Μαύρα κοράκια, ξέρει κάποιος κάτι;

Βρήκα αυτό το άρθρο στο ίντερνετ,απ'ότι λέει τα περισσότερα από τα ζωάκια τα έχουν ήδη πιάσει οι κάτοικοι...
''Χιλιάδες ζώα βιζόν πλημμύρισαν τον δήμο Ασκίου Κοζάνης, κάνοντας επιδρομές σε φάρμες και αυλές σπιτιών, όπου μάλιστα ένα κορίτσι δέχθηκε δάγκωμα στο πόδι. Τα κλουβιά τους άνοιξαν πριν από λίγες μέρες άγνωστοι, παραβιάζοντας τις φάρμες εκτροφής.
Όπως αναφέρεται στο Έθνος της Πέμπτης, από τα περίπου 6.000 ζώα που απελευθερώθηκαν οι κάτοικοι κατάφεραν να μαζέψουν περίπου 5.500 ζώα. Πολλά όμως τραυματίστηκαν θανάσιμα.
«Τα βιζόν δεν μπορούν να ζήσουν ελεύθερα στη φύση, γιατί δεν βρίσκουν τροφή. Δεν τρώνε τίποτε άλλο εκτός από ειδική τροφή που προμηθευόμαστε από εργοστάσιο στη Νεάπολη Κοζάνης.
»Το πιο σοβαρό όμως είναι η μεταξύ τους συμπεριφορά. Τα ζώα μπαίνουν ανάκατα μέσα στα κλουβιά. Δεν μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε σε οικογένειες όπως τα είχαμε πριν, με αποτέλεσμα να αλληλοσκοτώνονται. Τα βιζόν αναπτύσσουν κανιβαλιστική συμπεριφορά, δεν αντέχουν το ένα το άλλο» δήλωσε στην εφημερίδα ο ιδιοκτήτης της μίας φάρμας.
Οι υποψίες για το περιστατικό της απελευθέρωσης στρέφονται σε μια οργάνωση ακτιβιστών.
Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί και τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ παρόμοιες ενέργειες γίνονται από οικολογικές και άλλες οργανώσεις σε όλο τον κόσμο.
Στην προκήρυξή της τότε, η οργάνωση είχε κάνει λόγο για άθλιες συνθήκες αιχμαλωσίας των ζώων, προειδοποιώντας για ανάλογες ενέργειες.
Πάντως, η πρόεδρος του σωματείου «Αργός» Ε.Δόδουρα δήλωσε στην Καθημερινή ότι η απελευθέρωση δεν αποτελεί λύση για τα βιζόν, αφού δεν μπορούν να επιβιώσουν σε ένα επικίνδυνο και ανοίκειο για αυτά περιβάλλον, ενώ παράλληλα θέτουν σε κίνδυνο την εγχώρια πανίδα.
Η ίδια αναγνωρίζει τα οικονομικά προβλήματα του κλάδου της γούνας και τονίζει ότι η πρόταση του σωματείου είναι να αντικατασταθεί αυτή η δραστηριότητα με άλλες φιλικότερες στο περιβάλλον που επιδοντούνται από την ΕΕ.
Στην Κοζάνη και στη Σιάτιστα υπάρχουν 35 εκτροφεία βιζόν που παράγουν πάνω από 45.000 δέρματα τον χρόνο, ενώ στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας δραστηριοποιούνται εκατοντάδες επιχειρήσεις γουνοποιίας, με το 95% της παραγωγής να απορροφάται από τη ρωσική αγορά.''

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

45.000 δέρματα....

Γι ατους εναι ¨"δερματα", το ζωο δεν βολευει να το δουν απο μεσα.. λεγεται γουνοφορο ζωο...οχι ζωο...
Συμφωνω με την εφη απο το σωματειο αργος εχουμε ολοι γραψει επιστολες προς υπουργεια να καταργηθει το γουνεμποριο αλα με τη ρωσικη αγορα και τις επιδοτησεις απο το κρατος μονο αν οι πολιτες παψουν να αγοραζουν και διαμαρτυρονται θα γινει κατι...Δυστυχως οι γουνεμποροι τα ξαναπιασαν οπως αναμένονταν και το αποτελεσμα δεν ηταν καλο γι αυτα ειτε μπηκαν σε οικογενιες σε κουβι ειτε οχι.. για να φτασει ζωο να φαει αλλο ιδιο ζωο καταλαβαινετε σε τι συνθηκες γινονται ολα αυτα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

η μονη λυση ειναι να απογορευτει το εμποριο γουνας...τελεια και παυλα..και μην μου πει κανεις πως θα ζησουν οι γουναραδες,γιατι με το ιδιο σκεπτικο ..πως θα ζησουν και οι εμποροι ναρκωτικων??? και επειδη το κρατος δεν κανει τιποτα να κανουμε εμεις...κανεις να μην αγοραζει γουνινα αντικειμενα( ουτε καστορινα) και να κανουμε συνεχεις διαμαρτυριες.....οι γουναραδες να εμπορευονται συνθετικες γουνες...αμα πια...βαρεθηκα να θυσιαζονται ιδεολογιες και ζωντανοι οργανισμοι ,για τις συντεχνιες..ελεος πια!!

Συγνώμη,δεν κατάλαβα γιατί τα απελευθερωσαν;:redface:

Πάντως θα πρέπει να συμφωνίσω σε όλα με τη sakura-chan.:)

Καθώς φαίνεται από το κρανίο και την οδοντοστοιχία του,το αμερικανικό βιζόν είναι σαρκοφάγο.;)
MUSTELA_VISON_SID_PLUS_JAW.jpg

Σε αυτή τη σελίδα υπάρχει η περιγραφή του είδους καθώς και αρκετά στοιχεία και για άλλα ζώα της Βορείου Αμερικής.:)Εγώ το βρήκα πολύ ενδιαφέρον.:up:

Τέλος,εμένα όλη αυτή η ''απελευθέρωση'' μου φαίνεται τελείως παράλογη.

Και ο ανθρωπος...σαρκοφαγο ειναι...πρεπει να ειναι φυλακισμενος???

Όχι,κανένα πλάσμα δεν πρέπει να είναι φυλακισμένο.Και στο κάτω κάτω μια χαρά δεν είναι τα βιζόν στο βιότοπό τους;Τί τα κουβαλάνε εδώ;

Δηλαδή η απελευθέρωσή τους στην περιοχή είναι κάτι σαν εκδίκηση;Τί διαβάσαμε και σήμερα...:down:

Δηλαδή η απελευθέρωσή τους στην περιοχή είναι κάτι σαν εκδίκηση;Τί διαβάσαμε και σήμερα...:down:

Δεν ειναι θεμα εκδικησης...και ουτε ειπα οτι συμφωνω απολυτα με αυτο που εγινε...μονο και μονο για τον λογο,οτι ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΩΣΤΑ! συμφωνω με την πραξη,αλλα οχι με τον τροπο...και οσο για αυτο που γραφεις οτι''αυτη η απελευθερωση μου φαινεται τελειως παραλογη''........γιατι,το να εκτρεφουμε ζωα σε αθλιες συνθηκες και να τα θανατωνουμε με τους πιο απανθρωπους τροπους,για να κιοκορευονται ορισμενες και ορισμενοι οτι φορανε γουνα....ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΙΚΟ????:hmm::hmm::hmm:

Δεν είναι σωστό το μέρος που έγινε η απελευθέρωση.Αν εννοούσα αυτό που λες εγώ θα ήμουν η παράλογη.

Δεν είναι σωστό το μέρος που έγινε η απελευθέρωση.Αν εννοούσα αυτό που λες εγώ θα ήμουν η παράλογη.

τοτε.........συμφωνουμε !!:):)

Δεν ειναι θεμα εκδικησης...και ουτε ειπα οτι συμφωνω απολυτα με αυτο που εγινε...μονο και μονο για τον λογο,οτι ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΩΣΤΑ! συμφωνω με την πραξη,αλλα οχι με τον τροπο...και οσο για αυτο που γραφεις οτι''αυτη η απελευθερωση μου φαινεται τελειως παραλογη''........γιατι,το να εκτρεφουμε ζωα σε αθλιες συνθηκες και να τα θανατωνουμε με τους πιο απανθρωπους τροπους,για να κιοκορευονται ορισμενες και ορισμενοι οτι φορανε γουνα....ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΙΚΟ????:hmm::hmm::hmm:
...Οι υποψίες για το συμβάν πέφτουν στην οργάνωση «Κοράκια της εκδίκησης» («Corvus Revengis») που τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν απελευθερώσει περισσότερα από χίλια βιζόν από εκτροφείο της γειτονικής Σιάτιστας.
:hmm:

Και οχι δεν συμφωνώ με την εκτροφή οποιουδήποτε πλάσματος της άγριας πανίδας ή εξημερωμένο για τέτοιους σκοπούς.

Σας κάλυψα;

Ενα χαος προκαλειται απο αυτες τις απελευθερωσεις. Εγω χαιρομαι απο τη μια που βγηκαν απο τα κλουβια αλλα τετοο χάος μετα δεν ειναι καλο για τα ζωα και του γυρω γιατι τελκα οι ανθρωποι καταληγουν ακομα πιο εχθρικοι. Σαφεστατα χρειαζεται ολοι μας να μιλησουμε σε οσους ξερουμε και να φοραμε και να μεταδιδουμε συνεχως το μυνημα οχι γουνα, ιδιως αν εχετε φιλες επιφανειακες η ανασφαλεις που προσπαθουν να τις προσεξει κοσμος απο κατι τετοια.

Ενημερωστε ενημερωστε ενημερωστε

Σκεφτεστε πως θα ενιωσαν τα ξαναπιασμενα μινκ σε κλουβιά?? χαλι σκετο

Αν κανεις εχει το μαιλ της οργανωσης αυτης δωστε το να τους τα ψαλλω ενα χερακι.. κι αν ξαναπελευθερωσουν ποντικια πειραματοζα θα τους τα παμε σπιτια τους, αμα πια, δεν ειναι δυνατον να φευγουν αυτοι διακοπες και εμεις να τα ταιζουμε μενοντας εδω κι ανυσηχωντας.

To psychanimal ειναι κατα των πειραματων και της γουνας αλλα ειναι και υπερ της αναλυψης πραγματικής ευθυνης οχι μονο λογια.. θες να τα απελευθερωσεις? ωραια κυριε παρτα ταιζε τα και βρες κατι να τα κανεις, οχι τα ξαμολας κι οποιον παρει ο χαρος.. ειμαι σιγουρη οτι θα σκεφτονται α τουλαχιστον τα 500 σωθηκαν...

Μustela vison/American mink

mink_3199.jpg
mink_mustela_vison_imagelarge.jpg
620111.jpg

american-mink.jpg
hmusvismink1-copyrv259.jpg

mustela_vison_72.jpg

Aν δεν κάνω λάθος,το είδος είναι ημιυδρόβιο.Επίσης ένα χαρακτηριστικό των βιζόν είναι το λευκό πιγουνάκι.:)

Ενα χαος προκαλειται απο αυτες τις απελευθερωσεις. Εγω χαιρομαι απο τη μια που βγηκαν απο τα κλουβια αλ τετοο χος μετα δν ειαι καλο για τα ωα και του γυρω γιατι τελκαοι ανθρωποικααηγουν ακομα πο εχθριοι. Σαφεστταχρεαζεται ολοι μας να μληουμε σε οσους ξερουμε και να φοραμε και να μεταδιδουμε συνεχως το μυνημα οχι γουνα, ιδιως αν εχετε φιλε επιφανειακες η ανασφαλεις πυ προσπαθουν να τις προεει κοσμος απο κατι τετοια.
Σκεφτεστε πως θα ενιωσαν τα ξαναπιασμενα μινκ σε κλουβιά?? χαλι σκετο

Ενηημερωστε ενημερωστε ενημερωστε

Αν κανεις εχει το μαιλ της οργανωσ δωτε το να τους τα ψαλλω ενα χερακι.. κι αν ξαναπελευθρωσουν ποντικια πειραματοζα θα τους τα παμε σπιτια τους αμα πια, δεν ειναι δυνατον να φευγουν αυτο διακοπες και εμεις να τα ταιζουμε μενοντας εδω κι ανυσηχωντας.

To psychanimal ειναι κατα των πειραματων και της γουνας αλλα ειναι και υπερ της αναλυψης πραγματικής ευθυνης οχι μονο λογια.. θες να τα απελευθερωσεις? ωραια κυριε παρτα ταιζε τα και βρες κατι να τα κανεις, οχι τα ξαμολας κι οποιον παρει ο χαρος.. ειμαι σιγουρη οτι θα σκεφτονται α τουλαχιστον τα 500 σωθηκαν...

συμφωνω απολυτα!!

συμφωνω απολυτα!!
ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ, δεν ειναι ευκολες οι συνθηκες της δρασης των συγκεκριμενων ακτιβιστων , παιζουν οχι μονο την ελευθερια τους αν πιαστουν - ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΚΛΠ _ αλλα και την ΖΩΗ ΤΟΥΣ μια και οι συγκεκριμενοι ειναι επαγγελματιες δολοφονοι , και σηκωνουν ανετως οπλο για να υπερασπιστουν τα κερδη τους, ενω τα καημενα τα κορακια αμφιβαλλω αν ειχαν καν κατσαβιδι μαζι τους για να ξεκλειδωσουν τα κλουβια , ξερετε οτι τα ζωα αυτα τα γουνοφορα τελος παντων τα γδερνουν ζωντανα γιατι κατ αυτον τον τροπο σταθεροποιειται η τριχα στην γουνα και ειναι πιο ευκολα επεξεργασιμη ?? δεν φανταζεστε καν τις συνθηκες κρατησης τους .. , ουτε νομιζω να ειχαν και την πολυτελεια να πουν ωραια παμε να κλεψουμε 5,6000 μινκ και να τα μοιραστουμε μεταξυ μας και με την πρωτη ευκαιρια αντε να τους βγαλουμε και ενα εισιτηριο για τον επαναπατρισμο τους στην βορειο αμερικη στο δε ενδιαμεσο εχουμε και ενα εμπορο ζωωοτροφης για συνεργατη για να τα ταιζουμε .
αν ειμουνα παλι χαμστερακι , θα προτιμουσα να με πιασει μια γατα στο στομα της παρα ενας ψυχασθενης γιατρος στα χερια του
τελος παντων εγω πηγαινα ανετα μαζι τους την επομενη φορα...

ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ, δεν ειναι ευκολες οι συνθηκες της δρασης των συγκεκριμενων ακτιβιστων , παιζουν οχι μονο την ελευθερια τους αν πιαστουν - ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΚΛΠ _ αλλα και την ΖΩΗ ΤΟΥΣ μια και οι συγκεκριμενοι ειναι επαγγελματιες δολοφονοι , και σηκωνουν ανετως οπλο για να υπερασπιστουν τα κερδη τους, ενω τα καημενα τα κορακια αμφιβαλλω αν ειχαν καν κατσαβιδι μαζι τους για να ξεκλειδωσουν τα κλουβια , ξερετε οτι τα ζωα αυτα τα γουνοφορα τελος παντων τα γδερνουν ζωντανα γιατι κατ αυτον τον τροπο σταθεροποιειται η τριχα στην γουνα και ειναι πιο ευκολα επεξεργασιμη ?? δεν φανταζεστε καν τις συνθηκες κρατησης τους .. , ουτε νομιζω να ειχαν και την πολυτελεια να πουν ωραια παμε να κλεψουμε 5,6000 μινκ και να τα μοιραστουμε μεταξυ μας και με την πρωτη ευκαιρια αντε να τους βγαλουμε και ενα εισιτηριο για τον επαναπατρισμο τους στην βορειο αμερικη στο δε ενδιαμεσο εχουμε και ενα εμπορο ζωωοτροφης για συνεργατη για να τα ταιζουμε .
αν ειμουνα παλι χαμστερακι , θα προτιμουσα να με πιασει μια γατα στο στομα της παρα ενας ψυχασθενης γιατρος στα χερια του
τελος παντων εγω πηγαινα ανετα μαζι τους την επομενη φορα...

αν διαβασεις παραπανω,εγραψα οτι συμφονω απολυτως με την πραξη....απλα διαφωνω με τον τροπο...μαζι σου ειμαι!!

..........και,δυστυχως.ΞΕΡΩ οτι τα γδερνουν ζωντανα...και εχω δει και βιντεο...και δεν αντεχεται....για αυτο και εγω λεω,να απαγορευτει εντελως η γουνα η αληθινη....

]αν διαβασεις παραπανω,εγραψα οτι συμφονω απολυτως με την πραξη....απλα διαφωνω με τον τροπο...μαζι σου ειμαι!![/quote]

ναι πραγματι θα μπορουσα να γινει και καλυτερα , δεν βλεπω ομως με ποιο τροπο , πλην της μοναδικης περιπτωσης να δωσουμε ραντεβου εξω απο τις εγκαταστασεις νταχαου να ειμαστε και παααααααρα πολυ και να γινει αυτο που λενε φωνη λαου οργη θεου αλλιως πως μπορει να γινει δεν το φανταζομαι ειλικρινα

Ολοι ειμαστε υπερ του να μην σκοτωνονται Υιακυνθη αλλα στην περιπτωση των ποντικιων σαφεστατα υπηρχε τροπος να τα αφησουν αλλου και αν βαλουν το μυαλο τους να δουλεψει ακομα και τα μινκ θα μπορουσαν να αφεθουν σε αλλο μερος ολοι ετσι σκεφτονται ομως σαν εσενα και τα κανουν κα μετα τα μινκ αλληλοσπαρασσονται. Στο εξωτερικο οταν κανουν τετοια πραγμαα εχουν οργανωση εδω οτι και να κανουμε το κανουμε μπαχαλο και μετα λεμε οτι ειναι δυσκολο οχι δεν ειναι καθολου απλα θελει να εχεις υποψην τις συνεπειες.

Προσωπικα αν το εκανα ξερω πολύ καλα πως θα το οργανωνα, αλλα επειδη θελει γερη οργανωση και πειθαρχια και εχουμε αλλεργια σε αυτα σε αυτη τη χωρα και επειδη δε ειμαι υπερ αυτης της οτι ναναι απελευθερωσης δεν θα το εκανα μαχομαστε και με αλλα μεσα κατα της γουνας.

και δηλαδη συγγνωμη, τωρα μολις το σκεφτηκα αν ηταν η γατα σας το γουνοφορο ζωο , οι δικες μου μια χαρα γουνα εχουν , τι θα κανατε , θα λεγατε α δεν την απελευθερωνω διοτι θα φαει τα ποντικια της περιοχης , και θα διαταραχτει το περιβαλλον , και μπορει να την πατησει και καποιο αυτοκινητο και θα βασανιστει και καποιος να την ταιζει , αστη καλυτερα στα χερια τους ..μα αν ειναι δυνατον

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back