Μέχρι πότε μεγαλώνουν οι γάτες;

axf

Νεοφερμένο μέλος

Η axf αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13 μηνύματα.
Μήπως ξέρει κανείς πότε ολοκληρώνεται η ανάπτυξη ενός γάτου σε μήκος εννοώ και κιλά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα!
Απ'όσο ξέρω, ενός έτους πάνω κάτω σταματάνε να μεγαλώνουν. Τα δικά μου μέχρι 15-16 μηνών μεγάλωναν. Αλλά από το χρόνο και μετά ήταν πολύ μικρή η ανάπτυξη. Τα αρσενικά που στειρώνονται πριν το χρόνο επίσης, μετά τη στείρωση αναπτύσσονται αλλά δεν αποκτούν τόσο τα χαρακτηριστικά του αρσενικού π.χ. το μεγάλο κεφάλι. Ενώ στα θηλυκά δεν παίζει ρόλο η στείρωση στην ανάπτυξη.
Αν θυμάμαι καλά, υπάρχουν και κάποιες ράτσες που έχουν αργή ανάπτυξη (2-3 χρόνια για να ολοκληρωθεί).
'Ισως, κάποιος που γνωρίζει περισσότερα σε κατατοπίσει πιο καλά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: μέχρι πότε μεγαλώνουν οι γάτες;

Καλησπέρα,συνήθως μέχρι ενός έτους,αν και παίζουν ρόλο τα γονίδια.Μετά το πρώτο έτος θα βλέπεις κάποιες αλλαγες στο σχημα του κεφαλιου,στο σχημα του σωματος,αλλα το μηκος και το βαρος δεν παρουσιαζουν σημαντικες αλλαγες,περα απο συγκεκριμενες φυλες.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Πρόκειται για βρετανικό κοντότριχο γατούλη. Είναι τώρα 15 μηνών και 4,6 κιλά στειρωμένος και αναρρωτιόμουν πόσο θα μεγαλώσει ακόμα.
Ξέρω ότι τα αρσενικά της ράτσας αυτής φτάνουν και τα 8 κιλά.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back