agg99
Νεοφερμένο μέλος
μηπως να τα χωρισω για να ηρεμισουν? ( ο μεγαλος κανει σαν λυσασμενοσ!!) η θα ειναι καλυτερα αν δεν ανακατευτω και τα αφησω μονα να βγαλουν ακρη??? ο μεγαλοσ ειναι 8 χρονων και ο μικροσ 5 μηνων!

τι να κανω???????????????????????????????????????????????????????????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος
Εγώ θα έλεγα αν δεν τα βλέπεις να γίνονται πολύ βίαια να τα αφήσεις να βρουν μόνα τους τις ισορροπίες τους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
WhiteDrum
Διάσημο μέλος
συμφωνώ να τους αφήσεις να βρουν τις ισορροπίες τους και αν δεις πως τα πράγματα ξεφεύγουν και γίνονται εις βάρος της σωματικής ακεραιότητας του μικρού, τότε μάλωσε τον μεγάλο- ε να καταλάβει κιόλας!!- και χώρισέ τους προσωρινά! Η αλλιώς βρες ένα πιπινάκι στον μεγάλο
κρίμα που έχω γάτο (και είναι και μωράκι ακόμα) αλλιώς αν είχα τσούπρα και δεν ήταν στειρωμένη και ήθελα γατάκια, ίσως τους κάναμε και κονέ!
agg99
Νεοφερμένο μέλος
WhiteDrum
Διάσημο μέλος
χώρια τότε!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Giannis The Great
Νεοφερμένο μέλος
Να πας να τα χωρίσεις!καλησπερα και παλι.τελικα εβαλα τα γατια μαζι και τα πηγαν πολυ καλα..μυριστικανε, παιζανε..ξεθεωθηκαν για την ακριβεια! ολα ηταν καταπληκτικα μεχρι που του μεγαλου του ηρθαν ορμες!!!! και εδω και κανα δυορο, εχει στριμωξει τον μικρο κατω απο το κρεβατι και δεν τον αφηνει να βγει(να σημειωθει οτι κανει και πολυ ζεστη!). μια που κανει να βγει ο μικρος ο μεγαλος παει να τον ακινητοποιησει και να του κανει την δουλεια!!! να υπενθιμισω οτι τον μικρο τον στειρωσα πριν 10 μερεσ...
μηπως να τα χωρισω για να ηρεμισουν? ( ο μεγαλος κανει σαν λυσασμενοσ!!) η θα ειναι καλυτερα αν δεν ανακατευτω και τα αφησω μονα να βγαλουν ακρη??? ο μεγαλοσ ειναι 8 χρονων και ο μικροσ 5 μηνων!
τι να κανω???????????????????????????????????????????????????????????![]()
agg99
Νεοφερμένο μέλος
Χειροτερευει η κατασταση! Χθες απλα προσπαθουσε, σημερα τα καταφερνει και τον γραπωνει!! Και οταν ο Μπαλου γραπωνει....γραπωνει αγρια!και το ποναει! παρολο που ο μικρος του κανει ενα καρο πχχχχχ και κρυβεται παντου!
Για να καταλαβετε, οταν του Μπαλου του χτυπανε οι ορμονες κοκκινο ερχεται και γραπωνει ακομα και εμας!Χερια, ποδια,κοιλιες...ο,τι βρει!! και οταν με τα χιλια ζορια μας αφησει (για την ακριβεια δεν μας αφηνει, του ανοιγουμε το στομα με τα χερια για να μας αφησει) αφηνει τρυπουλες στο δερμα οι οποιες ματωνουν κιολας! βαζει πολυ δυναμη.ειναι και 8 κιλα γατι!παρολο που ο μικρος δειχνει σταση υποταγης/αμυνας και ξαπλωνει ανασκελα για να τον αποφυγει ο Μπαλου παει και τον γραπωνει απο οπου βρει!!! οχι μονο σβερκο,κοιλιες,πλατες...!!!!

και ο αλλος ειναι ακομα με τα ραμματα!!! (υπενθιμηζω πως ο μικρος ειναι 5 μηνων και ο αλλοσ 8 χρονων και αστειρωτοσ-και δεν μπορει να στειρωθει κιολασ γιατι ειναι ηδη υπερβαρος!!).
δεν τα βαζω αλλο μαζι προς το παρον, ισως ειναι καλυτερα να περιμενω ο μικρος να μεγαλωσει λιγο ακομα, να γινει γατα για να μπορει να τον κουμανταρει. πιστευετε πως ειναι σωστη η αποφαση μου ή ειμαι υπερβολικη?
aretha
Περιβόητο μέλος
Δεδομένης της κατάστασής του, είναι φυσιολογικότατη η αντίδρασή του προς το νέο γάτο και, για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι πρόκειται να αλλάξει αν παραμείνει αστείρωτος.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fru_fru
Δραστήριο μέλος
και εγω καταχλωμο εως κιτρινο το βλεπω να ηρεμησει αν δε στειρωθει...Μια αποφαση ειναι βρε παιδι μου, αντε να βρειτε κ εσεις αλλα πολυ περισσοτερο ο ιδιος ο γατος την ηρεμια του...
agg99
Νεοφερμένο μέλος
το θεμα ειναι κατα ποσο ,αν μεγαλωσει λιγο ο μικρος, θα μπορεσουν να βρουν τις ισσοροπιες τους.γιατι αν δεν υπαρχει τετοια περιπτωση, πρεπει να αρχισω να ψαχνω για θετους γονεις τωρα που ειναι μικρο ακομα γιατι αμα μεγαλωσει δεν θα το περνει κανεις. ..........................
drusilia
Διάσημο μέλος
Διαιτα και στείρωση. Αλλιώς θα υποφέρουν και τα δύο τα γατάκια και έιναι κρίμα.
aretha
Περιβόητο μέλος
μας εχουν πει πως ο γατος δεν μπορει να στειρωθει γιατι ειναι ηδη υπερβαρος και θα κινδυνεψει η ζωη του.

οπως επισης μας εχουν πει οτι και η διαιτα που του κανουμε δεν θα τον ριξει κατω απο 7 κιλα

ειναι καλυτερα να μεινει ως εχει.

Θα σου πρότεινα να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη για όλα αυτά. Αφενός δεν βλέπω τον λόγο να παραμένει υπέρβαρο ένα γατί, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται για την υγεία του, από τη στιγμή που υπάρχουν ειδικές τροφές για την απώλεια βάρους. Αφετέρου, δεν καταλαβαίνω με ποια λογική "είναι καλύτερα" να συνεχίσει να ταλαιπωρείται έτσι...
Ακόμα κι αν δώσετε το νέο γατάκι σε άλλο σπίτι, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μειωθεί το στρες του αστείρωτου γάτου σας. Απλώς θα χάσει την συγκεκριμένη διέξοδο.
agg99
Νεοφερμένο μέλος
θα τον ξαναπαω και μακαρι να μπορω να κανω κατι!
ruko
Διάσημο μέλος

Για το θέμα της στείρωσης, προσωπικά θα έπαιρνα μια δεύτερη γνώμη. Αλλά ακόμα κι αν στειρωνόταν τώρα ο γάτος σου, οι επιθέσεις δεν θα κόβονταν μαχαίρι. Είναι μεν θέμα ορμονών, αλλά είναι κυρίως θέμα συμπεριφοράς, καθώς ο γατούλης σου φαίνεται κάπως επιθετικός σαν χαρακτήρας και έχει μάθει να ζει χωρίς άλλες γάτες.
Η μόνη λύση κατά τη γνώμη μου είναι ή να τα κρατάτε χωριστά για κάποιους μήνες, μέχρι να μεγαλώσει αρκετά ο μικρός και να μπορεί να αμύνεται ή, όπως είπες, να δώσεις το μικρό. Δε μου αρέσει που το λέω αυτό, αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο δεδομένων των συνθηκών.

drusilia
Διάσημο μέλος
Ρουλα, απο οτι φαίνεται περισσότερο προσπαθεί να τον "βιάσει" τον μικρό παρα να του επιτεθεί. Αν ήταν τόσο επιθετικός απο μόνος του, θα είχε γίνει χαμός στο σπίτι κυριολεκτικά όταν θα έβλεπε το νέο γατάκι.
Απλα έχει καταπιεσμένες ορμές το άμοιρο 8 χρόνια, τι να κάνει;
fru_fru
Δραστήριο μέλος

agg99
Νεοφερμένο μέλος
αυτο για την στειρωση,να γινω πιο συγκεκριμενη, ειναι οτι περα απο το προβλημα με τα επιπλεον κιλα που θα παρει( το οποιο στην τελικα μπορει να λυθει) ειναι οτι σαν γατος δεν αντεχει την ναρκωση( λογω βαρουσ?). στο παρελθον σε μια ναρκωση τους εμεινε στην κυριολεξια και εκανε σχεδον μια ολοκληρη μερα να συνελθει και αυτο κυριως τους φοβησε τοσο ωστε ειπαν ''αστο ως εχει''.
οπως και ναχει σας ευχαριστω για τις συμβουλες.θα το παω και αλλου γτια δευτερη γνωμη...
(να ρωτησω και κατι αλλο??οι κτηνιατροι περνουν λεφτα και για απλη επισκεψη? δεν ειμαι τσιγκουνα, απλα οι τσεπες ειναι τελειως αδειες αυτην την περιοδο!
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Ρουλα, απο οτι φαίνεται περισσότερο προσπαθεί να τον "βιάσει" τον μικρό παρα να του επιτεθεί. Αν ήταν τόσο επιθετικός απο μόνος του, θα είχε γίνει χαμός στο σπίτι κυριολεκτικά όταν θα έβλεπε το νέο γατάκι.
Απλα έχει καταπιεσμένες ορμές το άμοιρο 8 χρόνια, τι να κάνει;
Η αλήθεια είναι ότι οι διαφορές είναι όντως δυσδιάκριτες, αλλά το αποκλείω ότι προσπαθεί να τον βιάσει. Γάτος είναι, δεν είναι ηλίθιος,
ξέρει ότι ο άλλος είναι αρσενικός. Περισσότερο για κλασική κυριαρχικότητα το κόβω. Παρόλα αυτά, έχουμε ένα μεγάλο γάτο, αστείρωτο (άρα το φυσικό στρες εντείνεται), που έχει μάθει να ξεσπάει αρκετά βίαια την οργή του. Αν αύριο μεθαύριο του ξυπνήσουν οι κανονικές ορμές του, ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα γίνει κάτι χειρότερο;
Δεν είναι προδιαγεγραμμένο, αλλά συμβαίνει και δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε.Προς Θεού, δεν λέω να τον ρίξουμε στον Καιάδα το Μπαλού. Απλώς νομίζω ότι θέλει πολύ προσεκτικό χειρισμό η κατάσταση.
agg99
Νεοφερμένο μέλος
μπορει αυτο να ναι οντως προσπαθεια επιβολης και οχι ορεξη για σεξ?

και δεν ειναι ο κλασσικος επιθετικος γατος.δεν γινεται κακος.ειναι ενα αρκετα καλοκαγαθο γατι κατα τα αλλα.
απο την αλλη δεν ξερω αν αυτο λεει κατι αλλα χθες που τοχε στριμωξει κατω απο το κρεββατι(κανοντας ερωτικο καλεσμα) αδειασε μεσα σ΄'ολα και μια λιμνη ουρων μπροστα στον μικρο...
επισης μπορει να ειναι και ενας υπεροχος ομοφυλοφυλος γατος...αν και πιο πιθανο μου φαινεται το '' γατα να ναι και ο,τι να ναι!'' !
ruko
Διάσημο μέλος
Το καβαλίκεμα και οι μακρόσυρτες φωνές (αν αυτό εννοείς) μπορεί να σχετίζονται και με άλλα πράγματα. Θέλω να πω ότι τα έχω παρατηρήσει και στα στειρωμένα γατιά μου, άρα δεν είναι κατ' ανάγκη ερωτοτροπία.Πιο ενδεικτικό είναι ότι ούρησε μπροστά στο μικρό, κάτι που, κατά τη γνώμη μου, δείχνει άγχος εξαιτίας της παρουσίας του περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.
Μην ξεχνάς ότι μπορεί ο μικρός να στειρώθηκε πρόσφατα, αλλά οι ορμόνες δεν έχουν φύγει ακόμα από τον οργανισμό του. Άρα για το γάτο σου είναι ένας νεαρός αρσενικός/ανταγωνιστής σε αναπαραγωγική ηλικία που εισέβαλε στην περιοχή του. Εγώ υπό αυτό το πρίσμα ερμηνεύω τη συμπεριφορά του.
Ας μην τα μπερδεύουμε με τους ανθρώπους. Ο γάτος σου δεν είναι φυλακισμένος που έχει να δει γυναίκα μήνες και του έχει γυαλίσει το μάτι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool