vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kiss bill
Δραστήριο μέλος

Μολις αλλαξα τροφη σε orijen εγινε το θαυμα. Η λιπαροτητα εφυγε απο τις πρωτες μερες και το τριχωμα του εγινε απαλο και μεταξενιο. Απο τοτε του εχω αλλαξει 2-3 μαρκες (γιατι βαριεται ολο την ιδια) αλλα φροντιζω να ειναι καλης ποιοτητας χωρις ρυζια, καλαμποκια, σογιες κλπ.
Απο τη συνιστωμενη ημερησια ποσοτητα του αφαιρω το 1/3 και του το αντικαθιστω διπλασιαζοντας, με καλης ποιοτητας κονσερβα ή ψητο-βραστο κοτοπουλο με ζουμακι ή ψαρι.
Δηλαδη αν η ξηρη τροφη γραφει 90 γραμμ. ημερησιως, αφαιρω τα 30 και τα υπολοιπα 60 τα μοιραζω σε 2 γευματα 7 πρωι και 7 βραδι. Τα 30γρ. που λειπουν του τα αντικαθιστω με 60γρ. οπως σου ειπα παραπανω και του τα βαζω το μεσημερι που τρωω κι εγω, για να μη ζηλευει.
Απο τοτε ποτε ξανα δεν ειχε προβλημα λιπαροτητας.
Αν του αλλαξεις τροφη φροντισε να το κανεις σταδιακα, αναμιγνυοντας την παλια με τη νεα για να μη τον πειραξει η αποτομη αλλαγη.
vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Με το χτένισμα γίνεται άλλο γατί. Μόλις την αφήνω με δαγκώνει στα πόδια
Χωρίς να χώνει τα δόντια της. Αλλά προχθές μου έμπηξε τα δόντια της στο δάχτυλο μου και είναι ακόμα λίγο πρησμένο. Την καταλαβαίνω... Και εγώ κλοτσιές θα έπαιζα αν με χτένιζε κάποιος έτσι!!
Σκεφτόμουν μήπως της ΄λείπει κάτι και πρέπει να της δώσω κανένα συμπλήρωμαΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Σας ευχαριστώ πολύ. Ήθελα να της κάνω μπάνιο αλλά είχε ακροαστικά και τώρα θα την στειρώσω. Μετά θα της δώσω για ένα μήνα ακόμα RC με κονσέρβες και βλέπουμε. Και θα προσπαθήσω να της κάνω και μπάνιο.
Με το χτένισμα γίνεται άλλο γατί. Μόλις την αφήνω με δαγκώνει στα πόδιαΧωρίς να χώνει τα δόντια της. Αλλά προχθές μου έμπηξε τα δόντια της στο δάχτυλο μου και είναι ακόμα λίγο πρησμένο. Την καταλαβαίνω... Και εγώ κλοτσιές θα έπαιζα αν με χτένιζε κάποιος έτσι!!
Σκεφτόμουν μήπως της ΄λείπει κάτι και πρέπει να της δώσω κανένα συμπλήρωμα
Κοίτα, πρόσεχε πολύ στο χτένισμα γιατί μπορεί να πάθεις πολύ σοβαρό πρόβλημα και να χρειαστείς νοσηλεία σε νοσοκομείο σε περίπτωση που σε δαγκώσει. Το δάγκωμα της γάτας, ειδικά όταν πρόκειται για βαθύ δάγκωμα, μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο. Εμένα με δάγκωσε μια φορά στο πόδι και έπαιρνα αντιβίωση augmentin 850mg για 10 μέρες + 1 αντιτετανικό εμβόλιο. Αν το δάχτυλο σου είναι πρησμένο και δεν υποχωρεί το πρήξιμο ή χειροτερεύει, θα σε συμβούλευα να πας στον γιατρό.
Αν αγριεύει όταν την χτενίζεις, ελάττωσε το χτένισμα. Βάλε οπωσδήποτε κορν φλάουρ και θα βελτιωθεί κατά πολύ η κατάσταση της. Για το τρίχωμα συνήθως δίνουν λιπαρά ω3, ω6 (λάδι σολωμού, ελαιόλαδο, και γενικά λάδι από ψάρι ή ψάρι) - τα προσθέτεις στην τροφή της.
vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος

mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Βασικά μπορεί να σου φανεί χαζή η ερώτηση μου αλλά τι είναι το corn fl??? και της το δίνω για τροφή??![]()
Είναι αυτό που λέμε εν Ελλάδι, νισεστές...Αυτό που δένουμε τις σάλτσες..
Και φαντάζομαι ότι εννοεί να το εφαρμόζεις τοπικά, εκεί όπου υπάρχει λιπαρότητα ώστε να την απορροφά..
vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
ναι, σαν αλεύρι είναι. Άμυλο αρραβωσίτου είναι. Εναλλακτικά μπορείς να βάζεις μωρουδιακή πούδρα, αλλά δεν την συνιστώ γιατί έχει και άλλα πράγματα μέσα. Για να φύγει η λιπαρότητα την πασπαλίζεις με αυτό και μετά την χτενίζεις ελαφρά. Προσπάθησε να βάζεις στο δέρμα και στην ρίζα της τρίχας και όχι επάνω γιατί η λιπαρότητα προέρχεται από το δέρμα. Την επιπλέον σκόνη μπορείς να την βγάλεις με πιστολάκι αν δεν κάθεται να την χτενίσεις.Α νομίζω ένα πράγμα σαν σκόνη είναι νομίζω. Τώρα μου ρθε...
vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος

kiss bill
Δραστήριο μέλος
Βασικά νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι ένα κοντό κουρεματάκι μάλλον καθώς και αλλαγή διατροφής.. Ελπίζω να μην φρικάρει το ζωντανό με το κοντό.![]()
Επειδη η γατα σου ειναι κάτι μεταξύ περσίας αγκύρας, ξερω οτι το να κουρεψεις ετσι ενα περσικο, ειναι οτι χειροτερο. Θα του δημιουργησεις προβλημα ψυχολογικο, αλλα ας απαντησουν και καποιοι που εχουν περσακια και ξερουν καλυτερα.
Ξεκινα με τη διατροφη και αν δεν αλλαξει κατι, το ξανασυζηταμε.

vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος

spokspok
Νεοφερμένο μέλος
Επειδη η γατα σου ειναι κάτι μεταξύ περσίας αγκύρας, ξερω οτι το να κουρεψεις ετσι ενα περσικο, ειναι οτι χειροτερο. Θα του δημιουργησεις προβλημα ψυχολογικο, αλλα ας απαντησουν και καποιοι που εχουν περσακια και ξερουν καλυτερα.
Ξεκινα με τη διατροφη και αν δεν αλλαξει κατι, το ξανασυζηταμε.![]()
Εμείς είχε χρειαστεί στο παρελθόν τον Κίμωνα να τον κουρέψουμε αρκετές φορές (ημίαιμος περσικός) και δεν είχε πρόβλημα κανένα. Απλά ποτέ μα ποτέ δεν του κάναμε σχόλια για το κούρεμα, του λέγαμε πάντα τι όμορφος που είσαι και αφήναμε φουντωτή την ουρά του...
ROZALIA78
Δραστήριο μέλος
vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος

ROZALIA78
Δραστήριο μέλος

και έλεγα πως είμαι η μόνη Χανιώτισσα εδώ μέσα
Να σου ευχηθώ να πάνε όλα καλά με την στείρωση που θα κάνει η κούκλα σου!!!
Και φτιάξε και ένα θεματάκι να μας βάλεις και φωτογραφίες να τη καμαρώσουμε βρε...
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
[/off topic]Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ROZALIA78
Δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool