Μαλτεζάκι vs γατάκι! Ένα όχι τόσο συνηθισμένο πρόβλημα!

irinachou

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η irinachou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 126 μηνύματα.
εδω και καιρω θελω να παρω ενα γατακι.οι γονεις μου ειναι συμφωνοι με αυτο .εδω και 4 χρονια εχουμε ενα θηλυκο μαλτεζακι,την λουνα. η λουνα τα παει καλα και με γατες και με σκυλακια και ειναι ενα πολυ κοινωνικοποιημενο ζωακι.επισης εκπαιδευμενο.το μονο που φοβαμαι ειναι μηπως και διατρεχει κανα κινδυνο.ειναι μολις 3 κιλακια το καημενο και πολυ χαρουμενο (χαζοχαρουμενο για την ακριβεια) και αθωο σκυλακι.για να φανταστειτε το πιατακι με το φαγητο της ειναι διπλα στην μπαλκονοπορτα και το καλοκαιρι εξω στο μπαλκονι και οταν καμια φορα ερχονται δεκαοχτουρες και της τρωνε τις κροκετες εκεινη αντι να υπερασπιστει την τροφη της καθεται ενα-δυο μετρα μακρια και παρακουλουθει κουνωντας την ουρα της(!) ετσι,ανησυχω μηπως το γατακι την βλαψει.δεν θα θελα να παθει τιποτα η λουνα.μπορει να της βγαλει κανα ματι το γατι η δεν ξερω και εγω τι αλλο.ετσι σας ζηταω για ακομα μια φορα να με βοηθισετε με τις συμβουλες σας!υπαρχει περιπτωση τραυματισμου της σκυλιτσας μου?????και αν ναι πως μπορω να το καταπολεμισω?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Μαλτεζακι vs Γατακι! ενα οχι τοσο συνηθισμενο προβλημα!

αν παρεις ενα γατακι 3μηνων περιπου,να εχει απογαλακτιστει και να τα εχεις χωριστα στην αρχη δε θα εχεις προβλημα πιστευω.θα συνηθισει γρηγορα το ενα την παρουσια του αλλου,αν ομως δεν εισαι σιγουρη παρε ενα αδεσποτο κουταβακι,θα μιλανε την ιδια γλωσσα και θα σωσεις κι ενα σκυλακι απ το δρομο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Μαλτεζάκι vs Γατάκι! Ένα όχι τόσο συνηθισμένο πρόβλημα!

μα εγω ηδη εχω σκυλακι! γατακι θελω....

Λογικά αν το γατάκι είναι από σπίτι και δε έχει βιώσει το φόβο του σκύλου πιστεύω θα τα πάνε μια χαρά.:)

Συμφωνώ με starblood! Αν πάρεις κάποιο σχετικά μεγάλο καλό θα είναι να ξέρεις ότι τα πάει καλά με σκυλιά, αλλιώς κάποιο μικρό που θα συνηθίσει την παρουσία του σκύλου. Αν ενδιαφέρεσαι να πάρεις κάποιο που χαρίζεται εχω υπ' όψιν μου ένα γατάκι γκρι αρσενικό κουκλί που έχει συμβιώσει με μεγάλα και μικρά σκυλιά. Είναι 4-5 μηνών από Θεσσαλονίκη. Αν ενδιαφέρεσαι υπάρχουν και fotos (μόνο του αλλά και με σκυλιά) ! Η επιλογή είναι βέβαια δική σου!!

δεν μπορω να παρω αρσενικο!μονο θυληκο με αφηνουν!!!

Αν το στειρώσεις δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά στη συμπεριφορά. Γιατί ώμος έτσι;

δεν μπορω να παρω αρσενικο!μονο θυληκο με αφηνουν!!!

Αν τα στειρώσετε τι σημασία έχει αν είναι αρσενικό ή θηλυκό? Επειδή μπορεί να μην έχεις εμπειρία με γάτες, έχε υπόψη σου, ότι είτε θηλυκό, είτε αρσενικό γατάκι, μέσα στο σπίτι υποφέρουν εξίσου, αν δεν στειρωθούν!

Τελευταία επεξεργασία:

Όντως, εάν το στειρώσετε το ζωάκι, τι σημασία έχει εάν είναι θηλυκό ή αρσενικό;
Εν πάσει περιπτώσει, εάν πάρεις ένα γατάκι το οποίο όντως δεν έχει κάποια κακιά εμπειρία με σκυλιά, εάν τα γνωρίσεις σταδιακά μεταξύ τους υπό την επίβλεψη σας τότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα και θα γίνουν και πολύ καλοί φίλοι.
Από την άλλη, μπορείς να πάρεις μια μεγαλύτερη γατούλα 1 - 2 ετών η οποία έχει μεγαλώσει και ζήσει σε περιβάλλον με σκυλιά και έχει ήδη διαμορφωμένο χαρακτήρα.
Με ένα μικρό γατάκι δεν ξέρεις τι χαρακτήρα θα έχει και δεν θα είσαι 100% σίγουρη για τη μεταξύ του σχέση με το σκυλάκι σου.

Μια μεγάλη γάτα θα κάνει κάποιο καιρό να συνηθίσει την οικογένεια. :worry: Πόσο μάλλον , αν υπάρχει σκυλάκι..

Απ ότι κατάλαβα δεν υπάρχει εμπειρία με γάτες.

Οπότε θα πρότεινα μικρό γατάκι 1,5 , 2 μηνών max. Να συνηθίσει τη συμβίωση με το σκύλο. :)

επειδη δε μπορω αν δε το πω,θα το πω,διαβασα οσα εγραψες απ την αρχη για την επιθυμια σου για γατακι,εγω θα φοβομουν να σου δωσω γατακι,κατι δε μου κολαει,τη μια θες γκριζο,ρωσικο αλλα τιγρε,την αλλη θες μωρο,την αλλη θυλικο μωρο,μετα μας λες οτι εχεις και σκυλακι!!!
απ την αλλη τοσα αδεσποτακια ζητανε σπιτακι,τι να πω?μ εχεις μπερδεψει.

οκ. γνωμη σου. αν και ποσο παραλογο μπορει να φαινετε μια κοπελα να θελει ενα γατακι 1,5 με 2 μηνων θυληκο μαζι με το σκυλακι της το οποιο γατακι να ειναι ή σκετο γκρι ή τιγρε γκρι ή ξανθο ή οτιδηποτε ομορφο παντως.για να δεις παντως ποσο επιφοβο ειναι να μου χαρισει καποιος ενα γατακι , ολο μου το χαρτζιλικι θα παει αποκλειστικα για τα εξοδα του γατιου.αντι να παω για ψωνια να παρω ρουχα.(που ειναι και το μεγαλο μου παθος! ) και καθομαι και ολη μερα στον υπολογιστη διαβαζοντας αρθρα για τη γατα.

μη παρεξηγεις οσα λεω,απλα εχω μαθει να λεω αυτο που σκεφτομαι,δεν εχω προθεση να ''στην πω'',καμια σχεση.εχω κι εγω ενα κοριτσακι 10 χρονων,θα σου πω οτι θα ελεγα στην κορη μου.
οταν ενας ανθρωπος θελει ενα ζωακι,ειναι μερικα πραγματακια που πρεπει να δει πρωτα.
1)να χωραει αγαπη στην καρδια του για να συντροφευει ενα ζωακι για 10+ χρονια.
2)να δει τον χωρο του,το μερος που θα κοιμαται το ζωακι,κλπ.
3)να ρωτησει τους συγκατοικους του,τους γονεις αν ειναι ανηλικος,τον συντροφο αν ειναι παντρεμενος,τα παιδια του αν εχει παιδια.
4)να δει την τσεπη του,ποσο καιρο θα αντεχω να ταιζω,να εμβολιαζω,να στειρωσω,να αναλαβω ενα πλασματακι που ποναει και αρωσταινει κι αυτο καμια φορα.
5)να επιλεξει τι ζωακι του ταιριαζει,σκυλακι,γατακι η και τα δυο.
6)εφοσον τα εχει δει ολα τα παραπανω και τα εχει κανονισει,το πρωτο που θα εκανα εγω θα ηταν να βγω εξω μ ενα κουτι κροκετες,πιστεψε με ποτε δεν εχω επιστρεψει με αδεια χερια,στην ελλαδα βρισκομαστε κι απο αδεσποτακια αλλο τιποτα.
7)αν δε βρει στην ευριτερη περιοχη του,να κοιταξει σε καποιες σελιδες που υπαρχουν με αδεσποτα που κυριολεκτικα θα πεθανουν αν δεν υιοθετηθουν αμεσα.
αυτα θα εκανα εγω,αυτα θα προτεινα στην κορη μου,εσυ πας λιγο αναποδα,δεν ειναι ρουχαλακι,μπλουζακι,αξεσουαρ το γατακι,ναι ωραια ειναι αμα θα ειναι ομορφο,ομως ολα αμα τα ταισεις,τα φροντισεις ολα ομορφαινουν,την πιο ομορφη γατα ρατσας να την πεταξεις στην ομονοια ασκημη θα φανει.ομως δε ζουμε στη γερμανια,που υπαρχει υποδομη για τα αδεσποτα,για να δωθουν σε σωστους φιλοζωους,οποτε εισαι μια μικρη ελπιδα αυτη τη στιγμη για ενα αδεσποτακι που καπου υπαρχει και περιμενει να το φροντισεις.πιστεψε με,δες μεσα εδω αλλα και σ αλλα φορουμ στο fb ας πουμε,υπαρχουν πανεμορφα μωρα,μονα χωρις μανουλα,εφοσον θες να γινεις μαμα τους,θα πρεπε να ειχες ηδη βρει,υπαρχουν τοσα πολλα γυρω μας.
ελπιζω το επομενο μυνημα σου να ειναι για να μας δειξεις το καινουργιο σου γατακι.

Συμφωνώ με την Ρενάκι και επαυξάνω. Άσε που γατάκι άσχημο δεν έχω δει ακόμα :confused: Όταν βλέπω γατάκι η ψυχή μου "πονάει" πριν νιώσω ότιδηποτε άλλο. Γιατί φοβάμαι γι' αυτά. Ζουν σε ένα κόσμο εχθρικό. Θέλω να τα προστατεύσω όλα!
Δηλαδή θα μπορούσες να πέταγες ένα γατάκι στο δρόμο αν σου το χάριζαν ή αν ερχόταν στο κατώφλι της πόρτας σου πεινασμένο και μικρό και ανύμπορο επειδή δεν είναι τιγρέ γκρίζο τάδε απόχρωσης αλλά μαύρο; Δεν είναι τσάντα αλλά πλασματάκι!
Είμαι σίγουρη ότι δεν θα το πέταγες. Και θα ανακάλυπτες στην πορεία ότι η μαύρη γουνίτσα, στο φως του ήλιου έχει μια λαμπερή απόχρωση ασημένια. :redface:

Φοβάμαι ότι θα συμφωνήσω κι εγώ μαζί σας, Ρένα & Ριάνα.
irinachou, σίγουρα είναι πολύ όμορφο το γεγονός ότι έχεις αποφασίσει να φροντίσεις ένα γατάκι, να διαθέτεις όλο σου το χαρτζιλίκι σε αυτό κλπ.
Απλώς προσωπικά έχω μπερδευτεί λίγο κι αυτό στο λέω επειδή έχω δει σε κάποια θέματα το γεγονός ότι έχεις γράψει κάποιες συγκεκριμένες προτιμήσεις ως προς το χρώμα, το φύλο, την ηλικία, την ωραία εξωτερική εμφάνιση κλπ.
Δεν χρειάζεται να βάζεις τόσους πολλούς όρους, όπως έχω ξανπαεί αυτό που δίνουμε πρώτα απ' όλα στο οποιοδήποτε ζώο μας είναι η αγάπη.
Η αγάπη δεν γνωρίζει κανενός είδους περιορισμού ούτε δέχεται όρους.
Εάν δηλαδή έπαιρνες το πιο όμορφο γατάκι κι αποκτούσε ένα πρόβλημα υγείας που δεν το έκανε όμορφο αντικειμενικά (μιλάω ως προς την εξωτερική εμφάνιση), τι θα έκανες;
Θα απογοητευόσουν επειδή δεν θα είχες πλέον το όμορφο γατάκι που ονειρευόσουν πριν;
Θα συνεχίσεις να το φροντίζεις και να νιώθεις για αυτό ότι ένιωθες και πριν επειδή απλώς είναι αυτό που είναι;

Να σου πω ένα παράδειγμα από εμένα.
Πάντα είχα ιδιαίτερη αδυναμία στα μονόχρωμα γατιά (μαύρα, μπλε, λευκά) αλλά δεν έχει περάσει ποτέ από τα χέρια μου ούτε ένα. :D
Πάντοτε προσπαθούσα να φροντίσω κάποιο ζωάκι το οποίο έχει ανάγκη από βοήθεια κι όταν το βλέπεις να μεγαλώνει, ο όποιος κόπος σου σε αποζημιώνει. :)

Τα όσα σου είπα είναι απλώς η προσωπική μου άποψη και δεν έχω ως σκοπό να σε κάνω να νιώσεις άσχημα ή κάτι τέτοιο.
(Ρένα, κι εγώ εάν δεν πω αυτό που σκέφτομαι δεν πρόκειται να ησυχάσω... ;))
Εάν θέλεις σκέψου την λίγο παραπάνω, εάν θέλεις μπορείς να την προσπεράσεις. :)

Κι εγώ με τη σειρά μου θα δώσω ένα παράδειγμα παρόμοιο με του Γιώργου. Πάντα είχα αδυναμία στα μαύρα γατιά. Ήθελα μαύρο γάτο, κατάμαυρο σαν πάνθηρα! Όμως για 10 χρόνια και βάλε, στο πατρικό μου, (που πάντα είχαμε γάτους) δεν έτυχε ποτέ. Ήταν είτε τιγρέ, είτε πορτοκαλόγατα, είτε άσπρα, είτε τρικολόρ..(η λίστα είναι μεγάλη:)). Όταν μεγάλωσα, ολοκλήρωσα τις σπουδές μου και μετακόμισα σε σπίτι μόνη μου, μπήκε στη ζωή μου ο Disney. Δεν είναι μαύρος, είναι μαυρόασπρος! (ε..κοντέψαμε:P) Είναι λες και φοράει κοστούμι και παπιγιόν. Αλλά ερωτεύτηκα! Σήμερα δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτόν. Να, τώρα που γράφω έχει πάρει ασταμάτητα να νιαουρίζει ενοχλητικά και να ξύνει τα νύχια του στο κρεβάτι, να περνάει από πάνω μου φράζοντας την οθόνη του υπολογιστή με την αλεπουδίσια του ουρα..κι όλ' αυτά γιατί αποφάσισε ότι του αρέσει πολύ η γατοτροφή του και θέλει να φάει απο τις 11 τη κονσερβούλα που του σερβίρω στις 1. Πότε πότε ξεχνιέται κιόλας από τον ιερό του σκοπό που είναι να μου σπάσει τα νεύρα και να περάσει το δικό του, οπότε απλώνει ψηλά το δίχρωμο πόδι του, το μισό άσπρο λες και βούντηξε σε μπογιά και αρχίσει να καθαρίζεται.Σταματά και με κοιτά με τα πιο απίστευτα ματάκια που αντίκρησα ποτέ. (όπως είχε πει μια φίλη μου κάποτε, είναι λες και τον ξάφνιασε κάτι πολύ όταν ήταν μικρός και έμεινε ξαφνιασμένος)
Βλέπεις λοιπόν πως στη πορεία, το γατάκι σου γίνεται ο θησαυρός σου γιατί κουβαλά ένα χαρακτήρα δικό του!Και γιατί κανένα πράγμα δεν μπορείς να προσχεδιάσεις όσον αφορά την αγάπη. Αφού ένα πλασματάκι κουβαλά πολύ περισσότερα από το χρώμα της γουνίτσας του!!

Τελευταία επεξεργασία:

Βλέπεις λοιπόν πως στη πορεία, το γατάκι σου γίνεται ο θησαυρός σου γιατί κουβαλά ένα χαρακτήρα δικό του!Και γιατί κανένα πράγμα δεν μπορείς να προσχεδιάσεις όσον αφορά την αγάπη. Αφού ένα πλασματάκι κουβαλά πολύ περισσότερα από το χρώμα της γουνίτσας του!!

+100! ;)

Δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ με τους παραπάνω, απλά διαφωνώ με την (συνήθη πια) νοοτροπία ,
...κάθε φορά που κάποιος διατυπώνει μια αντίληψη του τύπου ¨θέλω θηλυκό γατάκι¨, ή ¨θέλω άσπρο γατάκι ¨ , ή ¨δεν θέλω ενήλικο γατάκι¨, ή ¨θέλω γατάκι ράτσας¨ να αρχίζουμε τις διδαχές ότι όλα είναι ισότιμες υπάρξεις, και ότι όλα έχουν δικαίωμα στην αγάπη κτλ...
Σύμφωνοι. Δεν διαφωνώ.Αλλά έχει γίνει πια πολύ επαναλαμβανόμενη αυτή η αντίδραση...
Υπάρχει-κάποιες φορές- και η δυνατότητα επιλογής, ας μην την παραβλέπουμε εντελώς...

δεν εχετε αδικο.πριν κανα μηνα μια γατα γεννησε στον κηπο της πολυκατοικιας μου 5 γατακια.οταν το συνηδητοποιησα πως υπαρχουν εκει γατακια 2-3 ημερων συνηδητοποιησα επισης πως την επομενη μερα εφευγα για διακοπες.μετα απο 14 μερες που επεστρεψα τα βρηκα εκει και κατεβαζα καθε μερα γαλα και τροφη.με απο λιγο ξαναφυγα για διακοπες.οταν γυρισα ειδα ενα σημειομα στο ασανσερ¨"ο κηπος της πολυκατοικιας μας εχει γεμισει ψυλους.μην συγκεντρωνεται τις γατες.θα γινει απολυμανση.ο διαχειριστης." τα γατακια και η μαμα τους ηταν αφαντα.δεν ηταν ουτε στουσ γυρω κηπους που ειχε πει οτι θα τα πηγαινε.και εγω θα θελα πολυ να σωσω ενα αδεσποτακι απο αυτα τα τρια...αλλα....

Συμφωνώ απολύτως με όλα αυτά που έγραψε η Μαρίνα. Γι' αυτό και πρότεινα απλώς τον γκρι γατούλη χωρίς να πιέσω. Απλώς βλέποντας καθημερινά γατάκια πεινασμένα και ταλαιπωρημένα στο δρόμο αντιδρούμε σε αγγελίες που ζητούν συγκεκριμένο τύπο γάτας (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) Δυστυχώς γατάκια ταλαιπωρημένα θα υπάρχουν πάντα στους δρόμους. Από κει και πέρα εφόσον το έχεις αποφασίσει να πάρεις γάτα και είσαι σίγουρη ότι θα μπορείς να το συντηρείς (τροφη, αμμος, εμβολια, ξαφνικες ασθενειες) η επιλογή είναι δική σου. Εσύ αποφασίζεις αν θα σώσεις ένα γατάκι από τον δρόμο ή αν θα αγοράσεις ένα γατάκι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back