Voula
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aporw
Διακεκριμένο μέλος
Δωράκι θα το επαναλάβω, ο μαυρούλής χρειάζεται τις θετικές σκέψεις όλων μας και μια προσπάθεια μπας και βρεθεί μια γωνιά φιλοξενίας.
Βουλιτσα τι ακριβως εχει ο μαυρουλης??
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Voula
Διάσημο μέλος
aporw
Διακεκριμένο μέλος
O μαυρούλης βγήκε θετικός σε περιτονίτιδα 1/400. Δεν νοσεί όμως από αυτό. Ίσως το βασικό που έχει να 'ναι η έλλειψη 'σπιτιού' Θέλει πάρα πολύ να είναι μέσα. Τα παιδιά που τον έχουν όμως στην αυλή τους, ο Σταμάτης με την Ιωάννα έχουν άλλες δύο γατούλες στο σπίτι τους και δεν είναι δυνατόν να τον έχουν κι αυτόν μέσα.
ναι για την περιττονιτιδα το ηξερα! απλα εννοω μαθαμε τελικα γιατι ηταν υποτονικος??
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος

Voula
Διάσημο μέλος
Το θετικό είναι ότι πάει πολύ καλύτερα. Κάθε φορά που ανεβαίνω επάνω, κλαίει και κάνει σαν τρελλός για να τον πάρουμε αγκαλιά. Και μόλις τον πάρουμε, αρχίζει το χουρχουρητό.Πολύ τον έχω αγαπήσει κι αυτόν Βιβίκα, άστα και τον νοιάζομαι επίσης πολύ. Του χρειάζεται ένα σπίτι άμεσα.
Ison
Νεοφερμένο μέλος
Είχα αρκετό καιρό να γράψω κάτι σχετικά με τον Μαυρούλη και δεν κρύβω πως τόσο καιρό που βρισκόταν στο κτηνιατρείο τον είχα κάπως αμελήσει, βασιζόμενος στην φροντίδα που του παρεχόταν εκεί. Είχα επικοινωνήσει δυο, τρεις φορές τηλεφωνικώς και είχα πάει μια φορά να τον δω. Η κτηνίατρος μου είχε πει πως θα με ενημέρωνε όταν θα μπορούσαμε να τον πάρουμε.
Ο Μαυρούλης, απ' ό,τι φαίνεται ανάρρωσε (μέχρι τώρα που γράφω αυτές τις αράδες είναι μια χαρά) και με κάλεσαν την προηγούμενη Παρασκευή (28/05/10) να τον αναλάβω ξανά. Τον παρέλαβα από το ιατρείο τη Δευτέρα που μας πέρασε (31/05/10) και τον έφερα σπίτι.
Αρχικά η σκέψη μας ήταν να τον αφήσουμε ξανά στην αυλή, αλλά γρήγορα συνειδητοπιοήσαμε πως αυτό δεν ήταν δυνατό. Όχι γιατί ξαναπαρουσίασε σημάδια αδυναμίας, αλλά γιατί φαίνεται πως όλη αυτή η ταλαιπωρία τού άφησε ένα σημαντικό "κουσούρι". Ο Μαυρούλης δυστυχώς δεν ακούει. Δεν ακούει ΚΑΘΟΛΟΥ.
Φοβηθήκαμε πως αν τον αφήναμε έξω, ίσως να πάθαινε κάποιο σοβαρό ατύχημα είτε γιατί θα απομακρυνόταν από την αυλή, είτε γιατί κάποιο άλλο γατί θα τον χτυπούσε, αφού κάθε πηγή κινδύνου για ένα γατί που δεν ακούει μπορεί να φτάσει δίπλα του χωρίς να του αφήσει περιθώρια έγκαιρης αντίδρασης.
Αυτή τη στιγμή ο μικρός είναι μέσα στο σπίτι και όσο μπορούμε τον αφήνουμε να βγει στην αυλή υπό την επίβλεψή μας. Στο σπίτι τον κλείνουμε σε ένα δωμάτιο (με τροφή, νερό και άμμο) γιατί δεν είναι δυνατόν να έρθει σε επαφή με τις άλλες γάτες μας και κυρίως τη μικρή Σύλβα, στην οποία κάναμε εξέταση αίματος λίγο πριν φέρουμε τον Μαυρούλη και δεν έχει (προς το παρόν) Περιτονίτιδα. Αν και εμβολιάσαμε τη Σύλβα για Περιτονίτιδα, η γιατρός μας είπε πως διαρκής επαφή με γατιά που μπορεί να είναι φορείς κάποιας ασθένειας, μπορεί να οδηγήσει σε μετάδοση ακόμα και σε εμβολιασμένα γατιά, ειδικά όσο αφορά ασθένειες τόσο σοβαρές.
Η θέση μας είναι αρκετά δύσκολη. Από τη μια θέλουμε να προστατέψουμε τα γατιά μας και από την άλλη δεν θέλουμε να πάθει κάτι ο Μαυρούλης, ο οποίος ανήκει πλέον και αυτός στα "γατιά μας", αλλά δεν μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί τους. Ήδη ο περιορισμός του σε ένα δωμάτιο δυσκολεύει όχι μόνο αυτόν (ένα μήνα σε κλουβί στο κτηνιατρείο και τώρα σε περιορισμένο χώρο), αλλά και εμάς.
Κάθε φορά που μπαίνουμε στο δωμάτιο παρατηρούμε πως είναι συνεχώς στραμμένος προς το σημείο από το οποίο μας είδε τελευταία φορά να φεύγουμε. Το δωμάτιο εκτός από την εσωτερική πόρτα έχει και μια μπαλκονόθυρα που οδηγεί στην αυλή, οπότε κάθε φορά που τον αφήνουμε από κάποια από αυτές τις δύο εξόδους, ο Μαυρούλης κάθεται στραμμένος προς μια συγκεκριμένη πόρτα, περιμένοντας πότε θα ξαναμπούμε. Αν μπούμε από την είσοδο που δεν παρατηρεί, όσο θόρυβο κι αν κάνουμε, δεν μας αντιλαμβάνεται παρά μονάχα όταν τον πλησιάσουμε ή αν με κάποιον άλλο τρόπο αντιληφθεί κάποια αλλαγή στις συνθήκες που επικρατούν στο δωμάτιο (φως, αέρας, δόνηση).
Επίσης, όταν τον αφήνουμε στην αυλή, ό,τι κι αν του τραβήξει την προσοχή, απομακρύνεται από εμάς, αλλά διαρκώς στρέφει το κεφάλι του προς τα εμάς για να βεβαιωθεί πως είμαστε ακόμα εκεί που μας άφησε.
Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο πως αυτό το γατί δεν γίνεται να ζήσει εκτός σπιτιού.
Να ξανατονίσω πόσο φιλικός είναι. Δεν είναι υπερβολή. Γουργουρίζει έντονα κάθε φορά που κάποιος βρίσκεται δίπλα του.
Με τα άλλα γατιά, αν και είναι περίεργος και τα πλησιάζει, προς το παρόν δείχνουν να μην το θέλουν. Αυτό συμβαίνει κυρίως με τα δικά μας (Ίσον και Σύλβα), τα οποία ως καλομαθημένα (τρομάρα τους) δεν τον θέλουν μέσα στο σπίτι. Προφανώς τον θεωρούν εισβολέα, αν και αυτό θα μπορούσε να αλλάξει αν μπορούσαμε να τον αφήσουμε να βρίσκεται διαρκώς στον ίδιο χώρο που περιφέρονται και αυτά. Κάποια αδέσποτα γατιά που βρίσκονται στην αυλή, απλώς δεν του δίνουν σημασία. Σίγουρα εξαιτίας της ανύπαρκτης ακοής του δυσχεραίνεται κάθε προσπάθεια επικοινωνίας από πλευράς του. Παρατηρώντας τον είναι φανερό πως αν και επιθυμεί να πλησιάσει τους ομοίους του, το κάνει διστακτικά, μάλλον συνειδητοποιώντας πως χωρίς ακοή του λείπουν στοιχεία που θα τον βοηθούσαν να τους κατανοήσει και να συμπεριφερθεί ανάλογα.
Ο Μαυρούλης είναι ένα αξιαγάπητο ζώο, και σίγουρα δείχνει την ευγνωμοσύνη του σε όποιον του παρέχει τα βασικά. Είναι, όμως, δύσκολο να μείνει μαζί μας.
Είναι ανάγκη να βρεθεί σπίτι χωρίς άλλες γάτες.
Να τονίσω πως η περιτονίτιδα ΔΕΝ μεταδίδεται από τις γάτες στον άνθρωπο ή σε άλλα ζώα εκτός από γάτες. Ό,τι κι αν έχει ο Μαυρούλης ΔΕΝ μπορεί να βλάψει τον άνθρωπο. Το μόνο που μπορεί να πάθει κάποιος από τον Μαυρούλη, είναι να χάσει το αγαπημένο βάζο της γιαγιάς του, που ίσως σπάσει καθώς ο Μαυρούλης θα εξερευνά το χώρο του. Και αυτό είναι το χειρότερο.
Όσες γρατζουνιές κι αν έχω από τα γατιά μου, τις χαίρομαι γιατί είναι σημάδια επικοινωνίας μαζί τους.
Αυτά προς το παρόν.
Σταμάτης & Ιωάννα
aporw
Διακεκριμένο μέλος

Σιγουρα βεβαια απο το να ειναι στο δρομο 1000 φορες να ειναι κλεισμενος σε ενα δωματιο...τωρα αν σας ζοριζει πολυ μπορω να τον φιλοξενησω κι εγω..ουτως η αλλως ηδη φιλοξενω ενα!

Να προσθεσω επισης οτι το τεστ περιττονιτιδας δεν ειναι 100% αξιοπιστο..πολλες φορες βγαινει θετικο ενω το γατακι δεν ειναι!!
οπως επισης 2 στα 3 αδεσποτα γατουνια βγαινουν θετικα σε περιτονιτιδα γιατι εχουν περασει εστω και μια φορα διαρροια!
Ison
Νεοφερμένο μέλος
Και έχεις μονάχα αυτό το γατί;
Κι αν παίρνοντας και αυτό επιβαρυνθεί η κατάσταση και των δύο;
Ison
Νεοφερμένο μέλος
aporw
Διακεκριμένο μέλος
Εννοείς ότι το γατί που έχεις είναι φορέας περιτονίτιδας;
Και έχεις μονάχα αυτό το γατί;
Κι αν παίρνοντας και αυτό επιβαρυνθεί η κατάσταση και των δύο;
στο γατο μου εχω κανει ηδη μια φορα εξετασεις και βγηκε θετικος σε περιτονιτιδα με πολυ χαμηλο δεικτη..
και φιλοξενω και μια μικρουλα 2 μηνων..γι αυτην φυσικα δεν μπορω να ξερω αν ειναι θετικη η αρνητικη γιατι ειναι μικρη για εξετασεις!
Γιατι να επιβαρυνθει? ενα γατι θετικο σε περιτονιτιδα δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα νοσησει..οπως φυσικα δεν ειναι σιγουρο οτι οντως εχει περιτονιτιδα!

aporw
Διακεκριμένο μέλος
Δηλαδή ο Μαυρούλης μπορεί και να βγήκε θετικός εξαιτίας κάποιας διάρροιας; Η διάρροια επηρεάζει τα αποτελέσματα των εξετάσεων για περιτονίτιδα;
ακριβως!

Ison
Νεοφερμένο μέλος
Το ότι είναι κουφός είναι ένα σοβαρό ζήτημα, αλλά, το σημαντικότερο είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεών του...
Τι να πω...
aporw
Διακεκριμένο μέλος
Δεν ξέρω τι να πω. Αν είναι έτσι, τότε ίσως να μπορούμε να τον αφήσουμε να περιφέρεται και στο υπόλοιπο σπίτι χωρίς να τον περιορίζουμε...
Το ότι είναι κουφός είναι ένα σοβαρό ζήτημα, αλλά, το σημαντικότερο είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεών του...
Τι να πω...
αν θελεις περισσοτερες λεπτομεριες παντως μπορεις να συμβουλευτεις και καποια αλλα μελη που εχουν γατακια θετικα σε περιττονιτιδα!! στειλε ενα pm αν θελεις στην Natalouko! ειναι η πρωτη που μου ερχεται στο μυαλο!

natalouko
Επιφανές μέλος
Η Ραϊσούλα μου έχει βγει θετική στην περιτονίτιδα με τίτλο 1/400. Όταν της έκανα την πρώτη φορά την εξέταση είχε περάσει μια μικρή διάρροια. Όταν την επανέλαβα την εξέταση βγήκε και πάλι θετική. Δυστυχώς όμως την επόμενη ακριβώς μέρα την έπιασε διάρροια. Οπότε όπως καταλαβαίνεις το ότι ξαναβγήκε θετική δεν σημαίνει τίποτα. Εγώ την έχω μαζί με τα άλλα γατιά μου 1 χρόνο σχεδόν και δεν έχει πάθει κανένα τίποτα. Και για να πω την αλήθεια πιστεύω ότι δεν έχει τίποτα και δεν πρόκειται να της ξανακάνω την εξέταση.

Voula
Διάσημο μέλος
Επίσης 'κρατάω΄μια φράση που είχα ακούσει κάποτε από τον κο Πάνο, στον Αίλουρο. Ότι χιλιάδες γατιά έχουν ευθανατωθεί εξαιτίας μιας εξέτασης της οποίας το αποτέλεσμα αμφισβητείται.
moukelis
Επιφανές μέλος
Προκειται για πολυ επιμονη ασθενεια,γνωστοι μου εχασαν γατουλα προσφατα απο αυτη και οσοι γιατροι ρωτησα συνεστησαν απολυμανση ολων των χωρων του σπιτιου,πεταμα ολων των σκευων και των πραγματων της γατας,και παροδο εξι μηνων πριν την εισοδο αλλης γατας στο σπιτι.Μου εξηγησαν οτι ο ιος ειναι πολυ ανθεκτικος,και μπορει να επιζησει για πολυ καιρο και εκτος του ξενιστη και ρωτησαμε τεσσερις κτηνιατρους σε διαφορετικες πολεις.
Εγω θα ελεγα να επαναληφθουν οι εξετασεις του και μετα να αποφασισετε.
natalouko
Επιφανές μέλος
Για τίποτα δεν είμαστε σίγουροι αλλά τα αποτελέσματα αυτής της εξέτασης δεν είναι έγκυρα οπότε, εγώ προσωπικά, δεν θα την ξανακάνω. Και αυτή είναι και η άποψη της γιατρού μας, την οποία εμπιστεύομαι.Παιδια παντως η περιτονιτιδα ειναι σοβαροτατη ασθενεια,και δεν πρεπει να την παιρνουμε αψηφιστα.Σιγουρα αναλογα με τις συνθηκες τα αποτελεσματα μπορει να μην ειναι πληρως αξιοπιστα,αλλα δε σημαινει οτι αν μια γατα εχει περασει διαρροια θα βγει θετικη,ή αν βγει θετικη και εχει περασει διαρροια σιγουρα δεν ειναι φορεας.Τα δικα μου ταλαιπωρουνταν μηνες ολοκληρους απο διαρροια,δεν εχει περασει τριμηνο απο την τελευταια φορα που ειχαν,και βγηκαν αρνητικα.
Προκειται για πολυ επιμονη ασθενεια,γνωστοι μου εχασαν γατουλα προσφατα απο αυτη και οσοι γιατροι ρωτησα συνεστησαν απολυμανση ολων των χωρων του σπιτιου,πεταμα ολων των σκευων και των πραγματων της γατας,και παροδο εξι μηνων πριν την εισοδο αλλης γατας στο σπιτι.Μου εξηγησαν οτι ο ιος ειναι πολυ ανθεκτικος,και μπορει να επιζησει για πολυ καιρο και εκτος του ξενιστη και ρωτησαμε τεσσερις κτηνιατρους σε διαφορετικες πολεις.
Εγω θα ελεγα να επαναληφθουν οι εξετασεις του και μετα να αποφασισετε.
Έτσι κι αλλιώς στην δική μου περίπτωση δεν είχα και επιλογές. Και φορέας να είναι η Ράισα, που δεν το πιστεύω, τι να κάνω?? Να την διώξω από το σπίτι ή να την περιορίσω για όλη την υπόλοιπη ζωή της???

Επειδή το έψαξα το θέμα τότε που είχα πάρει τα αποτελέσματα και είχα τρομοκρατηθεί, στις περισσότερες περιπτώσεις που τα γατιά είχαν διάρροια βγήκαν θετικά. Και όταν γίνανε επαναληπτικές εξετάσεις χωρίς διάρροια και μετά από 2 μήνες βγήκαν αρνητικά. Μιλάω πάντα για γατιά που έχουν βρεθεί ή μεγαλώσει στο δρόμο..
moukelis
Επιφανές μέλος
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool