Μήπως είναι έγκυος;

Νομίζω αν θυμάμαι καλά ότι εφυγε η γατουλα της.. :(:(
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=26032
δες λινκ.
:hmm::hmm::hmm:
Αυτό που μου ξενίζει ειναι ότι στο πρώτο μύνημα μας λέει μια εντελώς άλλη ιστορία! Τι γίνεται εδώ ή μας κοροιδεύει ή εγώ δεν κατάλαβα καλά!:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομίζω αν θυμάμαι καλά ότι εφυγε η γατουλα της.. :(:(
https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=26032
δες λινκ.
:hmm::hmm::hmm:
Αυτό που μου ξενίζει ειναι ότι στο πρώτο μύνημα μας λέει μια εντελώς άλλη ιστορία! Τι γίνεται εδώ ή μας κοροιδεύει ή εγώ δεν κατάλαβα καλά!:hmm:
Ναι, όντως...Έχασα τη Μπουμπού από αυτοκίνητο στις 9 Ιανουαρίου. Το μήνυμα που ανασύρατε είναι παλιό. Όταν έγραψα αυτό το μήνυμα νόμιζα ότι είναι έγκυος η γατούλα γιατί είχε πάρει βάρος και είχε κατεβάσει μαστούς. Τελικά δεν ήταν, την πήγα στον κτηνίατρο. Το ατύχημα που περιγράφω έγινε πρόσφατα και το αναφέρω σε άλλο μήνυμα στον τομέα "Ο τελευταίος αποχαιρετισμός". Οπότε δεν σας κοροϊδεύω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dimmik τελικά τι έγινε με τη γατούλα σου; μάλλον δεν εγκυμονεί ε;

Διάβασε τα ποστς που παραθέτουν τα κορίτσια. Δυστύχώς, η Μπουμπού δεν υπάρχει πια:(

Ναι, παιδιά :cry::cry:
Δεν υπάρχει πια η Μπουμπού. Το μήνυμα αυτό το είχα γράψει πριν 2-3 μήνες, τότε που είχε πέσει η Μπουμπού από το μπαλκόνι μου και έμεινε κάτω μια ολόκληρη μέρα και νόμιζα ότι έμεινε έγκυος διότι είχε φουσκώσει κάπως. Τελικά όπως αποδείχτηκε δεν ήταν έγκυος γιατί σε 1 μήνα της ήρθε ο πρώτος της οίστρος. Απλά ξέχασα να γράψω την εξέλιξη σε αυτό το θέμα, δικό μου λάθος:(.
Αν διαβάσετε την ιστορία μου στην κατηγορία "Ο τελευταίος αποχαιρετισμός" θα καταλάβετε πως η Μπουμπού δεν υπάρχει πια και το μήνυμα από την ιστορία αυτή είναι:
ΝΑ ΣΤΕΙΡΩΝΕΤΕ ΤΙΣ ΓΑΤΟΥΛΕΣ ΣΑΣ!!! Για να μην πάθετε ότι έπαθα εγώ...:cry:

Λυπάμαι πολύ για την Μπουμπού,αλλά λυπάμαι ακόμα περισσότερο που κάποιοι,όπως εσύ-χωρίς να θέλω να ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΩ και να φανώ κακιά-δεν πείθεστε απ τις συμβουλές που σας λέμε για τη στείρωση,παρά παραμένετε ισχυρογνώμονες στα επιχειρήματα σας του τύπου ''θελω να γίνει μανα,να μη της στερησω αυτό που της έδωσε ο Θεός'' και ιδού η καταληξη.

Επίσης,κάτι που δεν ανέφερε νομίζω κανείς,ήταν ότι κινδύνευε να πάθει κατι πάνω στη γεννα καθως ήταν μόνο 8 μηνών.Αυτα γιατί δε τα σκέφτηκες?

ΞΑΝΑ ΛΕΩ δεν σε κατηγορω,αλλά απελπίζομαι,γι αυτό τα ''χωνω''.Η γατούλα μπορεί σε αναζήτηση γαμπρού να παθε ότι επαθε!Είναι τοσο κρίμα!

Λυπάμαι πολύ για την Μπουμπού,αλλά λυπάμαι ακόμα περισσότερο που κάποιοι,όπως εσύ-χωρίς να θέλω να ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΩ και να φανώ κακιά-δεν πείθεστε απ τις συμβουλές που σας λέμε για τη στείρωση,παρά παραμένετε ισχυρογνώμονες στα επιχειρήματα σας του τύπου ''θελω να γίνει μανα,να μη της στερησω αυτό που της έδωσε ο Θεός'' και ιδού η καταληξη.

Επίσης,κάτι που δεν ανέφερε νομίζω κανείς,ήταν ότι κινδύνευε να πάθει κατι πάνω στη γεννα καθως ήταν μόνο 8 μηνών.Αυτα γιατί δε τα σκέφτηκες?

ΞΑΝΑ ΛΕΩ δεν σε κατηγορω,αλλά απελπίζομαι,γι αυτό τα ''χωνω''.Η γατούλα μπορεί σε αναζήτηση γαμπρού να παθε ότι επαθε!Είναι τοσο κρίμα!
Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες και ξέρω ότι δεν έχεις πρόθεση κατηγορίας απέναντί μου. Δυστυχώς φέρθηκα σαν ξεροκέφαλη, καθότι άπειρη σε τέτοια θέματα, καθώς υπήρξε η πρώτη μου γατούλα. Ναι, είχα την πεποίθηση ότι δεν πρέπει να της στερήσω αυτό που της έδωσε ο Θεός και όλα τα σχετικά. Δεν ήθελα να το κάνω αυτό στη γατούλα μου. Δυστυχώς, κατάλαβα με το χειρότερο τρόπο ότι η στείρωση είναι λύση ζωής (ειδικά για τις οικόσιτες γάτες). Το λάθος μου το καταλαβαίνω και κατηγορώ κάθε μέρα τον εαυτό μου γι' αυτό. Δε μπορώ να το χωνέψω, ειλικρινά. Τουλάχιστον θα προσέξω τη δεύτερη γατούλα μου τη Νίνα και το πρώτο που θα κάνω όταν έρθει η ώρα, είναι η στείρωση.
Τώρα, όσον αφορά την ηλικία της, έχω ακούσει ότι και γατούλες μικρότερες των 8-9 μηνών τεκνοποιούν χωρίς προβλήματα. Δυστυχώς δε σκέφτηκα καθόλου ώριμα και το πληρώνω αυτό καθημερινά με τύψεις και απέραντη λύπη για το χαμό της...
Ευχαριστώ για την παρατήρηση πάντως. Κατάλαβα το λάθος μου αλλά τώρα είναι αργά:cry:

dimmik με συγχωρείς δεν την ήξερα την εξέλιξη... Λυπάμαι πάρα πολύ...:(

dimmik,

μην κατηγορείς τον ευατό σου,πρέπει να το ξεπεράσεις.

Απλά ήθελα να σου δείξω,και καταλαβες νομίζω,ότι έχουμε δυνατότητα να έχουμε υγιή τα ζωάκια μας.

Ευχομαι η άλλη γατούλα σου να ναι πανυγιής και να την έχεις πολλά πολλά χρόνια!
Απλά να ενημερώνεσαι!

Εχω χάσει κ εγώ γατούλα και ξέρω πόσο πονάει!
Φιλικά
Κλειάννα

dimmik, το σίγουρο είναι ότι εσύ είχες τις καλύτερες προθέσεις για τη γατούλα σου και πίστευες ότι κάνεις το σωστό. Δυστυχώς :( όλοι εμείς που σε είχαμε προειδοποιήσει βγήκαμε αληθινοί και εσύ συνειδητοποίησες ποιο είναι το σωστό με τον πιο σκληρό τρόπο. Προσπάθησε να αποβάλεις τις ενοχές και φρόντισε το άλλο σου γατάκι όσο καλύτερα μπορείς. Είμαι σίγουρη ότι θα το μεγαλώσεις με μεγάλη υπευθυνότητα και θα ζήσετε μαζί πολλά όμορφα χρόνια.

dimmik με συγχωρείς δεν την ήξερα την εξέλιξη... Λυπάμαι πάρα πολύ...:(
Δεν πειράζει Nefelaki...

Κλειάννα και toulis καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Οι ενοχές δεν ξεπερνιόνται εύκολα, ειδικά όσο σκέφτομαι ότι αν χειριζόμουν αλλιώς την κατάσταση (η οποία ήταν στο χέρι μου και ΜΟΝΟ), θα είχα τη Μπουμπού κοντά μου. Οι ενοχές εξάλλου αποτελούν νομίζω και μέρος του πένθους. Την άλλη μου γατούλα θα την χιλιοπροσέξω γιατί δεν θέλω να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό. Έμαθα από το λάθος μου.
Καταλαβαίνω ότι τα λόγια αυτά μου τα λέτε για καλό και μόνο. Οπότε δεν παρεξηγώ έτσι κι αλλιώς.
Τουλάχιστον η ιστορία μου ας γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν...
Ευχαριστώ και πάλι παιδιά μου!

Δεν ξέρω αν τελικά ελύσες το θέμα με τη γλυκιά γατούλα σου. Πάντως έχουν δίκιο όλοι οιχρήστες. Πράγματι η στείρωση είναι το καλύτερο δώρο για τη γατούλα σου και επειδή πριν από λίγο καιρό είχα κι εγώ την ίδια απορία με σένα, σου λέω ότι η γατούλα μου τώρα ποθ τη στείρωσα, πάνε 20 μέρες σχεδόν, είναι πολυ πιο γλυκιά, πολύ πιο ορεξάτη, πολύ πιο όμορφη, πολυ πιο παιχνιδιάρα. Γενικά έχει ανέβει ι ψυχολογία της.
Οι γάτες υποφέρουν γιατί είναι πολυοιστρικές. Κάθε μήνα έχουν οιστρο εκτοσ κι άν ζευγαρωσουν βέβαια. Σε περίοδο οίστρου νιαουρίζουν, κανου πιπι όπου βρουν, η δική μου έκανε και κακακια, δεν τρωνε, είναι κακοκεφες και χάνου κα΄θε ενδιαφέρον για οτιδήποτε. Αν δεν ζευγαρώσουν τότε μπάινουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου για καρκίνο της μήτρας...Ελπίζω να την έχεις ήδη στειρώσει. Αν όχι, φρόντισε να γίνει το συντομότερο δυνατό.
Επίσης θα ήθελα να σου επισημάνω κα΄τι πολύ σημαντικό. να βεβαιωθείς πως η στείρωση της γατούλας σου θα είναι ολίκη αφαιρεση ωοθηκών, σαλπιγγων και μέρους της μήτρας. και οχι το απαράδεκτο που κάνουν για "οικονομία" καποιοι σύλλογοι, να δένουν τις σάλπιγγες της γατούλας. γιατι σε αυτη την πε΄ριπτωση οι γατούλες έχουν οίστρο και υποφέρουν επίσης χώρις, όμως, να μένουν βέβαια έγκυες. Πράγμα εντελώς απαράδεκτο. Πρόσεχε σ αυτό το θέμα...φιλια πολλά

Ρε παιδια ... το παρουσιαζεται τελειως απολυτα το θεμα. η που θα στειρωσεις την γατα και θα ζει ευτυχισμενη η που θα την πιασει οιστρος και θα περασει τα μαρτυρια του τανταλου! σιγα δηλαδη? θα σελινιαστει η γατα και θα αρχισει να χοροπηδαει απο δω και απο κει, με μονη φυσιολογικη καταληξη η να σου κανουν εξωση οι γειτονες απο τις τσιριδες της η να πηδηξει στο κενο! μεση αντιδραση δεν υπαρχει? η δικια μου η γατα στηρωθηκε σε πολυ μεγαλυτερη ηλικια για αποφυγη καρκινων κλπ κλπ και προλαβε να γεννησει. και στα πρωτα της τεσσερα χρονια που ηταν αστειρωτη δεν εφερε την καταστροφη ουτε τιποτα πληγες του φαραω ζησαμε. επερνε τα ζαχαροπηκτα της για τις πρωτες μερες και σε 3-4 μερες ηταν κυρια! και εζησε 15 χρονια σας πληροφορω χωρις την παραμικρη ασθενεια μεχρι τοτε.

Ειναι δικαιωμα του καθε ενα να εχει την αποψη του. εσεις την δικη σας και καποιος αλλος μια αλλη. Δηλαδη δεν συμμεριζεστε με τιποτα την αποψη οτι το να ζευγαρωσει μια γατα και να κανει παιδακια ειναι κυκλος της ζωης της. Αυτο που με ενοχλει ειναι οι απολυτες δηλωσεις και τα θεσφατα. Γιατι οκ, ολοι φυλοζωοι ειμαστε, ας μην αρχισουμε να μετραμε της πραξεις αγαπης με αυτο τον τροπο

Ρε παιδια ... το παρουσιαζεται τελειως απολυτα το θεμα. η που θα στειρωσεις την γατα και θα ζει ευτυχισμενη η που θα την πιασει οιστρος και θα περασει τα μαρτυρια του τανταλου!.... μεση αντιδραση δεν υπαρχει? .......Ειναι δικαιωμα του καθε ενα να εχει την αποψη του.... Γιατι οκ, ολοι φυλοζωοι ειμαστε, ας μην αρχισουμε να μετραμε της πραξεις αγαπης με αυτο τον τροπο

Πες τα βρε Χρυσόστομε....:up::up::up:

Άσχετα με τις θεωρητικές απόψεις που ο καθένας δικαιούται να έχει περί φυσικής ή μη ζωής, στείρωσης ή όχι κ.λπ. (έτσι κι αλλιώς, η Ελλάδα είναι απ'τις τελευταίες -αν όχι η τελευταία- Ευρωπαϊκή χώρα όπου το ζήτημα της στείρωσης των ζώων συντροφιάς αποτελεί ακόμα αντικείμενο συζήτησης, θέμα χρόνου είναι να καλυφθεί η χαρακτηριστική διαφορά φάσης που μας χωρίζει από τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο σ' αυτό όπως και σε πολλά άλλα πράγματα), αυτό:
επερνε τα ζαχαροπηκτα της για τις πρωτες μερες και σε 3-4 μερες ηταν κυρια!
είναι κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο. Ευτυχώς, οι κτηνίατροι ενημερώνονται σιγά σιγά και σταματούν να δίνουν φαρμακευτικά σκευάσματα για την αναστολή του οίστρου (ο Αίλουρος π.χ., δεν τα συνιστά σε καμία περίπτωση). Καλό θα ήταν όσοι διαβάσουν το θέμα αυτό, να γνωρίζουν ότι πρόκειται για πολύ επικίνδυνες, καρκινογόνες ουσίες οι παρενέργειες των οποίων υπερσκελίζουν κατά πολύ τα οφέλη τους.

Συμφωνώ απόλυτα με την aretha. Και για άλλη μια φορά απολαμβάνω την άψογη χρήση των Ελληνικών της ;)

θα κανω μονο ένα σχολιο και δεν θα ξαναναφερθω το θεμα της στειρωσης ή της καταλληλης χρονικης στιγμης της. Θα παρουσιαζε περισσοτερο ενδιαφερον άλλωστε μια τετοια αντιπαραθεση να ετιθεντο μεταξυ κτηνιατρων και οχι απλων ...απλουστατων ιδιοκτητων οικοσιτων ζωων.

Το λαθος που γινεται παντα, ειναι πως ο καθε ενας ξεκιναει να θετει την αποψη του με σκοπο να μεταπεισει τους υπολοιπους. Εξ'ου και η ενσταση μου περι απολυτων θεσεων και αποψεων.
Με αυτο τον τροπο, το λιγοτερο που μπορει να συμπερανει καποιος τριτος ειναι πως η ολη συζητηση ειναι ενας φαυλος κυκλος, οπου ο καθενας θα παραθετει την αποψη του ες αει.

Όπως θα διαβάσατε παραπάνω, τη Μπουμπού τελικά την έχασα από αυτοκίνητο, ακριβώς επειδή δεν τη στείρωσα και ήθελα να τη ζευγαρώσω, γιατί λυπόμουν να χαλάσω την αρμονία του κύκλου ζωής. Δεν ήταν έγκυος όπως τελικά νόμιζα αρχικά. Την ιστορία μου μπορείτε να τη διαβάσετε στον τομέα "Ο τελευταίος αποχαιρετισμός". Έτσι αποφάσισα να στειρώσω την άλλη μου γατούλα, τη Νίνα αμέσως τον πρώτο της οίστρο. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε τον πρώτο της οίστρο και μόλις χθες τη στείρωσα. Δεν έχει συνέλθει εντελώς ακόμα από τη νάρκωση. Αισθάνομαι τύψεις που το έκανα αυτό, αλλά ξέρω πως δε γίνεται αλλιώς. Ας ελπίζουμε ότι δε θα αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της και η προσωπικότητά της...Από τη στιγμή που έχασα τη Μπουμπού μου κατάλαβα πόσο απαραίτητη είναι η στείρωση...Έπρεπε να το διαπιστώσω με το χειρότερο τρόπο...:(

Εμείς λοιπόν, ως απλοί ιδιοκτήτες οικόσιτων ζώων ας σεβαστούμε τον κύκλο της ζωής μιας γατάς... η οποία όμως θα γεννάει συνέχεια μωρα-γατάκια, τα οποία εν τέλει δεν θα έχουν σπίτι! Πόσα γατιά μπορεί να αντέξει ένα σπίτι για να τα φροντίσει; Πόσα σπίτια θα βρεθούν που να θέλουν γάτες κάθε φορά που η γατα θα μένει έγκυος;;;
Και δεν είναι μόνο αυτό το καλό που εξασφαλίζει μία στείρωση.. είναι τόσα πολλά άλλα... Οι ασθένειες που μεταδίδονται με τη σωματική επαφη... (AIDS κ.λπ.)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back