Λίσμπετ: το γατάκι ''κόκορας''

Alexia18

Νεοφερμένο μέλος

Η Αλεξάνδρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών και μας γράφει από Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 18 μηνύματα.
Την καλημέρα μου σε όλες τις γατομαμάδες και γατομπαμπάδες, και σε όλα τα όμορφα γατήσια φατσουλινάκια.:)
Λοιπόν, πρίν από κάποιες μέρες (περίπου 2 βδομάδες), υοθέτησα ένα μικρό γατάκι ενάμιση μηνός. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ξαναπάρει ποτέ γατάκι στη ζωή μου.Είχα πάντα άλλα μικρά ζωάκια(παπαγαλάκια, χρυσόψαρα,χελονίτσες...ακόμα και σκύλο είχα όταν ήμουν πιο μικρή) αλλά γατάκι δεν είχα ποτέ μου καθώς η μητέρα μου είναι αλλεργική και δεν ήθελε να πάρουμε στο σπίτι. Τώρα που είμαι φοιτήτρια όμως και ζω στο δικό μου σπίτι (τί σπίτι δηλαδή...μια μικρή γκαρσονιέρα είναι) αποφάσισα να πάρω τη Λίσμπετ, αφού η κυρία που είχε γεννήσει η γάτα της δεν μπορούσε να το κρατήσει, και ποιος ξέρει που θα βρισκόταν τώρα το μωρό μου αν δεν το έπαιρνα σπίτι. Είναι ένα αξιολάτρευτο γατάκι,με τρίχρωμο τρίχωμα (άσπρο,καφετί και γκρίζο) και με κάτι υπέροχα μπλέ ματάκια. Είναι δε τόσο ζωηρό και τόσο παιχιδιάρικο, που αμέσως με κέρδισε και με έκανε να την λατρέψω. Αν και στην αρχή άρχισε να μου παρουσιάζει διάφορα προβλήματα με την λεκανίτσα της (έκανε μαλακά κακάκια και στη συνέχεια τα πατούσε και μου έκανε χάλια όλο το σπίτι), τώρα έχει αρχίσει να διορθώνεται η κατάσταση καθώς της έχω βγάλει τη λεκανίτσα της στο μπαλκόνι, και οπότε ελέγχω την κατάσταση. Αν και τώρα πια έχει διακοπεί η διάροιά της (μάλλον ήταν ψυχολογικό που άλλαξε περιβάλλον, γιατί η διατροφή της είναι ίδια). Τις τελευταίες μέρες όμως μου έχει παρουσιάσει ένα άλλο πρόβλημα: ξυπνάει κάθε μέρα τα χαράματα και σηκώνει όλη τη γειτονιά με τα νιαουρίσματά της επειδή θέλει παιχνίδια η κυρία. Έξι η ώρα με τα κοκόρια ξυπνάει και μένα λοιπόν, και με τραβολογάει να παίξουμε...:/: Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν έχω άλλη επιλογή από το να σηκωθώ με τη τσίμπλα στο μάτι και να παίξω μαζί της (διαφορετικά τα νιαουρίσματά της σπάνε τίμπανο). Αφού παίξουμε όμως για κάμποση ώρα και βαρεθεί το σκατουλινάκι μου, πάει ύστερα και κοιμάται τον ύπνο του δικαίου...:whistle: Κι εγώ να μένω κάγκελο επειδή δεν έχω άλλο περιθώριο χρόνου για να ξανακοιμηθώ...και είμαι και όλη μέρα σαν ζόμπι γιατί μου λείπει ύπνος...:sleep::wacko: Εκείνη πάλι, κοιμάται σχεδόν όλη μέρα και ξυπνάει μόνο για να φάει λίγο, να παίξει, άντε και να πάει και λίγο στην λεκανίτσα της, και μετά πάλι ξερένεται στον ύπνο.:confused: Έχω προσπθήσει πολλές φορές να μην την αφήνω να κοιμάται πολύ την ημέρα για να κοιμάται πιο πολύ το πρωί και να με αφήνει και μένα να κοιμηθώ, αλλά μόλις πάω να την ξυπνήσω κατά τη διάρκεια της μέρας, μου γκριλίζει, με γκρατζουνάει λίγο και έπειτα ξανακοιμάται αδιαφορώντας για όποιον θόρυβο και να συμβαίνει γύρω της. Και ύστερα ξαναξυπνάει με τα κοκόρια το πρωί...:( Έχει κανείς κάποια ιδέα για να με βοηθήσει? Γιατί τα έχω παίξει τελείως εδώ...:ermm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα και να χαίρεσαι το μικρό σου κοκοράκι..γιατί παραπονιέσαι?Έχοντας το γατί γλυτώνεις τα εξοδα για αγορά ξυπνητηριού. Επιπλέον, αν κάποια μέρα έχεις ένα σημαντικό ραντεβού είσαι σίγουρη ότι θα ξυπνήσεις.
Λοιπόν πέρα από την πλάκα όντως, διότι σε καταλαβαίνω είναι πολύ εκνευριστικό αυτό που κάνει η μικρή και το πέρασα και εγώ πολύ πρόσφατα.Νομίζω ότι το κάνει τώρα που είναι μικρούλα και μεγαλώνοντας θα προσαρμοστεί καλύτερα στα δικά σου ωράρια.Η δική μας τον πρώτο καιρό κοιμόταν στις 3 και ξυπνούσε στις 6. Τα είχαμε δει όλα. Με το που μεγάλωσε όμως λίγο (τώρα είναι 5,5 μηνών)κοιμάται την ώρα που κοιμόσμαστε και συνήθως ξυπνάει μαζί μας. Δοκίμασε να την παίζεις αρκετά πριν πέσει για ύπνο και κλανε λίγη υπομονή μέχρι να μεγαλώσει λιγάκι ακόμη και να βρει τους ρυθμούς της.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αλεξάνδρα, το πέρασα κι εγώ αυτό που περιγράφεις με το πρωινό ξύπνημα κι όντως δεν υποφέρεται! ;)
Με τον καιρό όμως θα προσαρμοστεί από μόνη της στο δικό σου πρόγραμμα.
Την δική μου την πήρα όταν 3,5 μηνών και για κανένα μήνα γινόταν αυτό που περιγράφεις.
Έπεφτα αργά στο κρεβάτι αφού πρώτα την είχα "ξεθεώσει" στο παιχνίδι κι εκείνη ερχόταν μαζί μου στο κρεβάτι.
Στις αρχές ήθελε κι άλλα παιχνίδια και αφού την άφησα να ηρεμήσει, με άφηνε να κοιμηθώ κανένα 5ωρο - 6ωρο.
Με το πέρασμα του καιρού έχει αλλάξει τελείως αυτή την συμπεριφορά και μπορώ και κοιμάμαι πάλι μια χαρά ενώ πέφτει κι εκείνη μαζί μου για ύπνο.
Οπότε όλα καλά θα πάνε και με εσάς. ;)

Αχ, μακάρι να αλλάξει γρήγορα γιατί πάντα ήμουνα λιγάκι υπναρού:redface: και τώρα τα έχω δει όλα με τη μικρή. Πάντως είναι αξιαγάπητα τα μικρά μας. Κι αν και θυμώνω όταν το κάνει αυτό πρωί πρωί, μετά μου περνάει και σκέφτομαι ότι ό,τι και να μου κάνει της το συγχωρώ!:) Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τη στήριξη. Πολλά γατοφιλάκια στα μικρά σας.:inlove:

Μπορεί να πάρει ακόμα και 2 μήνες(!!!!) αλλά θα προσαρμοστεί σίγουρα..Εγώ να δεις τι πέρασα που όλο το καλοκαίρι είχα 4(!!!!!) και είχαν την ίδια συνήθεια αλλά σε μορφή...αγέλης!! Τώρα αυτά που μου απέμειναν, είναι μια χαρά, όταν κοιμόμαστε κοιμούνται και αυτά..Εκτός και εάν πεινάσουν και ξυπνήσουν..Γι'αυτό όμως τους έχω πάντα ξηρά τροφή, αρκετή για όλο το βράδυ...

:inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:ρε παιδια εμενα η συμπα,οταν πεφτω για υπνο και την πιανει κριση παιχνιδιου αναιβαινει στο κρεβατι και κυνηγαει τις πατουσες μου δαγκωνοντας τες και γραζουνωντας τες. -.- βεβεαι μετα απο 5 λεπτακια ησυχαζει και κοιμαται διπλα μου και παντα το πρωη οταν ξυπναω την βρισκω να κοιμαται ή στην παλαμη μου ή κολλητα στην πλατη μου...ποτε δεν με χε ξυπνησει το ζουζουνι μου (και να συμπληρωσω οτι και εγω απο 1,5 μηνων την εχω):inlove::inlove::inlove::inlove::inlove:

Να την χαιρεσαι την κουκλα σου!!Καλε..καμια φωτο δεν θα βαλετε,να την χαρουμε και εμεις;:D

Αν μπορούσες να αγνοήσεις τα καλέσματά της για 1-2 μέρες πιστεύω πως θα σταματούσε. Αλλά αν όχι, απλά υπομονή γιατί το κοκοράκι σου θα γίνει μεγάλο κοκόρι και τότε θα προσαρμοστεί στις ώρες σου..:)

Αχ παιδιά είναι πολύ μεγάλο ζιζάνιο. Σήμερα την έψαχνα παντού σε όλο το σπίτι. Είχα τρελαθεί γιατί δεν την έβρισκα πουθενά...:eek: και ξέρετε που είχε κρυφτεί το πονηρούλη μου? Είχε χωθεί μέσα στα αθλητικά παπούτσια του φίλου μου (από αυτά που παίζουν στο μπάσκετ) και δεν έλεγε να βγεί με τίποτα παρόλο που τη φώναζα επί πολύ ώρα...παίζουμε και κρυφτούλη τώρα κατάλαβες? Δεν μας έλειπαν όλα τα άλλα...:whistle: Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά πριν από λίγο την τσάκωσα να κρύβεται στο ράφι πίσω από τα βιβλία της ανατομίας μου...έχει πολύ φάση το μικρό...:lol: Φωτογραφία της θα βάλω απλά δεν τα είχα μεταφέρει ακόμα στο λάπτοπ μου. Εσείς έχετε φώτο να δώ κι εγώ τα μικρά σας?:)

Φώτο θα βρεις πολλές στον τομέα "Οι γάτες μου" (Γενική Γατοσυζήτηση). Περιμένουμε με αγωνία να γνωρίσουμε το ζηζάνιό σου! :P

Γεια σας και πάλι...:)
Έβαλα κάποιες φώτο της γατούλας μου στο προφίλ μου. Εκεί που μου είπες Ριάνα δεν τα κατάφερα να ανεβάσω...μου ζητούσα διεύθυνση URL και δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό...:worry: Είμαι ολίγον άσχετη με αυτά τα πράγματα.:redface::)

Γραψου στο photobucket,ανεβασε τες πρωτα εκει τις φωτο,και μετα επανω στην φωτο θα πατας το directe link,και θα τα το βαλεις εδω..στο ποστ σου.:)

Να σου ζησει η μικρουλα Πικολινα σου(:redface:).Αναμμενουμε φωτο και αλλες ιστοριες με το μικρουλι κοκορακι σου!!!!Καλη εβδομαδα με πολλα ζουληγματα και γουργουρητα!!!!!

Σ'ευχαριστώ πολύ Κατερίνα.:) Και συ να χαίρεσαι τα όμορφα γατάκια σου.:inlove:

Καλημέρα και από μένα και να χαίρεσαι τη μικρή σου!

Σχετικά με τα ωράρια και με τα ξενύχτια που κάνεις, νομίζω πως οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βρεθεί σε ανάλογη θέση!

Και γω τη δική μου που την πήρα όταν ήταν 4 μηνών μας πήρε λίγο χρόνο για να μπούμε σε μια σειρά...Σαν τα μωρά δηλαδή!
Ιδιαίτερα μετά τη στείρωση (που έχει ηρεμίσει γενικά πολύ!) η μικρή μου προσαρμόστηκε στα δικά μας ωράρια...

Και γω είχα πολύ μεγάλο θέμα με τον ύπνο... Όλο το βράδυ έμενε ξύπνια και ερχόταν στο κρεβάτι μου... 'Ηθελε χάδια, παιχνίδια...

Όμως με τον καιρό ηρέμισε... Και πλέον κοιμόμαστε παρέα... Και όταν χτυπάει το ξυπνητήρι μου νωρίς το πρωΐ δυσανασχετεί γιατί θέλει κι άλλο...

Οπότε (όπως για όλα τα πράγματα άλλωστε στη ζωή!) θέλει υπομονή!!!

:) δυστυχώς οι γάτες είναι νυκτόβια ζώα και πάντα κάνουν την νύχτα μέρα !!! υπομονή να μεγαλώσει και θα κοιμάται συνεχώς...

Αχ μακάρι βρε παιδιά γιατί έχω γίνει βρικόλακας πια...από τις πέντε το πρωί στο πόδι...:/: Σας ευχαριστώ πολύ για τη στύριξη. Πολλά γατοφιλάκια στα μικρά σας.:)

Παρεπιπτόντως Αλεξάνδρα μου, η κοκόνα σου είναι τρικολόρ!!! Καλή υπομονή!! :P:P:P

(Τρικολόρ. Μετάφραση από τα γατήσια=τερατοϊδές τετραπέρατο τσακπίνικο ον. Που δεν κάθεται στιγμή. )

Εμείς στην αρχή σηκωνόμασταν με το πρώτο "νιάου" στις 6.30 το πρωι, νομίζοντας ότι κάτι έχει πάθει, ή ότι πεινάει... όταν καταλάβαμε ότι δεν τρέχει τίποτα από τα δύο, και ότι απλά ξύπνησε και δε δέχεται να τον αγνοεί το... "υπηρετικό προσωπικό" , τον αφήσαμε να νιαουρίζει για να δούμε μέχρι που θα το πάει.:P Το αποτέλεσμα ήταν ότι μετά από δέκα λεπτά σταμάτησε. Από τότε (δυόμιση μηνών) μέχρι και σήμερα (τεσσάρων και κάτι μηνών), παίζει το ιδιο έργο κάθε πρωί! Νιαούρισμα για δέκα λεπτά και μετά στοπ. Το κακό είναι ότι εδώ και δύο μέρες το έργο παίζει σε δύο προβολές: Μία στις 5.30 και άλλη μία στις 6.30... :confused: Ελπίζουμε να ηρεμήσει κάποια στιγμή, γιατί τις καθημερινές ΟΚ, ούτως ή άλλως στις 7 σηκώνομαι, αλλά τα σαββατοκύριακα... είναι λίγο μαρτύριο... Και όπως ξέρετε όλοι, δε μιλάμε για απλό νιαούρισμα, μιλάμε για το κλάμα του Κοστουρίτσα! Παίζει πάντως σίγουρα ρόλο το ότι την ημέρα που λείπουμε από το σπίτι αυτός κοιμάται και παίζει ελάχιστα, το απόγευμα που γυρνάμε παίζει λίγο, ενώ κατά τις 10 το βράδυ αρχίζει το σόου!

Χαχαχα...βλέπω υπάρχουν κι άλλα τερατάκια εκτός από το δικό μου:P Εμένα πάλι η Λίσμπετ κοιμάται σχεδόν όλη μέρα και όποτε ξυπνάει κάνει σαν δαιμονισμένο...:confused: Τρέχει από εδώ κι από εκεί και σκουντουφλάει παντού. Ελπίζω να μην πάθει καμιά διάσιση με τόσα χτυπήματα που έχει φάει στο κεφαλάκι της...:whistle: Κι αν χτυπάει όμως το χαζούλι μου δεν παίρνει χαμπάρι...συνεχίζει ασταμάτητα μέχρι να κουραστεί και να ξαναπάει για ύπνο. Αυτό κάνει όλη μέρα...:/: Άσε που μου μασάει όλα τα πράγματα που μπορεί να φτάσει...αλλά αυτό εντάξει δεν με εννοχλεί και τόσο (εκτός από τις φορές που το ''πράγμα'' που μασάει είναι το πόδι μου...:hmm:). Το βράδυ όταν γυρνάει ο φίλος μου από τη δουλειά, κάνουν τρελό παιχνίδι οι δυο τους (αφού είναι και τα δύο τρελά...:lol: ) και όταν πια έχουν κάνει χάλια όλο το σπίτι και κουραστεί το μικρό μου από το πολύ τρέξιμο, πέφτει ξερή για ύπνο γύρω στις 11 τις πιο πολλές φορές. Για το βράδυ δεν έχω παράπονο...κοιμάται μια χαρά χωρίς να μας ξυπνάει....αλλά γύρω στις 5:30 με 6:00 το πρωί ξυπνάει όλη τη γειτονιά με τα νιαουρίσματά της. Έχω δοκιμάσει πολλές φορές να την αφήνω να νιαουρίζει χωρίς να της ανοίγω την πόρτα...αλλά εκτός ότι φοβάμαι μην ξυπνήσει όλη την πολυκατοικία (το βράδυ την αφήνω στο χόλ γιατί δεν έχω άλλο δωμάτιο κι από εκεί ο οποιοσδήποτε θόρυβος ακούγεται από έξω), αν δεν της ανοίξω αρχίζει και ξίνει την πόρτα και κάθε πρωί μαζεύω τα απομινάρια της από το πάτωμα (πάλι βάψιμο χρειάζεται ενώ πριν έναν μήνα την είχαμε βάψει...:(). Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι δεν έχω άλλη επιλογή από το να της ανοίξω (εκτός του ότι έχω δοκιμάσει ακόμα και τέταρτο να την αφήσω και δεν σταματάει το νιαούρισμα...:mad:).

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back