Λίγη βοήθεια για την 1η μου γατούλα

η φωνούλα είναι ΑΚΡΩΣ παραπονιάρικη, σε καρέκλες κυρίως κάνει βαρελάκια και στριφογυρίζει επίσης αυτό που με κάνει εκπληξη σήμερα είναι ότι ΟΡΜΑΕΙ στο παράθυρο και στην κουρτίνα χωρίς λόγο λες και ψάχνει κάτι εκει πέρα. Έχει μεγάλη ανησυχία. Την άμμο της την χρησιμοποιεί κανονικά. Αυτές οι οσμές βγαίνουν ξαφνικά από το πουθενά εκεί που περπατάει ή κάθεται (εγω νομίζω ότι προκειται για αθόρυβες "πορδίτσες") αλλά δεν ξέρω....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για το θέμα του ύπνου που ανέφερες, της έχεις παρει κρεβατάκι? ή έστω της έχεις φτιάξει μια "φωλίτσα"? Το ότι πηγε και κοιμήθηκε μέσα στο ντουλάπι με τα φλυτζάνια δε μου κάνει εντύπωση γιατί και ο δικός μου τρελένεται για κλειστούς χώρους (ισως να ειναι το αίσθημα ασφάλειας). Μια πολύ απλή λύση είναι μια κούτα γυρισμένη με κάποιο ύφασμα μέσα (μια μπλούζα, πανακια, πετσέτα ό,τι έχεις διαθέσιμο). Αλλά αφού ήρθε για να μείνει μπορεις να της παρεις ένα κανονικό γατοκρεβατάκι.
Αυτό με το παράθυρο μπορεί να έγινε γιατί είδε κάτι, πχ μια μύγα και να πήγε να την κυνηγήσει. Αν δε σου έχει τύχει ακόμα αυτό με τις μύγες και γενικότερα με ότιδήποτε κινείται θα σου τύχει...κάνουν σαν τρελά!!
Απο την φιλοζωική που την πήρες σου έδωσαν βιβλιάριο? Έχει κάνει εμβόλια? Αν όχι θα πρέπει να την πας στον γιατρό, να την δει, να σου λύσει ίσως και την απορία για την ηλικία και το ενδεχόμενο να είναι περνάει τον πρώτο της οιστρο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μίλησα με την κοπέλα που με την έδωσε και με λέει οτι της ακούγεται σαν οίστρος (είναι φοιτήτρια κτηνιατρικής). Βιβλιάριο δεν έχει γιατι έχει κάνει μια αποπαροσίτωση μόνο. Την Πέμπτη έχω κανονίσει ραντεβού με τον κτηνίατρο. Με είπε και ο κτηνίατρος πριν που πέρασα για να κανονίσουμε το ραντεβού ότι μπορεί να είναι οίστρος. Ελπίζω να μπορέσω να την στειρώσω το γρηγορότερο δυνατό. Αυτό με τα παράθυρα το έκανε χωρίς λόγο αφού τα πατζούρια είναι κλειστά. Σαν να της τράβηξε κάτι την προσοχη ίσως μια άλλη γάτα γιατί αυτή με το που ακούει κάτι κρύβεται αμέσως.

Κρεβατάκι κανονικό δεν έχω πάρει. Έχω ένα καλαθάκι που έβαλα μία πετσετούλα μέσα. Σε ένα άλλο ντουλαπάκι έχω βάλει ενα μαξιλαράκι. Και έχω και το ονυχοδρόμιο που έχει και φωλίτσα κάτω.

Για τις οσμές που αφήνει στο άκυρο έχετε καμιά ιδέα;

Αν ειναι πορδίτσες θα φεύγουν με απλό αερισμό του χώρου, αν ειναι κάτι άλλο όχι.
Έχω διαβάσει για αρσενικά που "ψεκάζουν", δεν ξέρω αν και τα θηλυκά κάνουν κάτι αντιστοιχο...
Να μην ξεχάσεις να το πεις στον γιατρό όταν με το καλό την πας.

Για τα αέρια ένας κτηνίατρος μιας φίλης μου είπε ότι είναι από το φαγητό που έτρωγε από την παλιά ιδιοκτήτρια (μαγειρεμένο όχι κροκέτες)

Αχού μωλέ η ψυχούλα μου. Χρειάζεται προσαρμογή.

Οι πορδίτσες των γατιών είναι όντως πολύ βρωμερές και οφείλονται είτε στην διατροφή είτε στα ενδοπαράσιτα από όσο γνωρίζω. Να της δώσει ο γιατρός και χάπι για τα σκουλικάκια μην το ξεχάσετε!
Περιμένουμε νέα σας :) και να βάλετε και καμιά φωτό να τη θαυμάσουμε!

παιδιά πήγαμε στον κτηνίατρο... είπε ότι δεν είναι πολυ σίγουρος για το αν είναι η γάτα σε οίστρο γιατί δεν αντιδράει θετικά στα σημάδια και έτσι θα περιμένουμε. Είναι 5.5 μηνών τελικα. Κάναμε και το 1ο τριπλό εμβόλιο... Αυτό που με προβληματίζει είναι ακόμη το 1)νιαούρισμα-κλάμα που κάνει και 2) πως εκει που καθόμαστε τρέχει συνέχεια σαν τρελή από δωμάτιο σε δωμάτιο σαν να κυνηγάει κάτι χωρίς λόγο. Μόλις πχ μείνει στο άλλο δωμάτιο μόνη αρχίζει πάλι κλαίει.. Αυτή η συμπεριφορά με προβληματίζει πολύ γιατί σχεδόν σε τρομάζει αφού εκει που κάθεσαι θα μπει ξέρω εγώ με μπαντιλίκια....

Έχετε καμια ιδέα τι μπορεί να φταίει και για τα δύο; Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γειά σου και να χαίρεσαι τη νέα σου γατούλα. Κι εγώ έχω εδώ και κάποιους μήνες τον πρώτο μου γατούλη.
Όσον αφορά το τρέξιμο-κυνήγι, και ο δικός μας από τότε που δυνάμωσε και έγινε κανονικό γατί, τα ίδια κάνει. Τρέχει ασταμάτητα και κυνηγάει ο, τι να' ναι. Ανάλογα με τις ώρες του, κάνει και διάφορους απίστευτους ήχους επίθεσης (ουυυρρρρρρρρρρ :kill:), φουντώνει και την ουρίτσα και ορμάει. Πολλές φορές απλά κυνηγάει σκιές. Οπότε αυτό δεν νομίζω ότι είναι λόγος ανησυχίας, είναι απίστευτα παιχνιδιάρικα πλάσματα και γεμάτα ενέργεια.
Όσο για το νιαούρισμα, αυτό να σου πω την αλήθεια δεν το έχω αντιμετωπίσει. Με βάση την ηλικία της γατούλας σου, μου φαίνεται μικρή για οίστρο (ο δικός μας είναι έξι μηνών και ακόμα η γιατρός δεν έχει δώσει το οκ για τη στείρωση). Ίσως όμως στα θηλυκά να λειτουργεί αλλιώς το θέμα, και αν σου λένε ότι είναι πιθανό, τότε μάλλον είναι. Πάντως θα πρέπει ούτως ή άλλως να περιμένεις για τη στείρωση μέχρι να κρίνει ο γιατρός σου ότι είναι οκ.
Πολύ πιθανόν το φαινόμενο να οφείλεται στο ότι το περιβάλλον και η συντροφιά είναι καινούρια γι' αυτή. Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να προσπαθείς, όταν είσαι σπίτι, να την έχεις μαζί συο στο ίδιο δωμάτιο και να της αφιερώνεις αρκετό χρόνο μέχρι να συνηθίσετε ο ένας τον άλλο. Ο δικός μας μας κολουθεί παντού, και συχνά απλά για να μας παρατηρήσει ή να κάνει τα δικά του στον ίδιο χώρο που βρισκόμαστε και εμείς. Η γατούλα σου είναι υγιής και φροντισμένη, άρα σιγά σιγά όλα θα λυθούν και νομίζω δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι.
Σας εύχομαι το καλύτερο :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι αυτο κάνω.... την βγάζω πχ απο την κουζίνα που την είναι ο κύριος χόρος της (γιατί ως φοιτητής δεν έχω τίποτα εκεί) , και την έχω στο δωμάτιο... ξαφνικά θα αρχίσει να τρέχει από εδώ απο εκεί.... θα πάει μέσα στο σαλόνι, θα αρχίσει πάλι να κλαίει, μετα θα κάνει μία "επίθεση" στο δωμάτιο, σε μερικές γωνίες και μετα τα ξανα "επιτεθει" προς το σαλόνι... θα αρχίσει πάλι να κλαίει....

εγώ δεν εχω πρόβλημα μεγάλο αλλά όταν το κανει 1-2-3-4 θα ενοχλήσει και τους γείτονες δίπλα...
οποτε αν γίνει για πολύ ώρα την βάζω πάλι μέσα στην κουζίνα όπου θα νιαουρίσει 1-2 λεπτά και μετά θα ηρεμήσει τελείως...

δεν θέλω να την αφήνω στην κουζίνα αλλά από την άλλη όταν την βγάζω συμπεριφέρεται έτσι περίεργα συνεχώς....

Τις επιθέσεις μάλλον θα χρειαστεί να τις συνηθίσεις :). Να δεις που σε λίγο θα τις βρίσκεις άκρως χαριτωμένες. Πολλές γάτες (όπως ο δικός μας) είναι ακούραστες πολεμικές μηχανές με μοναδική αποστολή την εξολόθρευση κάθε δυνατού μυγακίου, προεξέχοντος κορδονιού και ακριβού χάι τεκ παιχνιδιού από το πετ σοπ. Ίσως με την ηλικία και τη στείρωση χαλαρώσει πάντως (αν και όπως σου είπα η ενέργεια τους είναι αξιολάτρευτη).
Όσο για τις φωνούλες, πιστεύω ακράδαντα ότι το θέμα θα λυθεί, και όλα θα πάνε καλά. Θα έλεγα να την αφήνεις γενικά να κυκλοφορεί σε όλο το σπίτι (εκτός από τα μέρη φυσικά που κινδυνεύει αν υπάρχουν), για να το εξερευνήσει και να το συνηθίσει. Ο δικός μας ζήτημα είναι αν έκανε τρεις ζημιές, τώρα κινείται σε όλο (σχεδόν) το σπίτι σαν μπαλαρίνα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back