Digital Dazzle
Νεοφερμένο μέλος
(παρολο που η πορτα ηταν κλειστη)Γιατι λετε το εκανε αυτο?Τα μωρα ειναι 25 ημερων..μηπως ψαχνει ησυχο μερος για να τα μεθει διαφορα πραγματα οπως να περπατανε?'Η θελει να γυρισει στο μερος οπου τα γεννησε.Αν και τα γεννησε πανω στο κρεβατι των γωνιων μου.Οχι απο πισω!
Τελικα οταν ξυπνησε η μητερα μου περιπου 1 ωρα αργοτερα εβαλε τα μωρα μεσα στο καλαθακι μεταφορας της Λιλιαν και μεσα εβαλε και ενα σεντονι.Λετε να εσκασαν τα μωρα γιατι στο προηγουμενο καλαθι ειχαν κουβερτουλα και να ηθελε να τα παει καπου πιο δροσερα?
Τα εχουμε παιξει οικογενειακως σημερα γιατι δεν ξερουμε τι θελει!
Εχει πολυ περιεργη συμπεριφορα! 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anabou
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
χριστινα
Διάσημο μέλος
Ετσι εχω διαβασει κι εγω. Δεν ειναι κατι περιεργο με τα δικα τους δεδομενα.....Ξέρω ότι οι γάτες μεταφέρουν τα μικρά τους. Αυτό το κάνουν από ένστικτο οπότε παρόλο που στο σπίτι σας δεν κινδυνεύουν θεωρεί ότι πρέπει να τα μεταφέρει.
Αλλα φανταζομαι το δικο σας σοκ......
marigo173
Δραστήριο μέλος
Μην ανησυχείς, είναι πολύ φυσιολογικό να θέλει η γατούλα σας να μετακινήσει τα μωρά. Στην φύση το κάνουν από ένστικτο προστασίας, γιατί αν η φωλιά είναι σε κάποιο σταθερό σημείο είναι πιο εύκολο για ζώα με εχθρικές διαθέσεις να την εντοπίσουν. Κι έτσι ακόμη και οι οικόσιτες γάτες αλλάζουν τουλάχιστον μία φορά θέση τα μωρά τους.
Επίσης ίσως πράγματι έχει αρχίσει να νοιώθει ανασφάλεια, αν ας πούμε πλησιάζουν πολλοί άνθρωποι στη φωλιά ή μπορεί να το κάνει και για λόγους υγιεινής. Τα γατάκια στις 25 μέρες κάνουν πια την τουαλέτα τους αυτόνομα (δεν χρειάζεται να τα γλείφει η μαμά τους) και δεν είναι εύκολο για τη μαμά γάτα να διατηρεί την καθαριότητα της φωλιάς στα ίδια επίπεδα με πριν (και ξέρεις τι μανία έχουν οι γάτες με την καθαριότητα...). Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, αγοράστε ένα ξεχωριστό αμμοδοχείο για τα μικρά, ρηχό για να μπορούν να μπαίνουν εύκολα μέσα και βάλτε 2-3 εκατοστά άμμο. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα πρέπει να ξέρουν να το χρησιμοποιούν
Διάβασε εδώ https://www.mypetz.gr/threads/Πώς-αγγίζουμε-ή-μετακινούμε-νεογέννητα-γατάκια.220493/ (πόστο #8) παρόμοια "μετακόμιση" που μου έκανε η δικιά μου και πώς έλυσα το πρόβλημα
Digital Dazzle
Νεοφερμένο μέλος
Monikaki
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα
έχω ένα προβληματισμό και θα θελα να τον μοιραστώ μαζί σας και αν κάποιος ξέρεις ας μου πει τι να κάνω.
Η γατούλα μου είναι 1 και δύστυχος δεν προλάβαμε να την στειρώσουμε και μας έμεινε έγκυος...
στις 25/02/2012 μας έκανε 4 μωράκια αλλα μόνο τα 3 ζήσαμε...
εδω και 3 μέρες τα παίρνει από το δωμάτιο που γέννησε και μας τα φέρει στον καναπέ.. βεβαία και η ιδία κάθετε μαζί τους αλλα όσες φορές και να τα πάω στο καλάθι τους αυτή τα φέρει πάλι εδω...
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?? είναι επικίνδυνα να είναι τα μωρά στον καναπέ...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Είναι και μυστήριες οι γάτες. Πάλι καλά που τα φέρνει στο σαλόνι
Στο παρακάτω Link δες σε ένα γείτονα μου που τα έβαλε όταν αυτός έλειπε στη δουλειά του.
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=79934
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Monikaki
Νεοφερμένο μέλος

YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Σ αυτό έχεις απόλυτο δίκιο αλλά πιστεύω πως αν είναι κοντά τους και η μαμά θα τα προσέχει μη πέσουν. Αν μπορείς να βάλεις τίποτα μαξιλαράκια στο πάτωμα κοντά στον καναπέ. Επίσης δοκίμασε να βάλεις και το καλαθάκι τους πάνω στον καναπέ μήπως τα βάλει μέσα η μαμά.
Monikaki
Νεοφερμένο μέλος
θα δω τι θα κανω απλα φοβαμαι την νυχτα μην μου τα φερει στο κρεβατι την ωρα που κοιμομαστε γιατι τοτε σιγουρα δεν θα την βγαλουν τα μικρα!! και δεν μπορω να κλεισω την πορτα γιατι κοιμαται μαζι μας και ο μπαμπας των μικρων αχχχχχ τι θα την κανω!! :/
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Monikaki
Νεοφερμένο μέλος
η αληθεια ειναι οτι και οι δυο μου γατες αραζουν στον καναπε.. και το δοκιμασα αυτο και με τις φωλιες αλλα τιποτα.. το δωματιο εκεινο δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν το θελει.. ενω τις πρωτες μερες δεν το κουναγε απο εκει.. τωρα ξαφνικα την επιασε..ειναι μεγαλο και ηρεμο και οποτε ηθελε εβγαινε και ερχοταν σε εμας.. δεν μπορω να σκεφτω κατι.. και ο αρσενικος ειναι υπερβολικα πολυ τρυφερος και μαζι της αλλα και με τα μωρα για να τον φοβαται...
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Monikaki
Νεοφερμένο μέλος
τι να πω θα το δοκιμασω και αυτο το βραδυ γιατι τωρα τα μικρουλια κοιμουντε και δεν θελω να τα ταλαιπωρισω πιο πολυ γιατι αρκετα περα δωθε ειχαν σημερα...
να πω και την αλλη σκεψη μου??μπας και τα βαρεθηκε και θελει να τα ''φορτωσει'' σε εμας??
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
μπας και τα βαρεθηκε και θελει να τα ''φορτωσει'' σε εμας??
Ούτε κατά διάνοια. Δεν τα θηλάζει ??
ROZALIA78
Δραστήριο μέλος
Εσύ το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να την προσέχεις λίγο γιατί είναι μικρούλα και είναι και η πρώτη της γέννα και θα είναι κάπως αμελής με τα μωρά της, κάπως τεμπέλα ας πούμε, και σε λίγο καιρό τα μικρά θα αλωνίζουν σε όλο το σπίτι θα πρέπει όλοι να προσέχετε, θα έχετε να χαζεύετε όμως και ομορφιές

Monikaki
Νεοφερμένο μέλος
κανονικα...και καθετε και μαζι τους
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
κανονικα...και καθετε και μαζι τους
Τότε δεν πρέπει να ανησυχείς. Κι όπως είπε και η Ραζαλία νέα μαμά είναι. Θα ζήσεις ωραίες στιγμές όταν σε λίγες εβδομάδες θα την βλέπεις να παίζει μαζί τους και να τα εκπαιδεύει. Γράψε τες σε βίντεο, θα σου είναι αξέχαστες στιγμές. Αν δεν βαριέσαι μπες στο " Οι γάτες μου" κι άνοιξε ένα θέμα με τα γατάκια σου, βαλε μας και φωτο να τα θαυμάσουμε.
Monikaki
Νεοφερμένο μέλος
ευχαριστω πολυ παιδια με ηρεμισατε μπορω να πω... και τωρα αυτα εχουν μπει στην αγκαλια της και κοιμουντε ολα μαζι...αχ τα εχω ερωτευτει παρα πολυ... και ο μπαμπας τους ερχετε που και που και τα χαζευει και τα πλενει... απιστευτα ζωα !!
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Να τα χαίρεσαι τα γατόνια!

Μου φαίνεται σχετικά λογική η αντίδραση της με την έννοια ότι προσπαθεί σιγά - σιγά να τα βγάζει από την "φωλιά" τους και το γεγονός ότι τα φέρνει στον καναπέ που κάθεστε κι εσείς κι εκείνη σημαίνει ότι σας εμπιστεύεστε.
Κάτι που θα μπορούσε όντως να βοηθήσει είναι να έβαζες ένα ρούχο σου μέσα στο καλάθι τους και να το βάλεις κάτω από τον καναπέ ή πολύ κοντά σε αυτό μήπως και τα αφήνει εκεί χωρίς να τα ανεβάζει επάνω.
Το να ζεις τα γατάκια από την πρώτη τους ημέρα είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα και θα δεις που θα έχεις πολλές όμορφες αναμνήσεις καθώς μεγαλώνουν.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool