Μήπως είναι καλύτερα στο χωριό;

joanna20

Νεοφερμένο μέλος

Ο joanna20 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 51 μηνύματα.
καλημερα!εδω κ μια εβδομαδα με απασχολει ενα ζητημα κ θα ηθελα την γνωμη σας...σκεφτομαι αν θα ηταν καλυτερα να παω την γατα μου στο χωριο.την βλεπω μεσα στο σπιτι που ειναι πολυ υπερκινητικη σκαρφαλωνει απο δω και απο εκει κ πιστευω πως θα ηταν πιο ευτυχισμενη αν την παω στο χωριο γιατι θα ειναι ελευθερη εκει θα μπορει να σκαρφαλωνει κ να παιζει με αλλες γατες...θα στεναχωρηθω φυσικα αν την αποχωριστω αλλα πανω απο ολα θελω να ειναι ευτυχισμενη εκεινη...εσεις τι πιστευετε???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πολυ οι κινδυνοι και πολλες οι φολες εξω και ειδικα στα χωρια,δεν θα το εκανα με ΤΙΠΟΤΑ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κι εγω το σκεφτηκα αυτο αλλα στο χωριο που θελω να το δωσω εχουν ακομα μια γατα και το λυπαμαι καποιες φορες που βλεπω πως ειναι στη φυση τους να ειναι δραστηριες κ μεσα στο σπιτι δεν μπορουν να κανουν κ πολλα πραγματα....:/:

Οι γατες προσαρμοζονται ευκολα ...Αν νομιζεις οτι θα ειναι καλυτερα στο χωριο τοτε πηγαινε την. Αν και να ξερεις οτι μπορει να το σκασει ειδικα εαν ειναι αστειρωτη, μπορει να την πατησει αυτοκινητο , μπορει να στη φολιασουν ή μπορει να μην ενταχθει ευκολα στην γατοκοινωνια και να την κυνηγουν τα αλλα γατια ή και σκυλια...Και ενω την πας για καλυτερα τελικα να ειναι χειροτερα.
Απο την αλλη αν την κρατησεις μπορεις να ασχοληθεις λιγο περισσοτερο μαζι της. Αφιερωσε λιγο χρονο στο να την παιζεις, να της πετας τα παιχνιδια της και να τρεχει να στα πιανει κλπ...Μπορεις επεισις να της φερεις ενα αλλο γατακι για να παζει και δεν θα ειναι μονη.

αν φερω παρω κι αλλη γατα στο σπιτι τοτε οι δικοι μου θα με διωξουν μαζι με τις γατες!!!!!!!!!!!!!!:Dσας ευχαριστω για τις απαντησεις σας θα δω τι θα κανω!

Διαβάζοντας τα παλιότερα μηνύματά σου, βλέπω ότι αντιμετωπίζεις τα ίδια ακριβώς προβλήματα που είχα κι εγώ με το δικό μου γάτο, τον Φένστερ, σ' αυτή την ηλικία. Κι εγώ τότε είχα φτάσει να αναρωτιέμαι μήπως του πάει περισσότερο το χωριό. Αλλά είναι ακόμα μαζί μου, οπότε... ψυχραιμία!:P

Έχεις ένα γατούλη (αρσενικός δεν είναι; ) πολύ ισχυρογνώμων, στην πιο μουρλή του ηλικία. Θα περάσουν μερικοί μήνες μέχρι να πήξει λίγο το μυαλό του και να ηρεμήσει. Μέχρι τότε, και ιδιαίτερα επειδή είναι μόνος, χρειάζεται εκτόνωση με έντονο παιχνίδι μαζί σου, μόνος του θα βαρεθεί. Στις μεγάλες του μούρλες έβαζα το Φένστερ να κυνηγήσει ένα καλαμάκι σ' όλο το διάδρομο μέχρι να λαχανιάσει. Εξίσου σημαντικό είναι να έχετε σταθερές ώρες παιχνιδιού -ας είναι μόνο για λίγα λεπτά- μερικές φορές την ημέρα. Θα τις μάθει και θα τις περιμένει με ανυπομονησία.

Είδα επίσης ότι έχεις πρόβλημα με δαγκώματα και κάποιες αταξίες. Θα ξέρεις ήδη ότι δεν κάνει να τον παίζεις με τα χέρια σου, οπότε αν τον δεις να πάει να κάνει επίθεση στο χέρι σου, πάρε ένα παιχνιδάκι, μαξιλάρι κ.λπ. και δώσ' του να δαγκώσει αυτό.
Πέραν τούτου, τα μαλώματα και οι φωνές κάνουν τα γατιά με τέτοιο χαρακτήρα να νευριάσουν ακόμα περισσότερο. Γι' αυτό την επόμενη φορά που θα σε δαγκώσει, δοκίμασε να κρατήσεις το χέρι σου ακίνητο (ώστε να χάσει το ενδιαφέρον του για το παιχνίδι) και να του μιλήσεις ήρεμα και γλυκά μέχρι να το αφήσει. Μπορεί να φαίνεται κουλό, αλλά σκέψου ότι ο γατούλης σου εκείνη την ώρα είναι εκνευρισμένος, άρα πρέπει να τον βοηθήσεις να ηρεμήσει, όχι να τον επιπλήξεις. Αν τηρήσεις πιστά αυτή τη μέθοδο, το πρόβλημά θα λυθεί.

Όσο για τις αταξίες, δεν μπορείς να τις αποφύγεις εντελώς με τέτοιο γατί,:P αλλά μπορείς να του μάθεις τα σημαντικότερα με ήπια τιμωρία (π.χ. να τον βγάζεις απ' το δωμάτιο όταν κάνει κάτι που δεν πρέπει) και επιβράβευση, όταν κάνει αυτό που πρέπει.

Γενικά διάβασε όσα περισσότερα μπορείς για την ψυχολογία και τη συμπεριφορά της γάτας και σκέψου ότι ο γατούλης σου είναι στην εφηβεία, δοκιμάζει τα όριά του (και τις αντοχές σας!), οπότε χρέος σου είναι να δείξεις ανοχή, να προσπαθήσεις να τον καταλάβεις και να προσαρμόσεις τη συμπεριφορά σου αναλόγως. Σε κάθε περίπτωση, η ηρεμία και η σταθερότητα κάνουν θαύματα.:)

σας ευχαριστω ολους για τα μηνυματα σας κ το ενδιαφερον που δειχνετε!δεν ειναι σιγουρο πως θα το δωσω απλα το σκεφτομαι...οσο για το δαγκωμα το χω παρει αποφαση πως δεν θα το κοψει μαλλον ποτε!εχω δοκιμασει οταν παει να δαγκωσει να του δινω ενα μαλακο αρκουδακι παιζει για λιγο κ μετα παλι ορμαει στα χερια μου κ επισης μια φορα που επαιζε με το χερι μου δεν το κουνησα καθολου κ τελικα το δαγκωσε με πολυ δυναμη κ με ματωσε ωρες ωρες δαγκωνει με ολη του τη δυναμη αλλα το χω συνηθησει καπως... μαζοχα θα γινω στο τελος......:lol:

Eμένα ο Ρωμαιούλης δεν άντεχε τη ζωή στο διαμέρισμα. Είχε γίνει πολύ επιθετικός απένατι στους ανθρώπους, ακόμα και σε μένα. Τον πήγα στο χωριό και βρήκε την υγειά του! Τρέχει, παιζει, τριβεται σε ολους και δεν επιτιθεται πια σε κανενα. υπαρχει ο φοβος της φολας, το ξερω. και μου λειπει κιολας υπερβολικα. Αλλα γιατι να κρατας ενα γατακι εγκλωβισμενο σε ενα διαμερισμα εφοσον ο χαρακτηρας του διψαει για το "εξω"? Βεβαια σε μενα υπηρχε το θεμα της επιθετικοτητας, αν ηταν απλως υπερκινητικος οπως λες εσυ , πιθανοτατα να μην τον πηγαινα στο χωριο.

δεν ξερω τι θα κανω ακομα αλλα πιθανοτατα θα το παω στο χωριο πιστευω θα ειναι πιο καλα εκει...θα μπορει να σκαρφαλωνει οπου θελει χωρις να ακουει συνεχεια "μη" :)θα μου λειψει πολυ το ξερω ακομα κ μονο στην ιδεα οτι θα το αποχωριστω κλαιω αλλα ξερω πως οι γατες ειναι ανεξαρτητα ζωα οποτε δεν θα του λειψω κ πολυ μαλλον:/:θα σας εχω νεοτερα συντομα για το τι θα κανω τελικα!;),.

τι ηλικια εχει ο γατουλης? ειναι στειρωμενος ? :hmm:

ειναι τεσσαρων μηνων οχι δεν ειναι στειρωμενος

ε μα τοτε ειναι λογικο να ειναι μεσα στη μουρλα βρε. ειναι στην γατοεφηβεια του. κανε υπομονη 2 μηνες περιπου ακομα, στειρωσε τον κ θα δεις οτι θα ηρεμησει παρα πολυ...
τα γατακια με τη στειρωση προσαρμοζονται στη ζωη στο διαμερισμα πολυ ευκολοτερα :D
αντιθετα, με τη ζωη στο χωριο, ρισκαρεις τη ζωη του...απο φολες, αυτοκινητα, τσακωμους, αρρωστειες, κακοποιηση κλπ...:(
μπορεις να το αντεξεις αυτο ?

ο,τι και να αποφασισεις καλη τυχη..:)

σε ευχαριστω!:)

ε μα τοτε ειναι λογικο να ειναι μεσα στη μουρλα βρε. ειναι στην γατοεφηβεια του. κανε υπομονη 2 μηνες περιπου ακομα, στειρωσε τον κ θα δεις οτι θα ηρεμησει παρα πολυ...

:cry::cry::cry: εγώ πόσο ακόμη θα περιμένω γιατρέ μου; :blink:

:cry::cry::cry: εγώ πόσο ακόμη θα περιμένω γιατρέ μου; :blink:

εσυ, ΠΟΤΕ ! :P
μηπως να την πας στο χωριο ? :hmm::lol::lol::lol:

εσυ, ΠΟΤΕ ! :P
μηπως να την πας στο χωριο ? :hmm::lol::lol::lol:

μήπως να μου δώσει αυτό τον άγγελο και να πάει η κοντή στο χωριό; λέω γω τώρα... :happy:

Joanna20 υπάρχουν χωριά και χωριά δυστυχώς. Στο δικό μου χωριό, ας πούμε, δεν έχει μείνει γατί όρθιο. Ολα κοκκαλιάρικα, άλλα με ένα μάτι από φλόμπερ, τα βλέπω για μια χρονιά και μετά γιοκ και δεν συμμαζεύεται.:down:
Αν είσαι σίγουρη ότι θα στο φροντίζουν κ έχεις ελαχιστοποιήσει τους πιθανούς κινδύνους, μόνο τότε πήγαινέ το στο χωριό. Το καλύτερο είναι να κάνεις υπομονή λίγους μήνες, εφηβεία είναι και θα περάσει.

καλησπερα!εχω να γραψω πολυ καιρο στο forum γιατι ειχαν γινει καποια πραγματα αλλα τωρα ολα οκ...τελικα πηρα την μεγαλη αποφαση και πηγα την γατουλα μου στο χωριο τις πρωτες μερες ημουν λιγο χαλια αλλα ευτυχως δεν το μετανοιωσα γιατι περναει πολυ καλυτερα εκει απο οτι οταν την ειχα σπιτι και χαιρομαι πολυ για αυτο!!!!:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back