maria_kala
Εκκολαπτόμενο μέλος
μέσα στη βδομάδα θα γίνει και εξέταση αίματος...θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά...συνεχίζω τη recovery και πήγε δύο τρεις φορές και τσίμπησε και λίγες κροκέτες...ποτέ δεν έτρωγε όσο πρέπει...πάντα γύρω στα 30 γρ....
Πως παει το γατακι?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Εκτος απο γενικες,καντε του και τεστ για λευχαιμια και λοιμωδη περιτονιτιδα,αν δεν εχετε κανει,και αργοτερα ισως θα ηταν καλο να κανετε και εναν ελεγχο στα νεφρα του.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
. Καλησπέρα φίλοι και φίλες.Ηθελα να παραθέσω το πρόβλημα της Φρυνης μου..Ειναι 7 ετών,δεν ζευγάρωσε ποτέ και στειρωθηκε την προηγούμενη Τετάρτη.Πριν τη στείρωση έκανε γενικη αίματος όπου διαγνώστηκε αιμομπαρτωνελλωση,αναιμία.Εγινε η στείρωση και όπως μου είχε πει ο γιατρος,της ξεκίνησα vibramicyn,με το που συνήλθε απο τη νάρκωση.Για την ακρίβεια μου είπε να την ξεκινήσω μόλις αρχισει να τρωει.Εγω θεώρησα πως το ότι έφαγε 3 κόκκους ξηράς τροφης 3 μέρες μετά τη στείρωση σημαίνει πως μπορώ να αρχισω την αντιβίωση.Ειναι η τρίτη μέρα σήμερα που την ήπιε.Το θέμα είναι πως η γατούλα έχει τρομερή κατάπτωση.Κοιμαται συνέχεια,δεν τρωει,δεν πίνει νεράκι και γενικως ΔΕΝ.Σηκωνεται μόνο για την τουαλέτα της,για μια γουλιά νερό αντε και για 3-4 κόκκους τροφής.Πάραυτα η ουρίτσα της αρχισε να κουνιέται ζωηρά όπως πριν!Μου είπε ο γιατρος να μην της δωσω αυριο αντιβίωση μήπως την πειράζει στο στομαχάκι.Κι αν δεν φάει και αυριο να την πάω να τη δει.Πιστευετε πως παίζει ρόλο η νάρκωση?η αντιβίωση?ή τι αλλο?Θα ήθελα πολυ ν ακουσω αποψεις..Ευχαριστώ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Αγαπητή φίλη δεν έχω ιδέα για το τι μπορεί να φταίει αλλά η κατάσταση της γάτας σου, όπως την περιγράφεις, είναι πολύ ασχημη... Θα πρέπει επειγόντως να τη δει γιατρός. Οι υγιείς γάτες την επομένη της στείρωσης τρώνε κανονικά. Το ότι δεν τρώει σχεδόν καθόλου, όπως λες, εδώ και 5 μέρες είναι πολύ κακό σημάδι...Λυπάμαι αλλά νομίζω πρέπει να αλλάξεις και κτηνίατρο γιατί αν του περιέγραψες έτσι την κατάσταση και σου είπε απλώς να σταματήσεις την αντιβίωση για να δεις πως θα πάει κάτι δεν πάει καλά μ΄αυτόν...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Κι εγώ νομίζω πως πρέπει να την δει κτηνίατρος.
Αν και καμμιά φορά η νάρκωση και καπάκι η αντιβίωση καταπονούν τον οργανισμό, πέρασα το ίδιο με μια δική μου γατούλα πέρισυ και ανησυχούσα όπως κι εσύ. Τελικά συνήλθε, απλά άργησε πολύ.
Η δική μου όμως όταν το πέρασε αυτό ήταν 17 χρονών ενώ η δική σου μόλις 7, αρκετά νεαρή κατά την γνώμη μου...

koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Το μόνο που ξέρω είναι ότι η δική μας κτηνίατρος μας είχε πει ότι δεν πρέπει να παίρνει η γατούλα αντιβίωση για περισσότερο από 4 μέρες συνεχόμενα. Επειδή χρειάστηκε να πάρει κι άλλη αντιβίωση, την κόψαμε για μία εβδομάδα (ή δέκα μέρες, δε θυμάμαι ακριβώς) και την αρχίσαμε πάλι μετά για άλλες 4 μέρες.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η αντιβιωση δενε χει καμια σχεση με την ορεξη για φαγητο.Και δενε χω καταλαβει αυτο εδω:
.Πρωτη φορα το ακουω και δεν μου φαινεται λογικο.Δηλαδη τι;;να αρχισεις την αντιβιωση οταν αρχισει να τρωει;Δηλαδη αν δεν ετρωγε για 2 μερες αντιβιωση ,δεν θα ξεκιναγες;Μα η αντιβιωση πρεπει να ξεκιναει αμεσως μετα την στειρωση,αλλιως μπορει να παθει μολυνση.Για την ακρίβεια μου είπε να την ξεκινήσω μόλις αρχισει να τρωει.
Εγω θα πηγαινα α,μεσως σε αλλον γιατρο,αναφερονβτας αυτα που μου ειπε ο πρωτος και να την εξετασει.
Ευχομαι τα καλυτερα για την γατουλα σου.

Eddard Stark
Νεοφερμένο μέλος
Γνώμη μου είναι να περιγράψεις ξανά τα συμπτώματα και την κατάσταση της γατούλας στο γιατρό που την εγχείρησε και να ζητήσεις περαιτέρω συμβουλές και πληροφορίες σχετικά με την αντιβίωση, αλλά και γενικότερα. Και αν χρειαστεί να πάρεις και δεύτερη γνώμη. Δεν έχεις κάποιο άλλο γιατρό που να εμπιστεύεσαι;
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Επίσης, τα αντιβιοτικά πιθανότατα τα παίρνει για την πυομήτρα που πιθανολογώ ότι είχε, ή για οποιοδήποτε άλλη αιτία της προκάλεσε την αναιμία. Η αναιμία δε θεραπεύεται με αντιβιοτικά. Τα αντιβιοτικά/αντιφλεγμονώδη θα θεραπεύσουν την αιτία της αναιμίας. Η αναιμία θεραπεύεται με άλλα πράματα, πχ καλύτερη διατροφή, συμπληρώματα σιδήρου κλπ, αφού ακριβώς αυτό είναι, αναιμία = σιδηροπενία.
Επισκέψου άμεσα άλλον γιατρό να προλάβεις ο,τίδήποτε μπορεί να συμβαίνει κ ενημέρωσε τον για όλη την κατάσταση!
Αν θες πες μας σε ποιά περιοχή βρίσκεσαι μήπως έχει κάποιος να σου προτείνει γιατρό!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Ο γιατρος μας είναι στη λίστα που μου παραθέσατε...Επίσης να σας πω ότι η αιτία της αναιμίας μας ήταν η αιμομπαρτονελωση.... Πάντως σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool