Λιπαρό τρίχωμα σε γάτα

vasopent

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Βάσω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και μας γράφει από Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 285 μηνύματα.
Γράφω γιατί πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω με το τρίχωμα της γάτας μου. Έχει γίνει πολύ λιπαρό και κάνει συνέχεια κόμπους. Της δίνω τροφή RC που υποτίθεται ότι βοηθάει αρκετά. ¨ Έτυχε να την πάω σε 3 γιατρούς τελευταία για άλλο λόγο που αφορούσε την στείρωση και όλοι μου είπαν να περιμένουμε να δούμε πως θα πάει. Ενας μου είπε να την χτενίζω παααρα πολύ καλά και ας κλαίει από τον πόνο και ότι μπορεί να της περάσει. Μα δεν αντέχω να το βασανίζω άλλο το ζωντανό!! Την χτενίζω 3 φορές την μέρα πλέον. Είναι κάτι μεταξύ περσίας αγκύρας δεν ξέρω ακριβώς... Καμία ιδέα πριν με σιχαθεί το μικιό μ??:mad::mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορείς να της βάζεις κορν φλαουρ για να απορροφα την λιπαρότητα. Επίσης θα πρότεινα να την κάνεις κάπου κάπου μπάνιο. Καλύτερα μια φορά την εβδομάδα μπάνιο, παρά επίπονο χτένισμα 3 φορές την ημέρα :/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Iσως ειναι θεμα τροφης, οπως και στον δικο μου γατο. Τον πρωτο καιρο που τον ταιζα proplan, το τριχωμα του ηταν θαμπο και λιπαρο, κυριως πανω και πισω ακριβως απο την ουρα. Ηταν κατι σα μπακαλογατος. :D :D
Μολις αλλαξα τροφη σε orijen εγινε το θαυμα. Η λιπαροτητα εφυγε απο τις πρωτες μερες και το τριχωμα του εγινε απαλο και μεταξενιο. Απο τοτε του εχω αλλαξει 2-3 μαρκες (γιατι βαριεται ολο την ιδια) αλλα φροντιζω να ειναι καλης ποιοτητας χωρις ρυζια, καλαμποκια, σογιες κλπ.
Απο τη συνιστωμενη ημερησια ποσοτητα του αφαιρω το 1/3 και του το αντικαθιστω διπλασιαζοντας, με καλης ποιοτητας κονσερβα ή ψητο-βραστο κοτοπουλο με ζουμακι ή ψαρι.
Δηλαδη αν η ξηρη τροφη γραφει 90 γραμμ. ημερησιως, αφαιρω τα 30 και τα υπολοιπα 60 τα μοιραζω σε 2 γευματα 7 πρωι και 7 βραδι. Τα 30γρ. που λειπουν του τα αντικαθιστω με 60γρ. οπως σου ειπα παραπανω και του τα βαζω το μεσημερι που τρωω κι εγω, για να μη ζηλευει.
Απο τοτε ποτε ξανα δεν ειχε προβλημα λιπαροτητας.
Αν του αλλαξεις τροφη φροντισε να το κανεις σταδιακα, αναμιγνυοντας την παλια με τη νεα για να μη τον πειραξει η αποτομη αλλαγη.

Σας ευχαριστώ πολύ. Ήθελα να της κάνω μπάνιο αλλά είχε ακροαστικά και τώρα θα την στειρώσω. Μετά θα της δώσω για ένα μήνα ακόμα RC με κονσέρβες και βλέπουμε. Και θα προσπαθήσω να της κάνω και μπάνιο.
Με το χτένισμα γίνεται άλλο γατί. Μόλις την αφήνω με δαγκώνει στα πόδια:( Χωρίς να χώνει τα δόντια της. Αλλά προχθές μου έμπηξε τα δόντια της στο δάχτυλο μου και είναι ακόμα λίγο πρησμένο. Την καταλαβαίνω... Και εγώ κλοτσιές θα έπαιζα αν με χτένιζε κάποιος έτσι!!:mad: Σκεφτόμουν μήπως της ΄λείπει κάτι και πρέπει να της δώσω κανένα συμπλήρωμα

Σας ευχαριστώ πολύ. Ήθελα να της κάνω μπάνιο αλλά είχε ακροαστικά και τώρα θα την στειρώσω. Μετά θα της δώσω για ένα μήνα ακόμα RC με κονσέρβες και βλέπουμε. Και θα προσπαθήσω να της κάνω και μπάνιο.
Με το χτένισμα γίνεται άλλο γατί. Μόλις την αφήνω με δαγκώνει στα πόδια:( Χωρίς να χώνει τα δόντια της. Αλλά προχθές μου έμπηξε τα δόντια της στο δάχτυλο μου και είναι ακόμα λίγο πρησμένο. Την καταλαβαίνω... Και εγώ κλοτσιές θα έπαιζα αν με χτένιζε κάποιος έτσι!!:mad: Σκεφτόμουν μήπως της ΄λείπει κάτι και πρέπει να της δώσω κανένα συμπλήρωμα

Κοίτα, πρόσεχε πολύ στο χτένισμα γιατί μπορεί να πάθεις πολύ σοβαρό πρόβλημα και να χρειαστείς νοσηλεία σε νοσοκομείο σε περίπτωση που σε δαγκώσει. Το δάγκωμα της γάτας, ειδικά όταν πρόκειται για βαθύ δάγκωμα, μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο. Εμένα με δάγκωσε μια φορά στο πόδι και έπαιρνα αντιβίωση augmentin 850mg για 10 μέρες + 1 αντιτετανικό εμβόλιο. Αν το δάχτυλο σου είναι πρησμένο και δεν υποχωρεί το πρήξιμο ή χειροτερεύει, θα σε συμβούλευα να πας στον γιατρό.

Αν αγριεύει όταν την χτενίζεις, ελάττωσε το χτένισμα. Βάλε οπωσδήποτε κορν φλάουρ και θα βελτιωθεί κατά πολύ η κατάσταση της. Για το τρίχωμα συνήθως δίνουν λιπαρά ω3, ω6 (λάδι σολωμού, ελαιόλαδο, και γενικά λάδι από ψάρι ή ψάρι) - τα προσθέτεις στην τροφή της.

Βασικά μπορεί να σου φανεί χαζή η ερώτηση μου αλλά τι είναι το corn fl??? και της το δίνω για τροφή??:confused:

Βασικά μπορεί να σου φανεί χαζή η ερώτηση μου αλλά τι είναι το corn fl??? και της το δίνω για τροφή??:confused:

Είναι αυτό που λέμε εν Ελλάδι, νισεστές...Αυτό που δένουμε τις σάλτσες..

Και φαντάζομαι ότι εννοεί να το εφαρμόζεις τοπικά, εκεί όπου υπάρχει λιπαρότητα ώστε να την απορροφά..

Α νομίζω ένα πράγμα σαν σκόνη είναι νομίζω. Τώρα μου ρθε...

Α νομίζω ένα πράγμα σαν σκόνη είναι νομίζω. Τώρα μου ρθε...
ναι, σαν αλεύρι είναι. Άμυλο αρραβωσίτου είναι. Εναλλακτικά μπορείς να βάζεις μωρουδιακή πούδρα, αλλά δεν την συνιστώ γιατί έχει και άλλα πράγματα μέσα. Για να φύγει η λιπαρότητα την πασπαλίζεις με αυτό και μετά την χτενίζεις ελαφρά. Προσπάθησε να βάζεις στο δέρμα και στην ρίζα της τρίχας και όχι επάνω γιατί η λιπαρότητα προέρχεται από το δέρμα. Την επιπλέον σκόνη μπορείς να την βγάλεις με πιστολάκι αν δεν κάθεται να την χτενίσεις.

Βασικά νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι ένα κοντό κουρεματάκι μάλλον καθώς και αλλαγή διατροφής.. Ελπίζω να μην φρικάρει το ζωντανό με το κοντό. :devil::devil:

Βασικά νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι ένα κοντό κουρεματάκι μάλλον καθώς και αλλαγή διατροφής.. Ελπίζω να μην φρικάρει το ζωντανό με το κοντό. :devil::devil:

Επειδη η γατα σου ειναι κάτι μεταξύ περσίας αγκύρας, ξερω οτι το να κουρεψεις ετσι ενα περσικο, ειναι οτι χειροτερο. Θα του δημιουργησεις προβλημα ψυχολογικο, αλλα ας απαντησουν και καποιοι που εχουν περσακια και ξερουν καλυτερα.
Ξεκινα με τη διατροφη και αν δεν αλλαξει κατι, το ξανασυζηταμε. :)

Ωχ δεν το περίμενα αυτό να σου πω την αλήθεια.. Απλώς την χτενίζω κάθε μέρα αλλά για κάποιο λόγο γίνονται κόμποι κοντά στο δέρμα με αποτέλεσμα να το κουράζω πάρα πολύ. Και από την στιγμή που ξεκίνησα να γράφω την έχω χτενίσει 3 φορές. Αλλά δεν θέλω να σοκαριστεί. Και το θέμα είναι ότι και διατροφή θα της αλλάξω και μπάνιο θα της κάνω αλλά μέχρι να γίνουν όλα και να φανούν τα αποτελέσματα η μικρή θα έχει γίνει χίπισσα. :(

Επειδη η γατα σου ειναι κάτι μεταξύ περσίας αγκύρας, ξερω οτι το να κουρεψεις ετσι ενα περσικο, ειναι οτι χειροτερο. Θα του δημιουργησεις προβλημα ψυχολογικο, αλλα ας απαντησουν και καποιοι που εχουν περσακια και ξερουν καλυτερα.
Ξεκινα με τη διατροφη και αν δεν αλλαξει κατι, το ξανασυζηταμε. :)

Εμείς είχε χρειαστεί στο παρελθόν τον Κίμωνα να τον κουρέψουμε αρκετές φορές (ημίαιμος περσικός) και δεν είχε πρόβλημα κανένα. Απλά ποτέ μα ποτέ δεν του κάναμε σχόλια για το κούρεμα, του λέγαμε πάντα τι όμορφος που είσαι και αφήναμε φουντωτή την ουρά του...

Βάσω πρόσεχε όταν τη χτενίζεις να πιάνεις το τρίχωμα έτσι ώστε να μην πονάει η μικρή σου να μη τραβιέται το δέρμα της, είναι πολύ σημαντικό να χτενίζεις σωστά!!!

Σας ευχαριστώ πολύ για της απαντήσεις σας.. Τις λαμβάνω σοβαρά υπ όψιν μου.. Αύριο αν όλα πάνε καλά με την στείρωση θα τα συζητήσω όλα αυτά με την κτηνίατρο. Άλλωστε θα τις κάνω και εξετάσεις και μπορεί να μάθω κάτι και από εκεί. Rozalia είμαστε συμπατριώτισσες:)

Έλα βρε πατριωτάκι:clapup::clapup: και έλεγα πως είμαι η μόνη Χανιώτισσα εδώ μέσα;)
Να σου ευχηθώ να πάνε όλα καλά με την στείρωση που θα κάνει η κούκλα σου!!!
Και φτιάξε και ένα θεματάκι να μας βάλεις και φωτογραφίες να τη καμαρώσουμε βρε...

[off topic]Κι εγώ Χανιώτης είμαι! :hehe:[/off topic]

Καλός τον να κάνουμε ένα θεματάκι για τα Χανιά!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back