Λεχώνα δείχνει ''ανασφαλής'' με τη φωλιά της

Βοήθεια!

Εχω τρομαξει!
Η γατα μου την οποια εχω 3 χρονια γεννησε για δευτερη φορα πριν απο 10 μερες.Την δευτερη μερα το βραδυ μου ειχε φερει τα γατακια στο κρεβατι μου αγχωμενη αλλα ηξερα οτι εφταιγε το μερος που γεννησε (ειχε μαρμαρο απο κατω και κρυωναν τα μικρακια).
Την μετεφερα πιο κοντα μου και πανω απο χαλι και με παραπανο στρωματακια και την τελευταια βδομαδα δεν υπηρξε κανενα προβλημα (εκτος του οτι δινω πανελληνιες και με ξυπναει 3 φορες το βραδυ για να την φροντισω).
Τελος παντων χτες το πρωι η μητερα μου εκανε καθαρισμο στο σπιτι και αλλαξε και το κουτι της γατουλας μου και τα στρωσιδια της με ενα μεγαλυτερο αλλα λιγοτερα στρωσιδια και τα εβγαλε και απο το χαλι.Οταν γυρισα σπιτι και ξαπλωσα για μεσημερι φυσικα η γατα μου μου εφερνε παλι τα γατακια στο κρεβατι.Τους εβαλα λοιπον ενα ακομα μαλλινο σκεπασματακι απο κατω.
Περασαν οι ωρες ολα οκ πεφτω να κοιμηθω για βραδυ και η γατα μου με ξυπνησε 10 φορες (!) απο τις 12 μεχρι τις 6! 2 για να φαει και να παει στην αμμο της.Τις υπολοιπες ομως ειτε ερχοταν πανω στο κρεβατι και μου νιαουριζε ειτε γυρνουσε μεσα στο σπιτι μη ξεροντας τι θελει ειτε μου εφερνε τα γατακια πανω στο κρεβατι,νιαουριζει ανησυχη και μετα ηρεμει και μετα παλι τσουπ ορθια στριφογυρναει...
Τους εφερα πιο κοντα στο κρεβατι μου,πανω απο χαλι,εβαλα κι αλλη κουβερτα,τους σκεπασα απο πανω τα παντα εκανα αλλα η γατα μου ηρεμει για 5 λεπτα και μετα ξανασηκωνεται...Δεν τα εχει ξανακανει ουτε στην πρωτη γεννα της αυτα!Βοηθεια χρειαζομαι υπνο και ανησυχω για τα μικρακια!
(Υ.Γ.αυτη την στιγμη εχει ερθει μονη της να ξαπλωσει μαζι μου στο κρεβατι και εχει αφησει μονα τα μωρακια.Την εχουν τρελανει οι ορμονες;;;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Βοήθεια!

Καλησπέρα,
η γατούλα σου πιθανώς να βρίσκεται σε στρες, ίσως τα μωρά τις πέσανε πολλά και δεν μπορεί να τα φροντίσει, ίσως έχει κάποια εσωτερική λοίμοξη που τις επιφέρει πόνο και δεν μπορεί να ηρεμίσει, είναι πολλοί παράγοντες και ίσως μια επισκέψη σε κτηνίατρο να βοηθούσε για αν εξκαθαριστεί αν η γάτα βρίσκεται σε στρες για λόγους υγείας ή όχι.

Οι γάτες μας φέρνουν-παρουσιάζουν τα μωρά τους σε τόσο νεαρή ηλικία ζητώντας βοήθεια (και όχι γιατί είναι υπερήφανες και θέλουν απλώς να μας τα δείξουν ) .. αυτή ή τα μωρά έχουν θέμα.Τ΄Τσέκαρε αν η αγτούλα παράγει αρκετό γάλα ώστε να τα ταίσει όλα, διαφορετικά θα πρέπει να δίνεις συμπληρωματικά γάλα με μπιμπερό κάθε 2 ώρες πρωί -βράδυ. Σημαντικό αυτή την ηλικία ειναι αν είναι ζεστά και στεγνά. Το στεγνά είναι ακόμη πιο σημαντικο, αν ειναι ρκετά μαζί δεν μπορεί να τα στεγνώσει από τα ούρα που παράγουν, καλό είναι πάρεις απο ένα σουπερ μαρκετ υποσέντονα μιας χρήσης , (δεν κοστίζουν πάνω απο 6 ευρώ τα 15 ) και να τα αλλάζεις κάθε βράδυ. Κια όταν με το καλό επέλθει ο καιρός να την στειρώσετε για να μην ξανατραβήξετε το ίδιο θρίλερ.
Καλή τύχη. (και με τις εξετάσεις και με τα γατάκια)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Μονο δυο ειναι τα γατακια της οποτε δεν ειναι προβλημα το φαγητο και η ουρηση...Και στην πρωτη γεννα δυο ειχε και δεν φεροταν (τοσο) περιεργα.
Τωρα ωστοσο ειναι ξαπλωμενη και τα ταιζει απολυτα ηρεμη,δεν εχει σηκωθει απο τις 7...Πιθανοτατα κρυωναν μες το βραδυ αλλα γιατι να μην ηρεμησει αφου τα εβαλα στα ζεστα;
Δεν πιστευω οτι εχει προβλημα υγιειας.Ειναι δραστηρια τα αυτακια και η γλωσσα της μια χαρα και ουτε αλλαγες στην διατροφη της ή στις αναγκες της τουαλετας.Και τα μωρα ειναι ζωηρα,τρωνε με ορεξη και δεν εχουν παρουσιασει καποια ανωμαλια.Αυτη τη στιγμη ειναι σαν να μην συνεβη τιποτα το βραδυ...Μηπως την ενοχλησε η αλλαγη κουτιου;Εχασε την μυρωδια του χωρου επειδη τον καθαρισαμε διεξοδικα;
Δεν ξερω...ισως ειναι προβλημα υγιειας αλλα αντε να βρεις και κτηνιατρο σαββατοκυριακο εδω που ειμαι.
Ευχαριστω παρα πολυ παντως,οποιος αλλος υποθετει κατι να το πει,δευτερο βραδυ δεν την παλευω...

το παθαινουν αυτο με την αλλαγη χωρου,ειδικα οταν εχουν γατακια.θελουν να ειναι προστατευμενα και σιγουρα και οσο γινεται να ειναι κρυφη η φωλια τους και οχι εκτεθειμενη

Και αυτο δυσκολο (να νιωθει εκτεθειμενη).Ειναι γατα σπιτιου 3 χρονια,μας αφησε να πλησιασουμε τα γατακια απο την πρωτη μερα και ηταν στην θεση της (με διαφορετικο κουτι) απο την αρχη...
Αν πραγματι την πειραξε ο χωρος η υποθεση μου ειναι οτι δεν ηθελε μεγαλυτερο κουτι (της βαλαμε ενα μεγαλυτερο για να εχει περισσοτερη ανεση-τα μωρα ριχνουν ηδη βολτες στο κουτι τους) και εχασε την μυρωδια...
Αφηστε που δεν τα πηρε μαζι για να τα παει σε "νεα φωλια".Επαιρνε η το ενα η το αλλο και τα εφερνε.Το γυρνουσα πισω μετα απο λιγο εφερνε το αλλο,η και το ιδιο.

δοκιμασε να περιορισεις καπως το κουτι,να εχει πιο μικρη εισοδο για να μπαινοβγαινει να νιωσει πιο ανετα.
ετσι εχω τωρα μια της αυλης με 4 δικα της και δυο ιυοθετημενα.

Θα της το κλεισω λιγο...
Αχ περιεργα μου φαινονται ολα αυτα!Γιατι να την πιασει μονο το βραδυ;Τωρα ειναι ολοι τους μια χαρα τα πλενει σαν να μην υπαρχει αυριο και αυτα ειναι μες την ορεξη.Τσακωνονται κιολας για το φαι!
Με εχει καταμπερδεψει!:wall::wall::verymad::verymad::verymad:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back