milou
Νεοφερμένο μέλος
ειμαι σιγουρη πως σας ενδιαφερει!!!!!
Αν θελετε να παρετε καποιο γατακι ρατσας, μην αγορασετε απο καποιο pet shop!Ας παρουμε για παραδειγμα οτι θελετε να παρετε ενα γατακι περσιας.Το petshop θα σας το πουλησει περιπου 450 ευρω με τα χαρτια του, αλλα δυστυχως δεν θαναι καθαροαιμο!Μπορει για οσους δεν ξερουν να νομισουν οτι ειναι περσιας αλλα δυστυχως δεν ειναι!Οι γονεις του μπορει να ναι καθαροαιμοι(που και γιαυτο αμφιβαλω) αλλα το γεννεολογικο του δεντρο ειναι λιγο απο ολα!
Επισης, ολα αυτα τα γατακια ερχονται συνηθως αεροπορικως απο ανατολικες χωρες, στιβαγμενα το ενα πανω σταλλο,δεν περνανε απο σωστους γενετικους και γενικους κτηνιατρικους ελεγχους και καταληγουν στα κλουβια του pet shop με προβληματα σωματικης και ψυχικης υγειας!
Τελος τα pet shop θα πληρωσουν για να εισαγουν ενα τετοιο γατακι το πολυ 100 ευρω (επειδη δεν ειναι πραγματικη ρατσα) και σε μας θα το πουλησουν το λιγοτερο 450!Οποτε μπορειτε να φανταστειτε το κερδος τους!!!Αυτος ειναι και ο λογος που δεν μας ενημερωνουν οτι υπαρχουν καποια εκτροφεια για πολλες ρατσες και στην Ελλαδα!Αυτο ο περισσοτερος κοσμος δεν το ξερει, γιατι δεν συμφερει τα pet shop να το μαθουν!!
Επισης θα πρεπει να ξερετε οτι οταν λεμε εκτροφειο δεν εννουμε καποιο μεγαλο εργοστασιο με κλουβια που παραγει γατες.Το αντιθετο , ειναι φιλοζωοι ιδιωτες που εχουν και μεγαλωνουν 7-10 γατουλες (θυληκες-αρσενικες) ΣΠΙΤΙ τους, οπου τις εχουν αποκτησει συνηθως απο τις καλυτερες εκθεσεις ολης της Ευρωπης .
Ετσι σας παροτρινω αν ειναι να παρετε ενα γατακι ρατσας να πατε σε ενα ελληνικο εκτρωφειο οπου και θα μπορεσετε να διαλεξετε οποιο θελετε, θα εχετε αμεση επαφη με τον εκτρωφεα και τελος θα ειστε σιγουρη οτι θα εχετε συμβαλει και εσεις στο να σταματησει πλεον αυτο το παζαρι τον αμοιρων ζωων απο ολα αυτα τα pet shops !!!!
Ευχαριστω για τον χρονο σας!!
Εγω την πρωτη μου γατα την ειχα παρει απο ενα πολυ γνωστο pet shop και τελικα την πατησα γιατι δεν ηξερα!Τωρα ομως που εμαθα για τα ελληνικα εκτρωφεια, εχω ηδη μιλησει με ενα πολυ καλο ανθρωπο που εχει εκτρωφειο εδω στην Αθηνα και εχω κλεισει ενα πανεμορφο γατακι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
rotonda
Δραστήριο μέλος
συμφωνω με την γιασμιν καλυτερα ταρατσας κ ας μην εχουν γενεολογικο δεντρο
Χα, χα!
Καλόοοοο! Γίνεται και σλόγκαν:Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Χα, χα!Καλόοοοο! Γίνεται και σλόγκαν:
Τι θα προτιμήσετε, ράτσας ή ταράτσας;
Ή όπως λένε στο Stray "Δεν είμαι ράτσας, είμαι φάτσας!"

Τοσο ανθρωποι ψωνια υπαρχουν που θελουν οπωσδηποτε ενα γατι με χαρτια και ας γνωριζουν τι εχει τραβηξει το καημενο!
anabou
Διάσημο μέλος
aspasiapef
Διάσημο μέλος
milou
Νεοφερμένο μέλος
Οποιος διαβασε το αρθρο μου ελπιζω να καταλαβε οτι το μηνυμα που προσπαθω να περασω ειναι να παψουμε πια ολοι μας να αγοραζουμε απο τα pet shops!Υπαρχουν τοσα και τοσα αδεσποτακια που περιμενουν και το αξιζουν πιο πολυ απο καθε αλλον ,μια αγκαλια και την αγαπη μας!Βλεπεις αυτα δεν ζητανε τιποτα παραπανω απο αυτα τα δυο.Ωστοσο ,αν καποιος θελει να εχει και ενα γατακι ρατσας, ας απευθηνθει σε ενα εκτρωφειο, οπου θα παρει ενα γατακι απο ενα ζεστο περιβαλλον και απο ανθρωπους που το αγαπανε και το φροντιζουν.
Καθε φορα που ενας απο εμας παει σε καποιο pet shop και παραγγελνει ενα γατακι, αυτοματος το αναγκαζει να περασει τα χιλια δυο βασανηστηρια και να ταξιδεψει ωρες μεσα σε ενα κρυο κλουβι,που ουτε καλα καλα χωραει, μαζι με πολλα αλλα, στον πατο ενος αεροπλανου ,χωρις καμια φροντιδα!Οσο τα σκεφτομαι ολα αυτα μου ερχεται να...
Τελος παντων, στο χερι μας ειναι να σταματησουμε αυτο το υποαναπτηκτο παζαρι!!!!
Σεχρά
Νεοφερμένο μέλος

Αυθεντικός Ελληνικός Κεραμιδόγατος ή Κοινή Ευρωπαική!!!

Γιατί είναι και πιο τσαχπίνικα...

Όσο για τα ράτσας... και αυτά ψυχούλες έχουν...Καλυτερα δεν είναι στην πατρίδα τους, στο κλίμα και τις συνθήκες που τους ταιριάζουν, από να είναι προσφυγάκια?
milou
Νεοφερμένο μέλος
Αφηστε με γιατι νευριασα παλι με ολα αυτα που σκεφτηκα!
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
"Δεν ειμαι ρατσας ειμαι ταρατσας" και
"Δεν ειμαι ρατσας ειμαι φατσας"
Mici
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μου το θύμισε, όταν ήμουν 10 χρόνων, είχα δει ζωάκια στοιβαγμένα σε κλούβια σε φορτηγάκι και τα βάζανε μέσα στο μαγαζί. Τότε η θεια μου είχε κάνει φασαρία για αυτές τις αθλιότητες, σε τέτοιο σημείο που την άκουσαν όλοι οι πεζοί στον δρόμο.
Από τότε το μαγαζί δεν ξανάφερε ζώα παρά μόνο ψαριά, αξεσουάρ και τροφές, θυμάμαι τότε με τις φωνές της θειας μου αναγκάστηκαν να χαρίσουν τα ζωάκια. Τότε πήρα το χασκυ την Σουζυ (δεν ήταν καθαρόαιμο).
Τέτοια πρέπει να κάνουν όλοι οι φιλόζωοι σε τέτοιες αθλιότητες, να βάζουν τις φωνές ακόμα να φέρουν τα μέσα επικοινωνίας για να σταματήσουν να πουλάνε τα άμοιρα και να πληρώνουν μόνο τα εμβόλια οι πελατες.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
mimikaki
Διάσημο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
6932556621
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool