Πρόσφατα υιοθετήσαμε ένα μίκρο μαύρο γατουλάκι.. Βασικά το "απαγάγαμε" και αισθάνομαι λίγες τύψεις γι' αυτό αλλά εκεί που ήταν.. (μένω στην Κωνσταντινούπολη τους τελευταίους μήνες) στα βράχια της παραλίας με άλλα εκατοντάδες γατιά.. το χαϊδέψαμε μας νιαούρισε μας ακολούθησε, λυγίσαμε και το πήραμε!! Έχω λοιπόν πολλέεεες ερωτήσεις!!!!
1. Κάναμε καλά και το πήραμε (ΤΥΨΕΙΣ);;!! Είναι 1,5 με 2 μηνών.. Μήπως έπρεπε να το αφήσουμε με την μαμά του; Κάποια από εκείνες τις γάτες θα ήταν η μαμά του.. δεν μπορεί! Το έχουμε γύρω στις δύο εβδομάδες.. δεν δείχνει να του λείπει.. νιαουρίζει σπάνια.. μόνο όταν δεν του αρέσει κάτι π.χ.
2. Την επομένη της "γατοαπαγωγής" το πήγα σε έναν κτηνίατρο ο οποίος είπε οτι πρέπει να κάνει 3 ενεσούλες.. τις δύο τις κάναμε. Όντως μόνο τρεις πρέπει να κάνει; Είμαι λίγο δύσπιστη γιατί όσο να 'ναι είμαι σε άλλη χώρα.. δεν ξέρω τι συστήματα έχουν εδώ! Από αυτά που έγραψε στο βιβλιαράκι η μία είναι για κύστη/κυστίτιδα, μια μικτή (ιδέα δεν έχω!) και η τελευταία για λύσσα!
3. Όταν το πήρα το είχα σε ένα δωμάτιο 2 μέρες να συνηθίσει κτλ.. και όντως από την πρώτη στιγμή πηγαίνει στην άμμο του και με το φαγητό κανένα πρόβλημα. Έχει αρχίσει να κάνει κοιλίτσα και να δυναμώνει, η γούνα της έχει γυαλίσει, μία κούκλα έχει γίνει!! ΑΛΛΑ είναι φυσιολογικό να μας δαγκώνει;;; δεν βάζει πολύ δύναμη. αλλά εκεί που την χαιδεύουμε μπορεί να αρχίσει να μας "μασάει"! Παίζει έτσι δεν είναι;; Της έχουμε πάρει και πολλά παιχνίδια να ξεδίνει εκεί.. ποντικάκια, μπαλάκια, ονυχοδρόμιο, τρελαίνεται να παίζει με τα καλαμάκια.. αλλά μην δει πάνω μας έξτρα ύφασμα μας ορμάει. Δεν πονάμε πάντα.. καμιά φορά ξεφεύγει και κανένα νυχάκι παραπάνω.. Όταν με ενοχλεί πολύ της λέω ΜΗ, ΝΟ (τρίγλωσσο θα γίνει το γατί μας) ακούει μεν αλλά είναι και πεισματάρα και δώστου ξανάρχεται.. τότε την σηκώνω την κατεβάζω στο πάτωμα.. 1-2 φορές και μετά μ' αφήνει στην ησυχία μου. Για πείτε μου όσοι ξέρετε.. να ανησυχήσω;;;; Μήπως είναι άγρια;
4. Σε λίγο καιρό θα αρχίσει η δουλειά μου και φοβάμαι μήπως το γατάκι μου βαρεθεί στο σπίτι μόνο του τόσες ώρες! γενικά όταν βγαίνουμε το βρίσκουμε να κοιμάται σε έναν καναπέ που έχουμε στο χολ δίπλα στην πόρτα.. σαν να μας περιμένει.. Γενικά τα γατάκια βαριούνται;; Δεν θέλω να πέσει σε κατάθλιψη και να έχω ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΤΥΨΕΙΣ!!!
Κατά τα άλλα είναι μια γλύκα!! Είναι όλη μαύρη και την ονόμασα Φίλη!! Και είναι πολύ περίεργη! Όλα θέλει να τα μάθει, όλα να τα δει! Επίσης μην δει ποτήρι.. εκεί να βάλει το κεφάλι της μέχρι μέεεσα!! Αχ αυτό το γατί! Αχ!
Σας ευχαριστώ λοιπόν εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MAYROULIS
Περιβόητο μέλος
2: δεν κάνουν όλα τα εμβόλια μαζί. και οι 3 εενέσεις ήταν αρκετές για μια επίσκεψη
3: ναι, παίζει
4:δεν ξέρω, μπορεί να είναι μικρό και να φοβάται μόνο του, αλλά δε νομίζω να πάθει κατάθλιψη
επίσης καλώς ήρθες στο σάιτ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dimitra_Zuzu
Νεοφερμένο μέλος

ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
οσο για τον γιατρο ακολουθα τις συμβουλες του,κι αν δε σου κανει κλικ βρες αλλον γιατρο.καλη επιτυχια!!!!!!!!
daeriel
Νεοφερμένο μέλος
. Έχεις σκεφτεί να πάρεις και δεύτερο γατάκι για να έχει παρέα; Θέλω να πω, δεν έχει και τόσο μεγάλη διαφορά, τι ένα τι δύο (κι εγώ 2 έχω με βάση αυτή τη λογική - άμμο, φαγητό κλπ θα έδινα έτσι κι αλλιώς) και όταν θα λείπεις θα έχουν το ένα το άλλο και δε θα είναι ποτέ μόνα τους
. Να σου ζήσει η μικρή σου! 
Έχω όμως κι άλλες απορίες!!!
5. Πότε θα πρέπει να βάλω λουράκι στην Φίλη; Τώρα έχει πολύ μικρό λαιμουδάκι.. δεν θα ήταν λίγο επικίνδυνο;;
6. Χθες το ταλαιπωρήσαμε το γατάκι μας.. αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε κρυσταλλική άμμο. Αλλά την φοβότανε. Και έλειπα όλη μέρα απ'το σπίτι, είχα μια αγωνία για το αν θα πήγαινε μόνο του χωρίς πρόβλημα! Όταν λοιπόν γυρίσαμε παρατήρησα οτι δεν πήγε ΟΛΗ ΜΕΡΑ και κρατιόταν το πουλάκι μου.. και έκανε σαν τρελό και με χίλια ζόρια και πολύ γλυκά λογάκια πήγε τελικά!! Σήμερα το ίδιο. Το πήγα κάποια στιγμή.. νιαούριζε μύριζε έσκαβε με τις ώρες.. κάποια στιγμή έκανε την ανάγκη του τελοσπάντων.. και τώρα το απόγευμα που γύρισα σπίτι, πάλι άθικτη η άμμος και τελικά πήγα πήρα την απλή παραδοσιακή άμμο κι ας μυρίζει κι ας γίνεται το γατάκι μας όλο γκρι.. Πάντως την χάρηκε την απλή άμμο του τώρα!!

Εσείς ποια προτιμάτε. Την κρυσταλλική ή την απλή;; Δεν άντεξα να της μάθω την κρυσταλλική, γιατί τυραννιόταν το καημένο και δεν έτρωγε και πολύ για να μην πηγαίνει.. το καημένο μου..
kstinion
Νεοφερμένο μέλος
τελοσπαντων για να μη ξεφευγουμε μπορεις να δοκιμασεις διαφορες αμμους.απο κει και περα τι θα κατσει ειναι και στο γουστο της γατας.
οσο για το αν θα μεινει μονο του μη σκιαζεσαι.αμα εχει τα παιχνιδακια του και βλεπει και απο κανα παραθηρο τι γινεται εξω τοτε θα ειναι μια χαρα.τωρα ειναι βεβαια πιο μικρο και θα τρεχει απο πισω σας ολη μερα.σε λιγους μηνες θα δεις οτι θα ηρεμισει και αυτο και εσεις.
αυτο με τα αλλα 2 γατακια δε ξερω κατα ποσο ειναι καλη ιδεα.δεν εχω κανει ουτε δει ποτε κατι παρομοιο δλδ να ερχονται 2 γατια σε επαφη μια στο τοσο.
επισης ξανα συγχαριτηρια που το μαζεψες απο το δρομο και του εδωσες μια καλη τυχουλα οπως αξιζει στα ζωακια αυτα.θα δεις κι αμα ψαξεις σε αρθρα οτι δυστυχως ο μεσος ορος ζωης μιας γατας μεσα σε μια πολη οντας αδεσποτη ειναι γυρω στα 3 4 χρονια.ενω στο σπιτι μας μπορει να μεινει εως τα βαθια της γεραματα 10 12 χρονων και να μας κραταει συντροφια.
οσο για το λουρακι δεν ειναι και απολυτως απαραιτητο.ασε που η φιλη σου σα γατι που ειναι πανω στις εξερευνησεις μπορει να πιαστει και πουθενα αστο για οταν παρει μποι και γινει κοπελαρα.ουτως η αλλως ειναι για αισθητικους λογους.
κατα τ αλλα θα ηρεμησεις αρκετα με τον καιρο κι εσυ και το γατι επισης.εδω ανθρωπο γνωριζεις και θελεις το χρονο σου.θελει λιγο καιρο για να αισθανθειτε και οι 2 μελη της ιδιας οικογενειας!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Everclean , biocats η πρασινη ειναι πολυ καλες.Εγω βεβαια εχω βρει μια οικολογικη,που δεν ειναι αμμος ακριβως αλλα πολυ μικρα κυλινδρακια ξυλου.Οσμες;ΤΙΠΟΤΑ.
Οσον αφορα το λουρακι.Υπαρχει καποιος λογος να της το βαλεις;Αν δεν βγαινει εξω η γατα το θεωρω αχρηστο.Τα δικα μου ουτε κατα διαννοια τους ενοχλουσε πολυ.Η μονη χρησιμοτητα ειναι να μπει λουρακι με τα στοιχεια επανω για περιπτωση που καταλαθος βγει απο το σπιτι.Αντι αυτου εγω προτιμω να ειμαι ακρως προσεκτικη.

daeriel
Νεοφερμένο μέλος
.Έχω δοκιμάσει αρκετές άμμους και σ' αυτή που έμεινα είναι η SivoCat White Hygiene (με το κίτρινο χρώμα). Μυρίζει υπέροχα, κάνει ωραία συγκόλληση στα τσίσα και τόσο εγώ όσο και τα γατιά μου είμαστε ευτυχισμένοι
. Επίσης η πράσινη Biocat μου άρεσε αρκετά, αυτή παίρνω όταν δε βρίσκω την άλλη.Όσο για το λουράκι το θεωρώ απαραίτητο γιατί μία φορά θα γίνει η μ...κία και μετά άντε βρες το το γατί (μία φορά ο αρσενικός το έσκασε, ο φίλος μου που ήταν ο υπαίτιος και ο οποίος είχε ανοίξει την πόρτα δεν το πήρε χαμπάρι - μη με ρωτήσετε πώς είναι δυνατόν, όποτε το σκέφτομαι μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι
- και τον έκλαιγα 2 μέρες). Συνεπώς λουράκι οπωσδήποτε (εγώ) και καψουλίτσα που έχω γράψει μέσα τα στοιχεία μου και το όνομα του γατιού.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Εμενα τα δικα μου,ουτε του λουρακι δεχονταν.Ζωντοβολα παιδι μου

Τελευταία το γατάκι μου ηρέμησε λίγο!! Παίζει μεν αλλά δεν μας τρελαίνει όταν κοιμόμαστε.. μόνο λίγο και μέτα κοιμάται κι αυτό μαζί μας!!! Το παιχνίδι με το καλαμάκι της αρέσει πάρα πολύ κι όταν το πετάω μακριά μου το ξαναφέρνει!! Έχει βρει και αγαπημένες γωνιές για ύπνο.. νομίζω οτι τώρα πια εγκλιματίστηκε στο νέο του περιβάλλον! Δηλαδή ελπίζω να μην είναι μόνο ιδέα μου! Όσον αφορά το λουράκι.. ε θα περιμένω λίγο.. να μεγαλώσει κι άλλο και θα το ξανασκεφτώ!! Χεχε!!
7. Σε 2 βδομάδες θα φύγουμε για περίπου 5 μέρες για Σμύρνη, οπότε σκέφτομαι να αφήσω τη Φίλη μόνη της εδώ στο σπίτι.. Θα ταλαιπωρηθεί πιστεύω στο ταξίδι και μετά θα γυρίσουμε με λεωφορείο. Πιστέυω είναι καλύτερα να μείνει εδώ.. και θα πω μια γειτονισσούλα να έρχεται να το βλέπει κάθε δύο μέρες, να παίζει μαζί του, να βλέπει αν όλα είναι καλά. Τί λέτε κι εσείς;; Αν το πάρω μαζί μου τζάμπα ταλαιπωρία δεν θα είναι;;
goth
Δραστήριο μέλος
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Πιστεύω ότι το γατάκι σου είναι τρισευτυχισμένο κι αυτό φαίνεται από ένα πράγμα: Είσαι μια μανούλα που ρωτά πολλά πράγματα γιατί θέλει να το φροντίσει όσο καλύτερα μπορεί.
Νομίζω ότι από τη στιγμή που θα έρχεται κάποιος να το βλέπει, να του παίζει και γενικά να σιγουρεύεται πως έχει τροφή και καθαρό νερό τότε είναι καλύτερα το μικρό να μην το ξεσηκώσεις και να το αφήσεις στο σπίτι. Εξάλλου 5 μέρες δεν είναι πολλές.
Άφησέ του όμως παιγνιδάκια για να είναι απασχολημένο.
maouritsio
Νεοφερμένο μέλος
2.Η γατα μου οταν την πηγα στον κτηνιατρο μου ειπε οτι ειναι ηδη στειρωμενη και εχει ολα τα εμβολια...
3.Και μενα οταν τη χαϊδευω με δαγνωνει καπως...πιο πολυ θα ελεγα κανει κατι σα να με ευχαριστει!ειναι φυσιολογικο...
και 4!Ισως βαρεθει τοσες μερες τοσες ωρες,,,Αφιερωσε χρονο ομως τις αλλες ωρες με τη γατουλα σουυυυ!αστη να πεζει με τα παιχνιδακια!
αααααα μη ξεχασεις να της βαλεις λουρακι και αν την βγαζεις σε βεραντα ή μπαλκονι,οπωσδηποτε σαμαρακι!

επισης βαλε στο λουρι μια "ταυτοτητα" με το τηλεφωνο σου και το ονομα της γατουλινας!!!
αααα επισης εχεις ενα πολυ γλυκουλακι γατουλακι!χχαχχαχαχχαχ!
αυτα εχω να πω ελπιζω να σε βοηθησαα!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool