Λαίμαργες γάτες

ειδες χρυσσα στην εκπομπη "παρα τριχα" ελεγε για τους σκυλους βεβαια, δεν ξερω αν ισχυει κ για τις γατες, οτι πρωτα να τρωμε εμεις κ μετα τα ζωα για να καταλαβαινουν ποιος ειναι ο αρχηγος.
εγω ποτε δεν τους δινω κατι απο το φαγητο μας γιατι μετα μας πρηζουν. ευτυχως το εχουν μαθει. μια μερα εδωσε ο βασιλης ενα κομματι ψαρι κ μετα γινοταν χαμος. ειδα κ επαθα για να το κοψουν.
πρεπει νομιζω σ αυτο το κομματι να ειμαστε αυστηροι αλλιως θα μας καβαλησουν

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μου φαινεται καπως περιεργο αυτο ομως. Το βρισκω πιο λογικο να τις ταιζεις λιγα λεπτα πριν φας ωστε να ειναι χορτατες και να μην κλεβουν μπριζολιδια απο πιατα :lol:
Δεν μπορω να σταματησω να γελαω με αυτα που κανουν οι γατουλες σας!!! Απιθανες!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ειδες χρυσσα στην εκπομπη "παρα τριχα" ελεγε για τους σκυλους βεβαια, δεν ξερω αν ισχυει κ για τις γατες, οτι πρωτα να τρωμε εμεις κ μετα τα ζωα για να καταλαβαινουν ποιος ειναι ο αρχηγος.
εγω ποτε δεν τους δινω κατι απο το φαγητο μας γιατι μετα μας πρηζουν. ευτυχως το εχουν μαθει. μια μερα εδωσε ο βασιλης ενα κομματι ψαρι κ μετα γινοταν χαμος. ειδα κ επαθα για να το κοψουν.
πρεπει νομιζω σ αυτο το κομματι να ειμαστε αυστηροι αλλιως θα μας καβαλησουν

Το είδα! Για τους σκύλους ισχύει σίγουρα, αλλά νομίζω πως παίζει ρόλο που τα σκυλιά είναι ζώα αγέλης και νιώθουν τον άνθρωπο σαν τον αρχηγό της αγέλης τους που τρώει πρώτος, όπως οι λύκοι. Για τις γάτες δεν ξέρω αν ισχύει. Το ξέρω ότι κάνω λάθος, αλλά τώρα έτσι έχει μάθει και το καλό είναι ότι δε μας ενοχλεί την ώρα που τρώμε. Άσε που 9 στις 10 φορές έχει ρουφήξει τις κροκέτες πριν σερβίρω το δικό μας και έρχεται και μας μετράει τις μπουκιές! Μόνο αν τρώμε κοτόπουλο κάνει σαν αλαφιασμένη και της δίνω έξτρα. Με τα υπόλοιπα απλά κοιτάει! Ο άντρας μου τη λέει Σεραφίνο (από ένα παλιό κόμικ)!:lol:
Μια μέρα, αφού της έβαλα κροκέτες, έβαλα να φάω μοσχάρι με πατάτες. Της μύρισε και άφησε της κροκέτες, έκατσε στο ονυχοδρόμιο για να είναι ψηλά, με παρακολουθούσε στο στόμα να καταπίνω μία μία τις μπουκιές, χωρίς να κάνει κιχ, και μόλις έβαλα την τελευταία μπουκιά στο πιρούνι, πριν τη φάω, έφυγε και πήγε στις κροκέτες της. Το κατάλαβε η άτιμη ότι δεν έχει για αυτήν και έφυγε! Κάτι τέτοια κάνει και με αφήνει με το στόμα ανοιχτό...

η αληθεια ειναι οτι και να λεμε αν σου τυχει ζωο λαιμαργο, την εκατσες.
κατα τη γνωμη μου η γατα εκπαιδευεται πιο δυσκολα. αν η γατα βαλει κατι στο μυαλο της δεν της το βγαζεις ουτε με εγχειρηση:lol::lol:
εμενα μου κανει εντυπωση το εξης. τα ταιζω το πρωι το μεγαλυτερο μερος του φαγητου τους κ παλι κατα τις 6 με 7 το απογευμα τους βαζω λιγο ακομα για να τα ξεγελαω. ε...σε πληροφορω οταν πλησιαζει η ωρα 6, ρε πως το καταλαβαινουν, στηνονται και περιμενουν να φανε.
μα ρολοι εχουν:lol::lol::lol:

ε...σε πληροφορω οταν πλησιαζει η ωρα 6, ρε πως το καταλαβαινουν, στηνονται και περιμενουν να φανε.
μα ρολοι εχουν:lol::lol::lol:

Εννοείται πως έχουν ρολόι! :lol: Εγώ της δίνω ένα καλό πρωινό, ένα μικρό γεύμα γύρω στις 4:30-5 (ό,τι ώρα γυρίσω), άλλο ένα μικρό γεύμα στις 10:30 και λίγο γάλα όταν την βάζω για ύπνο! Όλα κροκέτες, σύνολο περίπου 70 γραμμάρια, εκτός αν έχουμε κοτόπουλο, οπότε της μικραίνω τη δόση από τις κροκέτες. Όταν όμως πλησιάζει η ώρα της, χοροπηδάει και χαίρεται όταν με βλέπει να πηγαίνω προς κουζίνα! Αν περάσει η ώρα, αρχίζει τα μνιαρ-μνιαουρ!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Εγώ στη θέση σου θα κλείδωνα την πόρτα της κουζίνας!

Δεν κατάλαβες. Ανοίγουμε και την πόρτα. Πηδάμε στο πόμολο και ανοίγουμε την πόρτα. Αφού επειδή στις ντουλάπες έβαζε ο μεγάλος το χέρι του από κάτω και τράβαγε την πόρτα και τις άνοιγε έβαλα εξωτρικά ένα γατζάκι και το σιχαμένο είδε πως ανοίγει και το ανοιξε και αυτό. Θα το βγάλω φωτο να δειτε τι είναι και πώς το ανοιγει.

Μια φορά είχα πάει στα Ιωάννινα και έφερα ένα μπαλκαβά. Τον έβαλα στο ντουλάπι (η αφελής) και μέρες αργότερα όταν πήγα να φάω ένα κομματάκι τον βρήκα μισοφαγωμένο.
Ηταν ένα μπαστούνι περίπου 20 εκατοστών τυλιγμένο με ζελατίνα. Έσκισε την ζελατίνα το σιχαμένο το κ***γατο και έφαγε το μισό.
Αυτά τα κάνει μόνο ο μεγάλος, οι άλλοι δεν έχουν τέτοια χουγια. Ακομα....

Δεν κατάλαβες. Ανοίγουμε και την πόρτα. Πηδάμε στο πόμολο και ανοίγουμε την πόρτα.
Το κατάλαβα, κι εμείς ανοίγουμε πόμολα αν χρειαστεί. :lol::lol::lol: Αλλά έχουμε και κλειδαριές στις πόρτες, ευτυχώς και μέχρι εκεί δεν φτάνει η ικανότητα της Μπουμπούς! Πώς να στρίψει το κλειδί? :P Δεν έχει κλειδαριά η πόρτα της κουζίνας σας? Εγώ όταν φεύγω για δουλειά, κλειδώνω και την πόρτα του υπνοδωματίου για να μη σουλατσάρει μέσα, αλλά και του σαλονιού γιατί εκεί έχω το καναρίνι! Τα ντουλάπια της κουζίνας δε μπορεί να τα ανοίξει, είναι παλιά και είναι δύσκολοι οι μεντεσέδες (το μόνο καλό της μη ανακαινισμένης κουζίνας!:lol:)

κι εμενα οταν στην αρχη την αφηνα εξω, ακουγα ξαφνικα την πορτα να ανοιγει, κ εβλεπα την πασχαλια πανω στο πομολο με τα ματια γουρλωμενα
ΤΟ γελιο :lol::lol::lol::lol:

η μελινα παντως ανοιγει τις πορτες ευκολα. τις κλειδωνουμε κ το αποτελεσμα ειναι οτι απλα κοπαναει το χερουλι με πολυ θορυβο ομως.
οταν το κανει νωρις το πρωι μας ανεβαζει το αιμα στο κεφαλι:lol:

Ασε με, άσε με. Αφού σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να βγάλω και λεφτά αμα δει κανείς τι κάνουν. Όταν καμια φορά κλειδώνω τις πόρτες, γιατί ευτυχώς μεχρι εκει δεν έχει φτάσει η χάρη τους να ξεκλειδώνουν κιόλας, γυρνάω και τα βρίσκω μέσα στη μαύρη γκρίνια. Μου κρατάνε και μούτρα μετά. Και τα λυπάμαι κιόλας μωρε γιατί λείπω πολλές ώρες απο το σπίτι.

:lol::lol::lol::lol:Το πιο γελοίο που κάνουν είναι που καρφώνουν με τα μάτια την μπουκιά μου και την ακολουθούν μετά με το κεφάλι και πραγματικά νιώθω τύψεις που καταπίνω,κοιτάει με απορία:blink::blink:''που πήγε;;Ήμουν σίγουρος οτι την είχα καταφέρει και θα το έπαιρνα!'':mad::mad:

:lol: :lol: :lol:
Αυτό ακριβώς έπαθα το πρωί που έτρωγα ένα κουλούρι γεμιστό με κουβερτούρα. H σοκολατομανής Survi, που καθόταν απέναντί μου, γούρλωσε τα μάτια και με κοιτούσε με μια έκφραση έκπληξης και απορίας σαν να έβλεπε εξωγήινο...:
"Μα πώς είναι δυνατόν να τρως και να μη μου δίνεις?!?!?"
:blink:

....και δυστυχώς αποκτούν διαρκώς καινούριες συνήθειες.....
Πρίν από μερικά βράδια κατά τις 3 τα χαράματα, ένιωσα κάτι να μου χαϊδευει τα μαλλιά και μετά να μου γλύφει το μέτωπο. Ανοίγω τα μάτια μου και βλέπω την Χαρά να με κοιτάει και να κλαψουρίζει. Σκέφτομαι "θα ξέχασα το βράδυ να της βάλω να φάει και πινάει τωρα..." Σηκώνομαι της βάζω ξηρά τροφή και βέβαια το ακούνε ο Χωσούλης και η Μελίνα, με τα αυτία ραντάρ και έρχονται τρέχοντας και κλαψουρίζοντας και αυτοί. Μου φεύγει στο ενδιάμεσο και ο υπνος και καθόμουν και τα κοίταγα μέχρι που εκεινα μετα το φαγητό νύσταξαν και έπεσαν για ύπνο. Άντε λέω ας πάω και εγώ...
Χθες το βράδυ πάλι τα ίδια. Αυτή την φορά όμως ήμουν σίγουρη ότι της είχα βάλει να φάει πριν κοιμηθω, ακριβώς για αυτό το λόγο και λέω δεν σηκώνομαι που να χτυπιέσαι. Αρχίζει την κλάψα, μετά μου τράβαγε τα μαλλία, μετά μου έγλυφε ότι ήταν εκτεθημένο (μέτωπο, χέρια, πόδια, ότι έβρισκε) και βέβαια αφού είδε ότι δεν απέδιδε το γλύψιμο, άρχισε να δαγκώνει. Σημειώστε πως σε όλη αυτή την διαδικάσια ότι προλάβαινα να σώσω το σκέπαζα, μέχρι που χώθηκα ολόκληρη κατω από το πάπλωμα κοντευοντας να σκάσω. Και το σκασμένο αφου δεν είχε τι να δαγκώσει ή να γλύψει αρχισε να ξύνει και να σκάβει. Ακριβώς όπως κανει στην άμμο της. Ανέβηκε πάνω στο στομάχι μου και έξινε και έσκαβε με τρελή μανία.
Τελικά σηκώθηκα....

Λαιμαργία

γεια σας παιδια σαν να μην μου εφτανε το προβλημα τις εγκυμοσυνης της θυλικης μ γατας ο αρεσενικος οσο παει και γινεται πιο λεμαργος!!!!στην αρχη δεν ετρωγε κροκετες και του περναμε κονσερβες τωρα του δεν του αρεσουν οι κονσερβες και θελεθ μονο απο το φαι μας τι να κανω?

Τίποτα, του δίνεις κροκέτες και τέλος. Όταν θα πεινάσει θα φάει...

Αυτο ακριβως,μην ενδωσεις κ τον καλομαθεις!

μη κανεις το λαθος και ενδωσεις γιατι θα σε κανει οτι θελει στο μελλον :lol: Δεν ειμαι η πλεον καταλληλη για συμβουλες γιατι ο δικος μου με κανει οτι θελει :down:

thanks παιδια η μαμα μου εχει απελπιστει με την λεμαργια του

Ακόμα είναι λαίμαργος;

Πεινάει συνεχώς...

Η γατούλα στην φωτογραφία είναι η Γιασμίν.
Η πρώτη φωτογραφία είναι τον Αύγουστο που την βρήκα και η δέυτερη όπως είναι τώρα.
Της έχω πάρει ειδική ξηρά τροφή για γάτες μέχρι 1 έτους.
Η τροφή προβλέπει η μέγιστη ημερήσια ποσότητα τροφής να είναι 110 γραμμάρια.
Την ποσότητα αυτή μου την προτείνανε και στο κατάστημα ίσως και λιγότερο.
Της βάζω 50-60 γραμμάρια το πρωί πριν φύγω και τα υπόλοιπα το απόγευμα.
Αν βάλω όλη την τροφή το πρωί θα την φάει μονομιάς.
Η γάτα πεινάει συνεχώς για να είμαι ειλικρινής τα 110 γραμμάρια μου φαίνονται λίγα.
Μήπως πρέπει να της βάζω παραπάνω;
Δεν θέλω να γίνει παχύσαρκη όπως οι προηγούμενες γάτες μου, ούτε θέλω να πεθάνει από νεφρική ανεπάρκεια λόγω της τροφής.

Συνημμένα

• 06082009305.jpg
    06082009305.jpg
    240,4 KB · Εμφανίσεις: 73
  • IMAG0104.jpg
    IMAG0104.jpg
    101,2 KB · Εμφανίσεις: 74
Η γατούλα στην φωτογραφία είναι η Γιασμίν.
Η πρώτη φωτογραφία είναι τον Αύγουστο που την βρήκα και η δέυτερη όπως είναι τώρα.
Της έχω πάρει ειδική ξηρά τροφή για γάτες μέχρι 1 έτους.
Η τροφή προβλέπει η μέγιστη ημερήσια ποσότητα τροφής να είναι 110 γραμμάρια.
Την ποσότητα αυτή μου την προτείνανε και στο κατάστημα ίσως και λιγότερο.
Της βάζω 50-60 γραμμάρια το πρωί πριν φύγω και τα υπόλοιπα το απόγευμα.
Αν βάλω όλη την τροφή το πρωί θα την φάει μονομιάς.
Η γάτα πεινάει συνεχώς για να είμαι ειλικρινής τα 110 γραμμάρια μου φαίνονται λίγα.
Μήπως πρέπει να της βάζω παραπάνω;
Δεν θέλω να γίνει παχύσαρκη όπως οι προηγούμενες γάτες μου, ούτε θέλω να πεθάνει από νεφρική ανεπάρκεια λόγω της τροφής.
Καλησπέρα!!:) Πόσο μηνών είναι η Γιασμίν και τι τροφή της δίνεις? Γιατί μου φαίνονται πολλά τα 110γρ ημερησίως...:hmm::hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back