Μέχρι ποια ηλικία;

brigite

Διάσημο μέλος

Η Σοφια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 64 ετών και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 3.087 μηνύματα.
:hmm:Ισως ειναι νωρις γι αυτη την ερωτηση,μιας και η γατουλα μου ειναι 15
μηνων ακομα,αλλα αυτη την απορια εχω τωρα και σας την λεω.
Μεχρι ποια ηλικια μπορουν να ζευγαρωνουν και να γεννανε οι γατες ,υγιη βεβαια γατακια και φυσικα χωρις προβλημα για τις ιδιες ;:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:hmm:Ισως ειναι νωρις γι αυτη την ερωτηση,μιας και η γατουλα μου ειναι 15
μηνων ακομα,αλλα αυτη την απορια εχω τωρα και σας την λεω.
Μεχρι ποια ηλικια μπορουν να ζευγαρωνουν και να γεννανε οι γατες ,υγιη βεβαια γατακια και φυσικα χωρις προβλημα για τις ιδιες ;:hmm:
Μέχρι 4-5 χρον'ων νομιζω. Μια γέννα τον χρονο και στις 2-3 γεννες ενας χρονος χωρίς γέννα, θα σε φωτίσυν και οι εμπιροι:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομίζω κάπου διάβασα ότι μια 12 χρονών έμεινε έγκυος και γέννησε....
Γενικά δεν ξέρω με σιγουριά... σίγουρα η συνεχόμενη γέννα, και κύηση, δεν κάνει καλό...
Φυσικά παίζει ρόλο και η κατάσταση της γάτας, η φροντίδα της, η διατροφή της, κλπ.
Περιμένω και εγώ να μάθω.

Νομίζω κάπου διάβασα ότι μια 12 χρονών έμεινε έγκυος και γέννησε....
Γενικά δεν ξέρω με σιγουριά... σίγουρα η συνεχόμενη γέννα, και κύηση, δεν κάνει καλό...
Φυσικά παίζει ρόλο και η κατάσταση της γάτας, η φροντίδα της, η διατροφή της, κλπ.
Περιμένω και εγώ να μάθω.
Μπορουν να γεννίσουν και πανω απο 5 χρονών απλα δεν είναι το ίδιο ασφαλες για το ζωο και για τα μωράκια. Απλά ενας σωστός ιδιοκτήτης-εκτροφέας στειρώνει τις γάτες του στα π'εντε τους χρονια, και φυσικα αν υπαρξουν επιπλοκες ή η γατούλα δεν ειναι καλη μητέρα τα στειρώνουν και μικρότερα. (για ζώα αναπαραγωγής μιλαμε παντα)

:hmm:Δεν θελω να κανω το γατακι μου μηχανη αναπαραγωγης,απλως επειδη δεν εχω αποφασισει ακομα αν θα τη στειρωσω η οχι ,εχω τους ενδειασμους μου πανω στο θεμα αυτο,ρωταω να μαθω μεχρι ποια ηλικια εχουν αναγκη να ζευγαρωνουν αρα και να αναπαραγονται.:cool:

"Ανάγκη" έχει το καθένα διαφορετική... δεν υπάρχει στάνταρ ηλικία... Όπως έγραψα, βιολογικά, μπορεί μια γάτα να κάνει παιδιά, 2 και 3 φορές τον χρόνο μέχρι τα 12... :hmm:

Μπορεί όμως να είναι και στείρα, να έχει κάποιο πρόβλημα και να μην μπορεί να ολοκληρώσει την κύηση, να είναι κακιά μάνα, να είναι στενή και να θέλει καισαρική και άλλες τόσες πιθανότητες...

Επίσης οι πολλοί οίστροι, χωρίς ζευγάρωμα, προκαλούν καρκίνους, πυομύτρες και άλλες επιπλοκές. Φυσικά και τα σκευάσματα/ενέσεις καταστολής του οίστρου, επίσης αποδεδειγμένα προκαλούν καρκίνο.

Η υγεία της είναι στα χέρια σου.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back