Λαίμαργο γατί, χώνεται μες τα πιάτα μας!!

Το ότι ζητιανεύει τροφή κ χώνεται μέσα στα πιάτα θα σε στεναχωρήσω αλλά πρέπει να σου πω ότι δεν ασχολήθηκες πολύ μαζί του κ με την εκπαίδευσή του. Εγώ έχω δύο περσάκια κ κανένα από τα δύο δεν πλησιάζει το τραπέζι ή τα πιάτα. Τώρα για τα φρούτα πολλές γατούλες έχουν τη συνήθεια να τρώνε διάφορα λαχανικά και η Κάντι μου τρελαίνεται για καρπούζι κ πεπόνι, επειδή όμως έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε φρουκτόζη δεν της δίνω συχνά χωρίς βέβαια να είμαι απόλυτα σίγουρη ότι αυτό που σκέφτομαι είναι σωστό

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σίγουρα το ότι βουτάει στα πιάτα είναι πρόβλημα.:hmm:Τώρα από έκει καί πέρα έαν του δίνεις λίγο καί όχι συχνά από αυτό που σου ζητάει δεν νομίζω πως είναι πρόβλημα.Η δικιά μου γάτα τρέλενεται γιά σούπα, μέχρι τραχανόσουπα τρώει,καθώς καί γιά γιαούρτι φράουλα.Δεν τις τα στέρω εντελώς αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρη τις δίνω ελάχιστα καί όχι συχνά.Πάντως δέν έπαθε ποτέ της τίποτα είναι μιά χαρά.Η γάτα γιά την οποία μιλάω είναι περσική.Λέτε να βγούν τις υγιεινής διατροφής η περσικές:lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ήρθες!:)
Τα περισσότερα απ' αυτά που λες μπορεί να τα φάει χωρίς πρόβλημα, αλλά σε μικρές ποσότητες. Για να τον εκπαιδεύσετε, δοκιμάστε να τον κλείνετε έξω απ' το δωμάτιο όταν αρχίζει να ζητάει. Αλλά πρέπει να το κάνετε κάθε φορά και για μεγάλο χρονικό διάστημα για να έχει αποτέλεσμα η μέθοδος.

Αν τα θέλει τόσο, δεν πειράζει να του δίνετε πού και πού, αλλά πάντα στο μπολάκι του για να μάθει ότι πρέπει να τρώει από κει.

Όλες οι περιγραφές αναφέρονται στον χαρακτήρα του ζήτουλα γάτου που απο πεποίθηση ζητάει ότι τρως καιη δικιά μου στην αρχή το έκανε και δεν είναι περσική αλλά της το έκοψα γρήγορα ....... Νομίζω ότι γενικά το λίγο σαν σνάκ δεν έιναι κακό αλλά το δύσκολο είναι αν αυτή η συμπεριφορά παγιοθεί από σένα και το κάνει και σε κάποιον επισκέπτη που δεν θα τραλαθεί με μία γατα να του ζητιανεύει πεπόνι ας πούμε:lol::lol::lol::lol::lol:

οτι σου ειπαν οι προλαλλησωντες δινε της οτι θελει να φαει αρκει να ειναι περιορισμενες οι ποσοτητες ο δικος μου δεν τρωει φρουτα αλλα σε πατατα τηγανητη και κρεας που μαγειρευω θα παρει τη λιχουδια του και φακες εχει φαει και μακαρονια δεν εχουν ιδιετερο προβλημα αλλα προσεξε αυτο που θελει να χωθει στα πιατα γιατι θα το κανει αν δεν του βαλεις μετρο και μαλιστα και ωρες που λειπεις. Μια γατα μου ειχα κανει τοστ και πηγε και το εγλυφε ενω εγω ειχα παει για χυμο ευτηχως την πετυχα διαφορετικα θα απορουσα γιατι ειχε τοση υγρασια το τοστ !!αν δεν εχεις προβλημα να τρωει πρωτα η γατα το φαγητο σου και μετα εσυ ειναι ολα οκ!!

Ευχαριστω πολυ παιδια:up:.Ηδη σιγα σιγα του το εχω κοψει, και μονο νιαουριζει οταν παρει χαμπαρι την μυρωδια.Εχει ψιλομαθει το οχι και σιγα σιγα καταλαβενει και σταματαει.

Πάντως είναι πολύ μούρη ο λιχούδης.

Εμείς μαθαίνουμε από τη μαμά της Πριγκηπέσσας μας ότι η Μόιρα θέλει μισό βερύκοκκο κάθε μέρα,ζουληγμένο όμως για να βγαίνει ζουμί(δεν είμαστε ότι κι ότι):)

Ο γάτος μου τρώει τα πάντα!

αυτό που συμβαίνει με τον γάτο μου ειναι τραγικο!!!! τρωει ο,τι βρει.. γλυκο ή αλμυρό!!!! για να καταφέρω να φάω αναγκάζομαι να τον κλεισω μονο του σε ένα δωμάτιο. διαφορετικα μπαίνει μεσα στο πιατο και μου τρωει το φαί!!! για να μη σας πω τι κανει αν τολμησω να ανοίξω το ψυγέιο!! οσο για την ξηρά τροφή, δεν την αγγίζει σχεδόν ποτέ! τι να κάνω;;;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: ΒΟΗΘΕΙΑ!!Ο γατος μου τρώει τα πάντα!

Αφου δεν αγγίζει τη τροφή του είναι φυσιολογικό να επιτίθεται ότι του μυρίζει.
Το ίδιο βίωσα και με την Χιονάτη μου. Την δεύτερη μέρα που ήλθαν συγγενείς μου να την γνωρίσουν μόλις παρήγγειλα σουβλάκι όρμησε σαν τον Αττίλα στα πιάτα μας. Ήταν 2 μηνών. Δεν καταλάβαινε τίποτα. Φάγαμε όρθιοι. Μετά συνειδητοποίησα ότι δεν έτρωγε κανονικά τις κροκέτες που της έβαζα και γι αυτό πεινούσε.
Δεν μας λές πόσο ετων είναι. Στειρωμένος ή όχι? Προσπάθησε να του αλλάξεις τη τροφή. Αγόρασε (αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα) διαφορετικά είδη τροφής (αυτά με τις μικρές ποσότητες των 300-450 γραμμ) και ίσως για κάποια να ξεκινήσει να τρώει. Απόφυγε και τις χύμα τροφές.
Στην δική μου έχω ησυχάσει κάπως με την Τοννους τροφή αλλά για το θέμα του ψυγείου όσα γατάκια γνώρισα όλα νιαουρίζουν όταν ανοίγουμε το ψυγείο. Και τη συνήθεια να ορμάει στο πιάτο μου δεν την έκοψε. Μόνο που τώρα απλώς ... μυρίζει το φαγητό και φεύγει εκτός κι αν είναι κολιός η τόνος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ειναι ενος και στειρωμένος. του εχω αλλάξει πολλες φορες ειδος τροφης αλλα συνεχιζει να ειναι εξαιρετικα λαιμαργος. ακομη κι αν έχει ηδη φάει πολύ, θελει να φάει ό,τι τρώμε ..

Α.! γιατί στο πρώτο μήνυμα κατάλαβα ότι δεν έτρωγε τίποτα από την ξηρά τροφή. Απ ότι ξέρω τα στειρωμένα γατάκια επειδή τρώνε light τροφές δεν χορταίνουν εύκολα. Θα το συνεχίσει να στο κάνει οπότε θα πρέπει να μην ανησυχείς ιδιαίτερα. Συνήθισε το. Εξ άλλου η περιέργεια που έχουν και οι μυρωδιές του φαγητού τις κάνουν να ορμούν στο πιάτο μας. Δεν ξέρω αν το κάνεις έτσι αλλά εγώ στην δικιά μου έχω συνέχεια το πιατάκι της γεμάτο από κροκέτες και νερό της αλλάζω 4 φορές τη μέρα
Να σου ζήσει και να τον χαίρεσαι. Καλές γιορτές να έχετε.

κι εγω του εχω συνεχεια φαγητο αλλα.... ευχαριστω πολυ. επίσης!

Να προσέχεις πολύ γιατί κάποιες τροφές όπως π.χ τα μανιτάρια είναι δηλητήριο για τις γάτες..

Καλησπέρες κι από μένα. Αν και πρώτο μου μήνυμα, πρόσφατα απέκτησα κι εγώ γάτο...

Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ με τον δικό μου, αφού τον μάζεψα από τον δρόμο. Από την πρώτη στιγμή, δεν τον αφήναμε να ανέβει στο τραπέζι που έχουμε στο σαλόνι (χαμήλο τραπέζι) και γενικά όταν του "μπαίνει" στο μυαλό, το κάνει διστακτικά και κάπου εκεί ακούγεται ένα "ΜΗ" και φεύγει. Σε ώρες που δεν είμαστε εκεί, σίγουρα πηγαίνει, αλλά όταν είμαστε μπροστά κύριος...
Το πρόβλημα όμως με το φαγητό ήταν τρομερά εκνευριστικό και όχι μόνο, αφού έμπαινε μέχρι και μέσα στο στόμα σου. Εκεί άκουγε για 1-2 δευτερόλεπτα το μη, αλλά ήταν πολύ λίγο. Γενικά έχω πρόβλημα μαζί του σε σχέση με το φαγητό. Τον πίεσα 5-6 φορές, του φώναξα τίποτα... Στο τρίτο "αεροπλανάκι" που έγινε, δεν ξαναήρθε ποτέ... Μπορεί να κάθεται πίσω μου ή δίπλα μου όταν τρώω αλλά ποτέ πλέον δεν με ενοχλεί. Αντιθέτως στην γυναίκα μου πηγαίνει, διστακτικά μεν, αλλά πηγαίνει. Εκεί μόλις τον κοιτάξω, ήρεμα κατεβαίνει από τον καναπέ και κάθεται κάτω!

Μπορεί να με πείτε βάρβαρο, το ξέρω, αλλά μερικά πράγματα τα μαθαίνουν. Χρειάστηκε να τον κυνηγήσω 3 φορές και να μείνει κρυμμένος καμιά ώρα μέχρι να καταλάβει ότι ΔΕΝ τρώμε τα σκουπίδια. Είναι σκουπιδόγατος, ξέρω, ασφάλισα τον ντουλάπι, δεν αφήνουμε τίποτα πλέον έξω, αλλά έπρεπε να καταλάβει ότι το ντουλάπι με τα σκουπίδια είναι ΚΑΚΟ, γιατί αλλιώς τον είχα ικανό να το τρυπούσε τις ώρες που λείπαμε... Χώρια που ήταν σε μια εποχή που είχε διάρροια και τον ταίζαμε τις ειδικές τροφές με δί-ευρω ημερησίως...

Θέλει και λίγο εκπαίδευση νομίζω.. Ακόμα βέβαια δεν κατάφερα να ανταπεξέλθω στην γκρίνια του στην κουζίνα. Δεν μπορείς να πλησιάσεις εκεί χωρίς να αρχίσει να ουρλιάζει... Σιγά - σιγά θα το μάθει...

Αυτά προς το παρόν.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back