Λαιμαργία

Eleni-27f

Νεοφερμένο μέλος

Η Ελένη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών και μας γράφει από Καταστάρι (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 33 μηνύματα.
Ξέρω οτι έχω ανοίξει πολλά θέματα συζήτησης αλλα οταν εχεις μια καινούρια γάτα στο σπίτι καθε μέρα ανακλήπτεις και καινούρια πργματα.....Περα από ολα αυτα που ανέφερα.....Εχει σοβαρό πρόβλημα λαιμαργίας και δεν ξέρω τι να την κανω ειλικρινα........Σήμερα να φανταστείτε την τάισα 2 πατε και 2 δόσεις αποξηρή τροφη, μικρές γαριδούλες και ακομα πειναει.Συγκεκριμενα πριν απο λίγο της πήραα την ξηρη τορφή από το κυπελάκι της και την εβαλα ξανα μεσα στο πακέτο γιατι παρα είχε φαει για σημερα και αμέσως πηδηξε στον παγκο για να φαει κατι μπισκότα που είχε.Αμεσως βεβαια την μάλωσα και την έβαλα στο κρεβατι της αλλα απο οτι καταλαβα τσαντίστηκε που δεν της εδωσα φαγητό γιατί γρατζουνούσε με νευρο το κρεβάτι της...........Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω!!!!!!!!!Καποια πράγματα μπορω να την εκπαιδεύσω αλλα το να μην ανεβαίνει στα τραπέζια καθε φορα που βλεπει τον αλλο να τρωει ή από την λαιμαργία της γιατί βρηκε το κυπελάκι τησ άδειο δεν νομίζω πως μπορώ να την αλλάξω...............Κ αν συνεχίσει ετσι δεν ξερω τι να την κάνω........Το προηγούμενο γατί που είχα ηταν απιστευτα πειθαρχημένο και εκπαιδευμενο..Αυτο μεχρι και τα σκουπίδια ψαχνει!!!!!!!!!:mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να την χαίρεσαι καταρχήν την μικρή ατίθαση ζουζού...:)
Μπααααα....με τιιιιποτα δεν μπορώ να σε συμβουλέψω σε αυτό το θέμα...:whistle:...Είμαι το εντελώς ακατάλληλο άτομο...:/:Είμαι τρομερά ανεκτική και υποχωρητική μάνα,και τα παιδιά μου με έχουν καβαλήσει εντελώς,,,και εκτός από μένα,πάγκους ,τραπέζια,τα πάντα όλα....:/:
Και τα δύο μου έτσι είναι,σαν τη δικιά σου,λαίμαργα και βουλιμικά... Νομίζω,έχουν το σύνδρομο του ψαριού...:/:Όσο φαγητό και να τους ρίξεις,θα το φάνε μέχρι να κάνουν μπάμ!:D...Αλλά φαντάζομαι ότι οι περισσότερες γάτες είναι λιχούδες και λαίμαργες...δεν ξέρω!Ας μιλήσει και κανένας παλιός!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: ΛΑΙΜΑΡΓΙΑ

Να χαιρεσαι το ζουζουνι σου:D!
Αχ και εμενα μη με δει να τρωω μεσα στο πιατο θα χωθει...και με κοιταει και με κατι ματια που με κανουν κομματια:whistle::whistle:!!Λαιμαργη δεν θα ελεγα οτι ειναι αλλα πολυ λιχουδω!!!

Για θυμισε μου τι ηλικια εχει;;; αν ειναι κατω του ενος ετους,δεν πρεπει να υπαρχει περιορισμος στην τροφη,γιατι ειναι πανω στην αναπτυξη.Περιορισμος αρχιζει είτε μετά την στείρωση,αλλά αν έχει γινει αρκετά νωρις..τότε στον 1 χρόνο.Ομως εχει σημασια η τροφη που της δινεις.Τα πατέ δεν ειναι και ότι καλύτερο.Πιο σωστη ειναι η ξηρη τροφη και τα πατε σαν λιχουδιες καμια φορα την εβδομαδα.Επισης εχει τεραστια σημασια ποια ξηρη τροφη της δινεις.Αυτες του εμποριου(σ/μαρκετ) τυπου whiskas ειναι οι χειροτερες και ειναι λογικο να μην χορταινει.Οι καλυτερες κατα την αποψη μου ειναι οι Ακανα και Οριτζεν,οι οποιες εχουν περισσοτερες πρωτεινες και καθολου σιτιρα,που κανουν μεγαλο κακο.Αν δεν θες να πας σε οριτζεν..τοτε οι κτηνιατρικες τις ρουαγιαλ και της χιλς,αν και ειναι φουλ στα συντηρητικα..αλλα πολυ καλυτερες απο αυτες των σ/μαρκετ.:)

ΥΓ..το καθε γατακι..εχει και τη δικη του προσωπικοτητα..εμεις..ειμαστε ολοι ιδιοι;;

Τελευταία επεξεργασία:
Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας και ναι ειναι ενος ετους σχετικά προσφατα στειρωμένη.......Οσο για τις τροφές ναι παιρνω τις purina sterilcat απο το σμ....Βασικά επειδή είμαι και φοιτήτρια δεν έχω και οικονομική άνεση αλλα τώρα που είναι να τις πάρω ξηρή τροφή θα παρω από κτηνίατρο μήπως δω κάποια διαφορα.............!!!!!!

Ακου κάτι.Καταρχην όπως σου εγραψα χτες..η Ακάνα και η Όριτζεν θεωρούνται πολύ ανώτερες απο ρουαγιαλ και χιλς.Υπάρχει και το εξης σημαντικό.Με την Ακανα που δίνω εγω στα δικά μου,τρώνε τουλάχιστον τη μισή ποσότητα τροφής απο ότι με την ρουαγιαλ που τους εδινα παλια.:)

Κ πόσο έχουν αυτές οι τροφές και που μπορώ να τις βρω??????

Η Ακάνα έχει 21 περιπου ευρω,τα 2.500....ω..ναι..θα σου φανουν πολλα,όμως κραταει παρα πολυ!! Βεβαια δεν ξερω τις οικονομικες σου αντοχες.Πάντως απο τη ρουαγιαλ και την χιλς,που κοστιζουν και αυτες ακριβα..συμφερει η ακανα πολυ περισσοτερο γιατι τρωνε πολυ λιγοτερο,και εγω εχω δυο γατια.Την βρισκεις σε κτηνιατρεια.Μπορεις να κάνει μια δοκιμη...:)

Ναι ναι θα κανω.......δεν εχει κ μεγαλι διαφορα τιμης με την χιλς και την ρουαγιαλ.........αυτες εχουν πειρπου 15 ευρω.......θα το δοκιμασω και ελπιζω να την βρω.........γιατι εδω που βρισκομαι ξερω μονο 2 κτηνιατρεια που υπαρχουν καιδεν ξερω αν θα την εχουν

σε τι ποσοτητες τα τρωει αυτα η γατα σου, ποσο δραστηρια ειναι και ποσα κιλα ειναι η γατουλα; Οσο πιο καλη ειναι η τροφη τοσο πιο λιγο θα τρωει. Ο γατος μου τρωει μολις 120-130γρ ωμη τροφη την ημερα (σε 3 γευματα) και ειναι 7.5 κιλα! Παλαιοτερα ετρωγε γυρω στα 300-350γρ κοσερβα και μερικα γραμμαρια ξηρα orijen (10-20). Καποιες γατες δεν τρωνε πολυ και καποιες αλλες τρωνε περισσοτερο απο οσο πρεπει. Αν η γατα σου ειναι παρα πολυ δραστηρια το βρισκω λογικο να πειναει συνεχως. Αν ομως δεν ειναι, τοτε θα πρεπει να προσεχεις τι και ποσο της δινεις γιατι μπορει να γινει υπερβαρη.

Eleni μην ανησυχεις και μενα η δικη μου τρωει οτι βρει,πειναει συνεχεια ανεβαινει παντου μεχρι και πανω στο φουρνο μικροκυματων ανεβηκε που ειχα βαλει τη τροφη της για να μην τη βρει,εσκισε τη σακουλα με τα δοντια της και ουτε και γω δεν ξερω ποσο εφαγε....κ ψαχνει τη τροφη της σαν τρελη ,δεν ξερω που να τη βαλω για να μην τη βρει...τρωει οτι βρει απο γλυκο,πατατες, τυρι γαλα,οτι βρει λες και δεν τη ταιζουμε,ρεζιλι μας εχει κανει....λαιμαργη!!!!
Βλεπεις ειναι στειρωμενη και της εχει ανοιξει η ορεξη αφου δεν εχει ορεξη για γλυκες και χαδακια με καποιον γατουλη ....αλλα στο τελος θα σκασει απο το πολυ φαι....Ξερεις οτι οι στειρωμενες πρεπει να τρωνε ειδικη τροφη και συγκεκριμενη ποσοτητα αλα η δικη μας δεν καταλαβαινει και οταν τη μαλωνω ορμαει ..αστα να πανε δεν ξερω τι να κανω!

Καταλαβα...........ομοιοπαθούσα και εσυ ε?????ενταξει εμεισ ακομα δεν φτασαμε σ αυτο το σημειο οσο μπορω ομως την περιοριζω να μην τρωει πολυ κ μετα γινει παχουλουλα............:redface::redface::redface:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back