Μαθήματα καθαριότητας;

• Thread starter Thread starter Eris
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Eris

Νεοφερμένο μέλος

Η Eris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 19 μηνύματα.
Το πρόβλημα είναι το εξής..Όποτε πάει η Έριδα στην άμμο για την ανάγκη της,μετά σκάβει και ξανασκάβει,αλλά παρατήρησα ότι τις περισσότερες φορές,τα πατάει..Μόλις το βλέπω αυτό,πάω στο μπάνιο,βρέχω 2 μικρά κομμάτια μπαμπάκι,και την παίρνω αγκαλιά για να της καθαρίσω τις πατούσες..Με τούτα και με κείνα,όποτε το κάνω αυτό,καταλήγω χιλιογρατζουνισμένη..:|:/:

Το κακό είναι,ότι δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά,γιατι μετά έρχεται στο κρεββάτι,και θέλει να κοιμάται κάτω από τα παπλώματα η πριγκιπέσσα..:rolleyes:Μια φορά κιόλας,έβαζε τις πατουσίτσες της στο μάγουλό μου...

Παρακαλώ διαφωτίστε!:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι ο μικρός μου το παθαίνει καμιά φορά αυτό, αλλά ο καημενούλης δικαιολογείται γιατί έχει πρόβλημα στην ισορροπία του εκ γενετής. Κι εγώ του τις καθαρίζω τις πατούσες όταν το παθαίνει, είτε με μωρομάντηλα, είτε και κάτω από τη βρύση με χλιαρό νερό, αν είναι πολύ άσχημα τα πράγματα...:mpliaks:
Ωστόσο, η Αρήθα μου (που δεν έχει θέμα αστάθειας) δεν το έχει πάθει ποτέ, ούτε κι όταν ήταν μικρή.:hmm:Υπάρχει περίπτωση να είναι πολύ μικρή η αμμολεκάνη της γατούλας σου και γι' αυτό να λερώνεται;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ε..όχι,είναι αρκετά μεγάλη για τα μέτρα της..Δεν ξέρω γιατί το κάνει...:blink:Απλά,όσο και να καθαρίζεται μόνη της,εγώ δεν μπορώ να σκέυτομαι ότι τα έχει πατήσει,μετά τα έχει μεταφέρει σε όλο το σώμα της(με το γλύψιμο)..Και επειδή είναι μικρούλα,θέλω να κοιμάται μαζί μου τα βράδια..Απλά,οπωσδήποτε πρέπει να την καθαρίζω..Λές να δοκιμάσω μωρομάντυλα;..
Γιατι η αλήθεια είναι ότι το νεράκι της βρύσης δεν το πρόσεξα,δηλαδή δεν ήτανε χλυαρό..μάλλον δροσερό:P

Υ.Γ: Όταν πρόκειται όμως να κάνουμε στεγνό καθάρισμα(δηλαδή με άλλο βρεγμένο μπαμπάκι να την τρίψω),κάθεται....

Θα πρότεινα μωρομάντηλα μέχρι να μάθει να μην τα πατάει και να καθαρίζεται μονη της! Δεν θα αργήσει αυτο, μικρή ειναι ακομα.

έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.κ το θέμα είναι ότι προσπαθώ να του τα καλύψω εγώ με το φτυαράκι κατευθείαν μόλις τα κάνει ώστε να γλιτώσω το καθάρισμα μετά γιατί όπως είπαμε τα πατάει.είναι μεγάλο βάσανο αυτό,ειδικά μέσα στη νύχτα αλλά κ εγώ μαζί του κοιμάμαι.λέτε να μάθουν από μόνα τους κάποια στιγμή?αλλά πώς θα μάθουν?

Λοιπόν νομίζω ότι αυτό τους συμβαίνει όσο είναι ακόμα μικρούλια. Και ο Τούλης μου μέχρι περίπου 6-8 μηνών λερωνόταν οπότε του...έκανα μπιντέ :lol:στο νιπτήρα με χλιαρό νεράκι κι ας με κορόϊδευε..το σύμπαν. Τον ήθελα καθαρό στο κρεβάτι μου όπως κι εσείς. Μ'αυτά και με κείνα έμαθε στο νερό (τρόπος του λέγειν!!!:lol::lol:) και το καλοκαίρι που κάνουμε καααααπου κααααπου μπανάκι δεν με ξεσκίζει μέχρι κόκκαλο:lol:.
Αν τα δικά σας είναι μικρούλια ακόμα ίσως το κόψουν όπως και ο Τούλης μου. Επίσης δοκιμάστε να τρώνε για λίγο μόνο ξηρά τροφή για...ευνόητους λόγους:redface:

όταν λες ίσως το κόψουν, ναι μακάρι αλλά πως?θα καταλάβουν κάποια στιγμή ότι δεν πατάμε πάνω σε αυτά που κάναμε αλλά κάνουμε στην άκρη κ τα καλύπτουμε?σήμερα προσπάθησα να τον αφήσω να μάθει μόνος του σιγά σιγά κ μιλάμε μέχρι κ στη μουρη του έβαλε ακαθαρσίες.μή σας πω για ουρά κ πόδια...

Το πρόβλημα είναι το εξής..Όποτε πάει η Έριδα στην άμμο για την ανάγκη της,μετά σκάβει και ξανασκάβει,αλλά παρατήρησα ότι τις περισσότερες φορές,τα πατάει..Μόλις το βλέπω αυτό,πάω στο μπάνιο,βρέχω 2 μικρά κομμάτια μπαμπάκι,και την παίρνω αγκαλιά για να της καθαρίσω τις πατούσες..Με τούτα και με κείνα,όποτε το κάνω αυτό,καταλήγω χιλιογρατζουνισμένη..:|:/:

Το κακό είναι,ότι δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά,γιατι μετά έρχεται στο κρεββάτι,και θέλει να κοιμάται κάτω από τα παπλώματα η πριγκιπέσσα..:rolleyes:Μια φορά κιόλας,έβαζε τις πατουσίτσες της στο μάγουλό μου...

Παρακαλώ διαφωτίστε!:hmm:

Σωστές κι ωραίες οι λύσεις που παραθέτονται, αλλά μήπως πρέπει να προσέξεις το ότι κοιμάται κάτω από τα σκεπάσματα?:hmm:
Τα ζώα είναι σαν τα παιδιά. Και το λέω γιατί γατομάνα και παιδομάνα είμαι. Χρειάζονται μέτρο και κανόνες. Βασιλιάς στο σπίτι πιστεύω ότι πρέπει να είναι ο άνθρωπος...

Βασιλιάς στο σπίτι πιστεύω ότι πρέπει να είναι ο άνθρωπος...
Και τα δικά μας τα γατόπαιδα πάντως έχουν ελευθέρας για το κρεββάτι (και πάνω από τα σκεπάσματα, και κάτω, και πάνω στα μαξιλάρια μας επίσης). :P
Μάλλον δεν είμαστε και πολύ της μοναρχίας...:hmm:

Ο δικός μου έχει κ αυτός πρόβλημα με την άμμο αλλά κάπως διαφορετικό όταν κάνει την ανάγκη του καθαρίζει τα τοιχώματα της τουαλέτας κ μετά βγαίνει κύριος χωρίς να σκεπάσει βέβαια τίποτα αφού την άμμο δεν την σκάβει ποτέ!

Aretha... κάποτε το παιδί μου έπαθε αχινόκοκο... και είναι επιρρεπής η υγεία του... Για το θέμα της υγείας το λέω και μόνο... Είναι δυνατόν να μιλώ για μοναρχία???
Είναι παράλογο φαίνεται να μην το θέλω στο κρεβάτι μας, μετά το σκάψιμο της τουαλέτας του.

Είναι παράλογο φαίνεται να μην το θέλω στο κρεβάτι μας, μετά το σκάψιμο της τουαλέτας του.
Αλίμονο, δεν είπα πως είναι παράλογο... Γούστα είναι αυτά.
Ο εχινόκοκκος πάντως νομίζω ότι προλαμβάνεται με την τακτική αποπαρασίτωση και με τη σωστή διατροφή (να μην τρώει ωμά κρέατα δηλαδή το γατί).

Ναι... το γνωρίζω.. απλά από μικρά τα "παιδιά" μας κοιμούνται στα καλάθια τους...κι είμαστε όλοι ευχαριστημένοι... Βλέπεις όσοι έχουν τα ζώα τους βασιλιάδες κι αυτά "Μονάρχες" είναι!!

Η δικιά μου έρχεται κανονικά στο κρεβάτι μου και κοιμάται μαζί μου πάνω ή κάτω από το πάπλωμα. Βασικά, είναι πολύ καθαρή και μόλις βγαίνει από την τουαλέτα της κάθεται και πλένεται. Μια φορά μόνο έπαθε ευκοίλια (από το γιαούρτι που της έδωσα κατευθείαν από το ψυγείο) και όταν ανέβηκε στο κρεβάτι, περιττό να σας πω τι αντίκρυσαν τα ματάκια μου και τι μύρισε η μυτούλα μου:/: Ευτυχώς δεν ξανάγινε! Σκέφτομαι ότι αν καμιά φορά την πιάσει διάρροια, πάω χαμένη:redface:

Γιούλη μου εσείς μπορεί να είστε ήσυχοι έτσι, εγώ πάλι είμαι ήσυχη με το να κοιμάται δίπλα μου το μικρούλι μου κ να ακούω το γουργουρητό του. από την άλλη όταν ένα γατάκι είναι μονίμως σε ένα σπίτι δεν καταλαβαίνω τί μπορεί να μου μεταφέρει στο κρεβάτι πέρα από ακαθαρσίες που όπως προείπα φροντίζω να το καθαρίζω αμέσως. τέλος πάντων αυτό περί διαχωρισμού ανθρώπου-ζώου γενικότερα εμένα δε με βρίσκει σύμφωνη γιατί ο καθένας μπορεί να διοχετεύει την αγάπη του όπου εκείνος νομίζει.

Δεκτές, δεκτές όλες οι απόψεις!!
Γι'αυτό υπάρχει το forum, για να ανταλάσσουμε διαφορετικές απόψεις! Αλλιώς δεν θα είχε ενδιαφέρον σωστά? ;)

φυσικά my dear! :D

Κι εγώ θα ήθελα να είμαι σαν τη Γιούλη που τα έμαθε σε μια τάξη, αν και το σπιτι και τα πράγματα που τους παρέχει η Γιούλη δεν χρειάζεται να τα βάζει στο δωματιό της, αυτή έχει ένα και τα γατιά ένα δωμάτιο και ένα μπαλκόνι με φοβερά παιχνίδια.Εγώ απλά είμαι πολύ επιρρεπής και με κάνει ότι θέλει η μικρή.Να φανταστείτε ξέρω ότι δεν πρέπει να τρώει τίποτα άλλο από ξηρά τροφή, αλλά κάθε μεσημερι της έχω βραστό κοτόπουλο, τι να κανω να αντισταθώ στα ματάκια της.Κακό όμως κάνω που δεν βάζω όρια

Τα όρια δεν σημαίνουν έλλειψη αγάπης. Και στα παιδιά μας (τα ανθρώπινα) όρια δεν βάζουμε?
Φιλόζωοι αφήνουν και τα γατιά τους πάνω στο τραπέζι να τρώνε... Αμαρτία μου αν εγώ δεν τα αφήνω...

Τα όρια δεν σημαίνουν έλλειψη αγάπης. Και στα παιδιά μας (τα ανθρώπινα) όρια δεν βάζουμε?
Φιλόζωοι αφήνουν και τα γατιά τους πάνω στο τραπέζι να τρώνε... Αμαρτία μου αν εγώ δεν τα αφήνω...

Εγώ δεν μπορώ να την εμποδίσω:redface: Όταν τρώω, θέλει να δει τι τρώω και να πάρει κομματάκι. Αναγκαστικά της δίνω (όχι στο πιάτο μου, φυσικά):redface:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back