Μαζεύουν αδέσποτα στο Κιλκίς για να ταΐσουν τις τίγρεις του Τσίρκο Ρόμα!!

yasmin1gr

Περιβόητο μέλος

Η yasmin1gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.478 μηνύματα.
Το τσίρκο Roma βρίσκεται αυτό το διάστημα στην περιοχή του Κιλκίς, όπου και θα παραμείνει για τις επόμενες μέρες.

Όλοι μας πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε να απαγορευτούν τα τσίρκο με άγρια ζώα. Έτσι μόνο θα σταματήσουν οι εξευτελισμοί και τα βασανιστήρια, στα οποία υποβάλλονται, και σε πολλές περιπτώσεις, οι θάνατοί τους.

Οι Δήμαρχοι της κάθε περιοχής είναι αυτοί που θα πρέπει να σταματήσουν να δίνουν άδεια εγκατάστασης του τσίρκο στην περιοχή τους.

Ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, και ας στηρίξουμε το Φιλοζωικό Σύλλογο Κιλκίς, στέλνοντας μηνύματα αγανάκτησης στο Δήμαρχο, κ. Τερζίδη (info@dhmoskilkis.gr,dhmarxos@dhmoskilkis.gr)23413 52100 23413 52101 ΔΗΜΑΡΧΟΣ / ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 23413 52102), για να δείξουμε ότι δεν συμφωνούμε με αυτό το θεσμό, και δε θέλουμε τα παιδιά μας να γίνουν θεατές ενός τέτοιου ανεπίτρεπτου θεάματος.

Έτσι δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Αγάπη (https://www.love4pets.gr/)

Εγώ θα σας πω και αυτό που κρύβεται από πίσω! Μίλησα με γνωστούς και φίλους στο Κιλκίς (ο φίλος μου κατάγεται από εκεί, και πηγαινοέρχομαι πολύ συχνά προφανώς).

Ατομα του τσίρκο, γυρνούσαν τα γύρω χωριά και μερικά απόμερα σημεία στο Κιλκίς, αγοράζοντας με 20 το κεφάλι σκυλιά! Μαντέψτε τι τα ήθελαν!!! Γιατί να πληρώνουν κρέας για τις ΤΙΓΡΕΙΣ του τσίρκο όταν υπάρχει άφθονη τροφή εκεί έξω, πολύ πιο φθηνά; Εξαφανίστηκαν πάνω από 25 σκυλιά από τα γύρω χωριά ήδη! Και το τσίρκο είναι γεμάτο κόσμο!

Μπορούμε λοιπόν όλοι να βομβαρδίσουμε το Δήμαρχο με email, να δείξουμε ότι δεν ανεχόμαστε άλλο αυτήν την κατάσταση; Όσοι ενδιαφέρεστε να διαβάσετε αυτή τη σημείωση έχετε σκύλο μάλλον! Ε, ωραία. Τώρα φανταστείτε οι τελευταίες στιγμές του ζώου σας να είναι κλεισμένο με βία μέσα σε ένα κλουβί με μία πεινασμένη τίγρη! Τώρα, αν θέλετε, γράψτε ένα υπέροχο email στις τοπικές αρχές!!!

Πρέπει να κάνουμε κάτι, όλοι μαζί!!!

ΦΑΞ

Γραμματ. - Δημάρχου
23413 52150
- Αντιδημάρχου Δοικ.
23413 52136
Πρασίνου Καθαριότητας
23413 52119

amar2341980@yahoo.gr

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και εκεί που νόμιζα οτι τα έχω ακούσει όλα... :mad::mad::mad:

:down::down:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το είπαν σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Παπαδάκη. Δεν είμαι σίγουρη όμως ότι πρόκειται για το Κιλκίς.
Επίσης υπάρχει σαν θέμα, στο σημερινό φύλο της Espresso.

Και εγώ το έχω δεί σε διάφορα σίτες, και μπλόγκς...

Αλλά παιδιά... ΠΑΝΤΟΥ όπου πανε τσίρκο με ζώα... γίνεται... τί τρώνε δηλ οι τίγρεις και τα λιοντάρια??? Royal και Ηills ή πανε στα χασάπικα και αγοράζουν φιλετάκια και μπριζόλες???:|

Εγώ είμαι σίγουρή για κάτι αδεσποτάκια που τάιζα στα Καλύβια Αττικής πριν χρόνια, μαζί με τον σκύλο μου τον Αλητάκο που το έσκαγε απο το σπίτι και έκανε παρέα με αυτά ότι δεν είναι τυχαίο που χαθήκανε ξαφνικά όλα μαζί (που δεν υπήρχε περίπτωση τέτοια απο μόνα τους) μόλις έφτασε το Τσίρκο Medrano εκεί.Ακόμα το θυμάμαι και ακόμα θυμώνω πολύ περισσότερο για τις αγαπούλες μου!

ΤΣΙΡΚΟ ROMA ΚΑΙ ΒΡΟΜΑ

το συγκεκριμενο τσιρκο ROMA αυτη την τακτηκη ταισματος των λιονταριων με αδεσποτα ζωα την εκανε ανεκαθεν. ειχε ερθει μια χρονια και στην γειτονια μου στο ΧΑΛΑΝΔΡΙ το 1987 αν θυμαμε καλα. εκτος απο την βρωμα τους και τις μικροκλοπες που εκαναν τοτε στα καταστηματα τις γειτονιας μου ( μεταξι αυτον και το δικο μου καταστημα που ειχα τοτε) εμαθα οταν ξεκουμπιστηκαν απο ενα πητσιρηκα της γειτονιας μου οτι τον ειχα βαλεινα μαζευει τις αδεσποτες γατες και τους τις πηγενε εναντι 100 δραχμων το κοματι το παιδακι αυτο μου ειχε πει οτι εβγαζε γυρο στο χιλιαρικο την ημερα. βγαλτε μονοι σας τα σημπερασματα. προτεινω σε καθε δημο η πολη που πηγαινουν περιοδια οι κατηκοι των περιοχων αυτον να κολανε αφισες εστω και χειρογραφες που να αποτρεπη τον πληθησμο να επεισκεπτετε το ΤΣΙΡΚΟ ΝΤΑΧΑΟΥ ROMA ΒΡΟΜΑ γιατι ειναι δολοφονοι και βασανηστες ζωων

Επειδη μαζευουμε στοιχεια για τα τσιρκο οποιος μπορει να καταθεσει επωνυμα στοιχεια ας επικοινωνησει παρακαλω μαζι μου.
Ο δημαρχος ειπε οτι δεν υπαρχουν στοιχεια βλεπετε, παρ αυτα θα θεσει το θεμα στο δημοτικο συμβοουλιο να μην ξαναδωσουν αδεια σε τσιρκο

Επειδη μαζευουμε στοιχεια για τα τσιρκο οποιος μπορει να καταθεσει επωνυμα στοιχεια ας επικοινωνησει παρακαλω μαζι μου.
Ο δημαρχος ειπε οτι δεν υπαρχουν στοιχεια βλεπετε, παρ αυτα θα θεσει το θεμα στο δημοτικο συμβοουλιο να μην ξαναδωσουν αδεια σε τσιρκο

οταν ειχαν ερθει στην πατρα ολα αυτα τα τσιρκα , καναμε τα παντα , ο δημος δεν διανοηθηκε καν να τους δωσει αδεια , τις νυχτες καναν αφισοκοληση ,μπροστα αυτοι και πισω εμεις με την αστυνομια να κατεβαζουμε τις αφισες και τα πανο , καθε βραδυ μπροστα στην εισοδο του τσιρκου να ενημερωνουμε τους βλαμμενους που φερναν τα παιδακια τους , το τσιρκο λειτουργησε κανονικοτατα και παντελως παρανομα ανευ αδειας σε μισθωμενο χωρο του λιμενος πατρων , ουτε αδεια απο το υγειονομικο , ουτε αδεια απο το δημο , και ηταν και σε αποσταση μικροτερη των εκατο μετρων απο σχολειο πραγμα που απαγορευετε ρητα , τι να σας πω σκετη απογοητευση....

Επικοινωνειστε με πμ οσοι θελετε για νακαταθεσετε επωνυμα, εδω καλα ειναι να ταλεμε αλλα οταν θελουν στοιχεια μονο οι επωνυμες μαρτυριες λαμβανονται υποψην

οταν ειχαν ερθει στην πατρα ολα αυτα τα τσιρκα , καναμε τα παντα , ο δημος δεν διανοηθηκε καν να τους δωσει αδεια , τις νυχτες καναν αφισοκοληση ,μπροστα αυτοι και πισω εμεις με την αστυνομια να κατεβαζουμε τις αφισες και τα πανο , καθε βραδυ μπροστα στην εισοδο του τσιρκου να ενημερωνουμε τους βλαμμενους που φερναν τα παιδακια τους , το τσιρκο λειτουργησε κανονικοτατα και παντελως παρανομα ανευ αδειας σε μισθωμενο χωρο του λιμενος πατρων , ουτε αδεια απο το υγειονομικο , ουτε αδεια απο το δημο , και ηταν και σε αποσταση μικροτερη των εκατο μετρων απο σχολειο πραγμα που απαγορευετε ρητα , τι να σας πω σκετη απογοητευση....
Αυτο ειναι....Απο μικρα να μαθαινουν να "σεβονται" τα κακομοιρα τα ζωα...:(:mad::mad:

ROMA ΒΡΟΜΑ

προφανος ο δημος της πολης σας εχει αρκετα οικονομικα προβληματα και ιδικα τωρα ενοψη της κρισης. πως αλοιος θα εδεινε αδεια σε μια επειχηρηση που βρωμαει και μαζευει μιγες ακομα και τον χειμωνα.τωρα απο την στιγμη που τους εχει δωσει αδεια λητουργειας ειναι δυσκολο να την ανακαλεση εκτος αν γεινη καποια κηνητοπηοιση καλητερα να στραφητε προς το υγειονομικο αν θελετε κατι να καταφερετε.οσο για τον δημο που αυτην την στιγμη σας αφησβιτη και σφυριζη αδιαφορα να εισαστε συγουρη οτι και του χρονου θα τους δωση αδεια και ενας λογος ακομα που θα το κανει αυτο ειναι οτι το ΤΣΙΡΚΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ και του μενουν τα χρηματα απο τα προγραμματα προστασιας περιθαλψης και στυροσης των ζωων αυτων

ΤΣΙΡΚΟ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ?

θα ειμουν προσωπηκα ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΣΙΡΚΩΝ με την πρ0υποθεση οτι θα τα ταιζαν ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και πολυ ευχαριστος αν ερχωντουσαν στην γειτονια μου να τους παω και μερικους γειτονες μου για μεζε και μαλιστα χωρις αμηβη.υπαρχουν μερικοι εδω κοντα στην περιοχη μου που ΑΓΑΠΟΥΝ τοσο πολλυ τα ΑΔΕΣΠΟΤΑ που τα ΤΑΙΖΟΥΝ με ΠΟΛΛΥ ΑΓΑΠΗ ΜΕ ΚΛΟΤΣΙΕΣ πριν 2 μηνες ευχαριστησα και εγω εναν τετοιον κυριο με τον ιδιο τροπο ΤΟΝ ΕΚΑΝΑ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΞΥΛΟ και ας με βασταγαν δυο ΠΟΣΟ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΥΝΗΣΗ

Σοκαρίστηκα μ'αυτό που διάβασα. Νόμιζα ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται στην Ευρώπη. Είναι φρίκη. Καλά κάνω και μισώ τα τσίρκα με ζώα. Καταλαβαίνω, πως για να κάνει το ζώο κάτι αφύσικο γι'αυτό, π.χ. ένα λεοντάρι περνάει μέσα από το φλεγόμενο κύκλο, πρέπει να υποστεί πολλά βάσανα. Γι'αυτό δεν με συγκινούν οι ειδήσεις όταν ακούω για τα λεοντάρια που καταβροχθίζουν τους θηριοδαμαστές τους. Και καλή τους όρεξη!

ΥΠΟ.....ΑΝΑΠΤΗΓΜΕΝΑ ΚΡΑΤΟΙ

κατα τα αλλα ξερουν μονο να κατηγωρουν την ΕΛΛΑΔΑ τα ΥΠΟ...ΑΝΑΠΤΗΓΜΕΝΑ ΚΡΑΤΟΙ για την ασχημη συμπεριφορα στα ζωα τα δικα τους δεν τα κατηγορουν αλλα ειναι τοσο ηλιθηοι που μας τα δειχνουν ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩΝΤΕ? ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΡΚΟ ΠΟΥ ΧΡΙΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΣΤΑ ΘΕΑΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ? ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΥΛΟΤΡΩΦΕς ΚΑΙ ΓΑΤΟΤΡΩΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΓΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΖΩΑ? ΓΙΑ ΤΙςΣ ΤΑΥΡΟΜΑΧΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΑΝΕΥΟΝΤΕ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΥΡΟΥΣ? ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΓΑΤΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΤΙΣ ΣΦΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΜΑΓΗΡΕΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΥΠΟ... ΑΝΠΤΗΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΟΙ

αληθεια ειναι τελικα ?

εγω το διαβασα εδω: https://www.zougla.gr/news.php?id=37499

ελεοσ

Ημερομηνία: Τετάρτη, 6 Μάιος 2009, 2:41

Οι παραστάσεις του τσίρκου COLISEUM που εγκαταστάθηκε στο Δ. Λευκώνα στις 30/4 με τις ευλογίες του Δημάρχου συνεχίζονται. Στα σχολεία έχουν μοιραστεί χιλιάδες εισητήρια/προσκλήσεις, η πόλη των Σερρών έχει γεμίσει με τις άχαρες αφίσες (σημ. τους επιβλήθηκε πρόστιμο για παράνομη αφισοκόλληση), ενώ το γελοίο αυτοκίνητο – κράχτης που διατυμπανίζει την ποικιλία των ζώων της παράστασης κάνει βόλτες στην πόλη όλη μέρα κάθε μέρα.
Στο μεταξύ πληροφορηθήκαμε και το εξής απερίγραπτο: οι τσιρκάνθρωποι στην διάρκεια της παράστασης καλούν το κοινό να χειροκροτήσει τον Δήμαρχο για τον πολιτισμό που προσφέρει επαινώντας τον με τα καλύτερα λόγια, ενώ ταυτόχρονα δεν ξεχνούν να διαφημίσουν τις προηγμένες συνθήκες διαβίωσης που παρέχουν στα ζώα λέγοντας πως ο ιπποπόταμός τους είναι ο μοναδικός που έχει πισίνα και άλλα τέτοια ακατανόμαστα! Συγχαρητήρια και πάλι στον Δήμο Λευκώνα, λοιπόν, για αυτό το δημόσιο αίσχος.
Ο Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών, συνεχίζοντας την εκστρατεία ενημέρωσης κατά του τσίρκου με ζώα, παρευρέθηκε διʼ αντιπροσώπου στην χτεσινή συνεδρίαση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών απευθύνοντας έκκληση στους εκπαιδευτικούς λειτουργούς να μιλήσουν σε μαθητές και συναδέλφους για τα βασανιστήρια που υφίστανται τα ζώα στο τσίρκο. Στην συνάντηση αυτή προσφέρθηκε σημαντικό υλικό προς χρήση των ενδιαφερομένων όπως φωτογραφίες των αιχμάλωτων ζώων, επιστολές υποδείγματα διαμαρτυρίας, δημόσια έγγραφα από την πορεία την πανελλήνιας εκστρατείας κατά του τσίρκου με ζώα και διευθύνσεις από το διαδίκτυο που διαθέτουν πλούσιο πληροφοριακό υλικό.
Θέλουμε να επισημάνουμε πως το θετικό ενδιαφέρον για το θέμα του τσίρκο αρχικά προήρθε από την Αυτόνομη Κίνηση Εκπαιδευτικών, όμως η ανταπόκριση του Συλλόγου υπήρξε άμεση και ουσιαστική, αφού οδήγησε σε απόφαση του ΔΣ σύμφωνα με την οποία πρώτον, εκφράζεται η αντίθεση στην εγκατάσταση και λειτουργία τσίρκων που χρησιμοποιούν ζώα και, δεύτερον, προτρέπονται οι συνάδελφοι να προωθήσουν το ζήτημα στους μαθητές τους.
Η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί σημαντικότατο βήμα (ίσως σημαντικότερο ακόμα και από τις απαγορευτικές αποφάσεις των Δήμων) στην πορεία της τοπικής και πανελλήνιας εκστρατείας κατά του τσίρκο με ζώα, καθώς ο τομέας της εκπαίδευσης έχει τον πρωταρχικό ρόλο στην διαμόρφωση μιας συνείδησης που προάγει τον σεβασμό στην φύση και καταδικάζει κάθε μορφή εκμετάλλευσης και κακοποίησής της.
Το μόνο που έχουμε να ευχηθούμε είναι να ακολουθήσουν πολλές πολλές ανάλογες αποφάσεις.

Με σεβασμό στη ζωή
Respect for life

Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ
Serres Animal Welfare Group

Web : www.serrespets. gr

Τσίρκο, ταυρομαχίες και λοιπές παραδόσεις πρέπει να ξεχαστούν, δεν έχουν λόγο ύπαρξης πια. Πόσο μάλλον αν είναι αλήθεια ότι τα ταϊζουν με αδέσποτα :(

Έχω συγχιστεί πάρα πολύ. Μόλις τώρα ο Α έδειξε μια κακοποίηση ελέφαντα σε τσίρκο στην Φλώρινα. Φαίνεται μπήκαν κρυφές κάμερες. Φρίκη. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ξύλο έφαγε ο ελεφαντάκος. Αν τον είχα μπροστά μου τον αλήτη που τον βαρούσε θα του όρμαγα. Μίλησε και η υπεύθυνη του Αρκτούρου για αυτό. Και έχεις ακόμα χαζομαμάδες και ηλίθιους χαζομπαμπάδες που πάνε τα παιδάκια τους ακόμα στο τσίρκο:mad:

το ειδα και εγω στις ειδησεις.

τι θα γινει πλεον με αυτο το αισχος ? ελεος δλδ ..χρονια ολοκληρα και τελικα δεν τους σταματαει τπτ...μηπως πρεπει να λαβουμε εμεις μετρα ?οσοι ειναι εκει ας πανε στο τσιρκο να προκαλεσουν επεισοδια ελεος πια

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back