aidonaki
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τώρα σκέφτομαι να υιοθετήσω ένα γατάκι. Κοιτάω παντού... Η ράτσα που θα επιθυμούσα είναι ή ragdoll ή βιρμανίας.
Μετά μου αρέσουν οι Σιαμ και οι Russian Blue... ;-)
Για μια βιρμανίας τελευταια το σκεφτομαι έντονα ... θα δούμε.
Με προβληματίζει το γεγονός ότι μένω μόνη μου στην πόλη.
Κοιτάω παντού. Ρίχνω ματιές και στα αδέσποτα κι από τότε με προβληματίζει το εξής. Υπάρχουν γατάκια 2 ετών, 3 ετών που για κάποιο λόγο τα δίνουν... Σε τέτοια ηλικία όμως είναι καλό να τα υιοθετήσεις; Σκέφτομαι πως ούτε εσύ χαίρεσαι το μικρούλι σου γατάκι στα παιδικά του χρόνια
και το σημαντικότερο σκέφτομαι πως η γάτα δε θα προσαρμοστεί και δε θα δεθεί μαζί σου το ίδιο όπως άν την έχεις απο σχεδόν μωράκι...Τι λέτε εσείς;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ο γατος προσαρμοστηκε μια χαρα παρ' ολο που δεν ειχε ζησει ποτε του με αλλες γατες και η γνωστη μου ειχε καμποσες. Τωρα εμφανισε μετα απο εναν χρονο ενα προβλημα στην καρδια του και πεθανε, η γνωστη μου σε πληροφορω ειναι σαν να εχασε γατα που την ειχε απο μωρο, τοσο πολυ ειχαν δεθει.
Μετα παρε για παραδειγμα εμενα, πηρα στο σπιτι μου για να φιλοξενησω εναν γατο μεχρι να βρεθει το παντοτινο του σπιτι, ο γατουλης ειναι περιπου 6 χρονων και ειναι σαν να τον ειχα εδω απο παντα, εχουμε γινει μια ωραια ατμοσφαιρα που ειπε καποιος καποτε.
Τελικα να μην ξεχναμε οτι οσοι αγαπουν τα ζωα δεν μπορουν να ζησουν χωρις αυτα, αλλα δεν ειναι σωστο οταν ενα ατομο ειναι μεγαλης ηλικιας να υιοθετει ενα ζωακι μωρο γιατι σιγουρα δεν θα ζησει τοσα χρονια οσα και το ζωακι, οποτε τα ενηλικα ζωα ειναι μια καλη λυση και για εμας αλλα και για εκεινα για να μην μενουν στα αζητητα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν έχει σημασία από τι ηλικία θα το υιοθετήσεις το ζωάκι!
Έχουμε συνηθίσει να παίρνουμε πιο μικρές ηλικίες γιατί είμαστε και συναισθηματικά όντα εμείς οι άνθρωποι, θεωρούμε ότι το πιο μικρό είναι πιο ευάλωτο από μία γατούλα που μας φαίνεται μεγαλύτερη για παράδειγμα!
Βέβαια εάν απόφασίσεις να έχεις ένα μικρό ενός μηνός ή και μικρότερο πρεπει να είσαι σιγουρός ότι μπορείς να νατεπεξέλθεις στις απαιτησεις.
Κυρίως θεωρώ ότι αυτό πρεπει να κοιτάμε όταν παίρνουμε ένα ζωάκι.
Εάν ο τρόπος ζωής μας , μπορεί να κινηθεί γύρω από τις ανάγκες του ζώου.
Για παράδειγμα , και εγώ και η Bessy και άλλα μέλη, έχουμε αναλάβει να φροντίσουμε νεογέννητα γατάκια μέχρι να μεγαλώσουν λίγο και να βρεθεί ενα σπίτι και γι αυτά.
Αλλά εάν δεν ήμαστε και οι δύο πλήρως διαθέσιμες ανά δυο ώρες να τα ταίζουμε και μονίμως να είμαστε από πάνω τους να δούμε εάν πάθανε κάτι, δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να αναλάβουμε αυτή την ευθύνη!
Εάν εργάζεσαι οπότε , προτίμησε να πάρεις ένα γατάκι μεγαλύτερης ηλικίας(από 1 +άνω), όπου δεν θα είναι μονίμως από πίσω σου για παιχνίδι , θα είναι λίγο πιο ανεξάρτητο! Όχι ότι δεν θέλυν να περάσουν χρόνο μαζί τους, εννοείται ότι πάντα πρέπει να βρίσκεις χρόνο για αυτά!
Τα ζώα άμα τους δώσεις αγάπη και φροντίδα δένονται και 10 χρονών να είναι! Δεν παίζει ρόλο η ηλικία για να σε αγαπήσει κάποιος!!
aidonaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
γλυκοκοιταω έναν γκρι γατούλη 18 μηνών!
να σας ρωτήσω κάτι μιας που γνωρίζετε περισσότερα.
υπάρχει περίπτωση μέσα στο χρόνο να αποκτήσω ένα μωρό γατάκι η Βιρμανίας η Περσίας αν γεννήσει η γάτα της κολλητής μου και για τον πρώτο χρόνο Φε θα είναι στειρωμενο. αν τον υιοθετησω, ο γάτος είναι ήδη στειρωμενος, είναι πιθανό να υπάρξει πρόβλημα συμβίωσης??
τα αρσενικά δέχονται τα μικρά θηλυκΑ?
αυτός είναι ο υποψήφιος!!
https://m.facebook.com/photo.php?fbid=10151024828204019&set=a.10151024826909019.449526.783989018&type=3&theater&refsrc=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fphoto.php&_rdr
επίσης να σημειώσω κ για όποιον ενδιαφέρεται η γάτο ομάδα Θεσσαλονίκης έχει πολλές γατούλες σιαμ που χαρίζει...
κ εκεί γλυκοκοιταω ... μαζί με το γατούλη ;-) :-P
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καλα κανεις και κοιταζεις τα γατακια της γατοομαδας Θεσσαλονικης, η γνωστη μου που σου ειπα πως πηρε τον ηλικιωμενο γατουλη ειναι μελος της και εχουν παρα πολλα γατακια ενηλικα που χρειαζονται σπιτακι.Με το μικρο δεν νομιζω να εχει προβλημα ο γατουλης, ξερω καλα οτι στην γατοομαδα Θεσσαλονικης κοιτανε να τα κοινωνικοποιουν τα γατακια που δινουν και σου δινουν και οδηγιες παντα για διαφορα προβληματα που μπορει να προκυψουν. Ουτε το οτι το ενα θα ειναι στειρωμενο ειναι προβλημα μια και το μικρο θα αργησει να εμφανισει συμπεριφορα γατιου που θελει ζευγαρωμα. Οταν συμβει βεβαια αυτο θα πρεπει να στειρωθει γρηγορα για να μην υπαρξει προβλημα, αλλα απο οτι καταλαβα εχεις προθεση να το στειρωσεις και αυτο, οποτε θα εισαι ενταξει.

Οσο για το φυλλο που πρεπει να εχει το μικρο, δεν νομιζω πως εχει ιδιαιτερη σημασια, οτι και να ειναι μια χαρα θα τα πανε.

aidonaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πήρα τη γατοομάδα θεσσαλονίκης και μιλήσαμ αρκετα΄!!! πάρα πολύ καλή επικοινωνία και ενημέρωση.

ενιωσα και πιο ασφαλής ότι θα έχω καποιον να με στηριζει αν συμβει κατι... την προηγουμενη φορα με το γατουλη μου ενιωθα πολυ μονη
σε αυτο το κομματι...τωρα περιμενω αγωνιωδώς απαντηση για τον κουκλο μου αυτον να μιλησουμε τηλεφωνικα να δουμε τι θα γινει!!
καθομαι και περιμενω να δω ποτε θα ξαναμπει στο fb για να μου απαντησει... με εχει πιασει ταραχη!!

aidonaki
Εκκολαπτόμενο μέλος

Τώρα θα περιμένω να δούμε τα διαδικαστικά και πότε θα τον έχω κοντά μου!!!!!!!!
Και αποφάσισα με τη γατοομάδα να υιοθετήσω μια γατούλα από εκείνους, πιθανότατα μία από τις σιαμ που χαρίζουν, και θα κανονίσουμε τα της προσαρμογής!!!!!!!!!!!!!!

Είμαι πολύ happy!!!!!!!!!! Και σας ευχαριστώ για τη βοήθεια!!

kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτα ειναι πολυ ευχαριστα νεα!!! Με το καλο να τον δεχτεις!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki