Μήπως είναι μικρή;;

Ψιψίνα

Νεοφερμένο μέλος

Ο Ψιψίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Γεια σε όλους... Πριν απευθυνθώ σε κάποιο κτηνίατρο σκέφτηκα να ρωτήσω εσάς. Η μία από τις γατούλες μου υπάρχει πιθανότητα να έμεινε έγκυος. Είναι όμως μόλις 6 μηνών. Φοβάμαι πως θα έχει πρόβλημα λόγω ηλικίας. Από ποια ηλικία και μετά μπορούν να κάνουν μωράκια άφοβα;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απο καμμια,...! παντα τα μωρακια και η μανουλα θα κινδυνευουν και παντα θα υπαρχουν σκυλοι αυτοκινητα , φολες και κακοι ανθρωποι.

Επειδη φαινεται λοιπον να εχεις πολλες και εισαι και στον βολο, μερος κτηνιατρικα δυσκολο, χωρις ιδιαιτερη ζωοφιλια...

1. Πηγαινε την γατουλα στον κτηνιατρο και εαν δεν ειναι εγγυος στειρωσε την οπως και τις αλλες . Διαφορετικα εκθετεις κι αυτες και τα μικρα τους στον καθε μη ζωοφιλο, στον καθε σκυλο.
2. Σκεψου υπευθυνα σε σχεση με οσα ζωα αγαπας και η προφυλαξε τα μεσα η στειρωσε τα εξω για να μην προκαλουν και αναπαραγομενα γινουν πολλα και πεσει καμμια φολα και τα χασεις ολα μαζι.
3. Εαν ειναι μεσα και τα αφησεις να ζευγαρωσουν, σκεψου ποσα γατακια επεθαινουν απο ασιτια εξω και ποσα πιθανα σπιτακια γι αυτα χανονται με τη λογικη του να μη στειρωνουν τις γατες τοσοι ιδιοκτητες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλημέρα.θα συμφωνήσω απόλυτα με την yasmin.εφόσον έχεις πολλές γατόυλες για φαντάσου να γεννήσουν όλες!εάν παρακολουθήσεις λίγο το mycat θα δείς πόσα χαρίζονται, τα οποία είναι αδέσποτα ,και έχουν την τύχη να τα βρίσκουν κάποιοι απο δω μέσα οι οποιοι με δικά τους έξοδα και προσωπικό χρόνο αγωνίζονται να τους βρουν σπίτι.ΣΤΕΙΡΩΣΗ!ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ

ετσι, ετσι... ετσι ακριβως:)

Στα παραπάνω να συμπληρώσω ότι, ακόμα κι αν είναι έγκυος η γατούλα σου, μπορεί να γίνει στείρωση, αν βρίσκεται στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης. Χωρίς να έχω πολλή πείρα απ' αυτά, πιστεύω ότι 6 μηνών είναι μικρή (αν και δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στις αδέσποτες) και μπορεί να έχει δύσκολο ή/και επικίνδυνο τοκετό. Και φυσικά, υπάρχουν και οι άλλοι κίνδυνοι που ανέφερε η Γιασμίν.

Συμφωνώ μαζί σας, 6 μηνών είναι πολύ κούτσικο να γίνει μανούλα. Είναι το ίδιο μωρό. Έχω δει γατουλίνα μικρούλα, αδέσποτη που άφηνε τα μωρά νηστικά. Βαριόταν και δεν τα ήθελε. Καλό έιναι να προεξοφλήσεις που θα τα δώσεις τα γατάκια και αν τα κρατήσεις εσύ να τα στειρώσεις όλα!
Ετσι έκανα κι εγώ με την δική μου την αλητήρια και ευτυχώς είναι ολα καλα. Τώρα όμως στείρωση...στείρωση στείρωση. Σώζει ζωές. Και κάνει και καλό στην υγεία τουσ!
Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο εύχομαι:)

Αν πιάνονται οι γατουλες σου να τις στειρώσεις όλες μια μια. Καλό θα κάνεις κια στα ίδια τα ζώα ετσι:/:

Συμφωνώ μαζί σας, 6 μηνών είναι πολύ κούτσικο να γίνει μανούλα. Είναι το ίδιο μωρό. Έχω δει γατουλίνα μικρούλα, αδέσποτη που άφηνε τα μωρά νηστικά. Βαριόταν και δεν τα ήθελε. Καλό έιναι να προεξοφλήσεις που θα τα δώσεις τα γατάκια και αν τα κρατήσεις εσύ να τα στειρώσεις όλα!
Ετσι έκανα κι εγώ με την δική μου την αλητήρια και ευτυχώς είναι ολα καλα. Τώρα όμως στείρωση...στείρωση στείρωση. Σώζει ζωές. Και κάνει και καλό στην υγεία τουσ!

Όταν λες ότι κάνει καλό στην υγεία τους, τι ακριβώς εννοείς? Μπορείς να το αναπτύξεις λίγο?

Η στειρωση προφυλασσει απο πυομητρα και μερικες ακομα σοβαρες ασθενειες

Απο καμμια,...! παντα τα μωρακια και η μανουλα θα κινδυνευουν και παντα θα υπαρχουν σκυλοι αυτοκινητα , φολες και κακοι ανθρωποι.

Επειδη φαινεται λοιπον να εχεις πολλες και εισαι και στον βολο, μερος κτηνιατρικα δυσκολο, χωρις ιδιαιτερη ζωοφιλια...

1. Πηγαινε την γατουλα στον κτηνιατρο και εαν δεν ειναι εγγυος στειρωσε την οπως και τις αλλες . Διαφορετικα εκθετεις κι αυτες και τα μικρα τους στον καθε μη ζωοφιλο, στον καθε σκυλο.
2. Σκεψου υπευθυνα σε σχεση με οσα ζωα αγαπας και η προφυλαξε τα μεσα η στειρωσε τα εξω για να μην προκαλουν και αναπαραγομενα γινουν πολλα και πεσει καμμια φολα και τα χασεις ολα μαζι.
3. Εαν ειναι μεσα και τα αφησεις να ζευγαρωσουν, σκεψου ποσα γατακια επεθαινουν απο ασιτια εξω και ποσα πιθανα σπιτακια γι αυτα χανονται με τη λογικη του να μη στειρωνουν τις γατες τοσοι ιδιοκτητες
Μήπως θα έπρεπε το ζήτημα στείρωση να το κοιτάζουμε κ από διαφορετική σκοπιά?
Θα πρότεινες ποτέ με την ίδια άνεση αυτά τα πράγματα σε μια γυναίκα που σκέφτεται να κάνει μωρό ή κ 2ο μωρό? Σκέψου λίγο τις αντιστοιχίες:
1. Πήγαινε στο γυναικολόγο κ αν δεν είχες την ατυχία να μείνεις εγγυος, κάνε στείρωση. Διαφορετικα εκθετεις τα παιδιά σου στον καθε μισάνθρωπο(βλέπε κακούς εργοδότες,κακόβουλους κ εκδικητικους συνανθρώπους κοκ) στο κάθε αυτοκίνητο ή πιθανό άλλο τρόπο ατυχήματος. Επίσης μπορείς να μιλήσεις στη μέλλουσα μητέρα για τη μόλυνση, την ανεργία και πολλούς άλλους κινδύνους κ δυσάρεστα του κόσμου μας.

3. Σταμάτα να κάνεις σεξ με το σύντροφο σου.Σκεψου ποσα παιδακια πεθαινουν απο ασιτια στις χώρες του 3ου κόσμου και ποσα πιθανα σπιτακια γι αυτα χανονται με τη λογικη του να μη στειρωνεστε εσύ κ ο σύντοφος σου.

Κ δεν τα λεω αυτά ελαφρα την καρδια κ χωρις να εχω περασει κ εγω απο τη φαση να θεωρω πως σ'αυτο τον αθλιο κοσμο δεν πρεπει να γενναμε κ αλλα παιδια, παρα μονο να υοθετουμε ενδεχομενως κ σχεδον να κατακρινω εκεινους που κανανε παιδια δικα τους. Αλλά κατέλειξα οτι δεν ειναι ολα ασπρο-μαυρο. Λεω απλά, μηπως επειδη στη δεδομενη δεν κρινεται η δικη μας ζωή, αλλά αυτή καποιου άλλου ,που τελικά δε μπορεί να μας πει τι γνωμη του για ολα αυτα, αποφασιζουμε πιο ελαφρα την καρδια γι'αυτον χωρις να λαμβανουμε υποψιν μας κ τα αρνητικα που μπορει να φερει μια στειρωση οπως ειναι η νωθρότητα, η βαρεμαρα κ το αποτελεσμα γάτες συχνα παχυσαρκες κ δυσκίνητες για να αναφερω μόνο καποια απο 'κεινα που φαινονται κ δε χρειαζεται καν να ρωτήσουμε τη γάτα για τη γνώμη της.

Η στειρωση προφυλασσει απο πυομητρα και μερικες ακομα σοβαρες ασθενειες
απ' όσο ξέρω, η πυομήτρα είναι αρκετά πιθανή σε γάτες που παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια. Ίσως κ σε γάτες που δεν ζευγαρώνουν ποτέ όταν έχουν οίστρο?
Παντώς ακόμα κ αν ξεκινήσει να συμβαίνει κάτι τέτοιο, υπάρχει κ η ενναλακτική ιατρική που μπορεί να βοηθήσει να μην προχωρήσει.
Επίσης για κάποιον που ζει στην επαρχία, που υπάρχουν περισσότεροι κήποι κ αυλές ίσως μπορει να αφήνει το ζώο του να ζευγαρώνει πότε, πότε... Κ η κοπελιά που έστειλε το μήνυμα πχ είναι στο Βόλο κ αν ακόμα μένει μες στην πόλη, σίγουρα μπορεί να'χει κάποιους συγγενείς ή φίλους που μένουν παραέξω...

Λαλένια, ειναι λογικά αυτά που λες, αλλά δυστυχώς όχι εφαρμόσιμα ή εφαρμόσιμα με συνέπειες.
Στην πόλη δεν μπορεί να λειτουργήσει το πράγμα αυτο. Θα είναι η θηλυκιά αστείρωτη και τι;
Δεν θα την αφήνει κάποιος να ζευγαρώνει; Όχι, γιατί θα βασανίζεται. Ένας φίλος που είχε παρόμοιες απόψεις την έκλεινε στην ντουλάπα όταν είχε οιστρο γιατι ούρλιαζε και θα τους έκαναν παράπονα οι γείτονες.
Θα την βγάζεις έξω να βρει να ζευγαρώσει; Πώς θα τα καταφέρει γατούλα που έχει μεγαλώσει σε προστατευμένο περιβάλλον να ζευγαρώσει, να μην την πατήσουν τα αμάξια ΚΑΙ να γυρίσει σπίτι;
Και τα παιδιά τι θα τα έκανες; Μιλάμε για κατα μέσο όρο 8-10 μικρά το χρόνο! Εδώ γίνεται αγώνας να δωθεί ένα και δεν το παίρνουν, πόσο μάλλον τόσα πολλά!
Και στην επαρχία, ναι, ωραία έχεις τα ζώα σου αστείρωτα. Εκεί νομίζεις δεν υπάρχει πρόβλημα; Ζούνε στη φύση;;
Δες το θέμα αυτό: https://www.mypetz.gr/threads/Μεγάλο-πρόβλημα.221271/
Εκτός κι αν δεν θεωρείς πρόβλημα να γεννιούνται άπειρα γατάκια ή σκυλάκια τα οποία τελικά θα τρώνε φόλες, ποντικοφάρμακα ή θα τα σκοτώνει ο γείτονας με το δίκανο. Παλιά στα χωριά περιορίζανε τον πληθυσμό με το θάβουν τα ανεπιθύμητα που γεννιούνταν στον κήπο. (Στις πόλεις σήμερα τα πετάνε στην τουαλέτα και τραβάνε το καζανάκι.)
Για τους γάτους δεν θα μιλήσω καν. Εγώ έχασα ήδη έναν που δεν τον στείρωσα έγκαιρα και την κοπάνισε και χάθηκε. Και πολλοί γνωστοί και φίλοι αποφάσισαν να στειρώνουν και τα αρσενικά αφού πέρασαν με αρκετούς γάτους στα χέρια τους που σε 1-2 χρόνια είχαν πεθάνει απο αμάξι, λευχαιμίες και φόλες γιατι απομακρύνθηκαν πολύ.
Και στην επαρχία που ταίζουμε να σου πω την αλήθεια δεν έχω δει γατούλη που να "κρατήσει" πάνω απο 2 χρόνια.

Και τελικο ερώτημα και σταματάω την πολυλογί: Τι θα γίνει επιτέλους με τα αδέσποτα; Εδώ παλεύουμε να μειωθεί ο πληθυσμός και να βρουν σπίτι. (Εγώ μονο έχω βρει 2 φορες νεογέννητα στα σκουπίδια, αλλες κοπέλες στο φόρουμ περισσότερες) Για σκέψου ο καθένας που έχει γάτα να χαρίσει και 5 το χρόνο!

Λυπάμαι για την πρωινή φλυαρία, αλλά παρόμοιες απόψεις είχα κι εγώ 10 χρόνια πριν και κατέληξα να χάσω τον Οράτιό μου, που ήταν ένας κοκκινοτρίχης κούκλος, ούτε 1 χρόνου και να έχω 6 μήνες κατάθλιψη. Και θα είναι κρίμα να καταλήξει και κάποιος άλλος στα ίδια συμπεράσματα με άσχημο τρόπο.

Να προσθέσω οτι η στείρωση δεν ειναι αυτο που κάνει το ζώο μαλθακο. Είναι η έλειψη ενδιαφερόντων. Αν έχει τι να κάνει στο σπίτι και κάποιον να ασχολείται και να παίζει μαζί του ειναι μια χαρά. Αν έχεις αμφιβολίες σε προσκαλώ να γνωρίσεις τον Ραουλίνο μου, 8 χρονών στειρωμένο και φονική μηχανή! :)
Δυστυχώς ο χαρακτήρας του ζώου δεν αλλάζει με την στείρωση! :) Αλλιώς τώρα θα είχα ένα αγγελούδι στα χέρια μου.

Απλα αν η γάτα ειναι στειρωμένη δεν έχει λόγο να κυκλοφορεί πολύ, οπότε παχαίνει, βαραίνει και δεν έχει όρεξη για πολύ κίνηση. Αν απο μικρή ομως μάθει να παιζει με το γατογονίο της και κρατηθεί και σε φόρμα ειναι αλλιώς τα πράγματα.

Θα πρότεινες ποτέ με την ίδια άνεση αυτά τα πράγματα σε μια γυναίκα που σκέφτεται να κάνει μωρό ή κ 2ο μωρό?

Αυτός είναι ένας τρόπος να ελεγχθεί η υπεργεννητικότητα στον πλανήτη, ξέρεις...:hmm::hmm:

Θα πρότεινες ποτέ με την ίδια άνεση αυτά τα πράγματα σε μια γυναίκα που σκέφτεται να κάνει μωρό ή κ 2ο μωρό? Σκέψου λίγο τις αντιστοιχίες:
1. Πήγαινε στο γυναικολόγο κ αν δεν είχες την ατυχία να μείνεις εγγυος, κάνε στείρωση. Διαφορετικα εκθετεις τα παιδιά σου στον καθε μισάνθρωπο(βλέπε κακούς εργοδότες,κακόβουλους κ εκδικητικους συνανθρώπους κοκ) στο κάθε αυτοκίνητο ή πιθανό άλλο τρόπο ατυχήματος. Επίσης μπορείς να μιλήσεις στη μέλλουσα μητέρα για τη μόλυνση, την ανεργία και πολλούς άλλους κινδύνους κ δυσάρεστα του κόσμου μας.

3. Σταμάτα να κάνεις σεξ με το σύντροφο σου.Σκεψου ποσα παιδακια πεθαινουν απο ασιτια στις χώρες του 3ου κόσμου και ποσα πιθανα σπιτακια γι αυτα χανονται με τη λογικη του να μη στειρωνεστε εσύ κ ο σύντοφος σου.

Κ δεν τα λεω αυτά ελαφρα την καρδια κ χωρις να εχω περασει κ εγω απο τη φαση να θεωρω πως σ'αυτο τον αθλιο κοσμο δεν πρεπει να γενναμε κ αλλα παιδια, παρα μονο να υοθετουμε ενδεχομενως κ σχεδον να κατακρινω εκεινους που κανανε παιδια δικα τους. Αλλά κατέλειξα οτι δεν ειναι ολα ασπρο-μαυρο. Λεω απλά, μηπως επειδη στη δεδομενη δεν κρινεται η δικη μας ζωή, αλλά αυτή καποιου άλλου ,που τελικά δε μπορεί να μας πει τι γνωμη του για ολα αυτα, αποφασιζουμε πιο ελαφρα την καρδια γι'αυτον χωρις να λαμβανουμε υποψιν μας κ τα αρνητικα που μπορει να φερει μια στειρωση οπως ειναι η νωθρότητα, η βαρεμαρα κ το αποτελεσμα γάτες συχνα παχυσαρκες κ δυσκίνητες για να αναφερω μόνο καποια απο 'κεινα που φαινονται κ δε χρειαζεται καν να ρωτήσουμε τη γάτα για τη γνώμη της.
lalenia πιστεύω οτι κανείς απο δω μέσα δεν χαίρεται να πηγαίνει το ζωάκι του στο χειρουργείο προκειμένου να του κάνει στείρωση.εδώ ενα δόντι πάμε να βγάλουμε και το σκεφτόμαστε.είναι όμως ο μοναδικός τρόπος να προστατεύσουμε το ζωάκι μας και απο τις ασθένειες και απο το να γεννιούνται γατάκια των οποίων το μέλλον είναι αβέβαιο.άλλωστε νομίζω οτι εσυ το ζησες αρκετά επιλέγοντας και μπράβο να υιοθετήσεις τα 2 τυφλά γατάκια.επίσης η σύγκριση με τον άνθρωπο είναι άνιση γιατι εμείς κάνουμε σεξ και για την ευχαρίστηση μας και οχι αποκλειστικά για να κάνουμε παιδιά.έχουμε επίσης τη δυνατότητα να πάρουμε προφυλάξεις και να προστατευτούμε και απο αρρώστιες και απο ανεπιθυμητες εγκυμοσύνες.όποιος δεν το κάνει είναι υπευθυνος για την επιλογη του.κάτι που βέβαια δεν μπορούν να κάνουν τα ζώα.πάντα φιλικά

Εχω διαβάσει ότι προφυλάσσει και από καρκίνους. Της μήτρας κυρίως αλλα και των μαστών...
Κυκλοφορεί και ένα σχετικό φυλλάδιο στα πετ σοπ. Δεν ξέρω, νομίζω πως καλό έιναι να τα στειρώνουμε αλλά και το να τουσ κόβουμε και από τη φύση τους πάλι δεν μου αρέσει....

Εχω διαβάσει ότι προφυλάσσει και από καρκίνους. Της μήτρας κυρίως αλλα και των μαστών...
Κυκλοφορεί και ένα σχετικό φυλλάδιο στα πετ σοπ. Δεν ξέρω, νομίζω πως καλό έιναι να τα στειρώνουμε αλλά και το να τουσ κόβουμε και από τη φύση τους πάλι δεν μου αρέσει....

Απο τη στιγμή που η γάτα ζει σαν κατοικίδιο εξαρτημένη απο τον άνθρωπο ειναι ηδη αποκομένη απο τη φύση της σε κάποιο βαθμο. Δεν μπορούμε να έχουμε 2 μέτρα και 2 σταθμα δυστυχώς. Αν θέλουμε να είναι κοντά στη φύση πρέπει να τις έχουμε σε κήπο το λίγότερο ή στο βουνο να κηνυγάνε και να τρώνε.

Η δικη μου η Καρμέλα ειχε πυομήτρα πριν στειρωθει αλλά δεν το ειχαμε καταλάβει. Μονο οτι κατουρουσε παντου ήταν παράξενο. Την αργήσαμε 2 μήνες γιατι περιμενα να μου επιστραφει το κλουβάκι που ειχα δανεισει. 7-8 μηνών στειρώθηκε.
Αν λέγαμε ενταξει ας ζευγαρώσει μια φορά, ωραια γατα ειναι κλπ δεν θα ζούσε τώρα.:/: Η Φρυνη που ειχα παλιά στην 3η γεννα της γεννησε ενα γατάκι μονο. Ειπαμε αχ ωραία κάπου θα βρουμε να το δώσουμε. Πέρασαν 3 μερες και η κοιλιά μεγάλωνε. Αν δεν μας έλεγε κάποιος οτι εχουν φρακάρει τα μωρά και να πάμε επειγόντως για εγχειρηση θα την χάναμε 12 χρόνια νωρήτερα απο τον θάνατο της. Δεν ξερεις ποτε εχουν τετοια προβλήματα οι γατες αν δεν συμβουν και τοτε ειναι και το μοιραίο...
Στην περιπτωση που του ανοιγω και βγαίνει εξω και μάλλιστα στην πόλη είναι σιγουρο οτι θα σκοτωθει απο αυτοκίνητο. Ειναι απλά θεμα χρόνου. Στην περιπτωση της Λαλένιας, εχουμε 3 γάτες μεσα στο σπίτι. 2 αρσενικά και ενα θηλυκό. Το ψέκασμα των αρσενικών και οι καυγάδες για να ορίσουν την περιοχή τους ειναι σίγουροι. Ειδικά επειδή θα μυρίζουν το θηλυκο. Επίσης η φυγή τους απο το μπαλκονακι αν δεν ειναι περιφραγμένο πλήρως.Πες οτι δεν προλαβαινεις και γινεται μια γέννα. Ποσες θα ανεχτεις αν υποθεσουμε οτι γεννάει 2 φορες το χρονο, απο 4 τη φορά μεσο όρο.:/: Δεν ξερω πάλι αν το προβλημα στα μάτια φερει μωρά με προβλήματα:( Κανεις μας δεν θελει να στειρωσει, πιστεψέ με. Αλλά αν τα εχεις μεσα στο σπίτι εχεις επιλέξει να τους προσφέρεις στεγη, τροφή και κυρίως αγάπη και τρυφερότητα. Πολύ καλύτερο απο το να περιφέρονται εξω αλλά να ζευγαρώνουν. Αν σκεφτεις κιολας οτι η πολύ μεγάλη διαφορά απο τον άνθρωπο ειναι οτι εμεις κάνουμε συνήθως 2 παιδάκια ενώ η γάτα μπορει εκατο αν την αφήσεις:/:Σίγουρα πάντως χρειάζεται προετοιμασία στο μυαλό του γατογονιού, σε όλους μας συμβαίνει:happy:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back