τα βασικά τα ξέρω, μου τα είπαν και απο εκεί. Το πρόβλημα μου είναι οτι μετά απο μερικές ώρες είχει συνηθίσει το δωμάτιο που την έβαλα και άρχισε να νιαουρίζει συνεχώς. Την έχω αφήσει να τριγυρνάει σε 1-2 δωμάτια ακόμα αλλά συνεχώς νιαουρίζει. Έχει και φαϊ και νερό και η άμμος μια χαρά. Δεν ξέρω τι παίζει όμως. Τι να κάνω; να την αφήσω στο άλλο το δωμάτιο μόνη της μέχρι να σταματήσει;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Λίγη βοήθειο για την 1η μου γατούλα

Οχι μονη της αν μπορεις...μηπως ζηταει την παρεα σου νιαουριζοντας??????? Το φαγητο το νερο και την αμμο εχει συνειδητοποιησει που ειναι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημερα..και καλωσηρθες.:)
Εφοσον δειχνει οτι δεν φοβαται..και δεν εχει προβλημα με το υπολοιπο σπιτι..δεν υπαρχει λογος να την περιορισεις.
Ειναι λογικη αυτη η αντιδραση..διοτι ειναι πολυ αγχωμενη απο την αλλαγη περιβαλλοντος.
Απλα...προσπαθησε να μην γινονται αποτομοι θορυβοι..να εισαι ηρεμη εσυ...μην την πιεσεις για χαδια..και ολα καλα θα πανε.:)

Με λένε Δημήτρη καταρχήν ευχαριστώ για την βοήθεια σας. Λοιπόν ξέρει που είναι και η άμμος και το νερό και το φαϊ γιατι τα έχει χρησιμοποιήσει όλα. Τώρα το βασικό μου θέμα είναι.. Εγώ ας πούμε λέω τώρα να κοιμηθώ. Τι να την κάνω? Να την φέρω μέσα στο δωμάτιο μου; να την αφήσω εκεί; να την αφήσω ελεύθερη σε όλο το σπίτι; Πως θα γίνει να σταματήσει τα διαρκή νιαουρίσματα;

Κατα τη γνωμη μου αστην ελευθερη και κοιτα πως θα κυλησει...Αν δεν σε αφηνει κλεισε την πορτα του δωματιου σου τουλαχιστον για τις πρωτες μερες μεχρι να συνηθισει...

ποπο παιδιά δεν μπορώ να κοιμηθώ ακόμα.... ό,τι και αν κάνω αρχίζει και νιαουρίζει.... δεν ξέρω μήπως ενοχληθούν και οι γείτονες....

χαιδεψε τη λιγο, αγκαλιασε τη..μηπως θελει παιχνιδι; σκεψου οτι στη φιλοζωικη λογικα ειχε παρεα ενω τωρα ειναι μονη σε ενα αγνωστο μερος.
κι εφοσον ξερει που ειναι το φαι και η αμμος της, πιστευω οτι μπορεις να την αφησεις ελευθερη μεσα στο σπιτι. μπορει ετσι ν'ασχοληθει με την εξερευνηση και να σταματησει τις φωνες.

να φανταστώ ότι η γατούλα είναι στειρωμένη έτσι; Τα νιαουρίσματα δεν τα σταματάεις καθόλου ή νιαουρίζει εξω από την πόρτα του δωματίου σου ας πουμε; Το λογικό ειναι να είναι καπως αναστατωμένη από την αλλαγή περιβάλλοντος αλλα αν αυτό συνεχιστεί για τις επομενες μέρες θα σου ελεγα να ρωτήσεις τηλεφωνικά και απο εκεί που την πήρες αλλα να την πας και σε καποιο κτηνίατρο. Κατα τ'αλλα παιζει; τρωει κανονικά; κοιμάται καθόλου; ή ειναι συνεχώς ανήσυχη;

Ήταν η 1η μερα εχθες. Είναι περίπου 4.5 μηνών οπότε νομίζω είναι νωρίς για στειρωση. Αυτή τη βδομάδα θα την πάω για στείρωση. ΤΕλικά κοιμηθήκαμε... δεν ξέρω γιατί αλλά πήγε άνοιξε ένα ντουλάπι της κουζίνας και κοιμηθηκε εκει μέσα. Από το σπασμένο φλυτζάνι καταλαβα που ήταν :Ρ ..... Σήμερα θα την απασχολήσω πολύ ώστε να είναι πτώμα το βράδυ και να πέσει για ύπνο (Αυτή τη στιγμή θέλει να γράψει και αυτή κάτι στον υπολογιστή :Ρ). Πως να διαμορφώσω ένα μέρος για να κοιμάται εκεί; Γιατί δεν γίνεται να κοιμάται κάθε μέρα στο ντουλάπι με τα φλυτζάνια....

σε περίπου ενάμισυ μήνα καλό θα είναι να την στειρώσεις. Στη φιλοζωική απ'οσο γνωρίζω κανουν και καλές τιμές. Τώρα για τον ύπνο θα μπορούσες να πάρεις ένα καλαθάκι, κουτάκι, ή ακόμα και το κουτάκι μεταφοράς της και να το βάλεις σε ενα ζεστό μέρος (κάτω απο καλοριφερ ή κοντα σε αυτό) και μέσα καποιο παλιο κουβερτάκι ή πουλοβερ σου...θα συνηθισει βρε σιγα σιγα δωστης χρόνο. Και προσοχή στα μπαλκόνια και στις ανοιχτες πόρτες τουλαχιστον μεχρι να συνηθισει και εσενα και τον χωρο.

Οχι τοσο μικρη στειρωση...ας παει πρωτα 6 μηνων..ή μετα τον 1ο οιστρο.:)
ΥΓ...χμ..να ξερεις παντως οτι στις φιλοζωικες συνηθως δεν κανουν ολικη στειρωση,δηλαδη αφαιρεση μητρας και ωοθηκων.Καλο θα ειναι..αν αποφασισεις να την πας σε φιλοζωικη..να το ξεκαθαρισεις αυτο το πραγμα.Επισης καποιες φορες κανουν περιδεση,που ειναι οτι χειροτερο..διοτι ναι μεν δεν μενει εγκυος η γατα..αλλα εχει κανονικα οιστρους..και κινδυνευει αμεσα απο πυομητρα.

καλέ Πούπυ, σε 1μισυ μήνα του είπα να την στειρώσει οχι τώρα !!!!:P

καλέ Πούπυ, σε 1μισυ μήνα του είπα να την στειρώσει οχι τώρα !!!!:P

Μα δεν το ειπα σε εσενα βρε.στο παιδι πηγαινε η απαντηση...το ξερω οτι το ειπες και εσυ..απλα,συμφωνησα και εγω...:)

Καλημερα και καλως ηρθες! Λογικο ειναι να ειναι ανασταστωμενη τις πρωτες μερες απο την αλλαγη περιβαλλοντως. Ειδικα αν εκει που την ειχαν την ειχαν ελευθερη εξω,ειναι πολυ φυσιολογικο.
Εσυ μην την αφησεις να βγει εξω.Το καλυτερο ειναι οι γατες να ζουνε αποκλειστικα εντος σπιτιου.
Θα συνηθισει σιγα σιγα και θα πανε ολα καλα. Οσο αναφορα το μερος που θα κοιμαται....συνηθωα οι γατες κοιμουνται στα κρεβατια μας οσα κρεβατακια και να τους παρουμε!:P

Την στειρωση θα την κάνω κανονικά σε κτηνιατρο όταν ερθει η ώρα. Τωρα για τον υπνο δεν θα είχα πρόβλημα να κοιμάται στα πόδια μου, αλλά ας πούμε εχθες δεν καθόταν και γυρνούσε όλο το κρεβάτι ε και δεν μπορούσα εύκολα να κοιμηθώ γιατι φοβόμουν μην μου έρθει ξαφνικά σε κανα κεφάλι. Πιο πριν ήταν σε ένα σπίτι φιλοξενίας με 2-3 γατάκια ακόμα.

Το θέμα είναι ότι ας πούμε την χαϊδεύω την κάνω την ράνω αλλά μετά από λίγο αρχίζει τριγυρνάει και νιαουρίζει-κλαίει... Αυτό με προβληματίζει....

Παρε και κανένα παιχνιδάκι να παίξετε μαζί! Αυτό θα της κινήσει το ενδιαφέρον και θα απασχολείται με κάτι! ;)

Μαλλον ψαχνει τα φιλαρακια της!:D

Ειναι η αρχη ακομα μη προβληματιζεσαι.Θα συνηθισει με τον καιρο και ολα θα πηγαινουν ρολοι!!!:D

Παιδιά έχω δύο θέματα για τη γάτα μου και θέλω την βοήθεια σας:
1. Αρχίζω να πιστεύω ότι η γατα μου αν και μου είπαν ότι ειναι 4-4.5 μηνων, περνάει οίστρο. Πάρα τα θέματα προσαρμογής που ακόμα φοβάται και τρομάζει σε οτιδήποτε, νιαουρίζει συνέχεια, τρίβεται-ξύνεται όπου βρει (πόρτες, τοίχους, χέρια, ντουλάπια , ....) και ώρες ώρες κινείται συνεχώς χωρίς λόγο. Πριν λίγο πήγαινε και κοντά στο παράθυρο.

2. Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό αλλα αφήνει συχνά-πυκνά άσχημες οσμές. Έλειπα για 5-6 ώρες και όταν γύρισα βρωμούσε όλο το σπίτι απο τέτοιες οσμές. Είναι φυσιολογικό; Πως μπορώ να το αντιμετοπίσω;

Κυρίως παιδιά με απασχολεί το 1ο γιατι δεν μπορώ να κλείσω μάτι ...... Παρακαλώ βοήθεια.... (Την Πεμπτη θα πάμε πρώτη φορά στον κτηνίατρο)

Κοιτα.Ο οιστρος εχει καποια συγκεκριμενα σημαδια..δηλαδη: μια φωνουλα παραπονιαρικη..εντελως διαφορετικη απο το συνηθισμενο,βαρελακια και κυριως τουρλωμα του πισου μερους του σωνματος τους.Αυτο ειναι παρα πολυ χαρακτηριστικο.Το οτι φοβαται και τρομαζει δεν εχει καμια απολυτως σχεση,ουτε το οτι τριβεται παντου(και εμενα το κανει αυτο η δικια μου και ειναι στειρωμενη χρονια τωρα)..ουτε οτι παει στο παραθυρο..ουτε οτι κινηται συνεχως..
Η οσμη μαλλον θα πρεπει να οφειλεται στο οτι κατουραει εκτος αμμολεκανης...αυτο το εκανε και η δικια μου..και μπορει να δειχνει την ανασφαλεια της και τον φοβο της.Ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ακομα..για να εχει προσαρμοστει στον καινουργιο χωρο και σε εσενα.:)
Υπομονη..χρειαζεται ενα χρονικο διαστημα να συνηθισει το ερμο.Εσυ..ξερεις οτι την πηρες για καλο..και οτι την αγαπας..αυτη ομως,ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ...και ειναι φυσιολογικο να εχει τετοια συμπεριφορα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back