Λιπαρή ουρά

Ceres Victoria

Διακεκριμένο μέλος

Η Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7.937 μηνύματα.
Η ουρά του γατούλη μου είναι λιπαρή στην βάση και όταν επιχειρώ να τον χτενίσω και να του βάλω πούδρα εκνευρίζεται με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να φροντίσω την ουρά του. Προχθές ήταν στα πρόθυρα να σχηματιστούν κόμποι στην ουρά του (είχαν κολλήσει οι τρίχες μεταξύ τους) και τον τύλιξα με πετσέτα για να καταφέρω να τον χτενίσω στο συγκεκριμένο σημείο. Κατάφερα τελικά να τον χτενίσω και να ξεμπερδέψω τις τρίχες αλλα η ποσότητα τριχών που αφαίρεσα με το χτένισμα ήταν τεράστια. Σήμερα λοιπόν, ενώ κοιμόταν, πήγα να δω σε τι κατάσταση είναι το τρίχωμα του και διαπίστωσα ότι σε ένα σημείο του λείπουν τρίχες. Δεν φαίνεται να είναι ερεθισμένη η περιοχή, αλλά υποψιάζομαι ότι ενοχλείται και γι' αυτό δεν με αφήνει να τον χτενίζω.

Δεν ξέρω τι να κάνω. Το έχει το πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια και τον έχουμε κουρέψει 2 φορές (στην ουρά) επειδή είχε κάνει κόμπους. Δεν έχει φτάσει ακόμα σε σημείο να χρειάζεται αντιβίωση, αλλά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα φτάσουμε και εκεί. Το πρόβλημα είναι ότι δεν κάθεται με τίποτα να τον χτενίσω (ούτε στην ουρά, ούτε πουθενά αλλού), με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται λιπαρές ουσίες και να επιδεινώνεται η κατάσταση. Ξέρω ότι δεν θεραπεύεται το πρόβλημα, αλλά θέλω να μάθω τρόπους για να βελτιωθεί η κατάσταση. Σε λίγο θα τον κάνω μπάνιο, αλλά δεν είναι δυνατόν να τον κάνω μπάνιο κάθε φορά που θα γίνεται λιπαρή η ουρά του. Γνωρίζετε πως μπορώ να πλένω μόνο την ουρά του; Δεν παίζει να τον βάλω κάτω από την βρύση γιατί φοβάται πολύ το τρεχούμενο νερό :/: Τι άλλο μπορώ να κάνω; :/: Το σαμπουάν για στεγνό μπάνιο είναι αποτελεσματικό στην απομάκρυνση των λιπαρών ουσιών της ουράς του;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ειναι αστειρωτος ο γατουλης;Στη βαση της ουρας εννοεις οτι ειναι η λιπαρη περιοχη;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οχι.Ναι και λίγο προς τα κάτω. Δεν είναι πολύ σοβαρό το πρόβλημα από μόνο του (αν του πλύνω σήμερα την ουρά, θα πάρει 2-3 μήνες μέχρι να αρχίσουν να κολλάνε οι τρίχες μεταξύ τους). Αν με άφηνε να τον χτενίσω θα ήταν πολύ καλύτερα, αλλά δεν μ' αφήνει. Ούτε πούδρα δεν μ' αφήνει να του βάλω. Μόνο όταν τον κάνω μπάνιο κάθεται ήσυχος. Είχα δοκιμάσει παλαιότερα να πλύνω μόνο την ουρά του αλλά απέτυχα και κατέληξα με ρίγες :lol: Το πρόβλημα είναι ότι είναι μακρύτριχος και αν δεν χτενίσω την ουρά του μαζεύεται μια καφετί ουσία σαν γράσσο και κολλάει τις τρίχες μεταξύ τους. Όσες περισσότερες τρίχες κολλάνε, τόσο χειροτερεύει το πρόβλημα και τόσο πιο δύσκολο είναι να τον χτενίσω. Για να καταλάβεις πόσο σιχαίνεται το χτένισμα (είτε στην ουρά είτε αλλού), μόλις δει χτένα (οποιαδήποτε χτένα, ακόμα και γάντι) κάνει κχχχ και κρύβεται. Αν κρατάς χτένα και τον πλησιάσεις θα αρχίσει να μοιράζει απλόχερα φάπες (με νύχια πάντα).

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Aυτο που περιγραφεις ειναι stud tail.Δοκιμασε καλο σαπουνισμα σε βαθος στην περιοχη της ουρας με GOOP (πρεπει να το παραγγειλεις απο Κυπρο).Πριν το σαπουνισμα υπαρχει ειδικη κρεμα,επισης της ιδιας εταιριας,που τη βαζεις στην περιοχη,την αφηνεις για μερικα λεπτα,και μετα το σαπουνισμα δεν εχει απολυτως τιποτα η ουρα.

Ευχαριστώ! Να βάλω πούδρα πριν το μπάνιο και την κρέμα για να απορροφήσει περισσότερα λιπαρά; :hmm:

Αν θελεις να βρεις μια προσωρινη λυση,μπορεις να βαλεις νισεστε,αλλα οχι τη μερα που θα χρησιμοποιησεις το GOOP.

Ωραία, ούτως ή άλλως σκεφτόμουν να βάλω πούδρα 1-2 μέρες πριν το μπάνιο. Ο καημένος από το συχνό μπάνιο θα φτάσει σε σημείο να μη πλησιάζει το μπάνιο :lol: Πρέπει να δοκιμάσω να πάρω 2-3 λεκάνες με νερό και να του βουτάω την ουρά μέσα για να φεύγουν οι σαπουνάδες και να γλιτώνει το μπάνιο :hmm:Κάτι μου λέει όμως ότι δεν θα είναι καθόλου συνεργάσιμος :hmm:

Mπορεις να δοκιμασεις και νερο μεσα στο οποιο θα εχεις διαλυσει υγρο πιατων,μονο ομως για μια φορα,και μονο στη συγκεκριμενη περιοχη.

καλησπερα σε ολη την παρεα εδω!
νεα..μολις μπηκα εδω.victoria,απευθυνομαι αρχικα σε σενα απο αυτο που εγραψες...οτι μετα το χτενισμα,υπηρχε κενο στην περιοχη.
ειναι και ο λογος που μπηκα σε αυτο το site.ετσι αρχισε το μεγαλο προβλημα με τον δικο μου γατουλη.στο χτενισμα? ειχε τσιβα και την τραβηξε μονος?
το θεμα ειναι οτι ερεθιστηκε το σημειο εκει,τον ετρωγε με αποτελεσμα να γυρναει να το δαγκωνει και να γινει τελικα μια τεραστια πληγη ολη η ουρα που δεν μπορουμε μετα δυο μηνες τωρα, 2 γιατροι να το καταπολεμησουν τελειως..ουτε με κρεμες ουτε αντιβιωσεις(που εκαναν και ζημια στο στομαχι του)
δεν μπηκα εδω τωρα για να αναφερω ομως το δικο μου προβλημα.τρομαξα ομως με αυτο που εγραψες και να σε προλαβω σου γραφω αυτα.
χιλιες φορες να εχει πια τζιβες,αλλα να ειναι καλα,λεω τωρα..

Aυτο που περιγραφει η Ceres δεν ειναι κομπος.Προερχεται απο τις ορμονες που εκκρινονται στην περιοχη οταν ενας γατος ειναι αστειρωτος.Συμφωνω οτι καλυτερα ειναι ειτε υπαρχει κομπος ειτε εχει λερωθει με κατι λιπαρο,αν δε γινεται διαφορετικα,να κοβεται το τριχωμα ωστε να αναπνεει η περιοχη.Ειτε επειδη θα ενοχλει τη γατουλα,ειτε επειδη δεν αναπνεει η περιοχη και μπορει να δημιουργηθουν μυκητες,ειναι προβλημα.

Και η ουρίτσα του Παρούλη μου που είναι μακρύτριχος είναι λίγο λιπαρή στη βάση της (όμως τον χτενίζω κάθε μέρα και έιναι εντελώς ελεγχόμενο το πρόβλημα) και ο γιατρός με διαβεβαίωσε ότι τώρα που τον στείρωσα, θα εξαφανιστεί σταδιακά η λιπαρότητα από μόνη της!

καλησπερα σε ολη την παρεα εδω!
νεα..μολις μπηκα εδω.victoria,απευθυνομαι αρχικα σε σενα απο αυτο που εγραψες...οτι μετα το χτενισμα,υπηρχε κενο στην περιοχη.
ειναι και ο λογος που μπηκα σε αυτο το site.ετσι αρχισε το μεγαλο προβλημα με τον δικο μου γατουλη.στο χτενισμα? ειχε τσιβα και την τραβηξε μονος?
το θεμα ειναι οτι ερεθιστηκε το σημειο εκει,τον ετρωγε με αποτελεσμα να γυρναει να το δαγκωνει και να γινει τελικα μια τεραστια πληγη ολη η ουρα που δεν μπορουμε μετα δυο μηνες τωρα, 2 γιατροι να το καταπολεμησουν τελειως..ουτε με κρεμες ουτε αντιβιωσεις(που εκαναν και ζημια στο στομαχι του)
δεν μπηκα εδω τωρα για να αναφερω ομως το δικο μου προβλημα.τρομαξα ομως με αυτο που εγραψες και να σε προλαβω σου γραφω αυτα.
χιλιες φορες να εχει πια τζιβες,αλλα να ειναι καλα,λεω τωρα..

πω πω :/: Ο δικός μου δεν έχει παρουσίασει φλεγμονή ευτυχώς, αλλά αν δεν το ελέγξουμε είναι πιθανό να εμφανιστεί. Ο κτηνίατρος μου είπε ότι αν δεν κάθεται να τον χτενίζω θα πρέπει να τον κουρεύουμε ανα τακτά χρονικά διαστήματα για να το ελέγχουμε :/: Μήπως το δικό σας πρόβλημα έχει να κάνει με αλλεργία;

Aυτο που περιγραφει η Ceres δεν ειναι κομπος.Προερχεται απο τις ορμονες που εκκρινονται στην περιοχη οταν ενας γατος ειναι αστειρωτος.Συμφωνω οτι καλυτερα ειναι ειτε υπαρχει κομπος ειτε εχει λερωθει με κατι λιπαρο,αν δε γινεται διαφορετικα,να κοβεται το τριχωμα ωστε να αναπνεει η περιοχη.Ειτε επειδη θα ενοχλει τη γατουλα,ειτε επειδη δεν αναπνεει η περιοχη και μπορει να δημιουργηθουν μυκητες,ειναι προβλημα.

Λάθος μου πριν... νόμιζα ότι ρωτούσες αν είναι στειρωμένος και απάντησα ναι :P Παλαιότερα ήταν πιο χάλια, τον έκανες δηλαδή μπάνιο σήμερα και μέσα σε μια εβδομάδα έπρεπε να τον ξανακάνεις. Τώρα είναι καλύτερα, αλλά επειδή δεν τον χτενίζω συσσωρεύονται αυτές οι ουσίες και κολλάνε τις τρίχες μεταξύ τους :mad:

Και η ουρίτσα του Παρούλη μου που είναι μακρύτριχος είναι λίγο λιπαρή στη βάση της (όμως τον χτενίζω κάθε μέρα και έιναι εντελώς ελεγχόμενο το πρόβλημα) και ο γιατρός με διαβεβαίωσε ότι τώρα που τον στείρωσα, θα εξαφανιστεί σταδιακά η λιπαρότητα από μόνη της!

σε μερικά παραμένει η λιπαρότητα, αλλά βελιτώνεται η κατάσταση. Έτσι έγινε με εμάς. Συνέχισε να τον χτενίζεις τακτικά και να βάζεις πούδρα για να μη φτάσετε στην ίδια κατάσταση με εμάς :/:

πω πω :/: Ο δικός μου δεν έχει παρουσίασει φλεγμονή ευτυχώς, αλλά αν δεν το ελέγξουμε είναι πιθανό να εμφανιστεί. Ο κτηνίατρος μου είπε ότι αν δεν κάθεται να τον χτενίζω θα πρέπει να τον κουρεύουμε ανα τακτά χρονικά διαστήματα για να το ελέγχουμε :/: Μήπως το δικό σας πρόβλημα έχει να κάνει με αλλεργια?
καλησπερα!
δυστυχως δεν μπορουμε να βρουμε τι ειναι αυτο που του εχει δημιουργησει ολο αυτο..
υποθεσεις κανουμε..καποιο μαμουνι,καποιο φυτο,αμμος,φαγητο,αλλαγη νερου στο εξοχικο??
πραγματικα ειμαι σε απογνωση..
και δεν θελω να το τρεχω συνεχως σε γιατρους..δεν με πλησιαζει πια η ψυχουλα μου,και εχει δικιο..
δεν ξερω αν ειδες το κειμενο που εγραψα με θεμα(δεν ξερουμε τι εχει)
τωρα μου λενε να το παω σε δερματολογο..πραγματικα δεν ξερω τι να κανω πια..τι ειναι σωστο,και τι λαθος
για κεινον.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Ceres ποσο καιρο εχει που στειρωθηκε ο γατουλης,και σε τι ηλικια στειρωθηκε;Ειχε αρχισει να ψεκαζει ή να ζευγαρωνει;Κοβω το κεφαλι μου οτι ειναι stud tail,ειδικα αφου λες οτι το ειχε απο πριν και περιοριστηκε.

καλησπερα!
δυστυχως δεν μπορουμε να βρουμε τι ειναι αυτο που του εχει δημιουργησει ολο αυτο..
υποθεσεις κανουμε..καποιο μαμουνι,καποιο φυτο,αμμος,φαγητο,αλλαγη νερου στο εξοχικο??
πραγματικα ειμαι σε απογνωση..
και δεν θελω να το τρεχω συνεχως σε γιατρους..δεν με πλησιαζει πια η ψυχουλα μου,και εχει δικιο..
δεν ξερω αν ειδες το κειμενο που εγραψα με θεμα(δεν ξερουμε τι εχει)
τωρα μου λενε να το παω σε δερματολογο..πραγματικα δεν ξερω τι να κανω πια..τι ειναι σωστο,και τι λαθος
για κεινον.

αχουτο :( Ο λόγος που δεν χτενίζω τον δικό μου στην ουρά είναι ότι μου κάνει κχχχ και φωνάζει και φοβάμαι πως αν του την χτενίζω συχνά θα με μισήσει :(
Δεν είδα το θέμα σας, πάω να το δώ γιατί εμείς είχαμε παρόμοιο πρόβλημα στον λαιμό του με αλλεργίες οι οποίες πήραν σχεδόν 2 μήνες μέχρι να εξαφανιστούν οι πληγές.

Ceres ποσο καιρο εχει που στειρωθηκε ο γατουλης,και σε τι ηλικια στειρωθηκε;Ειχε αρχισει να ψεκαζει ή να ζευγαρωνει;Κοβω το κεφαλι μου οτι ειναι stud tail,ειδικα αφου λες οτι το ειχε απο πριν και περιοριστηκε.

Μεγάλος στειρώθηκε, πάνω από 1.5 ετών, αλλά δεν ψέκασε ποτέ, ούτε είχε τάσεις να ζευγαρώσει, ούτε μύριζαν έντονα τα ούρα του. Stud tail είναι γιατί στο σημείο που του έπεσαν οι τρίχες έχει μαύρα στίγματα σαν ακμή. Σήμερα είχαμε πρόοδο πάντως :lol: Πασπάλισα την ουρά του με νεσιστέ με οδοντόβουρτσα και έφτασα μέχρι το δέρμα. Ελπίζω να απορροφηθούν περισσότερα λιπαρά έτσι ώστε όταν βάλω goop να καθαρίσει καλύτερα.

Σιγουρα θα καθαρισει αν κανεις τη διαδικασια σωστα,και θα μεινει και πολυ καιρο χωρις λιπος,θα με θυμηθεις.

Σιγουρα θα καθαρισει αν κανεις τη διαδικασια σωστα,και θα μεινει και πολυ καιρο χωρις λιπος,θα με θυμηθεις.

Από το στόμα σου και στου θεού τ' αυτί~

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back