Μαυράδια μέσα στα αυτιά

τι να κανω τοτε??? αν δω οτι δεν υποχωρει να του κανω καλλιεργεια??
mimikaki νομιζω οτι αυτο θα το κρινει καλυτερα ο γιατρος.

Παντως εγω δεν ειχα ποτε κεραμιδογατο ή αλλη γατα με τοσο προβλημα ψωρας. Αρκουσε συνηθως μια αλοιφουλα για καποιες μερες. Συμπεραινω λοιπόν (ενταξει μπορει και να πεφτω εξω), οτι ειναι σχετικα σπανια περιπτωση ο Σιβα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η έξω ωτίτιδα στη γάτα μπορεί να είναι διαφόρου αιτιολογίας, παρασιτικής (ψώρα), βακτηριακής, μυκητιακής κ.λπ. Τα βασικά συμπτώματα σε όλες τις περιπτώσεις είναι το ωτικό έκκριμα και ο κνησμός.

Το ωτικό έκκριμα συνήθως έχει διαφορετική όψη ανάλογα με την αιτιολογία της ωτίτιδας. Η όψη όμως του ωτικού εκκρίματος δεν είναι ικανή σε καμία περίπτωση να θέσει και την αιτιολογική διάγνωση της ωτίτιδας. Πρέπει πάντα να γίνεται μικροσκοπική εξέταση του ωτικού εκκρίματος (απλή και μετά από χρώση) και βέβαια ωτοσκόπηση για να δούμε τη σοβαρότητα των αλλοιώσεων.

Σε κάθε περίπτωση, όπως καταλαβαίνετε η θεραπεία και η πρόγνωση είναι διαφορετική ανάλογα με το αίτιο της ωτίτιδας και γι' αυτό είναι απαραίτητο να το γνωρίζουμε.

Απ' ότι κατάλαβα Ismini ο γάτος έχει κάνει επανειλημμένα επεισόδια έξω ωτίτιδας. Δεν κατάλαβα όμως αν ήταν πάντα της ίδιας αιτιολογίας και ποια ήταν αυτή. Δεν κατάλαβα επίσης τι θεραπεία έχει γίνει μέχρι τώρα και ποιο ήταν το αποτέλεσμα. Εκτός από την ωτίτιδα παρουσιάζει ή παρουσίασε ποτέ άλλες δερματικές αλλοιώσεις και ποιες; Βγαίνει έξω από το σπίτι, έρχεται σε επαφή με άλλες γάτες;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mel ευχαριστούμε πολύ για την απάντηση.

Όσον αφορά το δικό μου γάτο είχε ωτικά εκκρίματα (καφέ χρώματος) και έντονη φαγούρα από 5 μηνών που τον αγόρασα από petshop.
Aρχικά ο γιατρός που τον είδε, χωρίς να κάνει την εξέταση που περιγράφεις πιο πάνω, συνέστησε orydermil για 1 μήνα 2 φορές την ημέρα και μετά σταδιακή ελάττωση. Μου ειπε οτι ειχε ψωρα.
Το πρόβλημα υποχώρησε αλλά επανεμφανίστηκε. Τότε τον ξαναπήγα και του έκανε δύο ενέσεις με διαφορά 15 ημερών.

Έπειτα από 1 χρόνο,εμφάνισε τα ίδια συμπτώματα.
Ξανά σε άλλο γιατρό, με εξέταση αυτή τη φορά, (πήρε έκκριμα και το έβαλε σε «τζαμάκια»). Ειπε οτι ηταν ωτική ψώρα. Σύστησε την ίδια θεραπεία με 2 ενέσεις ανά 15νθήμερο και oridermyl παράλληλα.
Πάλι όμως το πρόβλημα εμφανίστηκε.

Για ένα διάστημα έβαζα εγώ oridermyl για 10 περίπου μέρες όταν γινόταν έντονο.
Τελευταία, τον Δεκέμβριο, ο βοηθός του γιατρού συνέστησε πάλι oridermyl για 10 μέρες όταν του είπα τα συμπτώματα.
Τελικά 1 μήνα πριν είδα πάλι τον ιδιο το γιατρό και επέμεινα. Του έκανε ένεση και μετά από 15 μέρες που τον πήγα για επανάληψη και το πρόβλημα αν και είχε υποχωρήσει δεν είχε εξαλειφθεί, έγινε καλλιέργεια ωτικού εκκρίματος.

Τα αποτελέσματα που βγήκαν μετά απο μια εβδομάδα είναι: Λίγοι μύκητες-malassezia furfur. Μου ειπε οτι ειναι Ψώρα.
Συνέστησε λοιπόν ένεση μια φορά την εβδομάδα για 2 μήνες και αγωγή για τουλάχιστον 10 ημέρες με Surolan.
Η αλήθεια είναι πώς έχω μια αμφιβολία για το εάν θα φύγει τελείως το πρόβλημα και πάλι…
Ο γάτος δεν έρχεται σε επαφή με άλλα ζώα και ζει στο διαμέρισμα. Δεν έχει παρουσιάσει άλλες δερματικές αλλοιώσεις.
Την ονομασία της ένεσης δεν τη γνωρίζω.
Απορία: η εξέταση που περιγράφεις είναι καλλιέργεια καλλιέργεια ωτικού εκκρίματος;

Απορία: η εξέταση που περιγράφεις είναι καλλιέργεια καλλιέργεια ωτικού εκκρίματος;

Όταν λέμε εξέταση ωτικού εκκρίματος εννοούμε την απλή εξετάζεται με παραφινέλαιο στο μικροσκόπιο για να βρούμε τα ακάρεα της ψώρας και την εξέταση (πάλι στο μικροσκόπιο) επιχρίσματος ωτικού εκκρίματος που έχουμε βάψει με ειδικές χρώσεις για να δούμε αν υπάρχουν μύκητες, βακτήρια, το είδος των κυττάρων κλπ. Η καλλιέργεια γίνεται συνήθως για μύκητες και βακτήρια, όχι για την ψώρα.

Ευχαριστω για την απάντηση!
Επιτέλους κατάλαβα τι έχει ο γάτος μου! Ψώρα και μύκητες.

Καταρχην καλησπερα σε όλους.

και λέω καταρχήν διότι ο λόγος που εκανα sign up είναι οχι για να δηλώσω πόσο όμορφες ειναι οι γάτες μου, αλλα επειδη διαβάζοντας το φόρουμ παρατηρώ ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων να δίνει λανθασμένες οδηγίες και διαγνώσεις σε διάφορα θέματα όπως κι αυτό που αναφέρεται εδώ, σχετικά με τα μαύρα στίγματα στα αυτιά της γάτας.

Είναι σύνηθες φαινόμενο στα forumκαι ειδικά στα ελληνικά να προσπαθούν όλοι να κάνουν τους ειδικούς σε θέματα που δεν γνωρίζουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποθάρρυνση για συμμετοχή σε διάλογο ανθρώπων που πραγματικά γνωρίζουν.

Τα στίγματα αυτά ΔΕΝ είναι απαραίτητα ψώρα. Στις περισσότερες των περιπτώσεων ειναι κοινές βρωμιές που τις συναντούμε σε όλα τα μικρα γατάκια που γεννιούνται και ζούνε στο δρόμο. Σχεδόν ΟΛΑ τα μικρά είναι γεμάτα με τέτοια στίγματα. Με 2-3 αλλεπάλληλους καθαρισμούς με κοινό λαδάκι εξαφανίζονται. Είναι κάτι που έχω κάνει ουκ ολίγες φορες σε μικρά γατάκια. Και έκτοτε δεν αντιμετώπισαν ποτέ ξανά προβλήματα, ούτε αλοιφές, ούτε χάπια, ούτε ενέσεις. Όποιος έχει την ανάλογη πείρα το γνωρίζει καλά αυτό, όποιος με το παραμικρό πάει και τρέχει στους κτηνιάτρους είναι λογικό να πιστεύει ότι είναι ψώρα… ότι του λένε πιστεύει, και μετά μεταδίδει τη λανθασμένη πληροφορία και στους άλλους, αυτό είναι το χειρότερο.

Δε λέω να μην πάνε σε κτηνίατρο αν δούνε αυτά τα σημάδια στη γάτα τους. Αλλά το πρώτο που θα πρέπει να κάνουν είναι ένας εξωτερικός καθαρισμός της περιοχής. 9/10 περιπτώσεις είναι απλές βρωμιές και τίποτε παραπάνω. Σε περίπτωση ψώρας το γατί ξύνεται με τέτοια δύναμη ώστε φτάνει σε σημείο να ερεθίζεται έντονα, και πολύ συχνά, ακόμη και να ματώσει τη γύρω περιοχή. Έχει τεράστια διαφορά από το σύνηθες ξύσιμο μια γάτας.

Φυσικά και υπάρχει περίπτωση της ψώρας και των παρασίτων αλλά αυτό είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

Διάγνωση για ψώρα μπορεί να γίνει μόνο με δείγμα στο μικροσκόπιο. Ούτε με το μάτι του κτηνιάτρου γίνετε ούτε από το ιντερνετ.

Άλλο πράγμα η υπόθεση και άλλο η διάγνωση, οι κτηνίατροι και οι γιατροί αυτής της χώρας τα μπερδεύουν πολύ αυτά τα δυο. Βασικό αυτό… όποιος σας δώσει αγωγή χωρίς εξέταση δείγματος είναι το λιγότερο άσχετος, για να μη χρησιμοποιήσω πιο βαριά λέξη…

Δυστυχώς βλέπω ότι υπάρχει και γνώμη κτηνιάτρου για το θέμα χωρίς να αναφέρεται και η "άλλη" περίπτωση που είναι η συνήθης αιτία εμφάνισης αυτών των «στιγμάτων».

Το πώς δουλεύουν οι κτηνίατροι σε αυτή τη χώρα και τι γνώσεις έχουν, δεν θέλω να το θίξω αυτή τη στιγμή, ισως κάποια άλλη φορά. Ο μοναδικός σκοπός του ποστ, ήταν επί του θέματος, να μπει στη σωστή διάσταση, την πραγματική , γιατί θα τρελαθούμε εντελώς στο τέλος σ` αυτή τη χώρα.

Ένα πράγμα τελευταίο μόνο, μιας και σήμερα τιμάται η μνήμη της Αμαλίας, την οποία καταταλαιπώρησαν οι αλμπάνηδες της ιατρικής.
Αν στην ιατρική υπάρχει η λέξη αλμπάνης για να χαρακτηρίσει των αδαή, τον ημιμαθή, τον τεμπέλη, τον ασυνείδητο, τον κλέφτη γιατρό, στην κτηνιατρική είναι πολύ λίγη σαν λέξη για να προσεγγίσει συνολικά αυτές τις έννοιες. Δεν αρκεί…
Τα ζώα δεν μιλάνε, αν μιλούσαν τότε ίσως να μαθαίναμε την αντίστοιχη λέξη…

Φιλικά προς όλους τους γαταδες… -(¨)-

Λύγκας

Εμένα ο κύριος πάνος (Αίλουρος) έκανε εξέταση στο μικροσκόπιο και μου το είπε..έχω δοκιμάσει όλες τις εκδοχές αντιμετώπισης, και με λάδι , και με σταγόνες αλλά τώρα μόνο με ένεση και πέρασε αμέσως,...

Μα δεν μιλησα για τη δικη σου περιπτωση. Για τα 9/10 των περιπτωσεων μιλησα και τις λανθασμενες εντυπωσεις που δημιουργουνται.

χαιρομαι που εγινε καλα το γατακι σου και σου ευχομαι να ζησει και να πεθανει απο βαθια γεραματα :)

Όταν λέμε εξέταση ωτικού εκκρίματος εννοούμε την απλή εξετάζεται με παραφινέλαιο στο μικροσκόπιο για να βρούμε τα ακάρεα της ψώρας και την εξέταση (πάλι στο μικροσκόπιο) επιχρίσματος ωτικού εκκρίματος που έχουμε βάψει με ειδικές χρώσεις για να δούμε αν υπάρχουν μύκητες, βακτήρια, το είδος των κυττάρων κλπ. Η καλλιέργεια γίνεται συνήθως για μύκητες και βακτήρια, όχι για την ψώρα.

Ειναι ξεκάθαρη η απάντηση. Μπορεί να είναι σκέτες βρωμίτσες μπορεί να είναι Ωτοδεκτικη Ψώρα. Η εξέταση στο μικροσκόπειο βγάζει το αποτέλεσμα.

Μα δεν μιλησα για τη δικη σου περιπτωση. Για τα 9/10 των περιπτωσεων μιλησα και τις λανθασμενες εντυπωσεις που δημιουργουνται.

χαιρομαι που εγινε καλα το γατακι σου και σου ευχομαι να ζησει και να πεθανει απο βαθια γεραματα :)

Ευχαριστώ!:)

απλά το ανέφερα γιατί ήταν κάτι που με είχε προβληματήσει πολύ, και η αλήθεια είναι ότι η παλιά μου κτηνίατρος δεν είχε κάνει σωστή εξέταση, γιαυτό και δεν έπιανε η θεραπεία..

Καλά εννοείται ότι δεν είναι πάντα κάτι σοβαρό!
Και εμένα ο Ισίδωρος έβγαλε κάτι μαύρα στο αυτάκι του αλλά ήταν από τα παράσιτα γιατί τώρα έφυγαν! Χθες του το καθάρισα με οξυζενέ και του έδωσα το χάπι για τα σκουλίκια και την αμπούλα για τους ψύλλους και τέλος!

Τα off- topic μηνύματα μεταφέρθηκαν εδώ

Τώρα κάθησα στο pc. Βλέπω πολύ καλός ο φίλος μας. Τεσπα ασχολίαστο ας μείνει...:cool: Είχα δει στη γατούλα μου πριν λίγες μέρες και είχε κάτι στα αυτιά αλλά δεν είχα διαβάσει αυτό το θέμα και δεν ήξερα περί τίνος πρόκειται. Πάντως δεν την έχω δει να ξύνεται στα αυτιά και σήμερα που ξαναείδα τα αυτάκια της φαίνεται σαν να εξαφανίζονται τα στήγματα... :hmm:

Αυτό δεν ήταν off topic. Ευχαριστώ

Ας γυρίσουμε στο θέμα μας. Το ψηστιράκι είχε Ωτοδεκτική κ ο γιατρός της έβαλε μια αμπούλα στον σβέρκο της, στην συνέχεια μου έδωσε το AST OORREINIGER το οποίο είναι γι ααπλό καθαρισμό των αυτιών και την καθάριζα 2 φορές την μέρα. Μετά απο 15 μέρες ξαναπήγα στον γιατρό και καναμε επανάληψη της αμπούλας και τέλος.

Ούπς! Σόρρυ μετά από κάποιο σημείο δεν τα κοιτούσα όταν τα μετέφερα :redface:.

Ούπς! Σόρρυ μετά από κάποιο σημείο δεν τα κοιτούσα όταν τα μετέφερα :redface:.

:):) δεν έγινε και τίποτα βρε.. χιχι :D

Και ο Πούκης έχει ψώρα στα αυτάκια του (και η διάγνωση έγινε με μικροσκόπιο, τα είδα και εγώ:sick: ). Αυτό που με προβλημάτισε διαβάζοντας το post είναι ότι πέρα από ό,τι του έκανε ο γιατρός δύο φορές στο κτηνιατρείο (του έβαλε κάποιο φάρμακο με μπατονέτες και του τα καθάρισε ταυτόχρονα) δεν μου έδωσε άλλη αγωγή.....:hmm:
Υπάρχει περίπτωση να μην χρειάζεται άλλη αγωγή? Ακούγεται δύσκολο να τα ξεφορτωθεις και ο δικός μου μόνο λίγο καθάρισμα?:hmm:

Και ο Πούκης έχει ψώρα στα αυτάκια του (και η διάγνωση έγινε με μικροσκόπιο, τα είδα και εγώ:sick: ). Αυτό που με προβλημάτισε διαβάζοντας το post είναι ότι πέρα από ό,τι του έκανε ο γιατρός δύο φορές στο κτηνιατρείο (του έβαλε κάποιο φάρμακο με μπατονέτες και του τα καθάρισε ταυτόχρονα) δεν μου έδωσε άλλη αγωγή.....:hmm:
Υπάρχει περίπτωση να μην χρειάζεται άλλη αγωγή? Ακούγεται δύσκολο να τα ξεφορτωθεις και ο δικός μου μόνο λίγο καθάρισμα?:hmm:

την έχει ακόμη την ψώρα?Εννοώ έφυγε με αυτο που έκανε ο γιατρός?, και πρίν πόσο καιρό έγινε αυτό??

την έχει ακόμη την ψώρα?Εννοώ έφυγε με αυτο που έκανε ο γιατρός?, και πρίν πόσο καιρό έγινε αυτό??
Αυτή την θεραπεία του την έκανε την προηγούμενη Δευτέρα (πριν μία βδομάδα) και την προ-προηγούμενη Δευτέρα (2 Ιουλίου). Βγάζει ακόμα μαυράκια και κουνάει και το κεφάλι του αφού ξύνεται:/: ... Δεν το κάνει συχνά πάντως, το ξύσιμο εννοώ...
Μπορεί και να μην θέλει ο γιατρός να του δώσει κάτι πιο δραστικό γιατί ήταν αρκετά καταπονημένος ο κακομοίρης....
Απλά αν κάποιος είχε παρόμοια εμπειρία ή ήξερε κάτι επί του θέματος θα ήθελα να ξέρω.. Ο Φρού το ξεπέρασε με ενέσεις?

Αυτή την θεραπεία του την έκανε την προηγούμενη Δευτέρα (πριν μία βδομάδα) και την προ-προηγούμενη Δευτέρα (2 Ιουλίου). Βγάζει ακόμα μαυράκια και κουνάει και το κεφάλι του αφού ξύνεται:/: ... Δεν το κάνει συχνά πάντως, το ξύσιμο εννοώ...
Μπορεί και να μην θέλει ο γιατρός να του δώσει κάτι πιο δραστικό γιατί ήταν αρκετά καταπονημένος ο κακομοίρης....
Απλά αν κάποιος είχε παρόμοια εμπειρία ή ήξερε κάτι επί του θέματος θα ήθελα να ξέρω.. Ο Φρού το ξεπέρασε με ενέσεις?

Άν ξύνεται ακόμη δεν του έχει φύγει...Του Φρού του πέρασε στην αρχή με την πρώτη ένεση και μετά του εμφανίστηκε λίγο στο ένα αυτί μόνο.
Ξανακάναμε και δεύτερη πρίν κάνα μήνα και πρός το παρόν δεν έχει εμφανίσει κάτι..
Πάντως βοηθάνε πολύ και οι αμπόυλες αποπαρασίτοσης, όπως stronghold.

Πάντως ρώτησε τον όταν ξαναπάς αν μπορει να κάνει κάτι πιό δραστικό γιατί είναι κρίμα να ταλαιπωρείται το καημένο, εγώ τον λυπόμουν να τον βλέπω να ξύνεται συνέχεια...:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back