Λευκή περσική γάτα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Ζήτω! Ο γατούλης πάει σε σπιτάκι! Θετική σκέψη...πάει, όχι θα πάει κλπ. Περιμένουμε τα καλά νέα :clapup:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι! Όταν πάει στο καινούριο του σπιτάκι με το καλό, περιμένουμε να μας το πείτε για να το γιορτάσουμε παρέα :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λοιπόν τα νέα είναι πολύ διαφορετικά από ότι τα περίμενα. Η υιοθεσία δεν έγινε δυστυχώς και τον γατούλη τον άφησα στον κήπο αφού τον έφερα από τον γιατρό. Οι μέρες περνούσαν και ´εσφιξαν τα κρύα και τον βλέπαμε σαν να μην πήγαινε πολύ καλά..τελικά να μην τα πολυλογώ σήμερα τον ανεβάσαμε σπίτι δοκιμαστικά.
Εκτός από τρία σκυλιά έχω και μία γάτα η οποία ζει χωριστά σε ένα δωμάτιο και μία άνετη βεράντα. Τον πήγαμε και αυτόν εκει πριν λίγη ώρα. Δεν έχει γνωριστεί ακόμη με την Φρουφρού και δεν ξέρουμε πως θα τα πάνε. Σκεφτόμουν αν τα βρουν να τον κατεβάζω στον κήπο όταν έχει καλό καιρό για να μην του λείψει η άπλα του. Όποια συμβουλή δεκτή.

εγώ θα σου έλεγα αν μπορείς να τον κρατήσεις μέσα και να μην τον ξαναβγάλεις έξω...
τα περσικά γατιά αγαπάνε το σπίτι τους καναπέδες και τα κρεβάτια ..είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στο κρύο και στο οτιδήποτε...
θέλουν καθημερινό καθάρισμα τα ματια τους συχνά πυκνά..και αν οχι καθημερινό βούρτσισμα τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα...
οπότε το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις γι αυτο είναι είτε να το κρατήσεις και να το έχεις μέσα ή να του βρεις σπίτι που επισης θα το έχουν αποκλειστικά και μόνο μέσα..

Αν τα πάει καλά με την γάτα μου τον κρατάω και αποκλειστικά μέσα, δεν έχω πρόβλημα. Τον κήπο τον είπα γιατί φοβάμαι μήπωσ του κακοφανεί να είναι μόνο σε ένα δωμάτιο και σε μια βεράντα.Γνωρίστηκαν πριν από λίγο με την Φρουφρού με υπόκωφες φωνές. Τώρα έχει πιάσει ο καθένας ένα μέρος στο δωμάτιο και δεν πλησιάζονται.
Ο γατούλης έχει και πρόβλημα στην κίνηση. Δεν ξέρω αν οφείλεται στην σπονδυλική στήλη ή στο πόδι του. Ο γιατρός δεν έδωσε σημασία αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να τον ξαναπάω, σε άλλον, γιατί ίσως χρειαστεί ακτινογραφίες.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Μπράβο που τον μάζεψες τον καημενούλη, να μην κρυώνει. Τα περσικά είναι πράγματι γατιά για σπίτι κ από τις πιο ευαίσθητες ράτσες στην υγεία. Καλά το σκέφτεσαι να τον πας και σε άλλον γιατρό, μήπως και έχει κάτι οπότε να το προλάβετε :)

Αντί να κάτσει μέσα έχει προτιμήσει την βεράντα, έχει μπει σε ένα γατόσπιτο που του φτιάξαμε και κάθεται. Είναι πολύ ήσυχος αν και φανερά έξω από τα νερά του. Δεν έχει φάει τίποτα ακόμη. Ελπίζω να συνηθίσει.

θα συνηθίσει μην ανησυχείς!!!
αφου δεν σκοτώθηκαν με την γατούλα σου είναι καλό σημάδι!
θα δεις ότι σε μια βδομαδούλα θα είναι μια χαρά και με τον καιρό θα εξοικειώνεται όλο και περισσότερο!
και καλά θα κάνεις αν τον πας και σε άλλο γιατρό..επίσης να δώσεις παρα πολύ προσοχή στα ματάκια του..
κάνετε ακόμη θεραπεία ???
με τι του τα καθαρίζεις?

θα συνηθίσει μην ανησυχείς!!!
αφου δεν σκοτώθηκαν με την γατούλα σου είναι καλό σημάδι!
θα δεις ότι σε μια βδομαδούλα θα είναι μια χαρά και με τον καιρό θα εξοικειώνεται όλο και περισσότερο!

Tο ελπίζω. Με στεναχωρεί που κάθεται στην βεράντα και δεν μπαίνει μέσα και ξεπαγιάζει. Επίσης ότι δεν έχει αγγίξει την τροφή του ούτε έχει πάει τουαλέτα.

και καλά θα κάνεις αν τον πας και σε άλλο γιατρό..επίσης να δώσεις παρα πολύ προσοχή στα ματάκια του..
κάνετε ακόμη θεραπεία ???
με τι του τα καθαρίζεις?

Όχι δεν κάνουμε ακόμη θεραπεία, ο γιατρός τον είχε κρατήσει 1 βδομάδα, του είχε κάνει θεραπεία και μετά εμβόλια...Με τίποτα δεν του καθαρίζω τα ματάκια, έχεις καμιά καλή ιδέα;
Θα τον πάω σε άλλο κτηνίατρο γιατί γενικότερα εκνευρίστηκα με την αντιμετώπιση του. Το πρόβλημα στα πόδια του ούτε το είδε ούτε ασχολήθηκε.

Tο ελπίζω. Με στεναχωρεί που κάθεται στην βεράντα και δεν μπαίνει μέσα και ξεπαγιάζει. Επίσης ότι δεν έχει αγγίξει την τροφή του ούτε έχει πάει τουαλέτα.

Όχι δεν κάνουμε ακόμη θεραπεία, ο γιατρός τον είχε κρατήσει 1 βδομάδα, του είχε κάνει θεραπεία και μετά εμβόλια...Με τίποτα δεν του καθαρίζω τα ματάκια, έχεις καμιά καλή ιδέα;
Θα τον πάω σε άλλο κτηνίατρο γιατί γενικότερα εκνευρίστηκα με την αντιμετώπιση του. Το πρόβλημα στα πόδια του ούτε το είδε ούτε ασχολήθηκε.
λογικό είναι να είναι ακόμη φοβισμένος με αποτέλεσμα να μην τρώει και να μη έχει πάει τουαλέτα...χάιδευε τον και δείχνε του αγάπη όσο περισσότερο μπορείς..δελέασε τον με μια κονσερβούλα...η με λίγο κοτοπουλάκι..
είναι κρίμα που κάθεται στην βεράντα..όλη νύχτα την έχεις ανοιχτή την πόρτα??
όποτε βλέπεις δάκρυα καθ όλη την διάρκεια της μέρας θα πρέπει να του τα καθαρίζεις τα ματάκια με φυσιολογικό ορό και ένα πανάκι ...και μετά να του τα σκουπίζεις με στεγνό ..τα μάτια είναι πολυ ευαίσθητα κι αφου ήδη είχε πρόβλημα θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική γιατί αν αμελείς να τα καθαρίζεις θα ξαναπάθει μόλυνση..

Έκανες ότι καλύτερο μπορούσες! Ειλικρινά μπράβο!! Ο γατούλης δεν κινδυνεύει πια από τίποτα και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Έχετε ένα κρύο χειμώνα να διανύσετε, κατά τη διάρκεια του οποίου θα έχει πολλή χρόνο για να συνηθίσει στην αλλαγή. Και μεχρι την Άνοιξη αν αισθάνεσαι ότι νοσταλγεί ακόμα το έξω, τότε μπορείς να τον βγάζεις για λίγο με σαμαράκι/λουράκι. Προς το παρόν όμως, δώσε χρόνο.
Είναι όμως επίσης πολύ σημαντικό να παρέχεις αρκετά ζεστά μέρη (κρεβάτια), ψηλά μέρη (ράφια, γατόδεντρα) για να μπορούν οι γάτες να αποσύρονται όταν αισθάνονται απειλή ή όταν απλά θέλουν να μείνουν μόνες. Είναι πολύ σημαντικό αυτό.

Όταν τον έκλεισα μέσα φώναζε και μόνο στην βεράντα ηρεμούσε. Κοιμήθηκα με ανοιχτή την πόρτα και ξεπάγιασα. Δεν έχει αγγίξει ούτε κονσέρβα, μόνο πιπί έχει κάνει. Είναι πολύ ανήσυχος.

Ευχαριστώ jejebel έχω γατόσπιτα ψηλά και χαμηλά γιατί είχα 3 γάτες, πέρσι μου πέθαναν οι δυό με διαφορά ημερών, 16 η μία και 20 χρονών οι άλλη.
Δεν φανταζόμουν ότι ζουν τόσα χρονια οι γάτες!
Δεν ξέρω τι να κάνω επειδή δεν τρώει με ανησυχεί.

Τελευταία επεξεργασία:
Δεν τρώει επειδή προφανώς δεν αισθάνεται καλά. :hmm:
Γιατί δεν συμβουλεύεσαι έναν κτηνίατρο; Μπορεί να είναι αρρωστούλης. Αν λοιπόν αποκλειστεί αυτό το ενδεχόμενο, τότε σίγουρα θα είναι από το στρες της αλλαγής.

Δεν είναι ότι είναι άρρωστος, χθες έφαγε κανονικά. Τον έχει στρεσάρει η αλλαγή. Δεν ξέρω μήπως έκανα πατάτα που τον ανέβασα. Θα δείξει. Θέλουν τον χρόνο τους οι γάτες. Σε κτηνίατρο θα τον πάω αφού κλείσω ραντεβού γιατί ο άλλος μας στο Χαλάνδρι δέχεται μόνο έτσι.

Παρατήρησα επίσης ότι σήμερα του τρέχουν τα σάλια του..πήρα τον γιατρό να κλείσω ραντεβού και του ζήτησα να με πάρει όταν μπορεί, μάλλον είναι από στρες. Μήπως του κάνω κακό αντί καλό;

694ef1d0e90e8e5934e067dc77b4b2fc.jpg

Από το ένα σπιτάκι βγαίνει και στο άλλο μπαίνει :)

Τελευταία επεξεργασία:
Μην ανησυχείς, δεν έκανες πατάτα που τον ανέβασες σπίτι... είναι καλύτερα μέσα από έξω!!! Γι αυτό να είσαι σίγουρη!!!! Αλλά πρέπει να τον δει και άλλος γιατρός!!! όταν τον πας και έχεις νέα πες μας!!!!

Καλημέρα!!!
Να χαίρεσαι το γατούλη!
Ελπίζω να πάνε όλα καλά γιατί από ότι διάβασα έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά!!!
Μην ανησυχείς!!
Μόλις συνηθίσει στον νέο χώρο, θα είναι πιο ήρεμος!!!
Μην το βγάλεις έξω! Θα νιώσει ασφάλεια μόλις του γίνει πιο οικείος ο χώρος!! Μην ξεχνάς ότι και για εκείνον είναι μεγάλη η αλλαγή!
Αν θέλεις βοήθεια με κτηνίατρο μη διστάσεις να μου πεις!! :):)

Ναι, μην μασάς. Όσο καλή και να είναι, ο τρόπος που σκέφτεται είναι λίγο εγωιστικός.
Ελπίζω να πάνε όλα καλά με το γατούλη, να βρει σπίτι και πάνω απ'όλα αυτό να γίνει όσο ανώδυνα γίνεται για σένα, που είσαι ουσιαστικά αυτή που κινείται σωστά.

Ευχαριστώ για της ευχές παιδιά όταν πάμε στον κτηνίατρο θα σας ενημερώσω για τα νέα του Jazz. Τον βαφτίσαμε :)
Popix βρήκε σπίτι ο γατούλης, τον μάζεψα εγώ τελικά ;)

Ναι, το είδα τελικά! Δεν διάβασα όλη την ιστορία με την πρώτη! :redface:
Μπράβο! Θέλει απλά το χρόνο του ο γατούλης, μην ανησυχείς. Είναι γενικά ευαίσθητοι οι πέρσες :P

Την τρίτη πάμε στον γιατρό τελικά, δεν ξέρω αν επιτρέπεται να αναφέρω όνομα, και θα μας εξετάσει για τα πάντα, aids λευχαιμία, ακτινογραφίες κλπ. Ο πρώτος γιατρός μάλλον επειδή του είχα πει ότι είναι γάτος του κήπου έκρινε ότι πρέπει να θεραπεύσει απλώς το άμεσο πρόβλημα που είχε. Ο γιατρός σήμερα μου είπε προσοχή στην επαφή του με την άλλη γάτα μας γιατί μπορεί να έχει κάτι μεταδοτικό.
Και μια ερώτηση αν ξέρετε. Διάβασα κάπου ότι οι λευκές περσικές με διαφορετικό χρώμα ματιών, μπλε και κίτρινο, όπως αυτός μπορεί να είναι κουφές; Έχω την εντύπωση ότι αυτός δεν είναι κουφός θα το δούμε στον γιατρό όμως.
Έφαγε πάντως και επιτελους μπήκε μέσα. Τον χτένισα και του άρεσε πολύ, γουργούριζε συνέχεια. Το παράξενο είναι ότι μετά από τόσους μήνες στον δρόμο δεν εχει κομπιάσει παρά μόνο στον λαιμό του λίγο.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back