Λοιμώδης περιτονίτιδα της γάτας

Λυπάμαι για τον Φριξάκο...να είσαι αισιοδοξη, δυστυχως δεν έχω εμπειρία..αλλα το να ξέρεις οτι θα χάσεις ενα γάτακι σου πονάει πολύ..
κουραγιο και αισιοδοξία.
Φιλια και στις δύο μουριτσες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολύ λυπάμαι για το Φριξάκο.:( Δυστυχώς, δεν ξέρω πολλά γι' αυτή την ασθένεια. Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τη Μαριλού.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγώ εύχομαι να πάνε όλα καλά με τη μικρούλα σας... Καλή δύναμη και να είστε αισιόδοξοι :)

Sof, αρχικά μην πανικοβάλλεσαι. Ξέρω ότι ακούγεται τρομακτικό, αλλά άκου την δικιά μου εμπειρία.

Πριν από 5 χρόνια περίπου η γιατρός που είχα τότε διέγνωσε λοιμώδη περιτονίτιδα στον ένα γάτο της μαμάς μου (δεν θυμάμαι καθόλου τύπο). Μέχρι τότε δεν ήξερα τίποτα για την ασθένεια αυτή.

Μου εξήγησε την κατάσταση, θεώρησε σίγουρο ότι οποιοσδήποτε άλλος γάτος τρώει ή πίνει νερό από τα ίδια μπωλ μπορεί να κολλήσει αλλά ξεκαθάρισε το εξής.
Η λόιμώδης περιτονίτιδα στα ζώα είναι κάτι ανάλογο όπως η ηπατίτιδα στους ανθρώπους. Μπορεί κάποιος να είναι φορέας αλλά να μην ασθενήσει ποτέ.
Τα ζώα που έχουν σε σπίτι, έχουν αγάπη, φροντίδα και δεν ζουν σε στρεσογόνες καταστάσεις (π.χ. αδέσποτα) πράγμα που κάνει την ποιότητα της ζωής τους πολύ καλύτερη.

Επομένως σκέφτεσαι ΘΕΤΙΚΑ και μόνο. Όλα θα πάνε καλά, θα δεις.

Sof, ότι χρειαστείς, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου.

Υ.Γ. Ο γάτος της μαμάς μου είναι 6 ετών σήμερα.

Κουράγιο! Κοίτα να τον παραχαϊδεύεις τον Φριξάκο σου όσο μπορείς γιατί οι στιγμές που περνάτε τώρα μαζί είναι διπλά πολύτιμες. Όσο για μας στο φόρουμ, όλοι και όλες θα σε παραστεκόμαστε.
Σου εύχομαι τα καλύτερα για τη Μαριλού. Ελπίζω σύντομα να μπεις και να μας πεις τα ευχάριστα...

Voula, μακάρι να ήταν έτσι αλλά ο Φρίξος έχει ήδη ασθενήσει.
Έχει πυρετο, έχει χάσει από τον Γενάρη σχεδόν 800 γραμμάρια και γενικά έχει καταπέσει.
Το δυστύχημα είναι πως νομίζαμε πως οφείλονταν όλα στον καλυκοϊο, γι'αυτό δεν είχαμε ανησυχήσει αρκετά.
Δεν μου έχει αφήσει κανένα περιθώριο να ελπίζω ο γιατρός.
Όταν η αγάπη μου αρχίσει να πονάει πια θα μου προτείνει ο γιατρός να δώσουμε τη λύση εμείς...μου το είπε τώρα που θεωρούμαι πιο "ψύχραιμη" για να το δουλέψω μέσα μου...
Αύριο απλά θα ξέρω αν θα τραβήξω αυτό το μαρτύριο εις διπλούν...

Μην το σκέφτεσαι έτσι. Αύριο απλώς θα μάθεις αν η Μαριλού είναι φορέας. Ακόμα κι αν είναι όμως, μπορεί να μην ασθενήσει ποτέ. Μη χάνεις την ελπίδα σου ακόμα.

Δεν μπορώ να το πιστέψω Sof, ειλικρινά...

Εύχομαι το καλύτερο, για όλους σας. Να θυμάσαι ότι είμαστε δίπλα σου.

Voula, μακάρι να ήταν έτσι αλλά ο Φρίξος έχει ήδη ασθενήσει.
Έχει πυρετο, έχει χάσει από τον Γενάρη σχεδόν 800 γραμμάρια και γενικά έχει καταπέσει.
Το δυστύχημα είναι πως νομίζαμε πως οφείλονταν όλα στον καλυκοϊο, γι'αυτό δεν είχαμε ανησυχήσει αρκετά.
Δεν μου έχει αφήσει κανένα περιθώριο να ελπίζω ο γιατρός.
Όταν η αγάπη μου αρχίσει να πονάει πια θα μου προτείνει ο γιατρός να δώσουμε τη λύση εμείς...μου το είπε τώρα που θεωρούμαι πιο "ψύχραιμη" για να το δουλέψω μέσα μου...

Λυπάμαι πάρα πολύ για τον Φριξούλη σου κ σου εύχομαι να είναι τουλάχιστον καλά τα άλλα σου γατάκια. Ο Μόργκαν μου είναι φορέας, αλλά το πήραμε χαμπάρι από την αρχή της υιοθεσίας του, τον στειρώσαμε κ τον απομονώσαμε από τις άλλες γάτες κ είναι καθ'όλα τα άλλα υγιέστατος κ πολύ δραστήριος. Ακόμα κ αν έχει μεταδοθεί, μην απελπίζεσαι...Αν δεν στρεσαριστούν κ δεν καταπέσουν τα ανοσοποιητικά τους λόγω τρόπου διαβίωσης, δε θα νοσήσουν κ θα ζήσουν μια μακρά κ ευτυχισμένη γατοζωή. Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Μήπως θα ήθελες κ μια 2η γνώμη από κτηνίατρο να σου συστήσω κ τη δική μου;

Ευχαριστώ για τις ευχές σας, ελπίζω να εισακουστούν.
Ο Φρίξος μου είχε γεννητική προδιάθεση, σύμφωνα με τον γιατρό το κληρονόμησε και τελικά εκδηλώθηκε.
Δεν είμαι πολύ βέβαιη πως έχει να κάνει με τον τρόπο διαβίωσης.
Είναι το πιο καλομαθημένο γατί του κόσμου.
Λόγω του καλυκοϊού τον άφηνα πάντα να κάνει ό,τι θέλει. Να τρώει ό,τι θέλει, να κοιμάται, να ανεβαίνει όπου θέλει. Από μικρός είναι μέσα στα φιλιά και τις αγκαλιές και ποτέ δεν έχει ακούσει "οχι", δεν τον έχουμε μαλώσει ποτέ...

Βαβελόψαρο, έχω πολύ εμπιστοσύνη στον αίλουρο. Ξέρει καλά όλο το ιστορικό του Φρίξου, οπότε δεν θα ήθελα να πάω αλλού για 2η γνώμη. Ευχαριστώ πολύ όμως για την προσφορά.

Λυπάμαι πολύ, Σοφία...:(:(

Ευχαριστώ για τις ευχές σας, ελπίζω να εισακουστούν.
Ο Φρίξος μου είχε γεννητική προδιάθεση, σύμφωνα με τον γιατρό το κληρονόμησε και τελικά εκδηλώθηκε.
Δεν είμαι πολύ βέβαιη πως έχει να κάνει με τον τρόπο διαβίωσης.
Είναι το πιο καλομαθημένο γατί του κόσμου.
Λόγω του καλυκοϊού τον άφηνα πάντα να κάνει ό,τι θέλει. Να τρώει ό,τι θέλει, να κοιμάται, να ανεβαίνει όπου θέλει. Από μικρός είναι μέσα στα φιλιά και τις αγκαλιές και ποτέ δεν έχει ακούσει "οχι", δεν τον έχουμε μαλώσει ποτέ...

Βαβελόψαρο, έχω πολύ εμπιστοσύνη στον αίλουρο. Ξέρει καλά όλο το ιστορικό του Φρίξου, οπότε δεν θα ήθελα να πάω αλλού για 2η γνώμη. Ευχαριστώ πολύ όμως για την προσφορά.

Α, δεν ήξερα οτι πάτε στον Αίλουρο.Έχω ακούσει τα καλύτερα.

τι γινεται με τα γατουλια σου, εχουμε κανενα νεο ? ;)

Απο κάποιες πρώτες εξετάσεις φαίνεται πως η Μαριλού δεν κόλλησε.
Περιμένουμε με σιγουριά να δούμε τα αποτελέσματα του ΦΙΠ Πέμπτη/Παρασκευη.
Οι αντίστοιχες πρώτες εξετάσεις του φριξου ήταν κακές, της Μαριλού ειναι μια χαρά, οπότε συμπεραίνουμε πως το γλύτωσε. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις...τέλος εβδομάδας πια θα είμαστε σίγουροι.
Να φύγει αυτη η αγωνία για να μπορώ να ασχοληθώ αποκλειστικά με τον φριξούλη που το έχει τόσο ανάγκη...

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Απο κάποιες πρώτες εξετάσεις φαίνεται πως η Μαριλού δεν κόλλησε.
Περιμένουμε με σιγουριά να δούμε τα αποτελέσματα του ΦΙΠ Πέμπτη/Παρασκευη.
Οι αντίστοιχες πρώτες εξετάσεις του φριξου ήταν κακές, της Μαριλού ειναι μια χαρά, οπότε συμπεραίνουμε πως το γλύτωσε. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις...τέλος εβδομάδας πια θα είμαστε σίγουροι.
Να φύγει αυτη η αγωνία για να μπορώ να ασχοληθώ αποκλειστικά με τον φριξούλη που το έχει τόσο ανάγκη...

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

σαν πρωτη ειδηση το οτι η μαριλου ειναι καλα, ειναι παρα πολυ ευχαριστο. σου ευχομαι να ερθει και η παρασκευη και να σιγουρευτεις παντελως :):)
οσο για τον φριξο, ευχομαι τα καλυτερα μεσα απο την καρδια μου :/: θα σε ξαναρωτησω απο ενδιαφερον εννοειται ;)

Λυπάμαι πάρα πολύ για τον Φριξάκο σου. Ξέροντας ότι έχεις περάσει και άλλη απώλεια αγαπημένης σου γατούλας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ο Φριξάκος αύριο να γίνει το θαύμα και να ξυπνήσει χαρούμενος και υγιής.:(. Δείξτου την αγάπη σου τώρα που το έχει ανάγκη ο μικρούλης.

Sof σε τι κατασταση ειναι γενικοτερα;Ειναι ατονος;Τρωει,παιζει;

Sof σε τι κατασταση ειναι γενικοτερα;Ειναι ατονος;Τρωει,παιζει;

O Φρίξος δεν ήταν ποτέ πολύ δραστήριος, μετά τους εφτα πρωτους μηνες της ζωής του είχε καταπέσει πολύ από τον καλυκοϊό.
Τώρα έχει γίνει σαφώς χειρότερα.
Κοιμάται σχεδόν 20 ώρες, ξυπνάει όταν πεινάσει αλλά δεν τρώει αυτά που έτρωγε. Η επιλεκτική γεύση είναι ένα σύμπτωμα της περιτονίτιδας. Πετάω τουλάχιστον 4 διαφορετικές κονσέρβες μέχρι να βρει αυτή που του αρέσει τη στιγμή εκείνη. Την επόμενη μέρα δεν θα του αρέσει η ίδια, του αρέσει μια άλλη....οπότε όταν είναι να φάει μας παίρνει καμιά ώρα μέχρι να καταλήξει.
Μετά το φαϊ θα μου κάνει λίγα ζυμαράκια και θα πάει να ξανακοιμηθεί.
Δεν παίζει, έχει ατονήσει και αδυνατίζει μέρα με τη μέρα.
Η Μαριλού ανεβαίνει ολόκληρη πάνω του και του γλύφει το κεφαλάκι, εκείνος κάθεται και την "ανέχεται" για λίγο και μετά φεύγει. Δεν αντιδρά καθόλου στα παιχνίδια της.
Το μόνο σίγουρο είναι πως δείχνει πόσο ανάγκη έχει από αγάπη. Μου μιλάει με τις μπλε ματάρες του και με λιώνει.

Μωρε τον καημενο...Δεν υπαρχει κατι να τον τονωσει;Ασχετα με την ασθενεια του,νομιζω πως ειναι προτιμοτερο να εχει μια καλη ποιοητητα ζωης.

Μωρε τον καημενο...Δεν υπαρχει κατι να τον τονωσει;Ασχετα με την ασθενεια του,νομιζω πως ειναι προτιμοτερο να εχει μια καλη ποιοητητα ζωης.

Όχι, τίποτα Δώρα.
Αυτό που προσπαθώ είναι να νιώθει "ζεστά" και ασφαλής, να τρώει ότι θέλει, να πηγαίνω με τα νερά του, να τον παίρνω αγκαλιές πολλές, να περάσει καλά όσο αυτό διαρκέσει...
Αυτή είναι και η μόνη συμβουλή που πήρα από τον γιατρό.
Το να προσπαθήσω με κορτιζόνες να του παρατείνω τη ζωή είναι ματαίο. Μπορεί να ζήσει μια-δυο εβδομάδες παραπάνω, αλλά τέτοια ποιότητα ζωής δεν του την επιβάλλω.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back