Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Η ξηρή μορφή λοιμώδους περιτονίτιδας δεν εξελίσσεται ραγδαία όπως η υγρή, είναι κι αυτός ένας παράγοντας που ο γατούλης αντέχει. Δεν ξέρω αν έχει νόημα σε αυτό το στάδιο, να ρωτούσες τον κτηνίατρο που τον παρακολουθεί την περίπτωση να βοηθηθεί με ιντερφερόνη ώστε αν όχι να ανακοπεί, να επιβραδυνθεί η πορεία της ασθένειας.Το οτι γάτα που ήδη νοσεί δεν μπορεί να διασπείρει τον ιό, δεν το ήξερα παρότι κι εγώ το είχα ψάξει το θέμα, μιας και η δική μου είναι φορέας του κορονοϊού και η κτηνίατρός μας επιμένει οτι καλό είναι η γάτα μου να μένει μόνη της και να μη φέρω άλλο γατί στο σπίτι.
Όπως και να'χει, εύχομαι η υπόλοιπη γατο-οικογένειά σου να μην επηρεαστεί και να παραμείνει γερή και αλώβητη από τον επικίνδυνο αυτό ιό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Αυτό είνα λίγο αμφίβολο, γιατί αφ'ενός οι γάτες που νοσούν σοβαρά, συνήθως έχουν την τάση να απομονώνονται και να κρύβονται για κάποιο χρονικό διάστημα και αφ'ετέρου είναι που πρόσφατα έμαθα οτι στη Θεσσαλονίκη η λοιμώδης περιτονίτιδα τελευταία έχει κυριολεκτικά θερίσει πολλές αποικίες γατιών.Αν μεταδιδόταν τότε σίγουρα όλες οι γάτες στα καταφύγια θα είχαν πεθάνει αν έστω μια νοσούσε.

Είναι συγκινητικό που είναι μαχητής και δεν καταθέτει τα όπλα. Είναι επίσης και μια ενθάρρυνση για σένα, προκειμένου να εξακολουθήσεις να τον βοηθάς, εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες ίασης μέχρι την τελευταία στιγμή. Και πού ξέρεις; Ίσως αυτή η τελευταία στιγμή να αργεί πολύ ακόμα κι ο γατούλης καταφέρει να ανατρέψει όλα τα δεδομένα.Το γατί πάντως καταβάλλει συγκινητικές προσπάθειες για να ζήσει, απορώ πως επιβίωσε μόνο του χωρίς τροφή για 15 μέρες.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Διότι δεν είναι απίθανο, να μην πρόκειται για λοιμώδη περιτονίτιδα, αλλά κάτι νευρολογικό ή κάτι άλλο που προκαλεί νευρολογικά προβλήματα.

Μήπως (για μια φορά) να δοκίμαζες τη διάγνωση και δεύτερου κτηνίατρου? Πάρε και τις εργαστηριακές εξετάξεις που έχει κάνει να του δείξεις (δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείται με επιπρόσθετες εξετάσεις ο γατούλης).
Διότι δεν είναι απίθανο, να μην πρόκειται για λοιμώδη περιτονίτιδα, αλλά κάτι νευρολογικό ή κάτι άλλο που προκαλεί νευρολογικά προβλήματα.![]()
Στην επαρχία που ζω δεν έχουμε και πολλούς που μπορώ να εμπιστευτώ, αυτός στον οποίο πάω είναι μάλλον ο καλύτερος. Για τη λοιμώδη περιτονίτιδα και ειδικά για τη ξηρά μορφή δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτε σίγουρο. Το πρόβλημα είναι σίγουρα νευρολογικό, αλλά για να καταλάβουμε που οφείλεται πρέπει να κάνουμε σίγουρα εξειδικευμένες εξετάσεις που δυστυχώς μπορούν να γίνουν μόνο στην αθήνα. Την τοξοπλάσμωση δεν την είπα τυχαία καθώς από οτι είδα σε άρθρα από αμερικάνους κτηνίατρους στις εξετάσεις αίματος παρατηρούνται αποτελέσματα παρόμοια με τα αποτελέσματα του δικού μου, και νευρολογικά συμπτώματα όπως έχει ο δικός μου. Το είπα στο γιατρό και μου είπε οτι η αντιβίωση που δίνουμε μπορεί να βοηθήσει και αν έχουμε τοξοπλάσμωση, αν και δίνουν και άλλη πιο εξειδικευμένη. Πάντως το γατί έχει κάτι πολύ σοβαρό νευρολογικό το οποίο όμως δεν εξελίσσεται ραγδαία και ούτε έχει και άλλα έντονα συμπτώματα (πυρετό, διάρροιες, αναπνευστικά κτλ)
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Ιντερφερόνη, έτσι στα τυφλά, χωρίς την σύσταση του κτηνιάτρου που τον παρακολουθεί, δεν θα τη συνιστούσα.
Το καλύτερο θα ήταν αν μπορούσες να ερχόσουν στην Αθήνα, προκειμένου να του γίνουν ειδικές εξετάσεις (με το ρίσκο βέβαια να στρεσσαριστεί ο γατούλης και να χειροτερέψει η κατάσταση της υγείας του) για να αποσαφηνιστεί η αιτία του νευρολογικού του προβλήματος.
Ιντερφερόνη, έτσι στα τυφλά, χωρίς την σύσταση του κτηνιάτρου που τον παρακολουθεί, δεν θα τη συνιστούσα.
Αθήνα δύσκολο να έρθω, Θεσσαλονίκη μπορώ. Ιντερφερόνη μου το είπε και ο κτηνίατρος. Σε κάποιες περιπτώσεις aids της γάτας έχει βοηθήσει όπως μου είπε. Την κορτιζόνη την συνεχίζουμε. Το κύριο πρόβλημα με το γατί είναι οτι έχει αταξία στις κινήσεις, ειδικά όταν προσπαθεί να πάει γρήγορα. Οταν πάει αργά δεν πέφτει. Και έχει και κάποιο μικρό τρέμουλο στο κεφάλι. Σήμερα το είδα και πρώτη φορά μετά από ένα μήνα και να είναι σε όρθια θέση χωρίς να καμπουριάζει έστω και για λίγο. Από οτι κατάλαβα ο μόνος τρόπος για να κάνεις σαφή διάγνωση είναι ιστοπαθολογικές εξετάσεις και αξονική εγκεφάλου που σίγουρα θα είναι επίπονες για τον γάτο.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Είναι όμως δίλημμα, γιατί από την άλλη, υπάρχει περίπτωση η αιτία να μην είναι μια λοιμώδης περιτονίτιδα που εξελίσσεται αργά, ούτε έιτζ της γάτας, αλλά κάτι άλλο που ίσως με την κατάλληλη θεραπεία να ανακοπεί η πορεία ή και να θεραπευτεί.
Τι να σου πω, γιατρός δεν είμαι, ας περιμένουμε κι άλλα μέλη του φόρουμ που τυχόν έχουν εμπειρία να πουν καλύτερα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 37 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Lia_cha
- Zoe TsbDc
- sissy12
- marilena131
- Nikos90
- ΕΛΑ
- 3lbereth
- Βάσω Μαν
- Claire Rentfield
- nasstazia
- pepper
- roccohooshie
- aston3
- fmarulezkd
- Ljosberinn
- ofilia
- ΛΟΥΙΖΑ1
- scaryspider
- angiesmth
- kat-cats
- kitara
- Sissy-Lousy
- dkat
- Tsakoulinaki
- dorothea_v
- MarkTs
- Katerina N
- paulina85
- mitsia15
- Γαταλί
- beerman63
- aba
- Bastet777
- ban
- Ηλίας-77
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool