chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Τρίτο θα ήθελα μια επιβεβαίωση για το αν, όταν πρόκειται να τιμωρηθεί κάποιος του γίνεται πρώτα κάποια προειδοποίηση από τους υπεύθυνους, οι οποίοι βέβαια χρεώνονται με το πόσο μακρυά αφήνουν να πάει το θέμα.
Θα ήθελα επίσης να συμφωνήσω πλήρως με τον Θανάση όσον αφορά στις καμουφλαρισμένες επιθέσεις και, θα προσθέσω: στις ειρωνίες και στο "σφάξιμο με το βαμβάκι" - πράγμα καθόλου ασυνήθιστο ακόμα και σ' αυτό το σάιτ. Όπως π.χ. αυτό μεταξύ άλλων: " Όντως του ρημάζει τα πέταλα του IQιου η χορτοφαγία......", για το οποίο βέβαια συμφωνώ με την Νanaki.
-------------------
Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιος εγγράφεται στο forum απλώς και μόνο για να ποστάρει διαφημίσεις ή να το κάνει μπάχαλο με άσχετα θέματα. Εκεί επιβάλλεται μόνιμο ban, χωρίς να γίνει καμία απολύτως προειδοποίηση.
Συνήθως πάντως, προηγούνται είτε προειδοποιήσεις, είτε infractions τα οποία όταν φτάσουν σε ποσοστό 100% οδηγούν σε ban.
Σε σχέση με το δεύτερο:
Νομίζω ότι πρέπει να διακρίνουμε το σατυρικό ύφος, το οποίο δεν έχει σκοπό εξύβρισης, από το ειρωνικό ύφος, το οποίο έχει σκοπό εξύβρισης.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nanaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οσο για τους δηθεν "νομους" δεν υπαρχουν για τα ζωα της φαρμας ως γνωστον γι αυτο και βγαζουν τα δοντια απο τα γουρουνακια χωρις αναισθησια και τους κοβουν ουρα κλπ κλπ πριν τα σφαξουν... ( εχω κι αλλα τετοια δεν ειναι το μονο) κι αν αντεχετε σας βαζω και βιντεο σκληρα να δειτε τι γινεται κι αν μετα δε σιχαθειτε το ανθρωπινο γενος να τα ξαναπουμε...
Ο καθενας ας τρωει οτι γουσταρει κι οτι σηκωνει η συνειδηση του οχι ομως να τα κουκουλωνουμε απο πανω και να λεμε οτι στα ζωα φερομαστε καλα στις φαρμες εκτροφης για να τρωμε χωρις ενοχες!!΅Εχετε χαρη που δε θελετε σκληρα βιντεο αλλιως θα εβαζα τοσα που θα χατε εφιαλτες για μερες!Ενα πραμα δεν μπορω απο εναν εδω μεσα ειναι.. η υποκρισια και το ψεμα!
Εδώ θα συμφωνήσω απόλυτα... Δεν θα πιέσω κάποιον να γίνει χορτοφάγος, αλλά θα τον πληροφορήσω για τη χορτοφαγία. Θα του πω για τα αίσχη που γίνονται στις φάρμες εκτροφής, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας όλοι ξέρουμε πως φαίρονται βάναυσα στα ζώα..
Για ruko: Συγνώμη τα ενδιαφέροντα επιχειρήματα που γράφεις είναι αυτά ή εννοείς κάποια άλλα;
1η παράγραφος από Γιασμίν"Aντί να αναλώνεστε σε υποθετικές κουβέντες για τι θα κάνει ο κάθε χορτοφάγος ΑΝ βρεθεί ότι και τα φυτά πονούν όπως τα ζώα κι εμείς....να κοιτάξετε τον εαυτό σας, που συνεχίζετε και τρώτε ζωντανά πλάσματα που αποδεδειγμένα από αιώνων έχουν συναισθήματα και πονούν όπως εμεις.
Σε ελεύθερη μετάφραση από μενα (η τι κατάλαβα εγώ ότι θέλει να πει η συγγραφέας του άρθρου)
Εσύ κοίτα τον εαυτό σου και μη σε αφορά τι θα κάνω εγώ εάν διαπιστωθεί ότι και τα φυτά υποφέρουν. Εγώ δικαιούμαι να σε λέω φονιά εσύ σκασμός. (Βέβαια έχει ένα δίκιο γιατί εμείς τρώμε και τα δύο είδη. Επίσης χωρίς να θέλω να σας πληγώσω υπάρχει ήδη η άποψη περί μη κατανάλωσης λαχανικών κ.λ.π.)
2η παράγραφος από Γιασμίν
Αν πράγματι τα ρεβύθια/μαρούλια/σποροι σογιας κλπ πονούν, τότε καλύτερα να φας 100gr ρεβύθια παρά 100gr κρέας. Τα 100γρ κρέας για να γίνουν έχουν "σκοτώσει" πολλαπλάσια ρεβύθια. Τρώγοντας κατευθείαν τα ρεβύθια μειώνεις στο ΕΛΑΧΙΣΤΟ τον πόνο που προκαλείς (τόσο στα φυτα, όσο και στα ζώα).
Σε ελεύθερη μετάφραση από μένα (εδώ δεν μπόρεσα να καταλάβω που το πάει η συγγραφέας)
Η αλήθεια είναι ότι αυτή η μαθηματική σχέση και η αναγωγή στην εκατοντάδα ρεβιθιών και κρέατος με ξεπερνάει, αλλά η λεγόμενη πρακτική αριθμητική δεν υπήρξε ποτέ το στοιχείο μου. Αυτό δε που όταν τρως κατευθείαν ρεβίθια μειώνεις το πόνο στη ρεβιθιά με ξεπέρασε και φαντάζομαι και όλη τη μαθηματική κοινότητα. Από την άλλη εάν κατάλαβα καλά το να τρως μέλι είναι σαν να κλέβεις τον κόπο της μέλιισας το να τρως ρεβίθια είναι σαν να γλυτώνει το πόνο η αγελάδα. Σε φακές στα πόσα γίνεται η αναγωγή;
3η παράγραφος από Γιασμίν
Εγώ ξέρω πως αν κλαδέψεις ένα φυτό, θα αναπτυχθεί και πάλι.. και μαλιστα ειναι ανακουφιση γι αυτο να του παρεις τους καρπους αποδειξη αν δε τους παρεις τους ριχνει, δεν έχω δει όμως κανένα ζώο εκτός απ τα χταπόδια, να του ξαναφυτρώνουν πόδια, χέρια, κεφάλια..
Σε ελεύθερη μετάφραση από μένα
Τα περί αυτοδιάθεσης να τα ξεχάσουν τα φυτά, καλά να τα πάθουν αφού είναι υπερκινητικά και δεν εννοούν να παραμείνουν σταθερά σε ένα ύψος και βάρος. Επίσης άμα είναι να γεμίζουν σκουπίδια το τόπο με το να πετούν τους καρπούς τους κάτω δεν τα βλέπω καθόλου καλά. Να είχαν τουλάχιστον κάδους ανακύκλωσης άμα θέλουν να διαχειρίζονται ελεύθερα την παραγωγή τους. Δεν φτάνει που γινόμαστε εμείς οι κάδοι για αυτά μιλάνε κιόλας.
4η παράγραφος από Γιασμίν
Οσο για τους δηθεν "νομους" δεν υπαρχουν για τα ζωα της φαρμας ως γνωστον γι αυτο και βγαζουν τα δοντια απο τα γουρουνακια χωρις αναισθησια και τους κοβουν ουρα κλπ κλπ πριν τα σφαξουν... ( εχω κι αλλα τετοια δεν ειναι το μονο) κι αν αντεχετε σας βαζω και βιντεο σκληρα να δειτε τι γινεται κι αν μετα δε σιχαθειτε το ανθρωπινο γενος να τα ξαναπουμε..."
Σε ελεύθερη μετάφραση από μένα
I will be back ή ξανά στροφή και ξεκίνα το διάβασμα αναγνώστα
από την αρχή.
Γιατί εγώ μεταξύ αστείου και σοβαρού αυτά διάβασα. Θα με ενδιέφερε να δω τι ανάγνωση έκανες εσύ.
Καταρχάς, πιστεύω ότι σας κάλυψε όλους η ruko με τα κείμενά της περί φυτών και για τον πόνο αυτών, οπότε δεν χρειάζεται να σχολιάσω καν την πρώτη πρόταση της γιασμίν. Ερμήνευσε την όπως εσύ θες για να σε ικανοποιεί απόλυτα.
Στη δευτερή παράγραφο θα σας εξηγήσω εγώ τι θέλει να πει η γιασμίν (δε θέλω να κάνω την έξυπνη αλλά μόλις τέλειωσα το σχολείο και τα έχω πρόσφατα). Όλοι γνωρίζουμε για τα τροφικά επίπεδα: 1ο φυτά, 2ο φυτοφάγα ζώα, 3ο σαρκοφάγα ζώα κοκ... Στο πρώτο τροφικό επίπεδο περικλείεται η περισσότερη ενέργεια και μόνο το 10% αυτής περνάει στην δεύτερη, το ίδιο ισχύει και από τη δεύτερη στην τρίτη και από την τρίτη στην τέταρτη.
Έστω ότι έχουμε την τροφική αλυσίδα: μαρούλια=>αγελάδες=>άνθρωπος. Έστω πάλι ότι τα μαρούλια που θα φάνε οι αγελάδες περιέχουν ενέργεια 10.000kj, οι αγελάδες θα πάρουν 1.000kj ενέργεια και στη συνέχεια ο άνθρωπος θα πάρει μόνο 100kj, ενώ αν έτρωγε απ' ευθείας τα μαρούλια θα έπαιρνε όσο και οι αγελάδες...
Τι πιστεύω εγώ: αν οι άνθρωποι ενσωμάτωναν στη διατροφή τους περισσότερες φυτικές τροφές, όχι μόνο δε θα θυσιάζονταν τόσα ζώα αλλά θα τρέφονταν και πολλοί περισσότεροι άνθρωποι.
Για την ερμηνεία που έδωσες στην τρίτη παράγραφο μόνο γελοία θα μπορούσα να τη χαρακτηρίσω. Καταρχάς ο καρπός τι περιέχει?? Πάμε όλα τα παιδάκι μαζί: ΣΠΟΡΟΥΣ!!! Το ίδιο το φυτό κάνει ελκυστικούς τους καρπούς του έτσι ώστε τα τρέφονται από τα ζώα, καθώς αρκετοί σπόροι διαθέτουν ένα ανθεκτικό περίβλημα που μόνο στο οξύ του στομάχου ενός ζώου μπορεί να διαλυθεί. Έτσι όταν οι σπόροι βγούν ξανά στο περιβάλλον μέσω τον κοπρανων θα είναι έτοιμα για να βλαστήσουν. Επίσης σε κάτι αλλό που εξυπηρετεί η κατάποση των καρπών από τα ζώα είναι ότι τελικά ο σπόρος μεταφεραι πολύ μακριά από το "μητρικό" φυτό και έτσι μπορεί το είδος αυτό να εξαπλώνεται...
Η τέταρτη παράγραφός είναι απλά το κερασάκι στην τουρτα...

Στην σημερινη εποχη ολα οσα τρωνε οι κρεοφαγοι ειναι συσκευασμενα με κοτες απο πανω χαρουμενες λες και λενε :"σφαξε με πολυ γουσταρω" και με αγελαδες χαρωπες στα κουτια λες και πολυ γουσταρουν να γενανε εξι μοσχαρια σε τρια χρονια και να πηγαινουνε για σφαξιμο ολα, και το γαλα τους να το ξεζουμιζουμε εμεις: το μονο κτηνος στον πλανητη που τρεφεται μεχρι ενηλικιωσης, με γαλα αλλου ειδους απο το δικο του! Κανενα αλλο ειδος δεν τρεφεται ενηλικο με γαλα, και μαλιστα αλλου ειδους.
Μηπως να ψαξουμε λιγο το πως δημιουργηθηκαν οι ιδεες για το τι μας ειναι απαραιτητο διατροφικα? Το ποσο αλλαξε με τα χρονια και τα συμφεροντα η διατροφικη πυραμιδα?
Θυμαται κανεις εκεινη τη διαφημιση με τα τρια πορτοκαλια που το γιατρο τον κανουν περα? Ειδε κανεις διαφημισεις με μηλα, μπροκολα λαχανο και κουνουπιδι, που ειναι γνωστο οτι προστετευουν απο τον καρκινο?
Οχι! Μονο μαρς παγωτα με ψευτικη σοκολατα γρηγορα λιπαρα γευματα με κοτοπουλα αμφιβολου ποιοτητας και διατροφης!
Και διαφημισεις για ασφαλειες ζωης και νεα νοσοκομεια υπερλουξ!
Γιατι θεωρει κανεις οτι ενα ψαρι ειναι καλο για την υγεια του εστω κια αν τιγκαρισε στις ουσιες για να μεγαλωσει γρηγορα? Πως ειναι δυνατον μια αγελαδα που τραφηκε με νεκρα ζωα μεσα στη ζωοτροφη της, τη φτηνη για να κλεψει ο βιομηχανος να ειναι καλη και γεματη πρωτεινες? Ακομα κι αν τα θρεπτικα στοιχεια αυτου του κρεατος με το μαγειρεμα μειωνονται στα 50- 30 %?? Ενω οι ξηροι ωμοι καρποι και τα λαχανικα τα κρατουνε ολα?
Μα δεν βλεπετε οτι μας πορωθει το συστημα να μην εχουμε καμια επαφη με αυτα που τρωμε, και μας τιγκαρει στις μαλακιες για να κερδιζει χρηματα? Οτι μας δημιουργει αντιληψεις για το τι ειναι καλο και τι οχι??? Κι ολα αυτα βασιζονται πανω σε πονεμενα ματια ζωων που κλαινε ανημπορα ν αποφυγουν οτιδηποτε!
Αυτή είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, σας φαίνεται τόσο παράλογο ότι η ζωή μας στηρίζεται στις αποφάσεις άλλων που το μόνο που σκέφτονται είναι πως θα βγάλουν περισσότερα λεφτά?? Εντάξει αν θέλετε να τρώτε κρέας διακαίωμά σας, άλλωστε θεωρώ ότι είναι καθαρά θέμα γούστου οι γεύσεις που μας αρέσουν και προτιμάμε να βρίσκουμε καθημερινά στο πιάτο μας. Αλλά δεν προβληματιστήκατε καθολού αν τελικά όλα αυτά δεν ισχύουν που έχετε ακούσει για τη διατροφή?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Evelia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καταλαβαίνω τη θέση της συντονιστικής ομάδας και πιστεύω στις καλές της προθέσεις. Είσαι καλό που υπήρξε προειδοποίηση –δεν το ήξερα . Δεν έγινε δημοσία. Ωστόσο εμμένω στον προβληματισμό για τον τρόπο εμφάνισης του ban και ελπίζω η Yasmin να μας ξανάρθει λαμβάνοντας υπʼ όψη τα όσα έγιναν.
Και μένα δε μ' αρέσει ν' ακούω και πολύ περισσότερο να διαβάζω τη λέξη "μαλακίες" αντί "ανοησίες", "γουστάρω" αντί "μου αρέσει" και πολλές άλλες που δίνουν έναν ιδιαίτερο μάγκικο τόνο στο λόγο αυτού που τις εκφέρει και που δεν είναι βέβαια αυθεντικός μάγκας. Μπορεί να τις ανέχομαι σε λογοτεχνικό πλαίσιο, αλλά δεν θα τις επέλεγα ούτε θα μ' ευχαριστούσαν στις καθημερινές μου συναλλαγές.
Για την Ismini:
- Tη λέξη «γούτσου-γούτσου» την έμαθα σʼ αυτό εδώ το σάιτ και κατάλαβα ότι σημαίνει μικρά χαριτωμένα μυνηματάκια χωρίς ιδιαίτερη σημασία. Δεν είπα ότι πρέπει να αποφεύγονται αλλά ότι, το ότι σε κάποιους δεν αρέσει το πολύ το «γούτσου-γούτσου» το βρίσκω μάλλον θετικό.
- «Ύφαλοι» είναι οι βράχοι που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και δεν φαίνονται, κι έτσι αν ο καπετάνιος δεν τους δει, ή δεν τους ξέρει από πριν (με βάση χάρτη ή πληροφορίες), το πλοίο θα χτυπήσει πάνω τους και θα καταστραφεί. Μεταφορικά το χρησιμοποίησα για τις διάφορες αιχμές που με πρώτη ματιά δεν φαίνονται.
- Λυπάμαι που δεν είχα ιδέα ότι το θέμα είχε θιγεί πρόσφατα. Αν το ήξερα δεν θα το έθετα. Δεν μου το επεσήμανε κανείς πριν από σένα. Σʼ ευχαριστώ για τις χρήσιμες παραπομπές σου. Με κάλυψε το περιεχόμενό τους. Ωστόσο όπως σε κάθε συζήτηση εδώ στο σάιτ οι προσεγγίσεις διέφεραν. Ίσως ήταν ένα βηματάκι πιο πέρα.
Για το Νανακι:
Yasmin[quote]: Μα δεν βλεπετε οτι μας πορωθει το συστημα να μην εχουμε καμια επαφη με αυτα που τρωμε, και μας τιγκαρει στις μαλακιες για να κερδιζει χρηματα? Οτι μας δημιουργει αντιληψεις για το τι ειναι καλο και τι οχι??? Κι ολα αυτα βασιζονται πανω σε πονεμενα ματια ζωων που κλαινε ανημπορα ν αποφυγουν οτιδηποτε!
Αυτή είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, σας φαίνεται τόσο παράλογο ότι η ζωή μας στηρίζεται στις αποφάσεις άλλων που το μόνο που σκέφτονται είναι πως θα βγάλουν περισσότερα λεφτά?? Εντάξει αν θέλετε να τρώτε κρέας διακαίωμά σας, άλλωστε θεωρώ ότι είναι καθαρά θέμα γούστου οι γεύσεις που μας αρέσουν και προτιμάμε να βρίσκουμε καθημερινά στο πιάτο μας. Αλλά δεν προβληματιστήκατε καθολού αν τελικά όλα αυτά δεν ισχύουν που έχετε ακούσει για τη διατροφή?
Συμφωνώ αγαπητή Νanaki πολύυυ...
Ismini
Διάσημο μέλος
Εγω γνώριζα τη συγκεκριμένη λέξη. Εδω έμαθα το "γουτσουγουλινιές".Για την Ismini:
- Tη λέξη «γούτσου-γούτσου» την έμαθα σε αυτό εδώ το σάιτ και κατάλαβα ότι σημαίνει μικρά χαριτωμένα μυνηματάκια χωρίς ιδιαίτερη σημασία. Δεν είπα ότι πρέπει να αποφεύγονται αλλά ότι, το ότι σε κάποιους δεν αρέσει το πολύ το «γούτσου-γούτσου» το βρίσκω μάλλον θετικό.
Δεν συμφωνώ μαζί σου. Ο καθένας εκφράζεται όπως θέλει και υπάρχουν άνθρωποι που γι αυτούς έχει ιδιαίτερη σημασία. (Κι εγω δεν είμαι του "γούτσου γουτσου", αλλά περί ορέξεως..Κολοκυθόπιτα!
) Επίσης δεν θεώρησα ότι μου πέφτει λόγος από τη στιγμή που πρωτοέγραψα εδω και διάβασα αυτό: "...και να περνάτε την ώρα σας ευχάριστα γνωρίζοντας άτομα με τα οποία έχετε τουλάχιστον ένα κοινό ενδιαφέρον: τις γάτούλες!" (Bρίσκεται στην αρχική σελίδα του foroum στο Τι είναι αυτή η περιοχή
)Ρωτούσα τι εννοείς εσύ με τη λέξη "ύφαλοι" και όχι τι σημαίνει η λέξη!
- «Ύφαλοι» είναι οι βράχοι που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και δεν φαίνονται, κι έτσι αν ο καπετάνιος δεν τους δει, ή δεν τους ξέρει από πριν (με βάση χάρτη ή πληροφορίες), το πλοίο θα χτυπήσει πάνω τους και θα καταστραφεί. Μεταφορικά το χρησιμοποίησα για τις διάφορες αιχμές που με πρώτη ματιά δεν φαίνονται.
Πάλι με μεταφορά εξηγείς!
Και πάλι δεν κατάλαβα....Τελικά είναι λίγο υποκειμενικό το τι θεωρεί ο καθένας "υφαλους" και ¨αιχμές" μάλλον....
- Αλλά δεν προβληματιστήκατε καθολού αν τελικά όλα αυτά δεν ισχύουν που έχετε ακούσει για τη διατροφή?
Αυτό δεν το ξέρεις....Δηλαδή τι ακριβώς έχει ακούσει ο καθένας μας εδω για τη διατροφή και τι κάνει....(Ξέρεις μόνο αυτά που γράφονται, το ίδιο κι εγώ.)
Ή μήπως πρέπει να δηλώσουμε εάν και γιατί είμαστε κρεατοφάγοι, χορτοφάγοι, ωμοφάγοι κ.τ.λ.???????
Π.χ. Είπε το νανάκι
"Καταρχάς ο καρπός τι περιέχει?? Πάμε όλα τα παιδάκι μαζί: ΣΠΟΡΟΥΣ!!! "
Καταρχάς ο τίτλος του θέματος ποιος είναι:: Πάμε όλα τα παιδάκια μαζί: Μήπως και τα φυτά; Πονάνε;
Εάν λοιπόν και τα φυτά πονάνε, μήπως είναι δικό τους θέμα η διαχείριση των καρπών τους και όχι δικό μας. Άμα θέλουν να τους πετάνε για να πολλαπλασιάζονται αφορά τα φυτά, εάν δεχτούμε ότι πονάνε, παρά να τους κόβουμε πολλές φορές βίαια και να τα πονάμε.
Διευκρίνηση: Για την ώρα δεν έχω στοιχεία για το εάν πονάνε ή όχι τα φυτά άρα ούτε και άποψη. Επίσης η δική μου άποψη περί του θέματος είναι ότι αυτό που εννοεί είναι ότι για να τραφούν 100 γρΑμμάρια κρέας απαιτείται πολλαπλάσια τροφή από τα να τραφούν 100 γραμμάρια ρεβίθια ή χόρτα. Έτσι έχουμε και εξοικονόμιση ενέργειας και πόρων. Αλλά και η δική σου λογική είναι ενδιαφέρουσα, εάν και εφόσον πάντα τα φυτά δεν πονάνε, δεν νοιώθουν κ.λ.π. Ότι και να ισχύει είναι μια πολύπλοκη λογική για μένα πάντα.
Το ξαναείπα: Επί της ουσίας δεν διαφωνεί κανείς μας, στο πως εκφράστηκαν αυτά εντοπίστηκε το πρόβλημα και αυτό επικρίθηκε, σατιρίστηκε ή λοιδωρήθηκε κατά άλλους. Όμως δεν είμαι υποχρεωμένη με βάση την ταμπέλα που βάζει ο άλλος στον εαυτό του να τον απενεχοποιώ για ότιδήποτε κάνει ή λέει και βέβαια σε καμία περίπτωση να χρειάζονται μεταφραστές ώστε να τον κατανοήσω. Επί της χορτοφαγίας δεν έγινε κουβέντα όχι γιατί δεν το επιτρέψαμε εμείς ή εγώ εάν θέλεις.Όμως δέχομαι οποιαδήποτε κριτική γίνεται επί του προσωπικού σε εμένα, αλλά με τους σωστούς όρους, όχι επί της χορτοφαγίας γιατί εκεί δεν διαφωνούμε, απλά αρνούμαι σαν πλαίσιο συμφωνίας το κείμενο της Γιασμίν, που δεν είναι καν της Γιασμίν, αλλά τεσσάρων ατόμων από το μπλογκ της Βίκυς. Έναι κείμενο δικό της ίσως με έπειθε και μπορούσε και αυτή να το στηρίξει καλύτερα. Το έχω ξαναπεί ένα από τα κείμενα που με έχουν κάνει να ξαναδώ την διατροφική επιλογή μου είναι τα κείμενα της Όλγας σε αντίστοιχο θέμα, ίσως γιατί είναι δικά της και όσα γράφουν απορρέουν από τη δική της εμπειρία και μάλιστα χρόνων.
Χαίρομαι βέβαια που άρθηκε η ποινή της Γιασμίν.

Υ.Γ. Και ξέρεις τι είναι αυτό που με προβληματίζει; Ότι αυτές τις λογικές και συμπεριφορές τις χρεώνεται ένα κίνημα που μακράν απέχει του ανθρωποφαγικού και όχι μόνο μοντέλου που προβάλλεται από πολλούς. Αλλά φαντάζομαι αυτό δεν μας αφορά, δεν θέλουμε να φτιάξουμε καλύτερο κόσμο, να καταστρέψουμε μονάχα τον παλιό και στη θέση του να βάλουμε τι; δεν έχω καταλάβει, αλλά πίστεψε με δεν θέλω..... Η ιστορία άλλωστε είναι γεμάτη ανάλογα παραδείγματα.
kostas3
Νεοφερμένο μέλος
Υ.Γ.μην σπαταλάτε χρόνο και φαιά ουσία προς απάντηση..Τον χρόνο και την καλοσύνη που σπαταλάτε(όπως κ΄γω),σ΄΄αυτό το υγιές τόπικ αφιερώστε το στο πρώτο ζωάκι,φυτό ,πουλάκι που θα συναντήσετε αν ση κωθείτε αυτοστιγμεί και ρίξετε μια ματιά έξω.. στον ,τόσο σκληρά,πραγματικό και γεμάτο ανάγκες κόσμο
Evelia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όσο για τους «υφάλους» νομίζω είναι σαφές. Ακριβώς, πράγματα που αν και υπάρχουν δε φαίνονται με την πρώτη ματιά και συνεπώς δεν τους καταλαβαίνουν άμεσα όλοι.
Νερίνα, εκτιμώ, όπως έχω πει, το χιούμορ σου. Ωστόσο καμιά φορά το υπερβαίνεις προς, ας πούμε, τον σαρκασμό. Το σχόλιο για το IQ (που παρεπιμπτόντως καθόλου δεν με πείθει ως δείκτης) μαζί με κάποια άλλα, ε, όσο νάναι ήταν τέτοιο. Όσο για το συγκεκριμένο κίνημα, μένω με την εντύπωση ότι δεν κινδυνεύει από τις συμπεριφορές στο μικρό μας σάιτ. Ελπίζω να μην κάνω λάθος.
Συμφωνώ με αυτό Κώστα :quote[ ρίξετε μια ματιά έξω.. στον ,τόσο σκληρά,πραγματικό και γεμάτο ανάγκες κόσμο]
Έτσι όπως στη σημερινή περίπτωση με τις φωτιές. Είδατε παράλληλα με τους ανθρώπους πόσα ζώα κάηκαν? Ακούσατε κάτι γι αυτό? Αλήθεια τι κάνει κανείς με τα κατοικίδια σε τέτοιες περιπτώσεις?
Το όλο μου θυμίζει το «Σουέλ» της Καριστιάνη, που σας έλεγα τον Ιούλιο, όπου αφηγείται για κάποιον που εν μέσω καταστροφής (μικρασιατική καταστροφή) γυρνάει στο χωριό του, μαζεύει όλες τις γάτες, τις βάζει σε βάρκα και τις μεταφέρει στο πλοίο όπου περίμεναν οι διασωθέντες συγχωριανοί του.
Kώστα, ότι είμαστε παθητικοί είναι αλήθεια. Ότι η γενική αποβλάκωση είναι το ζητούμενο για χειραγώγηση του κόσμου, επίσης. Ότι για ν' αλλάξει ο κόσμος χρειάζεται ν' αλλάξουμε εμείς, ισχύει περισσότερο από ποτέ. Μόνο που καμιά φορά είναι ένας αφανής προσωπικός αγώνας..
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum