Μάτια που δακρύζουν

Αθανασία

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Αθανασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 55 ετών. Έχει γράψει 985 μηνύματα.
...και μισοκλείνει!!!

Από την Παρασκευή η Νιάρα άρχισε να μου το κλείνει το ματάκι! ;)
Και ξανά, και ξανά... ;););)
Δεν έδωσα σημασία, γιατί ήταν στεγνό και δε φαινόταν ερεθισμένο. Φτερνιζόταν κιόλας, αλλά αυτό υποχώρησε σε μια-δυο μέρες.
Σάββατο και Κυριακή είχαμε την περιπέτεια με το γατούλη, που περιέγραψα σε άλλο θέμα. Εκείνου τα μάτια τρέχανε κανονικά.

Κτηνίατρος ευρέθη (ήρθε μόνο για το απογευματινό ωράριο σήμερα, είχε πάει για εκλογές) και τον επισκεφθήκαμε μόλις! Δεν ανησύχησε, κι ας έχει χειροτερέψει πολύ το μάτι. Τρέχει αρκετά και είναι σχεδόν πάντα μισόκλειστο και ελαφρώς κοκκινισμένο γύρω γύρω.
Κατά τ'άλλα η Νιάρα είναι εντάξει, τρώει όπως πάντα καλά, παίζει, τρέχει... Για το μάτι ο γιατρός λέει ότι πιθανότατα είναι κάποια ελαφράς μορφής επιπεφυκίτιδα (βακτηριακή ή ιογενής, δεν ξεχωρίζει και καλά :hmm:), που μπορεί να έγινε για χίλιους δυο λόγους! Ακόμα και από σκόνες (και από καπνό τσιγάρου προκαλείται, θυμάστε τη σχετική κουβέντα?). Μου είπε να της βάζω σταγόνες tobrex 2 φορές τη μέρα, και βλέπουμε αν φτιάξει σε 2-3 μέρες. Υπάρχει κι άλλο ένα κολλύριο, το vigamox, σχετικά καινούριο, και δεν το σύστησε γιατί δεν το ξέρει τόσο καλά. Το tobrex είναι το πιο συνηθισμένο.
Ξέρει κανείς το άλλο; Εκείνο ενδείκνυται και για σοβαρές μολύνσεις.
Τα φαρμακεία της περιοχής μας είναι κλειστά και δεν είναι επείγον, οπότε θα ξεκινήσουμε από αύριο.

Δε δείχνει και πολύ λογικό να κόλλησε από τα αδέσποτα γατουλίνια, μου είπε, αφού δεν ήρθε σε επαφή μαζί τους και εγώ έπλενα καλά τα χέρια πάντα. Αφήστε που η περίπτωσή της ξεκίνησε μια μέρα πριν! Επίσης, του Τόνι τα ματάκια τρέχουν κανονικά (πότε πότε) και δεν είναι μισόκλειστα όπως της Νιάρας. Και ο τωρινός Τόνι (του κήπου) εμφανίστηκε Κυριακή!

Ίδομεν!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Περαστικά..... Στα δικά μου όποτε χρειαστηκε να βάλω κολλύριο, tobrex μου σύστηναν κι αυτό έβαζα. Το δεύτερο που ανέφερες δεν το ξέρω οπότε δεν έχω άποψη. Χμ... μπορεί κι από το τσιγάρο ε? Αίσχος μου :redface: . Πάντως εύχομαι γρήγορα τα καλύτερα:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

**Στα δικά μου όποτε χρειαστηκε να βάλω κολλύριο, tobrex μου σύστηναν κι αυτό έβαζα.**

Και πόσο γρήγορα είδες αποτελέσματα;

Το Tobrex ειναι κολυριο με αντιβιωση οποτε σιγουρα θα τις κανει καλο Το αλλο κι εγω δεν το ξερω αλλα και το Tobrex ειναι πολυ καλο

Το Tobrex ειναι κολυριο με αντιβιωση οποτε σιγουρα θα τις κανει καλο Το αλλο κι εγω δεν το ξερω αλλα και το Tobrex ειναι πολυ καλο

ΟΚ, tobrex θα πάρω.

Το tobrex το βαζω και εγω στα μικρα γατακια οταν εχουν τσιμπλες. Μεσα σε 3-4 μερες σταματανε να βγαζουν τσιμπλες. Λογικα σε τοσο χροονικο διαστημα θα δεις κι εσυ βελτιωση.
Τωρα γυρισα και εγω απο τον κτηνιατρο και του ειπα οτι η σαρδελα φταρνιζετε και δακρυζει καμια φορα και ειπε οτι δεν ειναι τιποτα παντως.

Κοίταξες αν έχει μπει κάτι στο μάτι της;

**
Τωρα γυρισα και εγω απο τον κτηνιατρο και του ειπα οτι η σαρδελα φταρνιζετε και δακρυζει καμια φορα και ειπε οτι δεν ειναι τιποτα παντως.

Τελικά κάτι πρέπει να κυκλοφορεί, πολλά γατάκια δακρυσμένα!!!
Εκτός αν κλαίνε τη μοίρα τους :happy:...

Εντάξει, δεν πανικοβάλλομαι (ακόμα :redface:).
Περαστικά μας!

Κοίταξες αν έχει μπει κάτι στο μάτι της;

Ναι, το πρώτο που κάναμε τότε! Της το ανοίξαμε, της το φυσήξαμε, κάναμε κι εκείνες τις πλύσεις με χαμομήλι (δεν ξέραμε ότι δεν κάνει, γιατί αλήθεια;:hmm:).
Και ο κτηνίατρος άνοιξε και είδε καλά το μάτι, δεν υπάρχει ξένο σώμα.
Τώρα θα πέσουν οι σταγόνες...

Οφθαλμικό έκκριμα, βλεφαρόσπασμος, αιφνίδια εμφάνιση στο ένα μάτι: το πιθανότερο είναι ξένο σώμα. Μπορεί να μπήκε, να τραυμάτισε τον επιπεφυκότα και να βγήκε. Έγινε σωστή εξέταση του βολβού; Χρειάζεται τοπικό αναισθητικό και ηρέμηση για να ανοίξουν καλά τα βλέφαρα.

Ο επιπεφυκότας είναι πάρα πολύ ευαίσθητος. Τον πλένουμε μόνο με αποστειρωμένο φυσιολογικό ορό ή τεχνητά δάκρυα.

Να πόσο χρήσιμο είναι το site. Κι εγώ το χαμομήλι θα σκεφτόμουν...

Οφθαλμικό έκκριμα, βλεφαρόσπασμος, αιφνίδια εμφάνιση στο ένα μάτι: το πιθανότερο είναι ξένο σώμα. Μπορεί να μπήκε, να τραυμάτισε τον επιπεφυκότα και να βγήκε. Έγινε σωστή εξέταση του βολβού; Χρειάζεται τοπικό αναισθητικό και ηρέμηση για να ανοίξουν καλά τα βλέφαρα.

Ο επιπεφυκότας είναι πάρα πολύ ευαίσθητος. Τον πλένουμε μόνο με αποστειρωμένο φυσιολογικό ορό ή τεχνητά δάκρυα.

Ευχαριστώ.
Και να μπήκε κάτι, δε φαίνεται να υπάρχει τώρα. Εννοώ σωματίδιο. Μπορεί όμως να έχει προκληθεί ακόμα και από κόκκους σκόνης ή και τραυματισμό από τα μυτερά φύλλα της γιούκας...
Όταν θέλει, το ανοίγει εντελώς το μάτι. Δεν υπάρχουν συνέχεια δάκρυα. Είχε πολλά το μεσημέρι. Μετά τίποτα!
Όπως και να'χει, θα βάλουμε τις σταγόνες περιμένοντας να δούμε βελτίωση.

Περαστικά της. Eίναι κοκκινωπή η τσίμπλα που μαζεύεται απο τις εκκρίσεις; H Mπιάνκα κάνει τέτοια που και που :/: Kι εγώ χαμομίλι έβαζα. Δεν κάνει;;;:confused: Tο tobrex το παίρνουμε κι απο φαρμακεία;

Περαστικά της. Eίναι κοκκινωπή η τσίμπλα που μαζεύεται απο τις εκκρίσεις; H Mπιάνκα κάνει τέτοια που και που :/: Kι εγώ χαμομίλι έβαζα. Δεν κάνει;;;:confused: Tο tobrex το παίρνουμε κι απο φαρμακεία;
Εγω παντα απο φαρμακειο το παιρνω. Χρησιμοποιητε και απο ανθρωπους.

Περαστικά στην Νιαρούλα. Αφού δεν είναι κάτι σοβαρό βάζοντας της το κολλύριο σε μερικές μέρες θα γίνει περδίκι! Αυτό με το χαμομήλι ούτε κι εγώ το ήξερα. Όσες φορές είχε τύχει να μαζέψουμε γατάκι με τσίμπλες με χαμομήλι του τις καθαρίζαμε γιατί το θεωρούσαμε καταπραϋντικό και με αντισυπτικές ιδιοτητες. Βέβαια δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα αλλά κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε!

Και του δικού μου tobrex του είχε γράψει όταν διέγνωσε επιπεφυκίτιδα. Είδα ικανοποιητικά αποτελέσματα από τη δεύτερη μέρα. Παρ’ όλα αυτά μετά από 20 ημέρες περίπου και αφού είχε ακολουθήσει μια εβδομάδα θεραπείας ξαναπαρουσίασε το ίδιο πρόβλημα :/: . Περαστικά στη Νιάρα σου!:happy:

περαστικα στη Νιαρα Αθανασια!!

ΟΧΙ ΧΑΜΟΜΗΛΙ!:)
Ουτε στα δικα μας ματια! Τα χειροτερευει!!!
(Οι γιαγιαδες δεν ειχαν παντα δικιο!)

Ξεκινήσαμε tobrex (από φαρμακείο Όλγα, για ανθρώπους είναι και συνιστάται και για ζώα). Έτσι κι αλλιώς το ματάκι της ήταν καλύτερα σήμερα. Θα περάσει λοιπόν!
Ευχαριστώ! :)

ΟΧΙ ΧΑΜΟΜΗΛΙ!:)
Ουτε στα δικα μας ματια! Τα χειροτερευει!!!
(Οι γιαγιαδες δεν ειχαν παντα δικιο!)

Έχω μάθει από παιδίατρο ότι και στα μωράκια δεν κάνει να τους πλένουμε τα ματάκια με χαμομήλι γιατί μπορεί να τους δημιουργήσει επεφυκίτιδα ή ακόμα και αλλεργίες...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back