Λευχαιμία - από πού;

MENILOU

Νεοφερμένο μέλος

Η MENILOU αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!!!

Η χρονιά δεν ήρθε με τον καλύτερο τρόπο σε μένα μιας που ο γατούλης μου τον οποίο έχω 10 χρόνια διαγώστηκε σήμερα με λευχαιμία!!!

Όλα ξεκίνησαν με μία πληγούλα στον λαιμό του. Τον πήγα στον κτηνίατρο της γειτονιάς μου του έκανε κάτι ενέσεις και του πέρασε. Μετά από λίγες μέρες βγαίνει μία καινούρια στο σβέρκο του. Πάω πάλι και ξεκινάμε την ίδια θεραπεία μόνο που αυτή τη φορά αντί να καλυτερέψει χειροτέρεψε. Οι πληγές εξαπλώθηκαν σε όλη την πλάτη. Με στέλνει σε έναν ειδικό δερματολόγο που ειδικεύεται μόνο σε δερματικές παθήσεις, έκανε ένα σωρό εξετάσεις και μου λέει αλλεργία πιθανότατα τροφική. Αλλάζω την τροφή του εδώ και 1 μήνα και το γατί κάθε μέρα και χειρότερα. Δεν έτρωγε τίποτα, όλη μέρα σε ένα κρεβάτι και γω σε απόγνωση. Σήμερα λοιπόν πήγα και κάπου αλλού που μου συστήσανε και έγινε η διάγνωση. Λευχαιμία. Και από όλα αυτά τα φάρμακα που έπαιρνε για την αλλεργία (κορτιζονούχες ενέσεις την επιδείνωσαν). Ακόμα δεν το πιστεύω. Ο γάτος μου δεν βγήκε ποτέ από το σπίτι, τον πήρα 4 εβδομάδων από φιλικό σπίτι. Είναι σιάμ δεν τον βρήκα στον δρόμο. Πώς κόλλησε την λευχαμία? Πάω να σκάσω. Ξεκίνησε ιντερφερόνη σήμερα αλλά μάλλον έχουν πειραχτεί και τα νεφρά του. Θα ξέρω την πέμπτη όταν βγουν οι εξετάσεις για τα νεφρά. Αν δεν έχουν πειραχτεί μπορεί να ζήσει και 3 χρόνια αλλιώς δεν βλέπω να φτάνει ούτε μέχρι το Πάσχα. Αν έχει κάποια κοπέλα απο εσάς παρόμοια εμπειρία πώς το αντιμετωπίσατε? Τι άλλο μπορώ να κάνω?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα και καλωσηρθατε.Το οτι τον πηρατε απο σπιτι και ειναι ρατσας δυστυχως δεν σημαινει οτι ηταν υγιεις οι γονεις του...πιθανοτατα δεν τους εξετασαν για ασθενειες πριν τους ζευγαρωσουν.Υπαρχουν μελη που αντιμετωπισαν το ιδιο θεμα και θα σας διαφωτισουν...καλη τυχη στον γατουλη σας,ελπιζω ολα να πανε καλα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λυπάμαι πολύ για τον γατούλη, ελπίζω να πάνε όλα όσο το δυνατόν καλύτερα γι' αυτόν... Την πέρασα κι εγώ αυτή την ιστορία με μια γατούλα που αγαπούσα πάρα πολύ και καταλαβαίνω ακριβώς πώς νιώθεις.:(
Θεραπεία δυστυχώς δεν υπάρχει. Η αντιμετώπιση εξαρτάται από τα συμπτώματα που παρουσιάζει το κάθε γατί (καθώς αυτή η ασθένεια μπορεί να "χτυπήσει" σε διάφορα όργανα, δίνοντας διαφορετική συμπτωματολογία).
Στην περίπτωση της δικής μου γατούλας, που είχε κυρίως αιματολογικά και νευρολογικά συμπτώματα, η ενέσιμη ιντερφερόνη δεν έκανε απολύτως τίποτα (είχαμε προλάβει να ολοκληρώσουμε δύο κύκλους). Αντίθετα, την είχαν βοηθήσει πάρα πολύ, βελτιώνοντας αισθητά την ποιότητα ζωής της για κάποιο διάστημα, τα ενέσιμα αναβολικά (DecaDurabolin λεγόταν το σκεύασμα, αν θυμάμαι καλά). Έχω ακούσει επίσης για περιπτώσεις που βοήθησαν οι ενέσεις ερυθροποιητίνης, αλλά ακόμα και η θεραπεία με ΑΖΤ (είναι ένα από τα φάρμακα που παίρνουν οι άνθρωποι που πάσχουν από aids). Συζήτησέ τα κι αυτά με τον κτηνίατρό σου.
Μακάρι να μπορούσα να σου γράψω κάτι πιο ευχάριστο...:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back