μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
υπάρχει κίνδυνος να φύγει η γάτα από την εξώπορτα, όταν αυτή ανοίγει;
ιδιαίτερα όταν είναι γάτα που μένει στο σπίτι, δεν έχει πρόσβαση προς το παρόν στο μπαλκόνι ώστε να χαίρεται τον αέρα και να παίζει με τα διάφορα πετούμενα εντομάκια ή τα κατάλληλα για αυτήν φυτά, που παρόλα τα μικρά παιχνιδάκια μπορεί έτσι να νιώθει λίγο στερημένη από ουσιαστικές γατίσιες δραστηριότητες, κυνηγητικού ενδιαφέροντος και αναζήτησης...;
έτσι από περιέργεια και διάθεση για εξερεύνηση, να δώσει μία και να φύγει με το πρώτο βήμα που κάνουμε κι εμείς; ιδιαίτερα όταν υπάρχει ανησυχία μήπως αυτό της γίνει συνήθειο;
όταν φεύγω, λυπάμαι να την κλείνω στο δωμάτιο, καλύτερα να τριγυρίζει σε όλο το σπίτι, παρόλο που κάποιες πόρτες παραμένουν κλειστές για τη δική της ασφάλεια οπότε το ενδιαφέρον μπορεί να γίνει ακόμα πιο έντονο... ωστόσο φοβάμαι τη στιγμή που μπαίνω και βγαίνω.
εσείς τί κάνετε;
ευχαριστώ..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Δεν μου έχει τύχη γάτα, εκτός και αν είναι άγρια... να ορμάει προς την πόρτα...

eleni999
Πολύ δραστήριο μέλος
billio
Πολύ δραστήριο μέλος
A τοτε θα πρεπει να δεις τη δικη μου....Με το που ακουει τα βηματα μου στις σκαλες παραμονευει , κι οταν ανοιγω τη πορτα ορμαει να βγει εξω...Ευτυχως δεν εχει να παει και μακρια παρα μονο κατι σκαλια να κατεβει και η αλλη πορτα ειναι κλειστη. Οποτε οταν τελειωσει με την περιεργεια της και την εξερευνηση στον αγνωστο εκεινο κοσμο επιστρεφει. Αν και πολλες φορες με αναγκαζει να κανω γυμναστικη ανεβοκατεβαινοντας σκαλες για να την μαζεψω.Προσέχουμε όταν ανοίγουμε την εξώπορτα. Εάν κάνει να φύγει, με το πόδι ή το χέρι, την σπρώχνουμε λιγάκι στο πλάι...
Δεν μου έχει τύχη γάτα, εκτός και αν είναι άγρια... να ορμάει προς την πόρτα...![]()
Τωρα εχει βρει και αλλο κολπο. Επειδη ξερει οτι θα κανω τα παντα να την εμποδισω και ξερει οτι ξερω οτι βρισκετε διπλα απο τηνπορτα και θα την σταματησω παραμονευει ακριβως απο πισω απο την πορτα. Ετσι εγω νομιζω οτι αυτη τη φορα η Μπιλιω δεν μου την φυλαει ανοιγω καλυτερα τη πορτα για να περασω και τσουπ το αιλουροειδες κανει ενα σαλτο και ορμαει εξω.
Δεν το κανει γιατι νιωθει εγκλωβισμενη κλπ...Ολοκληρη ταρατσα δικια της εχει, μεσα εξω ειναι κανει οτι θελει. Απλα θελει να ικανοποιησει τη περιεργεια της και επειδη η αλλη μερια της ειναι απαγορευμενη κατα καποιο τροπο αυτο την δελεαζει ακομα περισσοτερο. Ακριβως σαν τα μικρα παιδια...Εχει και πεισμα κι ολας...
Οποτε φιλη μουσταρδουλα ποτε μην επαναπαυεσαι με τη γατα. Αν δεν θελεις να την χασεις να εισαι προσεκτκη με τις πορτες...
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
γιατί σήμερα ήρθε ο πατέρας μου, και άφαντη η μουσταρδούλα!!!!!
μόλις κατάλαβα ότι δεν ακούγεται το κουδουνάκι της για πολύ ώρα, άρχισα να ανησυχώ, και μετά έπαθα κάτι τις, γιατί δεν την έβρισκα πουθενά στο σπίτι...
και δε μπορώ να πω ότι το γατοπουλάκι μου είναι άγριο, ίσα ίσα... από ότι μου έχει δείξει δηλαδή στις 18 μέρες που είμαστε μαζί, μάλλον το αντίθετο υποστηρίζω...
η καλή μου η κυρία, ως γνήσια εξερευνήτρια, βρισκόταν στο υπόγειο!!! ευτυχώς, κατέβηκα τις σκάλες και να ναι καλά το κολάρο με το κουδουνάκι, άκουσα τον ήχο του!!! και τσουπ, ανάμεσα σε μια μοκέτα, στρογγυλοκαθόταν.. μόλις με είδε νιαούρισε και από ότι φάνηκε της άρεσε η περιπέτειά της, γιατί στην ανάβαση της σκάλας μου χάρισε και 2 ωραίες γρατσουνίτσες

γι' αυτό απευθύνθηκα στο forum, να δω τί κάνετε εσείς με την υπέροχη παρέα σας στο θέμα αυτό..
billio
Πολύ δραστήριο μέλος
ξέρετε γιατί μου δημιουργήθηκε αυτή η απορία;
γιατί σήμερα ήρθε ο πατέρας μου, και άφαντη η μουσταρδούλα!!!!!
μόλις κατάλαβα ότι δεν ακούγεται το κουδουνάκι της για πολύ ώρα, άρχισα να ανησυχώ, και μετά έπαθα κάτι τις, γιατί δεν την έβρισκα πουθενά στο σπίτι...
και δε μπορώ να πω ότι το γατοπουλάκι μου είναι άγριο, ίσα ίσα... από ότι μου έχει δείξει δηλαδή στις 18 μέρες που είμαστε μαζί, μάλλον το αντίθετο υποστηρίζω...
η καλή μου η κυρία, ως γνήσια εξερευνήτρια, βρισκόταν στο υπόγειο!!! ευτυχώς, κατέβηκα τις σκάλες και να ναι καλά το κολάρο με το κουδουνάκι, άκουσα τον ήχο του!!! και τσουπ, ανάμεσα σε μια μοκέτα, στρογγυλοκαθόταν.. μόλις με είδε νιαούρισε και από ότι φάνηκε της άρεσε η περιπέτειά της, γιατί στην ανάβαση της σκάλας μου χάρισε και 2 ωραίες γρατσουνίτσες
γι' αυτό απευθύνθηκα στο forum, να δω τί κάνετε εσείς με την υπέροχη παρέα σας στο θέμα αυτό..
Toν σταυρο μας και προσευχες στον Υψιστο

Χωρις πλακα τωρα...κοιτα να τη στειρωσεις οταν ερθει η ωρα γιατι αμα θα εχει οιστρο θα κανει τα παντα για να βγει εξω και αυτο δεν θα ειναι γιατι θα εχει περιεργεια αλλα γιατι θα θελει να ζευγαρωει...και οταν την ξαναβρεις εαν την ξαναβρεις θα σου ερθει διπλη (τι διπλη 5-6 γεννανε καθε φορα)
julia
Διακεκριμένο μέλος
Ποτέ δεν είχε βγεί, ούτε στον διάδρομο.. αν το είχα κάνει, θα της είχε ανοίξει η όρεξη να δεί και πίσω απο την πόρτα, και φυσιολογικά τότε, θα ήθελε να βγεί..
Στην επαρχεία τώρα, το πρόβλημά μας είναι να βγάλουμε τις γάτες απο το σπίτι, όχι το ανάποδο...

μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
γενικά το ζωάκι είναι ήρεμο, πολύ ήσυχο (εκτός από τις ώρες που θέλει να παίξει) αλλά σήμερα είχαμε μια ανατροπή στα δεδομένα και έτσι ζήτησα για άλλη μια φορά τη βοήθειά σας... ευχαριστώ

starter
Δραστήριο μέλος
Όλες οι πόρτες διαολίζουν τις γάτες. Η μικρη μου μόλις με δει να κουβαλάω την αμμολεκάνη ή ακούσει το τσακ της μπαλκονόπορτας τσακίζεται σε δευτερόλεπτα να προλάβει να τρυπώσει. Με την εξώπορτα είναι ένα θέμα όταν μπαίνω όχι τόσο το αντίθετο. Το κόλπο που έχω εφαρμόσει είναι να ανοίγω προσεκτικά και να της βάζω μπροστα της την τσάντα μου ή ότι τσάντα κρατάω και να την σπρώχνω ελαφριά πίσω. Το ενδιαφέρον της στρέφεται στη τσάντα και προλαβαίνω να μπω και να κλείσω άνετα.
Δυστυχώς πάντα πρέπει να έχεις το νου σου ποτέ δεν ξέρεις πώς θα ξυπνήσουν!!
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Όλες οι πόρτες διαολίζουν τις γάτες. Η μικρη μου μόλις με δει να κουβαλάω την αμμολεκάνη ή ακούσει το τσακ της μπαλκονόπορτας τσακίζεται σε δευτερόλεπτα να προλάβει να τρυπώσει. Με την εξώπορτα είναι ένα θέμα όταν μπαίνω όχι τόσο το αντίθετο. Το κόλπο που έχω εφαρμόσει είναι να ανοίγω προσεκτικά και να της βάζω μπροστα της την τσάντα μου ή ότι τσάντα κρατάω και να την σπρώχνω ελαφριά πίσω. Το ενδιαφέρον της στρέφεται στη τσάντα και προλαβαίνω να μπω και να κλείσω άνετα.
Δυστυχώς πάντα πρέπει να έχεις το νου σου ποτέ δεν ξέρεις πώς θα ξυπνήσουν!!
ακριβως αυτο κανω και εγω...η τσαντα,η οι τσαντες μπροστα στην πορτα και χαμηλα...για να γινεται εμποδιο στο να βγει εξω.....και δεν αφηνουμε ποτε μισανοιχτη την πορτα ενω εμεις μιλαμε με το γειτονα!!!!!
![]()
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Και πολλες φορες που εχω τσαντες απο ψωνια,τσι βαζω μπροστα στα ποδια μου και ετσι τα εμποδιζει να το σκασουν αναμεσα απο τα ποδια μου
Αν και μολις ανοιξει η πορτα και δουνε ενα αγνωστο αντικειμενο π.χ. τσαντα,οπισθοχωρουν.Καλο ειναι να τα τρομαξουμε λιγο με την πορτα,ωστε να μην πλησιαζουν.Με γνωμονα οτι οι γατες σιχαινονται τις εκπληξεις!Ο Σηφης μου εχει φυγει 2 φορες με αυτον τον τροπο
αλλα μολις βγηκε εξω φουριοζος και βρεθηκε μισο μετρο μακρια και φωναζα Σηφη Σηφη ψι ψι ελα στη μαμα και πηγαινα σαν τη χεσμενη να τον πιασω(φοβομουν μην τον τρομαξω κιολας και μου την κανει) ακουσε ενα θορυβο μαλλον και χεστηκε πανω του και ετρεξε γρηγορα πισω στο σπιτι!Γενικα φοβαται πολυ εξω.Θελει να βγει απο περιεργεια αλλα και τις 2 φορες που εχει βγει,ουτε σε μενα δεν καθεται να τον πιασω απο τον φοβο του
paine199
Νεοφερμένο μέλος

lucky_cat
Νεοφερμένο μέλος
Το ευτύχημα είναι ότι στο κτίριο που ζω έχουμε μόνο 4 διαμερίσματα και ςίναι 2όροφο οπότε δεν κουράζομαι και πολύ όταν την κυνηγάω. Επίσης η είσοδος του κτιρίου είναι σχεδόν πάντα κλειστή και δεν μπορεί να βγεί στην αυλή-δρόμο.
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
εδώ επειδή ακόμα φοβάμαι, όταν φεύγω, ακολουθώ μάλλον μια κακιά τακτική ασφάλειας που προστατεύει ιδιαίτερα όμως το μικρό μου..απλά τα αφήνω στο πιο μεγάλο κλειστό δωμάτιο του σπιτιου.. όταν γίνω πιο χαλαρή, θα τα αφήνω σε όλο το σπίτι. μήπως είναι λάθος αυτό που κάνω;
ευχαριστώ πολύ παιδιά!

και πως θα βγεί εξω στην είσοδο...3 χρόνια τωρα η ίδια δουλειά...πρωί μεσημέρι βράδυ...οι πόρτες μας δεν κλειδωνανε ποτέ μέχρι που ήρθε ο Μεσιέ στο σπίτι μας. Από τότε όποιος μπαίνει ή βγαίνει αμέσως κλειδώνει γιατί το σκασμένο έχει μάθει και να ανοίγει τις πόρτες...κρέμεται από την πετούγια και με το βάρος του τις ανοίγει. Ξέρει και πότε μια πόρτα ειναι κλειδωμένη ή κάποιος την ξέχασε αφού καταλαβαίνει από τον ήχο της κλειδαριάς. Μέχρι τώρα αυτο που έχει καταφέρει είναι να κάνει μερικές βόλτες στην είσοδο και να επισκέπτεται το επάνω διαμέρισμα του αδελφού μου.Πολύ λίγες φορές εχει πάει προς τα κάτω , ευτυχώς, και η περιέργεια του εξαντλείται μέχρι στιγμής μεταξύ 2ου και 3ου ορόφου.Για μας έχει γίνει τρόπος ζωής πλέον να προσέχουμε για να έχουμε....
μουσταρδούλα
Δραστήριο μέλος
τί να κάνουμε, να δούμε πως θα το λύσουμε και αυτό το προβληματάκι μας....
paine199
Νεοφερμένο μέλος
Σε κατι τετοια δεν ειναι να σου πετυχει εξυπνος γατος !!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool