natalouko
Επιφανές μέλος
Μπορεί να μην είναι και τίποτα μπορεί και να είναι κάτι...σωστα..αλλα μπορει να ειναι και απο αυτο ε?
εκτος αν ειναι τοσο πειναλας!
![]()

Καλό είναι να του κάνεις μια εξετασούλα και για να δεις τι γίνεται....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
saxo kit car
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chrysanthi1
Νεοφερμένο μέλος
Αλήθεια ρε παιδιά;; Το δικό μου γιατί δεν την παλέυει με τα 70γρ ημερισίως;Κι εμενα με τη young male τρωνε λιγο λιγοτερο απο τη συνιστωμενη αλλα ειναι μια χαρα.
Σιμωνη εχει κανει αιματολογικες ο μικρος;Για θυρεοειδη;
Του άλλαξα διατροφή αμέσως μετά τη στείρωση κ φαίνεται να μην χορταίνει με τίποτα από τότε.

avtwvia
Διάσημο μέλος

Υπαρχει και υποθυροειδισμος στη γατα;

marina-kr
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xoxlidaki
Νεοφερμένο μέλος
Mια κι έχει αναφερθεί εδώ το θέμα για τη λαιμαργία δεν ανοίγω άλλο....ο δικός μου είναι και αυτός πάρα πολύ λαίμαργος. Στην αρχη νόμιζα οτι πεινούσε, αλλά τελικά απλά θελει να τρωει συνέχεια. Μια μέρα θελωνα δοκιμασω να του βαζω συνεχεια φαι να δω πόσο μπορεί να φαει. Του μοιράζω την τροφή που πρεπει να φαει καθε μερα σε μικρα γευματα, γιατί είμαι σίγουρη πως αν του την βάλω όλη στο μπωλ θα τη φάει. Επειδή έχω και άλλη γάτα, είμαι από πανω του όταν τρωει, γιατί με το που του βάζω φαί στο πιατο, ρίχνει λοξές ματιες να δει τι έχει το πιάτο της Θάλειας. Οταν τους βάζω ενίοτε κονσερβα, αναγκαστικά τον βγάζω έξω από το δωμάτιο. Και φυσικά με το που θα ακούσει ψυγείο να ανοίγει, πιατα να ακούγονται και μαχαιροπίρουνα να βγαίνουν είναι πρωτος και καλύτερος. Σε κοιταει με γουρλωμενα ματια οταν τρως και αναστενάζει!!!!!! φανταζομαι για να τον λυπηθεις. Αν του παραδώσεις θαρρος, εχει βάλει το ποδι στο πιατο σου....χθες έτρωγα κατι αυγα βραστα και είχε λυσσαξει, του βαζω και εγω το πιατο και από τη λαιμαργία του τον αφησα να γλύψει εκει που ειχε πεσει λιγο πιπερι....στραβωσε και έφυγε (μια μερα εφαγε και φακες που ειχαν πεσει) Περα από το αστειο, αναρωτιεμαι ώρες ώρες αν πραγματικά πειναει ή αν είναι απλα λαίμαργος. Τον λυπάμαι ετσι που κάνει, αλλά δεν κάνω υποχωρήσεις με το τι και ποσο πρεπει να τρωει καθε μερα. Αλλα αναρωτιεμαι...μηπως τελικά πειναει καμιά φορα και τα κάνει αυτα, ή με έχει καβαλήσει;;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sotiria-k
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπέρα! ο μικρός Benny (μικρός που λέει ο λόγος...) είναι 6+ κιλά (!) και διαρκώς ζητάει φαγητό.
Πέρυσι του είχα κάνει δίαιτα μετά από εντολή του κτηνιάτρου και για έξι μήνες έτρωγε μόνο τη Hills r/d, έχασε 2 κιλά και ήταν 5 κιλά και πολύ "ανάλαφρος". ΄Οταν όμως, μετά τη δίατα, άρχισα να του δίνω κανονική light τροφή, έγινε πάρα πολύ λαίμαργος. Από τότε, 5 μήνες περίπου, ζητάει συνέχεια φαγητό και ανεβαίνει στο τραπέζι και στο πάγκο της κουζίνας (που δεν το έκανε ποτέ). Προχθές το βράδυ έφαγε μέχρι και ένα κομμάτι σπανακόπιτα που είχα ξεχάσει στο τραπέζι!! Τώρα του δίνω την purina tonus urinary και οχι κάποια light, και λόγω έλλειψης χρημάτων...
Μπορεί κανείς να μου προτείνει κάτι για να μειωθεί η λαιμαργία του? Η δραστηριότητά του μέσα στην ημέρα είναι ελάχιστη (πάει από καναπέ σε κρεβάτι) και η ποσότητα τροφής που του δίνω είναι όσο μου έχει πει ο κτηνίατρος, περίπου 75 γρ την ημέρα... Καμμία πρόταση???
natalouko
Επιφανές μέλος

Δεν είναι όμως τόσο οικονομική...

sotiria-k
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μόνο ξηρά τροφή του δίνω και μάλιστα από τότε που ήταν πολυ μικρός..Κονσέρβα δε θυμάμαι να έχω αγοράσει ποτέ, εκτός από καμμιά λιχουδιά που και που... Ότι ξηρά τροφή και να του δώσω κάνει σαν τρελός, όποτε μπαίνω στην κουζίνα με ακολουθάει νιαουρίζοντας όλη την ώρα!
natalouko
Επιφανές μέλος

brigite
Διάσημο μέλος
Μόνο ξηρά τροφή του δίνω και μάλιστα από τότε που ήταν πολυ μικρός..Κονσέρβα δε θυμάμαι να έχω αγοράσει ποτέ, εκτός από καμμιά λιχουδιά που και που... Ότι ξηρά τροφή και να του δώσω κάνει σαν τρελός, όποτε μπαίνω στην κουζίνα με ακολουθάει νιαουρίζοντας όλη την ώρα!
Αν τον εχεις συνηθισει να του δινεις εστω και μια τσιμπια απο τροφες δικες σου (πχ. λιγο τυρακι,ζαμπονακι,κοτοπουλακι κα),και φυσικα εχει καταλαβει οτι αυτα γινονται στην κουζινα ,συνηθως την ωρα της μαγειρικης η του φαγητου σας,το περιμενει να συμβει καθε φορα που πηγαινεις εκει.
Το ιδιο ακριβως μου κανει κι εμενα η Μπριζιτ.Μπαστακωνεται στην καρεκλα η και στο τραπεζι της κουζινας και ζητιανευει.
Γιατι καθε φορα της δινω κι απο κατι......και δεν μπορω να πω οτι ειναι πολυφαγου,αλλα το κατιτις απο την κουζινα το θελει.

xoxlidaki
Νεοφερμένο μέλος
Αγόρασα περιλαίμιο με λουράκι για να τον ακούω πού ανεβαίνει!
Τον ταίζω πολύ συγκεκριμένη ποσότητα ξηρης τροφής (ΝutraGold πρασινη, light) πλούσια σε πρωτείνες μπας και χορταίνει, αλλά που! Τρωει αποκλειστικά αυτό και μία φορα/δύο το πολύ τη βδομάδα μία κουταλιά (ουτε καν φακελακι) κονσερβα και μαλιστα την applaws που έχει σχεδόν 100% κρεας ή ψαρι.
Το έχω πάρει απόφαση ότι έχω ένα λιγουρικο και λαίμαργο γατί, που κατεβάζει την τροφή αμάσητη!
Αντιθετα, η Θάλεια, αν μπορούσε θα έτρωγε με μαχαιροπίρουνα μια και μπορεί μεν να έρχεται όποτε ανοίγει το ψυγείο, αλλά δεν είναι λαίμαργη και τρώει αργα την τροφή της.
Αυτό δημιουργεί πρόβλημα μια και πρεπει να τους ταίζω χωριστα. ΄Οταν βάζω φαί στο πιάτο του Χουρχούρη, κοιτάει να δει τι θα μπει στο πιατο της Θάλειας πριν αρχίσει το δικό του.
Ποτέ δεν τον είχα μάθει σε λιχουδιες κτλ.....είναι απλα ο χαρακτήρας του

sadyist
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σας. Πριν λίγο ο γάτος μου έφαγε ελιές κομένες σε ροδέλα και τυρί φέτα. Γύρισα ένα λεπτό την πλάτη μου και τα εξαφάνισε. Ευτυχώς δεν ήταν πολλά γιατί αυτά κανονικά προορίζονταν για μένα αλλά με πρόλαβε ο Τούλης. Ήθελα να μάθω - αν γνωρίζει κάποιος - αν πάθει κάτι τώρα ο γάτος από την πολλή αλμύρα που καταβρόχθισε. Ευχαριστώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lili.
Δραστήριο μέλος
δεν νομιζω να παθει κατι αλλα καλο ειναι να αποφευγονται τροφες πλουσιες σε αλατι και ζαχαρη!αλλα για τωρα μην ανησυχεις! απλα θα πιει πολυ νερακι στην πορεια της νυχτας!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλημερα.

Μην ανησυχεις..δεν θα παθει τιποτα με μια φορα.Δες και εδω,ενδεικτικα ποιες τροφες απαγορευονται.
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
κι εμένα με λένε αχόρταγο, γιατί θέλω να τρώω τα πάντα. αλλά να ρωτήσω κάτι: σήμερα έγλυφα κάποιες φλούδες πορτοκαλιού από τη μέσα μεριά. το ξέρω πως μια φορά δεν πειράζει, αλλά τα φρούτα μας πειράζουν εμάς τις γάτες;
hionath1980
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπερες!!
Το καλο μου Μαιν-κουνακι....ή αλιως Καλυψω...τρωει θαρρεις και το ειχαμε νυστικο κανενα χρονο χαχαχαχα! Προς το παρον δεν της δινω την ξυρα τροφη μεχρι να συνελθει το εντερακι της...(ειχαμε διαρροιες )! Ο γιατρος μας, μας εδωσε ειδικη..τροφουλα Royal και παστουλα για να επανελθει το εντερακι...και την συνδιαζουμε με βραστο κοτοπουλακι..! Αυτο που με τρελενει ειναι η υπερβολικη πεινα της...και λαιμαργια!! Αφου να καταλαβετε....στην αρχη που της εδινα το κοτοπουλο σε κομματακια...απο την βιασυνη της να το φαει παραλιγο να πνιγει το χαζο!!

Τωρα της αλεθω το κοτοπουλακι....και παρολο που τρωει ενα φακελακι μισο μισο πρωι βραδι...με κοτοπουλακι ανακατεμενο... και το μεσημερι σκετο κοτοπουλακι παλι αλεσμενο...ΔΕΝ χορτενει..!!! Παει και γλυφει συνεχεια το μπολ...χαχαχα!
Μηλαμε σε κλασματα δευτερολεπτου το πιατο της ειναι ΑΔΕΙΟ..!!Η μεγαλη μας τοοοσο λαιμαργη δεν ηταν!!! Μηπως λογω ρατσας θελει και περισσοτερη ποσοτητα το μωρο?? Στην κροκετα, αργοτερα που θα επανελθει...θα εχει συγκεκριμενη ποσοτητα με την μεζουρα...αλλα προς το παρον κρυβουμε οτι τρωγετε..χαχαχα!
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
κάποια γατάκια το χουν αυτό (π.χ. εγώ ) και πεινάνε πολύ συχνά. Εγώ ζζητάω φαΐ κάθε μισή ώρα -δε με ταΐζουν τόσο συχνά βέβαια- και πεινάω συνέχεια!
hionath1980
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αλλο να ζηταει φαι...και αλλο αυτο το πραγμα..! Τελος παντων..! Μωρακι ειναι ακομη....στην αναπτυξη ειναι..(κοτζαμ λιονταρι θα γινει δλδ) Το βρησκω φυσιολογικο!! Ας φτιαξει με το καλο το εντερακι του...και μετα Κροκετα και παλι κροκετα!!!
a.s.p.a
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας! Εχω εναν γατο 2 μηνων ο οποιος ειναι αφανταστα λαιμαργος. Μολις εχει τελειωσει το φαγητο του και αν καποιος ανοιξει το ψυγειο στο σπιτι τρεχει πρωτος και μπαινει μεσα και φωναζει σαν να εχει να φαει 2 μερες. Οταν πλησιαζουμε προς την κουζινα, ακομα και φαγητο να μην υπαρχει εξω, φωναζει παρα πολυ δυνατα για να φαει παλι. Δεν υπαρχει περιπτωση να φαει καποιος μπροστα του και να τον αφησει σε ησυχια
πιστευω πως αν μεγαλωσει λιγο ακομα δε θα κατεβαινει απο τον παγκο της κουζινας
και δεν εχω χειροτερο... Υπαρχει κατι το οποιο να μπορω να κανω για να σταματησει να τα κανει αυτα;; Heeeeeeeelp...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool