Μαυρισμένο δέρμα στην ουρά του!!

Τσαμπικος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Νενα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Χαλάνδρι (Αττική). Έχει γράψει 275 μηνύματα.
Καλησπερα

σημερα που ο μοσχαναθρεμενος μου Τσαμπικος ηταν αγακαλιτσα και τον χαιδευα και παραλληλα τον ψιψιριζα, παρατηρησα στην βαση της ουρας του κατι μαυρα πραγματακια , στην αρχη νομιζα οτι ηταν αυγα ψυλλων ( αν και δυσκολο διοτι αυτος ο γατουλης δεν βγαινει εξω) ετσι λοιπον ενω πηρα την αμπουλα να του βαλω...ετσι οπως ασχολιομουν με την ουρα του ειδα οτι δεν ειναι αυγα ψυλλων αλλα ενα κοματι πανω στο δερματου ειναι μαυρο ....σαν πληγη, αλλα δεν ηταν πληγη....επαθα μια φρικη...δυστυχως ολα αυτα συμβαινουν παντα οταν τα κτηνιατρεια ειναι κλειστα και παντα εχουμε ΣΚ!!! δενν ποναει, του το επλυνα με μπεταντιν....αλλα παραμενει αυτο το μαυρο χρωμα....δεν ξερω ποσο καιρο το εχει διοτι η ουρα του ειναι μαυρη! :( καμια ιδεα???? Μεχρι την Δευτερα που θα παμε στον κτηνιατρο???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Μαυρισμενο δερμα στην ουρα του!!

μην βαζετε βρε παιδια ετσι μπεταντιν χωρις να τον πει ο γιατρος...εκτος αν ειναι πληγη...αλλα ετσι οπως τα λες...πληγη δεν ειναι...δεν μου λες,τον βλεπει, μεσα στο σπιτι εστω,πολλες ωρες ο ηλιος;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μην ξαναβάλεις τίποτε επάνω στο σημείο μέχρι να τον δει ο γιατρός, ούτε να το πειράξεις με οποιονδήποτε τρόπο. Έτσι κι αλλιώς, ο γατούλης δεν φαίνεται να ενοχλείται.
Και μην ανησυχείς, μάλλον δεν είναι κάτι κακό. Ο Τσαμπίκος, νομίζω, είναι μικρός ακόμα για τέτοια. :)

Οταν λες ειναι μικρος για τετοια τι εννοεις??? Ο μπικος ειναι 7 ετων??? Οχι δεν ενοχλειται καθολου ουτε καν το γλειφει.....απλα δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι , εχω ψαξει ολα τα βιβλια...ουτε με ψωριαση μοιαζει να ειναι....ουτε βρωμα.... ουτε μυριζει ασχημα....ουτε ογκος ειναι....Οχι ο ηλιος δεν τον βλεπει ιδιατερα...οποτε εχει ηλιο...αν θα βγει στο μπαλκονι...αλλα τιποτα το ιδιαιτερο...

Οταν λες ειναι μικρος για τετοια τι εννοεις??? Ο μπικος ειναι 7 ετων??? Οχι δεν ενοχλειται καθολου ουτε καν το γλειφει.....απλα δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι , εχω ψαξει ολα τα βιβλια...ουτε με ψωριαση μοιαζει να ειναι....ουτε βρωμα.... ουτε μυριζει ασχημα....ουτε ογκος ειναι....Οχι ο ηλιος δεν τον βλεπει ιδιατερα...οποτε εχει ηλιο...αν θα βγει στο μπαλκονι...αλλα τιποτα το ιδιαιτερο...
Σου στέλνω πμ! :)

Απάντηση: Μαυρισμενο δερμα στην ουρα του!!

το πιο πιθανο ειναι οτι δεν προκειται για κατι σοβαρο. Επειδη ειπες οτι ειναι στη βαση της ουρας του, και επειδη προκειται για αρσενικο, υποθετω πως ειναι stud tail. Η συγκεκριμενη περιοχη εχει αδενες που παραγουν φερομονες και στα αρσενικα παρατηρειται μια αυξηση της λιπαροτητας στην περιοχη και ιχνη καφετι ουσιας σαν κερι. Πολλες φορες αυτοι οι αδενες τεινουν να μπλοκαρουν και τοτε υπαρχει κινδυνος για μολυνση. Δεν πιστευω οτι ακομα εχετε φτασει σε αυτο το σημειο. Αυτο που θα εκανα στην θεση σου ειναι να βρεξω την ουρα του, να βαλω υγρο απορρυπαντικο πιατων στο συγκεκριμενο σημειο, να το ξεβγαλω καλα και μετα να βαλω κανονικο σαμπουαν γατας και καλο ξεβγαλμα. Στη συνεχεια, αφου στεγνωσει καλα, πουδρα για να απορροφα την λιπαροτητα. Πρεπει να υπαρχει και ειδικο σαμπουαν για τη συγκεκριμενη κατασταση, αλλα δεν ειμαι σιγουρη.
Δες εδω για περισσοτερες πληροφοριες και γραψε stud tail στο google images για εικονες.

Μήπως επειδή είναι ασπρόμαυρο το γατί εκεί έχει ένα κομμάτι που το δέρμα του είναι απλά μαύρο??

Και εμένα ο δικός μου αν παραμερίσω τις τρίχες σε άλλα σημεία είναι ροζ/ασπρο και σε άλλα μαύρο...:):redface:

εγω λεω να τον πας στον γιατρο.....μονο αυτος θα σου πει με συγουρια τι μπορει να ειναι..:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back