dimmik
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα σας πω τι μου συνέβει πριν 1 περίπου μήνα. Η γατούλα μου η Μπουμπού (κοντεύει 8 μηνών) ήταν στο μπαλκόνι και έκοβε βόλτες στο πεζούλι. Ήταν βράδυ, κοιμόμασταν και δεν πήραμε χαμπάρι ότι έπεσε κάτω (ευτυχώς είναι στον πρώτο όροφο το σπίτι και κάτω έχει χώμα). Ξυπνάω το πρωί, δε βλέπω τη Μπουμπού στο σπίτι, λέω κάτω από κανέναν καναπέ θα είναι χωμένη και φεύγω για τη δουλειά. Γυρνάω το απόγευμα, ψάχνω τη Μπουμπού στο σπίτι, άφαντη. Εν τω μεταξύ η άλλη μου γατούλα, η Νίνα, είχε τρελαθεί στο νιαούρισμα. Άρχισα να ανησυχώ, τη φώναζα, πουθενά. Βγαίνω στο μπαλκόνι, κοιτάζω κάτω (είχε σκοτεινιάσει εν τω μεταξύ), τη φωνάζω και εμφανίζεται! Έμεινε μόνη της έξω μια ολόκληρη μέρα!! Κατέβηκα κάτω, την πήρα και την έφερα σπίτι. Να μην σας τα πολυλογώ, υποψιάζομαι ότι έμεινε έγκυος εκείνη την ημέρα. Να σημειώσω ότι δεν έχει ξαναβγεί ποτέ από το σπίτι (μόνο όταν την πήγαινα στο γιατρό με τη γατοφόρο), δεν παρουσίασε ούτε ένα σύμπτωμα οίστρου και ήταν μόλις 7 μηνών!!Η κοιλιά της μου φαίνεται ελαφρώς φουσκωμένη, τρώει αρκετά περισσότερο και μοιάζει πιο ήσυχη. Υπάρχει περίπτωση από τις λίγες ώρες που έμεινε έξω να είναι έγκυος;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

ΑΝ είναι θα φανεί σε κανα μήνα.. αν αρχίζουν και φουσκόνουν τα βυζάκια της.....
Πάντως θα ήταν καλό να την στειρώσης.. ειναι σε κατάλληλη ηλικία.....
Και θα είσαι και σίγουρη, να μην στου την σκάσει πάλι.....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimmik
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν θέλω με τίποτα να κάνω διακοπή κύησης και τη στείρωση τη θεωρώ κάτι σκληρό για τα ζωάκια παρόλο που ξέρω ότι οφελεί την υγεία τους (και την ηρεμία μας!). Οι ρώγες προς το παρόν δεν έχουν πρηστεί, φαίνονται κανονικές. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν είχε κανένα σύμπτωμα οίστρου. Ο κτηνίατρος μπορεί να διαγνώσει αμέσως την εγκυμοσύνη;Πραγματι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να ειναι εγκυος αλλα μπορεις να το επιβεβαιωσεις.Μπορει ομως να αντιμετωπίσεις προβλημα σε περιπτωση που δεν τα θελεις στειρωση-διακοπη κυησης,πρεπει να γινει στις πρωτες 30 μερες

AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Desdemona
Διάσημο μέλος
Πίστεψέ με, η στείρωση είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στο γατάκι σου. Κάποτε είχα δύο θηλυκές αλλά δεν ήξερα τίποτα για τη στείρωση. Αποτέλεσμα: δυο-τρεις φορές το χρόνο υπέφεραν, τη νύχτα τις άκουγε όλη η πολυκατοικία, κατουρούσαν παντού και αργότερα άρχισαν τις πολύ συχνές ουρολοιμώξεις.
Αν νοιάζεσαι πραγματικά για το ζωάκι σου πρέπει να το στειρώσεις.
Εννοειται οτι κ εγω ειμαι υπερμαχος της στειρωσης αλλα στη φαση που ειναι η γατα κ αν ειναι εγκυος δεν μπορουν να γινουν κ πολλα.Ο κτηνιατρος μπορει να το διαγνωσει αμεσως αναλογα κ με τον εξοπλισμο του,δηλ με ακτινογραφημα η' υπερηχογραφημα η' αιματολογικη εξεταση.Δεν θέλω με τίποτα να κάνω διακοπή κύησης και τη στείρωση τη θεωρώ κάτι σκληρό για τα ζωάκια παρόλο που ξέρω ότι οφελεί την υγεία τους (και την ηρεμία μας!). Οι ρώγες προς το παρόν δεν έχουν πρηστεί, φαίνονται κανονικές. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν είχε κανένα σύμπτωμα οίστρου. Ο κτηνίατρος μπορεί να διαγνώσει αμέσως την εγκυμοσύνη;![]()
dimmik
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχετε δίκιο γι'αυτά. Δεν είχα σκεφτεί ότι μπορεί να υποφέρει αν δεν κάνει τη στείρωση. Άρχισα να το σκέφτομαι αλλά το κόστος της στείρωσης είναι αρκετά υψηλό για μένα. Ο κτηνίατρος ζητάει 80-90 ευρώ. Μήπως ξέρει κάποια-κάποιος από σας κάποιο φιλοζωικό σύλλογο στην Κρήτη (μένω στο Ρέθυμνο) που να κάνει στειρώσεις σε καλές τιμές ή δωρεάν;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
dimmik
Εκκολαπτόμενο μέλος
marfot75
Δραστήριο μέλος
Δυστυχώς όταν πρωτοπήρα τη γατούλα δεν ήξερα και πολλά για τη στείρωση. Μάλιστα δεν το θεωρούσα απαραίτητο να γίνει γιατί είμαι κατά της ιδέας αυτής. Αλλά αν δε γίνει θα υποστώ τις συνέπειες. Φοβάμαι ότι αν το κάνω θα αισθάνομαι τύψεις που της στέρησα κάτι που της έδωσε ο Θεός. Είναι αλήθεια ότι μετά τη στείρωση μια γάτα μπορεί να χάσει τη ζωντάνιά της και την όρεξη για παιχνίδια;
Αυτό δεν ισχύει. Εξακολουθεί να έχει όρεξη για παιχνίδι κλπ.
Η γατούλα μου, η Μουμού, μετά τη στείρωση δεν σταμάτησε να παίζει και είναι πολύ ενεργητική. Πάντως, έγινε πιο τρυφερή και χαδιάρα.
Φαντάσου ότι με ζυμώνει και της τρέχουν τα σάλια της χαζούλας.

ioanna_g
Δραστήριο μέλος
. Όσο για τα εξοδα σε καταλαβαίνω γιατί κι εμένα ως φοιτήτρια δεν μου τρέχουν τα λεφτα απ'τα μπατζακια! Αλλά δυστυχώς είναι κάτι αναγκαίο!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Δεν θέλω με τίποτα να κάνω διακοπή κύησης και τη στείρωση τη θεωρώ κάτι σκληρό για τα ζωάκια παρόλο που ξέρω ότι οφελεί την υγεία τους (και την ηρεμία μας!). Οι ρώγες προς το παρόν δεν έχουν πρηστεί, φαίνονται κανονικές. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν είχε κανένα σύμπτωμα οίστρου. Ο κτηνίατρος μπορεί να διαγνώσει αμέσως την εγκυμοσύνη;![]()
Εγω θεωρω αν και σε καταλαβαινω πιο σκληρο το να αφησεις να γενηθουν γατακια που δεν θα πανε σε καλα σπιτια. Αυτη η περιοδος ειναι γεματη παρατημενα γατακια και εχουμε απιστευτη δυσκολια να δωσουμε οσα βρηκαμε στα σωματεια. Υπαρχει περιπτωση να γεννησει 6 τι θα τα κανεις? το εχεις σκεφτει? Εξισου τα εξοδα για τα εμβολια απο τα γατακια το καλο γαλα και την ταροφη θα ειναι μεγαλα. δεν ειναι παιξε γελασε μια γεννα μην το παιρνεις ελαφρα κα σκεψου τισ συνεπειες.. αν παθει κατι στη γεννα?
dimmik
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τα γατάκια μπορώ να τα δώσω σε ανθρώπους που τα θέλουν. Ξέρω άτομα που αγαπούν τις γάτες και θα ήθελα μια. Καλύτερα θα είναι (αν φυσικά είναι έγκυος η Μπουμπού) να τα αφήσω να γεννηθούν και να τη στειρώσω κατευθείαν. Οι μέρες περνάνε και δεν έχω παρατηρήσει κάποια αλλαγή στο σωμά της Μπουμπούς όμως. Η κοιλίτσα λίγο φουσκωμένη αλλά ως εκεί. Ίσως επειδή είναι μέσα στο σπίτι και δεν κινείται πολύ να έχει πάρει βάρος. Τι να πω...Εγω θεωρω αν και σε καταλαβαινω πιο σκληρο το να αφησεις να γενηθουν γατακια που δεν θα πανε σε καλα σπιτια. Αυτη η περιοδος ειναι γεματη παρατημενα γατακια και εχουμε απιστευτη δυσκολια να δωσουμε οσα βρηκαμε στα σωματεια. Υπαρχει περιπτωση να γεννησει 6 τι θα τα κανεις? το εχεις σκεφτει? Εξισου τα εξοδα για τα εμβολια απο τα γατακια το καλο γαλα και την ταροφη θα ειναι μεγαλα. δεν ειναι παιξε γελασε μια γεννα μην το παιρνεις ελαφρα κα σκεψου τισ συνεπειες.. αν παθει κατι στη γεννα?

toulis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχετε δίκιο γι'αυτά. Δεν είχα σκεφτεί ότι μπορεί να υποφέρει αν δεν κάνει τη στείρωση. Άρχισα να το σκέφτομαι αλλά το κόστος της στείρωσης είναι αρκετά υψηλό για μένα. Ο κτηνίατρος ζητάει 80-90 ευρώ. Μήπως ξέρει κάποια-κάποιος από σας κάποιο φιλοζωικό σύλλογο στην Κρήτη (μένω στο Ρέθυμνο) που να κάνει στειρώσεις σε καλές τιμές ή δωρεάν;
Το κόστος της στείρωσης σκέφτεσαι? Έχεις σκεφτεί ότι το κόστος συντήρησης για όλα αυτά τα γατάκια δεν συγκρίνεται? Ή μήπως σκέφτεσαι να τα παρατάς στο δρόμο, γιατί αν πιστεύεις ότι θα καταφέρνεις να βρίσκεις σπίτι για όλα συνεχώς κάνεις μεγάλο λάθος.
Tara
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δυστυχώς όταν πρωτοπήρα τη γατούλα δεν ήξερα και πολλά για τη στείρωση. Μάλιστα δεν το θεωρούσα απαραίτητο να γίνει γιατί είμαι κατά της ιδέας αυτής. Αλλά αν δε γίνει θα υποστώ τις συνέπειες. Φοβάμαι ότι αν το κάνω θα αισθάνομαι τύψεις που της στέρησα κάτι που της έδωσε ο Θεός. Είναι αλήθεια ότι μετά τη στείρωση μια γάτα μπορεί να χάσει τη ζωντάνιά της και την όρεξη για παιχνίδια;
Το καλύτερο είναι να στειρώσεις τη γατούλα, όσο είναι ακόμα καιρός... Και στο λέω εγώ, που πίστευα τα ίδια με σένα και για πολύ καιρό είχα τύψεις που το έκανα "αυτό" στις δικές μου.... Η συμπεριφορά τους δεν άλλαξε, είναι λίγο λιγότερο παιχνιδιάρες από πριν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν παίζουν... Απλά τους αρέσουν περισσότερο οι αγκαλίτσες! Εξαρτάται και από το χαρακτήρα της γάτας (η Μάρθα μου παίζει συνέχεια με οτιδήποτε!). Άσε που, στη συνέχεια, διάβασα και έμαθα πολλά τ'όσο για τη στείρωση, όσο και για τη μη στείρωση (για την υγεία της γάτας, για τα γατάκια κλπ) και κατέληξα να είμαι "υπέρ". Τα γατάκια, σίγουρα είναι υπέροχα... στην αρχή! Μετά μεγαλώνουν και γίνονται γάτες! Πως θα μπορείς να τα φροντίζεις όμως? Και είναι σίγουρο ότι αυτοί που έχεις στο μυαλό σου θα τα υιοθετήσουν ή θα καταλήξουν αδέσποτα (με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται)?
dimmik
Εκκολαπτόμενο μέλος
Mariannioum
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mariannioum
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
τι εννοείς με το 9/1/08 αντίο Μπουμπού μου;;;;;;;;;;;;;;;
Νομίζω αν θυμάμαι καλά ότι εφυγε η γατουλα της..

https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=26032
δες λινκ.
(αλλη μια τρανή αποδειξη.. για το θεμα "να στειρώσω ή όχι" ....
)Τώρα για την εγκυμοσύνη είναι αρκετός καιρός που έχει περάσει... 4/12 αν δεις απο την ημερομηνια που εργαψε το μηνυμα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool