Subject to change
e-steki.gr Founder
Ιστορία
Οι ρωμαλέες γάτες της αμερικάνικης φάρμας και οι μακρύτριχες γάτες που μεταφέρθηκαν στο Μαίην από εμπόρους και ναυτικούς από την Ευρώπη είναι πιθανό να δημιούργησαν τις πρώτες Μαίην Κουν. Η ράτσα επιδείχτηκε το 1860 στην Επίδειξη Γατών στη Νέα Υόρκη και στην επίδειξη της Πλατείας Μάντισον το 1895. Ωστόσο η δημοτικότητα της μειώθηκε όταν εισήχθησαν οι Περσικές στις ΗΠΑ και δεν αναζωπυρώθηκε μέχρι τη δεκαετία του 1950. Η Κεντρική Λέσχη της γάτας Μαίην Κουν ιδρύθηκε το 1953, συνεισφέροντας άμεσα στην αναγέννηση της ράτσας, στην οποία δόθηκε νέα ορμή από την ίδρυση της Ένωσης αυτών που αναπαράγουν ράτσες και των φίλων της Μαίην Κουν το 1976, την ίδια χρονιά που δόθηκε επίσημη αναγνώριση στη ράτσας στις ΗΠΑ.
Χαρακτήρας
Δυό χαρακτηριστικά είναι μοναδικά στη Μαίην Κουν: αναφέρεται για τον δύσκολο της ύπνο γιατί μπορεί να βρεθεί τυλιγμένη στις πιο παράξενες στάσεις και στα πιο παράξενα μέρη. Επίσης είναι αξιοσημείωτος ο απολαυστικός, ήσυχος ήχος που βγάζει, σαν τιτίβισμα. Γενικά, οι Μαίην Κουν γίνονται στοργικά κατοικίδια.
Πως θα τη γνωρίσω;
Πρόσωπο: Το μάτια θα πρέπει να είναι μεγάλα και ελαφρώς λοξά, τοποθετημένα αρκετά μακριά μεταξύ τους και πράσινα, χρυσά ή χάλκινα στο χρώμα. Τα αυτιά είναι μεγάλα και λεπτά στις άκρες, τοποθετημένα αρκετά μακριά και ψηλά στο κεφάλι. Το μαξιλαράκι της μύτης είναι ροζ και η μουσούδα της πλατιά. Πρέπει επίσης να έχει σταθερό σαγόνι και ψηλά κόκαλα στα μάγουλα («μήλα»). Το κεφάλι είναι αρκετά μεγάλο αλλά σε σχέση με το σώμα της μικρό. Θα πρέπει να είναι σφηνοειδές με μύτη μεσαίου μεγέθους.
Σώμα: Διαθέτει φαρδύ στέρνο, μέτριο περιλαίμιο και επίπεδη πλάτη. Το σώμα της είναι πολύ μεγάλο, μακρύ και μυώδες. Το βάρος κυμαίνεται από τρία έως έξι κιλά αν και έχουν αναφερθεί και ακόμα βαρύτερες περιπτώσεις. Σαν σιλουέτα, το σχήμα είναι σχεδόν «ορθογώνιο». Η γούνα δεν είναι τόσο μακριά όσο σε άλλες μακρότριχες και είναι λιγότερο ομαλή. Η ουρά θα πρέπει να είναι μακριά όσο το σώμα με φαρδιά βάση και μονοκόμματη άκρη σαν λοφίο με μακριά, ρευστή γούνα. Η γούνα της γενικά είναι χοντρή και σκληρή και η μεταξένια της υφή δεν φαίνεται. Τα πέλματα είναι μεγάλα και στρογγυλά με χρώμα στα μαξιλαράκια που ταιριάζει με αυτό του τριχώματος.
Ποικιλίες
Εκτός από τα σοκολατί, λιλά ή τύπου Σιαμέζας σχέδια, η Μαίην Κουν αναπαράγεται σε κάθε χρώμα και συνδυασμό χρωμάτων.
Φωτογραφίες
Κάντε κλικ στις παρακάτω μικρογραφίες για να τις δείτε σε μεγάλύτερο μέγεθος:
Ενήλικες Μαίην Κουν:
(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)
Γατάκια Μαίην Κουν:
(Η εικόνα βρίσκεται στο τέλος του κειμένου)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 20 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bhaal
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giota
Πολύ δραστήριο μέλος
σε ενα pet shop που βρηκα στο διαδικτιο τις ειχε 1000 ευρωΑρχική Δημοσίευση από DrJu5tM3:Καλά εε,μανάρι!Τι θεϊκιά γάτα!Αλήθεια,πόσο κοστίζουνε περίπου αυτές?
Subject to change
e-steki.gr Founder
Πάντως Justme εγώ θα σου πρότεινα αν θες να φροντίσεις μια γατούλα να μην κοιτάξεις στις ράτσες. Αυτές θα βρουν σίγουρα σπίτι. Φρόντισε κάποια αδέσποτη που το έχει ανάγκη. Με λίγο ψάξιμο θα βρεις και κούκλα αδέσποτη ομορφότερη απο πολλές ράτσες

giota
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγω δεν θα εδινα ποτε 500 ευρω να αγορασω γατο .Προτιμω τα γατια που δεν ειναι ρατσας για πολλους λογους δεν με ενδιαφερει η ρατσα αγαπαω ολα τα γατια και πιο πολυ τα γλυκουλια που ειναι απροστατευτα εξω
Bhaal
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μπράβο, βρε giota! Αυτό θα πει ζωόφιλος με ήθος.Αρχική Δημοσίευση από giota:Αυτον που εχω ειναι Περσιας μου τον κανανε δωρο η κουμπαρα μου οταν με ειδε να καλαιω για τον γατουλη που εχασα , ο οποιος ηταν τα-ρατσαςΕγω δεν θα εδινα ποτε 500 ευρω να αγορασω γατο .Προτιμω τα γατια που δεν ειναι ρατσας για πολλους λογους δεν με ενδιαφερει η ρατσα αγαπαω ολα τα γατια και πιο πολυ τα γλυκουλια που ειναι απροστατευτα εξω
![]()
ladycat
Διάσημο μέλος
dimangelid
Νεοφερμένο μέλος
Υ.Γ.
Όποτε βλέπω γάτα στον δρόμο παθαίνω πλάκα και αν κάτσει να την χαϊδέψω μπορεί να σπαταλήσω και 10 λεπτά με αυτή την γάτα (το έχω κάνει) . Έχω τρέλα με τις γάτες

Lady
Δραστήριο μέλος
Κοντά στο σπίτι μου και σήμερα το ανακάλυψα!
ioanna_g
Δραστήριο μέλος
Χιχι! Τελικά δεν είμαι μόνη μου
! Μα γιατί κάποιοι άνθρωποι δε βλέπουν τι απίστευτα πλάσματα είναι τα ψιψίνια; Πάντως εγώ μέχρι τώρα όλο αδέσποτα είχα. Νομίζω ότι είναι καιρός να δοκιμάσω ένα ράτσας... ίσως να είναι μέιν κουν...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimitra
Νεοφερμένο μέλος
Μαζι με τις Βιρμανιας ειναι αυτες που μου αρεσουν περισσοτερο!
Εχω δυο απ'αυτην τη ρατσα, τον Φαουστ και την Λουνα. Ο Φαουστ που ειναι 5 μηνων μοιαζει ηδη με πληρως αναπτυγμενο γατο και ισως μια ιδεα μεγαλυτερος. Εχουν μια περιεργη σχεση με το νερο...δεν τις πειραζει αν τις βρεξεις και λιγο, οχι υπερβολες βεβαια! Πχ ο Φαουστ μου τρελαινεται απο περιεργεια για το νερο της ντουζιερας, το κυνηγαει προσπαθει να το πιασει και γενικα περναει αρκετη ωρα στο μπανιο. Η μικρουλα μου τωρα αρχιζει με δειλα δειλα βηματα να δινει καποια σημασια. Δεν τις εχω κανει ακομα μπανιο ωστε να δω πως θ'αντιδρασουν. Αλλα ειναι υπεροχες γατες με καταπληκτικο χαρακτηρα. Αστερια!

:cat:Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimitra
Νεοφερμένο μέλος
Η αληθεια ειναι αυτη! Κι εγω μεχρι τωρα ειχα του δρομου παντα... Αλλα δεν μπορεσα ν'αντισταθω σ'αυτα τα 2 ονειρα!Μάλλον το ίδιο πρέπει να έχουμε δει Γιώτα... Κι εγώ τόσο τις είδα, ενώ άλλες ράτσες ήταν γύρω στα 500...
Πάντως Justme εγώ θα σου πρότεινα αν θες να φροντίσεις μια γατούλα να μην κοιτάξεις στις ράτσες. Αυτές θα βρουν σίγουρα σπίτι. Φρόντισε κάποια αδέσποτη που το έχει ανάγκη. Με λίγο ψάξιμο θα βρεις και κούκλα αδέσποτη ομορφότερη απο πολλές ράτσες![]()
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Η αλήθεια να λέγεται, είναι υπέροχα ζώα. Καταλαβαίνω γιατί δεν μπόρεσες να αντισταθείς...

toubicoz
Νεοφερμένο μέλος
kl,gamane!main coon,siam k norbigikou einai oi pio gamates gates!

chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
Μagica de Spell
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα κι απο μενα απανταχου γατοφιλοι!!!Θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχουν πληροφοριες για τον χαρακτηρα της ρατσας αυτης,αν δηλαδη εχει παραξενιες ή κατι τετοιο τελος παντων...Ευχαριστω προκαταβολικα για τις οποιες πληροφοριες...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μagica de Spell
Νεοφερμένο μέλος
Θα το ψαξω τωρα κιολας...
Νεκταρια
Διάσημο μέλος
MAINECOON
ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ
ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΑΤΣΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΧΙΧ ΑΙΩΝΑ. Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΝΟΣ Μ.ΚΟΥΝ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ 1860.Στην πραγματικοτητα η επιλογη – στην αρχη «φυσικα» και μετα καθοδηγουνενη από εκτροφεις- αρχισε τουλαχιστον δυο αιωνες πριν και ειχε σαν πρωταγωνιστες γατες αμφιβολης καταγωγης. Κατά μερικους γατες φερμενες από την Αγκυρα από τον Μαρκισιο ντε λα Φαγιετ(δωρο της ερωμενης του Μαριας Αντουανετας) και κατά αλλους κυριολεκτικα απογονοι γατων φερμενων από Ισπανους κατακτητες η ακομη πιο πισω στο χρονο από Βιγκινγκ που πρωτοι εφτασαν στιε ακτες της Νεας ηπειρου.Η τελευταια αυτή γοητευτικη υποθεση αλλα όχι ευκολη να αποδειχθει προερχεται από την αξιολογη ομοιοτητα που υπαρχει αναμεσα στο Μ. Κουν και στις γατες του Νορβηγικου Δασους.Γυρνωντας σε πιο προσφατους χρονους μετα από μια επιτυχια αρχικα τρομερη (το 1895 ένα Μ.Κουν κερδισε στη πιο σημαντικη αμερικανικη εκθεση στο Μαντισον της Ν. Υορκης)η νεα ρατσα κινδυνευσε να πεσει σε ληθη, από την υπερδυναμη του αντιπαλου της την Περσικη, του οποιου το αστερι επισκιασε για δεκαετιες ολες τις άλλες γατες με μακρυ τριχωμα. Μονο στα τελη του 1960 το Μ.Κ. επιτελους ξανα ανακαλυφθηκε αναγνωρισμενο από τους πιο σημαντικους συλλογους αιλουροειδων.
Εφοδιασμενη με λεπτο υπομανδεια η γουνα του δεν κανει κομπους αν Το βουρτσιζουμε τακτικα και ειδικα τους καλοκαιρινους μηνες που Αλλαζει τριχωμα.
Η SUPER ΓΑΤΑ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΗ
Πονηρο βλεμμα,περηφανο βαδισμα ,γουνα βασιλικη.Ετσι παρουσιαζεται αυτος ο εκπληκτικος γατος γεννημενος στα πευκοφυτα δαση αναμεσα στον Καναδα και ΗΠΑ.Συνηθισμενος στο κρυο κλιμα της Β.Αμερικης δεν είναι εαισθητος στην υγεια, και παρα το σκληρο υφος του είναι τρυφερος,καλος, και γλυκος λατρης των παιδιων.
ΜΑΤΙΑ- Μεγαλα εκφραστικα ελαφρως οβαλ και χρωμα κιτρινο και πρασινο.
ΑΥΤΙΑ- Μεγαλα, ψηλα και ισια, στολισμενα στην ακρη με τουφακια ιδια με αυτά του λυγκα.
ΤΡΙΧΩΜΑ- Μεταξενιο,αδιαβροχο
ΟΥΡΑ- Μακρια οσο και το σωμα και κρατιεται ψηλα όταν περπατα.
ΠΟΔΙΑ-Μεσιου μηκους με φαρδιες και στρογγυλεμενες πατουσες και φουντες από τριχωμα αναμεσα στα δαχτυλα.
ΣΩΜΑ- Γεροδεμενο με συμπαγη σκελετο, φαρδυ στηθος,και επιμηκη σκελετο.
ΜΕΓΕΘΟΣ-Είναι σιγουρα μια γατα extralarge.Αρσενικο γεροδεμενο και μυωδη(τα θηλυκα μενουν λιγο πιο μικρα) φτανει ευκολα τα 10 κιλα αλλα υπαρχουν και καταπληκτικα δειγματα 15 κιλων.
ΧΡΩΜΑΤΑ- Είναι αποδεκτα όλα τα χρωματα εκτος από το σοκολατι και λιλα και σιαμεζικου τυπου.
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ-Τα θηλυκα γεννουν 3-4 μικρα τη φορα και μπορουν να εχουν δυο γεννες το χρονο.
ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ-Αμερικανικη
Για να αναπτυχθει καλα αυτή η επιβλητικη ρατσα χρειαζεται υπομονη, γιατι το Μειν Κουν χαρακτηριζεται ενηλικο μετα το 3ο ετος.
Συνημμένα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool