Λαχανιάζει έντονα!

Nonika

Διακεκριμένο μέλος

Η Nonika αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Λάρισα (Λάρισα). Έχει γράψει 7.403 μηνύματα.
Καθε βραδυ παιζω την Μπιζου με ενα καλαμι που εχει ενα κορδονι δεμενο(καποτε κρεμοταν κ ενα ποντικι αλλα το τερατακι το εκοψε απο την πρωτη μερα) απο την ακρη.Την αφηνω να το κυνηγαει κουνωντας το περα δωθε κ αυτη τρεχει σαν παλαβη να το προλαβει(κ το πιανει η ατιμη,μηπως μας δουλευει ολους κ βλεπει τελικα?),σε καθε κινηση που κανω τρεχει 2 μετρα,αν βαλεις οτι την παιζω για κανα 10λεπτο καταλαβαινεις ποση ωρα τρεχει πανω κατω.
Αυτο που με ανησυχει ειναι οτι λαχανιαζει εντονα,μεχρι που ακουγεται κ ενας περιεργος λαρυγγισμος οταν το κανει.
Υπ'οψιν οτι η μικρη ηταν κλεισμενη σ'ενα δωματιο με αλλα γατια ολη της την ζωη κ δεν ειχε εντονα παιχνιδια κ κυνηγητα λογω του γνωστου προβληματος προβληματος.
Λαχανιαζει τοσο πολυ επειδη ειναι αγυμναστη?
Να την παιζω λιγοτερη ωρα στις αρχες?
Υπαρχει περιπτωσει να ειναι κατι αλλο που κανει το λαχανιασμα της τοσο εντονο?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μου ακούγεται λογικό το λαχάνιασμα...αφού γενικά δεν κινείτε, και την κάνεις εσύ και τρέχει τόσο πολύ θα λαχανιάσει.:)

Και μένα το κάνουν αυτό, και όσο πιο πολύ ζεσταίνει ο καιρός τόσο πιο εύκολα...
Μπορείς να την παίζεις περισσότερες φορές, αλλά πιο λίγο.. και σιγά σιγά θα φτιάξει φυσική κατάσταση.

Αν παρόλα αυτά έχεις αμφιβολία μήν είναι τίποτα ιατρικό, θα μπορούσες να πας να την ακροασθεί και να την δεί ο γιατρός της.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μπα, αδικα ανησυχεις. Ολες οι γατες, ανεξαρτητα απο το αν βλεπουν ή οχι, δεν εχουν αντοχη. Μετα απο λιγη ωρα τρεξιματος/παιχνιδιου κουραζονται. Ετσι ειναι και ο naruto. Πολλες φορες παιζω μαζι του για ωρα και τον φερνω σε σημειο να λαχανιαζει και να ειναι με την γλωσσα εξω σαν σκυλακι :lol: Και ο δικος μου κουραζεται και λαχανιαζει αμεσως οποτε μην ανησυχεις :D Παντως οσο περισσοτερο παιζεις μαζι της τοσο πιο πολυ θα βελτιωνεται η αντοχη της!!!

Δεκάλεπτο; Τυχερή είσαι, ο δικός μου τα φτύνει στο τρίλεπτο! Μην ανησυχείς, είναι φυσιολογικότατο. Όσο πιο πολύ την ασκείς, τόσες περισσότερες αντοχές θα αναπτύσσει :)

Δεν μου ακούγεται σαν κάτι ανησυχητικό, σε σχέση με τη γενική της φυσική κατάσταση (αγύμναστη)!!Σιγά σιγά θα γυμναστεί και θα συνηθίσει, όμως, μην το περακάνεις στις αρχές. Κυρίως με τη ζέστη, γιατί λόγω γούνας, αναπτύσσεται μεγάλη θερμότητα στον οργανισμό τους και δεν αντέχουν καθόλου.Η Μπασσέτ όταν παίζουμε διάφορα παιχνίδια (κρυφτό, κυνηγητό, λέιζερ), που απαιτούν πολύ τρέξιμο από μέρους της, τη βλέπεις στο πεντάλεπτο, σέρνεται στα πατώματα. Μόνο με το λέιζερ δεν ησυχάζει αν δεν το σβήσω:D:DΜπράβο όμως στην Μπιζού, που κυνηγάει το ποντίκι, ίσως και να βλέπει μωρέ Νόνικα!:):):)

χα χα χα :lol: εχεις μια χαρουμενη γατουλα. και μενα το κανει αυτο, οταν λυσσαει στο τρεξιμο. δεν ειναι τιποτα, απλα λαχανιαζει απο το παιχνιδι.

Αυτο που με ανησυχει ειναι οτι λαχανιαζει εντονα,μεχρι που ακουγεται κ ενας περιεργος λαρυγγισμος οταν το κανει.

Ο Αρης μου πέρισυ το καλοκαίρι, μόλις τον είχα υιοθετήσει μου παρουσίαζε ακριβώς τα ίδια συμπτώματα.:hmm:Ηταν τότε περίπου επτά μηνών, μόλις τον είχα στειρώσει και μες το κατακαλόκαιρο, λίγο να έπαιζε ή να έτρεχε λαχάνιαζε αμέσως και ακουγόταν ο περίεργος συρηγός απο την τραχεία του.:hmm:
Η πρώτη κτηνίατρος που μας τον στείρωσε και του έκανε τα πρώτα εμβόλια μου είπε για αλλεργικό άσθμα άλλα προς το παρόν μου είπε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αν επιδυνωθεί βλέπουμε για θεραπεία.:hmm:
Τον Σεπτέμβρη που τον πήγα πιά στον κανονικό μας κτηνίατρο(όπου πηγαίνω εδώ και χρόνια την Μυρτώ) για το επαναληπτικό εμβόλιο του Αρη, μου είπε ότι αυτά είναι κατάλοιπα της ρινοτραχίτιδας που πέρασε ο Αρης μικρούλης(όταν ήταν αδεσποτάκι).Μου είπε οτι με την βοήθεια των εμβολίων που κάνει , με την ζωή του σε σπιτικό περιβάλλον πιά και με την πάροδο του χρόνου τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν αισθητά ή ακόμη και θα εξαφανιστούν.Και αυτό έγινε.:up:Εχει περάσει πια τουλάχιστον ένα εξάμηνο που ο Αρης έχει να παρουσίασει αυτό το λαχάνιασμα.:up:
Θα δούμε αν φέτος την άνοιξη ή το καλοκαίρι αν θα το εμφανίσει πάλι.:hmm:
Αυτή είναι η δική μας εμπειρία,ελπίζω να βοηθήσαμε λίγο.:D

Ευχαριστω πολυ κοριτσια,με καθησυχασατε!Θα την παιζω λιγοτερο αν ειναι κ θα αυξανω την ωρα αναλογα με τις αντοχες της!
Niki πολυ ενδιαφερον αυτο που λες,ισως οταν ηταν μωρο να ειχε περασει κ να της εχει αφησει καποιο προσωρινο-ελπιζω-καταλοιπο.Αν το καλο σπιτικο περιβαλλον βοηθαει οπως γραφεις τοτε σιγουρα θα ειναι ενταξει η μικρη μου!:)

γεια σας!!
Αυτο το εχει και η δικια μου η Πικα,μετα τη στειρωση παρατηρησα οτι η αναπνοη της ηταν καπως περιεργη και τι εννοο?οταν αναπνεει κουνιεται σχεδον ολοκληρη.
2-3 φορες σωριαστηκε στο πατωμα βγαζοντας ενα δυνατο νιαουρισμα πονου.
μενει ξαπλωμενη για κανα 5λεπτο και μετα ολα καλα,αλλα οσο ειναι κατω νομιζεις οτι θα μεινει εκει. Σκετος τρομος!!!.
ο γιατρος της οταν την πρωτοπηγα ειπε οτι δεν εβρισκε κατι..
κατα τα αλλα η γατα συμπεριφερετε οπως παντα..νορμαλ..:up:
λετε να ανησυχω??:(

Αυτό το κάνει ακόμα κι όταν είναι χαλαρή; (χωρίς να έχει προηγηθεί τρέξιμο). Πρέπει να έχει κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα... σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό αυτό. Τι εξέταση της έκανε ο κτηνίατρος; Ίσως χρειάζεται κάτι πιο εξειδικευμένο.

Αυτό το κάνει ακόμα κι όταν είναι χαλαρή; (χωρίς να έχει προηγηθεί τρέξιμο). Πρέπει να έχει κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα... σίγουρα δεν είναι φυσιολογικό αυτό. Τι εξέταση της έκανε ο κτηνίατρος; Ίσως χρειάζεται κάτι πιο εξειδικευμένο.

Ναι και οταν ειναι χαλαρη ετσι ειναι παλι....οσο για τις εξετασεις αν εννοεις ακτινες και τετοια.. οχι τπτ...
δηλαδη εχουμε προβλημα ετσι????
και αυτος ρε γμτ τι γιατρος ειναι??? αυτος εκανε τι στειρωση δεν ειδε κατι???

ειναι κατι το ανησυχητικο?

Δεν ξέρω πόσο ανησυχητικό μπορεί να είναι. Πάντως δεν μου ακούγεται καλό.:/:
Δεν θα καταλάβαινε τίποτα με τη στείρωση (άλλο σημείο ανοίγεις).:P Και προφανώς δεν φαντάστηκε ότι είχε αναπνευστικό για να την ακροαστεί... ή ίσως το πρόβλημα εμφανίστηκε αργότερα.
Παρόλα αυτά, καλό είναι να την ξαναπάς. Μπορείς να ρωτήσεις και τον κτηνίατρό μας εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Μπορεί να είναι απλά κάτι αναπνευστικό, που με απλή αντιβίωση φτιάχνει ή κάτι πιο σύνθετο.

Αν πάντως η γάτα είναι νορμάλ, τρώει παίζει κλπ.. είσαι ακόμα οκ...:redface:

να παιζεις και τον περσικο γατουλη κι αυτος χρειαζευται γυμναστικη

αν εξαιρεσω το πως αναπνεει η γατα ειναι μια χαρα.

πριν τη στειρωση δεν ειχε κανενα προβλημα.
μετα την επεμβαση στο σπιτι οσο αναρρωνε το ειδα...(το προβλημα)
απο κει και μετα την ειδε και ειπε οτι ειπε

τεσπα μου φαινεται θα την παω και σε κανεναν αλλο...

Η γατούλα σου μήπως έχει πέσει από κανένα μπαλκόνι, έχει χτυπήσει πολύ έντονα, κλωτσιά, έχει πέσει κατι βαρύ επάνω της, την έχει χτυπήσει αυτοκίνητο κλπ?

Όταν κοιμάται, κοιμάται ξαπλωτή, ή καθιστή? ΤΗ βλέπεις να έχει κάποιο πρόβλημα όταν πάει να ξαπλώσει, ενώ καθιστή έχει άλλου είδους αναπνοή, πιο "φυσιολογική"?

όσον αφορά τη Μπιζού...
Σας παρακαλώ! Το κορίτσι δεν ήταν καθόλου μα καθόλου αγύμναστο! Μια χαρά ήταν προπονημένη στο γλύψιμο, στα ζυμαράκια και στα κουλουράκια με τη Μάνα! Τς τς τς... γατοσυκοφαντίες! χαχαχα...
Η δικιά μου Νόνικα που έχω στο σπίτι, μέσα στο 5λεπτο λαχανιάζει, εσύ έχεις ρίξει το Μπιζουδάκι στα βαθιά νερά με τη μία την καημένη! Για Μαραθώνιο την προετοιμάζεις? Πάντως όταν μου είπες για λαχάνιασμα με είχες ψιλοτρομάξει και μένα ομολογώ...

Οχι δεν εχει πεσει,χτυπησει κακοποιηθει.
Δεν εχει αλλαξει η συμπεριφορα της καθολου, εκτος του οτι εχει γινει υπερ- υπερβολικα χαδιαρα...
ουτε δειχνει να πονα.....

Δεν νομιζω οτι εχει σχεση με απλο λαχανιασμα αυτο που περιγραφεις,εγω θα το εψαχνα βαθυτερα το προβλημα!!!
Εγω την προπονω για τους επομενους ολυμπιακους,ισως γι'αυτο κουραζεται λιγο παραπανω;)

καλημερα ελπιζω ολοι να ειστε καλα...
επιστρεφω παλι ,με το γνωστο προβλημα στη γατουλα μου.
αν θυμαστε καλα ειχε προβλημα με την αναπνοη..
τον τελευταιο καιρο εχει επιδινωθει λιγο η κατασταση
εχει μειωθει η ορεξη της ειναι συνεχεια ξαπλα σε συγκεκριμενη θεση.
ο γιατρος ζητησε ακτινες και υπερηχο οπου με ειπε οτι κοστιζει γυρω στα 100?
δεν τις εχω κανει γιατι δεν εχω τη δυνατοτητα εδω και πολυ καιρο λογο ελλειψης χρηματων
φοβαμε οτι θα ξυπνησω μια μερα και...........
στελνω αυτο το μυνημα αν υπαρχει καποιος γιατρος απο θεσσαλονικη
να δει τη γατα και με τα χρηματα να το κανονισουμε καπως..
αν υπαρχει αυτη η πιθανοτητα θα ειμουν ευγνωμον.ειναι κριμα να φυγει ετσι το ζωακι..

το μσν μου ειναι balar@live.com

Κωστας Θεσσαλονικη Χαριλαου

Στείλε αν θέλεις ένα προσωπικό μύνημα στην παρακάτω κοπέλα, γνωρίζει πολλούς γιατρούς, στην Θεσσνικη και ίσως μπορεί να σε βοηθήσει.:redface:
https://www.mypetz.gr/member.php?u=11436

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back