ΜΗΝ αγοράζετε απο pet shops!! Διαβάστε εδώ τους λόγους !..

• Thread starter Thread starter milou
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

milou

Νεοφερμένο μέλος

Η milou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 36 μηνύματα.
Δωστε 5 λεπτα σας παρακαλω και διαβαστε αυτο.
ειμαι σιγουρη πως σας ενδιαφερει!!!!!

Αν θελετε να παρετε καποιο γατακι ρατσας, μην αγορασετε απο καποιο pet shop!Ας παρουμε για παραδειγμα οτι θελετε να παρετε ενα γατακι περσιας.Το petshop θα σας το πουλησει περιπου 450 ευρω με τα χαρτια του, αλλα δυστυχως δεν θαναι καθαροαιμο!Μπορει για οσους δεν ξερουν να νομισουν οτι ειναι περσιας αλλα δυστυχως δεν ειναι!Οι γονεις του μπορει να ναι καθαροαιμοι(που και γιαυτο αμφιβαλω) αλλα το γεννεολογικο του δεντρο ειναι λιγο απο ολα!
Επισης, ολα αυτα τα γατακια ερχονται συνηθως αεροπορικως απο ανατολικες χωρες, στιβαγμενα το ενα πανω σταλλο,δεν περνανε απο σωστους γενετικους και γενικους κτηνιατρικους ελεγχους και καταληγουν στα κλουβια του pet shop με προβληματα σωματικης και ψυχικης υγειας!
Τελος τα pet shop θα πληρωσουν για να εισαγουν ενα τετοιο γατακι το πολυ 100 ευρω (επειδη δεν ειναι πραγματικη ρατσα) και σε μας θα το πουλησουν το λιγοτερο 450!Οποτε μπορειτε να φανταστειτε το κερδος τους!!!Αυτος ειναι και ο λογος που δεν μας ενημερωνουν οτι υπαρχουν καποια εκτροφεια για πολλες ρατσες και στην Ελλαδα!Αυτο ο περισσοτερος κοσμος δεν το ξερει, γιατι δεν συμφερει τα pet shop να το μαθουν!!
Επισης θα πρεπει να ξερετε οτι οταν λεμε εκτροφειο δεν εννουμε καποιο μεγαλο εργοστασιο με κλουβια που παραγει γατες.Το αντιθετο , ειναι φιλοζωοι ιδιωτες που εχουν και μεγαλωνουν 7-10 γατουλες (θυληκες-αρσενικες) ΣΠΙΤΙ τους, οπου τις εχουν αποκτησει συνηθως απο τις καλυτερες εκθεσεις ολης της Ευρωπης .
Ετσι σας παροτρινω αν ειναι να παρετε ενα γατακι ρατσας να πατε σε ενα ελληνικο εκτρωφειο οπου και θα μπορεσετε να διαλεξετε οποιο θελετε, θα εχετε αμεση επαφη με τον εκτρωφεα και τελος θα ειστε σιγουρη οτι θα εχετε συμβαλει και εσεις στο να σταματησει πλεον αυτο το παζαρι τον αμοιρων ζωων απο ολα αυτα τα pet shops !!!!
Ευχαριστω για τον χρονο σας!!

Εγω την πρωτη μου γατα την ειχα παρει απο ενα πολυ γνωστο pet shop και τελικα την πατησα γιατι δεν ηξερα!Τωρα ομως που εμαθα για τα ελληνικα εκτρωφεια, εχω ηδη μιλησει με ενα πολυ καλο ανθρωπο που εχει εκτρωφειο εδω στην Αθηνα και εχω κλεισει ενα πανεμορφο γατακι.
:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγω την πατησα μεχρι που ανακαλυψα την αληθινη χαρα κι εγινα εκτροφεας αδεσποτων αυθεντικων κεραμιδογατων εχω κι εγω κλεισει σαν γατοφιλη απο τοτε αλλα δεν αντεχω αλλα γατακια και δυστυχως γενιουνται συνεχεια και ακομη οι ανθρωποι εξακολουθουν να θελουν ρατσας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

συμφωνω με την γιασμιν καλυτερα ταρατσας κ ας μην εχουν γενεολογικο δεντρο

παντως οταν θελεις γατακι ρατσας,1000 φορες καλυτερα απο εκτροφεα παρα πετ-σοπ.

συμφωνω με την γιασμιν καλυτερα ταρατσας κ ας μην εχουν γενεολογικο δεντρο

Χα, χα!:lol: Καλόοοοο! Γίνεται και σλόγκαν:
Τι θα προτιμήσετε, ράτσας ή ταράτσας;

Χα, χα!:lol: Καλόοοοο! Γίνεται και σλόγκαν:

Τι θα προτιμήσετε, ράτσας ή ταράτσας;

Ή όπως λένε στο Stray "Δεν είμαι ράτσας, είμαι φάτσας!":up: :up: :up:

Αχ παιδια εγω βλεπω τα αδεσποτα και ποναει η καρδια μου, γιατι να μην βρουμε ενα σπιτι και για αυτα?
Τοσο ανθρωποι ψωνια υπαρχουν που θελουν οπωσδηποτε ενα γατι με χαρτια και ας γνωριζουν τι εχει τραβηξει το καημενο!:down:

Εγώ δεν έχω χαρτιά με το γενεαλογικό μου δέντρο, γιατί να έχει ο γάτος μου; Φάτσας και πάλι φάτσας. Δυστυχώς έχω συνδέσει την τιμή με πράγματα και όχι με ζώα.

Όταν υιοθετείς ζώο είναι σαν να υιοθετείς παιδί. Θα αγοράζατε ποτέ παιδί? Δεν ξέρω, αλλά εγώ δεν θα ήθελα ποτέ να αγοράσω ζωάκι από pet shop την στιγμή που υπάρχουν τόσα παρατημένα στο δρόμο...

Παιδια και εγω μαζι σας ειμαι! Αν διαβασετε το αρθρο μου θα δειτε οτι εκτος απο την Σερενα μου την περσικη που ειχα παρει απο το petshop (δεν ηξερε δεν ρωταγα), εχω αλλα 9 κεραμιδογατακια, στειρωμενα, με τα εμβολια τους, την τροφη τους, το φρεσκο νερακι τους και πανω απο ολα με την ΑΓΑΠΗ που τους αξιζει!!Απλα μαρεσε πολλυ και η ρατσα περσιας που εχω οπως επισης και η εξωτικη που θα υιοθετησω συντομα!Λατρευω τα ζωα και πιστεψτεμε τα βαζω και πανω απο τους ανθρωπους!Πρωτα θα βοηθησω ενα αδεσποτουλι και μετα εναν απωρο ή εναν αστεγο!
Οποιος διαβασε το αρθρο μου ελπιζω να καταλαβε οτι το μηνυμα που προσπαθω να περασω ειναι να παψουμε πια ολοι μας να αγοραζουμε απο τα pet shops!Υπαρχουν τοσα και τοσα αδεσποτακια που περιμενουν και το αξιζουν πιο πολυ απο καθε αλλον ,μια αγκαλια και την αγαπη μας!Βλεπεις αυτα δεν ζητανε τιποτα παραπανω απο αυτα τα δυο.Ωστοσο ,αν καποιος θελει να εχει και ενα γατακι ρατσας, ας απευθηνθει σε ενα εκτρωφειο, οπου θα παρει ενα γατακι απο ενα ζεστο περιβαλλον και απο ανθρωπους που το αγαπανε και το φροντιζουν.
Καθε φορα που ενας απο εμας παει σε καποιο pet shop και παραγγελνει ενα γατακι, αυτοματος το αναγκαζει να περασει τα χιλια δυο βασανηστηρια και να ταξιδεψει ωρες μεσα σε ενα κρυο κλουβι,που ουτε καλα καλα χωραει, μαζι με πολλα αλλα, στον πατο ενος αεροπλανου ,χωρις καμια φροντιδα!Οσο τα σκεφτομαι ολα αυτα μου ερχεται να...
Τελος παντων, στο χερι μας ειναι να σταματησουμε αυτο το υποαναπτηκτο παζαρι!!!!

Παιδιά, και εγώ μαζί σας!:up:
Αυθεντικός Ελληνικός Κεραμιδόγατος ή Κοινή Ευρωπαική!!!:cool:
Γιατί είναι και πιο τσαχπίνικα...;)

Όσο για τα ράτσας... και αυτά ψυχούλες έχουν...Καλυτερα δεν είναι στην πατρίδα τους, στο κλίμα και τις συνθήκες που τους ταιριάζουν, από να είναι προσφυγάκια?

Εχεις απολυτο δικιο,αλλα οπως ειπες και αυτα ψυχουλες εχουνε.Και ξερει ποσο πολυ με ποναει οταν τα βλεπω μωρα μεστα κλουβακια μαζι με τα κακα τους και τα τσισα τους να ζητιανεβουν λιγη προσοχη, περιμενωντας ποιος θα ενδιαφερθει να τα παρει?Και να πω οτι θα πεσουν σε καποιον φιλοζωο παλι καλα, αλλα δυστυχως οι περισσοτεροι τα περνουνε δωρο για τα παλιοπαιδα τους,λες και νομιζουν οτι ειναι κανενα ψευτικο που δεν χρειαζεται προσοχη και φροντιδα!!ΚΚαι με το που μεγαλωσουν λιγο, αφου πλεον δεν θα ναι οσο γλυκουλι και χαριτωμενο ηταν μικρο,και αφου τα παιδια του σταματησουν να του τραβανε την ουρα,να το ξυπνανε οποτε θελουν και να το περνανε απο χιλια δυο βασανηστηρια, ερχεται η ωρα που θα ανηξουν την πορτα και θα το πεταξουν στον δρομο η θα το χαρισουν σε καποιον αλλο ανευθυνο, γιατι δυστυχως αυτος ειναι ο Ελληνας που ξερω !!!
Αφηστε με γιατι νευριασα παλι με ολα αυτα που σκεφτηκα!

εχεις δικιο milou,η κατασταση στα πετ-σοπς ειναι πραγματικα εξοργιστικη...:mad:

Υπαρχει ενα πολυ μικρο γατακι περσικο γκρι στο πετ σοπ της Αγιας θεοδωρας στη θεσσαλονικη ειναι υπερβολικα μικρο κατα τη γνωμη μου. Ισως δυο μηνων. Σιγουρα αν ρωτησω θα μου πουν οτι ειναι παραπανω οπως τοτε με το χιονακι. Τελικα βασιζονται στο να τα λυπηθει καποιος να τα παρει

Ευχαριστουμε για το σλογκαν θα χρησιμοποιηθει :
"Δεν ειμαι ρατσας ειμαι ταρατσας" και
"Δεν ειμαι ρατσας ειμαι φατσας"

Γι αυτό ποτέ δεν πήρα κανένα από τα ζώα που είχα στο παρελθόν από petshop, για ακριβώς αυτόν τον λόγο που ανάφερε ο milou.
Μου το θύμισε, όταν ήμουν 10 χρόνων, είχα δει ζωάκια στοιβαγμένα σε κλούβια σε φορτηγάκι και τα βάζανε μέσα στο μαγαζί. Τότε η θεια μου είχε κάνει φασαρία για αυτές τις αθλιότητες, σε τέτοιο σημείο που την άκουσαν όλοι οι πεζοί στον δρόμο.
Από τότε το μαγαζί δεν ξανάφερε ζώα παρά μόνο ψαριά, αξεσουάρ και τροφές, θυμάμαι τότε με τις φωνές της θειας μου αναγκάστηκαν να χαρίσουν τα ζωάκια. Τότε πήρα το χασκυ την Σουζυ (δεν ήταν καθαρόαιμο).
Τέτοια πρέπει να κάνουν όλοι οι φιλόζωοι σε τέτοιες αθλιότητες, να βάζουν τις φωνές ακόμα να φέρουν τα μέσα επικοινωνίας για να σταματήσουν να πουλάνε τα άμοιρα και να πληρώνουν μόνο τα εμβόλια οι πελατες.

εχω μια απορια,τα ζωακια που δεν πωλουνται,τι γινονται??τα επιστρεφουν πισω ?

Απ οσο ειδα τα βγαζουν μισοτιμης μεχρι να πουληθουν και ο χουχουδιτος θα γυρνουσε υποτιθεται πισω αν δε τον επαιρνα

μια φιλη μου που ειχε παρει σκυλακι απο pet, μεγαλωνοντας εμφανισε προβλημα δισπλασιας λογο του οτι ηταν στριμωγμενο σε ενα κλουβι για πολυ καιρο και δεν αναπτυχθηκαν φυσιολογικα τα κοκαλα του... ακομη δεν εχει ξεπερασει το προβλημα...

Τα φιλοζωικα σωματεια θελουν να λαβουν δραση γι αυτο αλα θελει να γινουν πολλες επωνυμες καταγγελιες επικοινωνειστε οσοι θελετε με το "Μαζι Μπορουμε" 6938042048
6932556621

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back