Μαύρα ούλα...

• Thread starter Thread starter LETOS
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

LETOS

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Γεωργία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει από Κλημέντι (Κόρινθος). Έχει γράψει 136 μηνύματα.
Παιδιά η γάτα μου έχει μάυρα ούλα στο κάτω σαγόνι..Μήπως ξέρει κανείς τι είναι αυτό??:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απ'οτι γνωριζω για τους ανθρωπους αυτο σημαινει πιο μεγαλη εναποθεση μελανινης σε εκεινο το σημειο.Ειναι η ουσια που εχουμε στο δερμα μας για να προσατευομαστε απο την υπεριωδη ηλιακη ακτινοβολια(χαρη σ'αυτην μαυριζουμε το καλοκαιρι).Για τον ανθρωπο δεν εχει καμια σημασια η μελανινη στα ουλα ειναι ενα αδιαφορο γεγονος ουτε καλο ουτε κακο.
Λογικα το ιδιο προφανως θα ισχυει και για τις γατες:hmm::)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μελανίνη όμως υπάρχει μέσα στο στόμα???:hmm::confused:

εννοείς κάτι σαν ελίτσες; εμένα ο Τσε έχει απο πολυ μικρος σε διαφορα μέρη του στόματος πραγματι ειναι σαν ελιες..

Ναι φυσικα τα κυτταρα της μελανινης υπαρχουν στον βλενογονο του στοματος(ουλων,ουρανισκου).Στους ανθρωπους ειναι συνηθισμενο το φαινομενο στους νεγρους και γενικα στους μελαμψους και ανθρωπους
με σκουροτερη επιδερμιδα.Η Μυρτουλα μου που ειναι ταρταρουγιτσα (δηλαδη εχει και μαυρο χρωμα)εχει μελανα σημεια στο ουλα της αλλα και σε μεγαλο κοματι του ουρανισκου.
Αν μιλαμε για το ιδιο πραγμα ειναι ακινδυνο:)

Όχι δεν είναι εξογκωμένα σαν ελίτσες απλά έχουν μάυρο χρώμα αντί για ροζ....:(

Όχι δεν είναι εξογκωμένα σαν ελίτσες απλά έχουν μάυρο χρώμα αντί για ροζ....:(

Μελανινη ειναι μην ανησυχεις.Ρωτησε τον κτηνιατρο στην επομενη επισκεψη να σε κατατοπισει σιγουρα:)

Κι εμένα ο Σείριος έχει ένα κομμάτι στο πάω μέρος του στόματος που είναι σκούρο,οποτε φανταζομαι θα ειναι το ιδιο πραγμα.

Ανακουφίστηκα τώρα! Βέβαια θα τον ρωτήσω, έτσι κι αλλιώς τη Δευτέρα πάμε για στείρωση.;)Ευχαριστώ πολύ!:up:

Ανακουφίστηκα τώρα! Βέβαια θα τον ρωτήσω, έτσι κι αλλιώς τη Δευτέρα πάμε για στείρωση.;)Ευχαριστώ πολύ!:up:

Καλη επιτυχια και γρηγορη αναρρωση απο την Μυρτουλα και εμενα:D
Ποσο ειναι η γατουλα?:)

Ευχαριστούμε πολύ Μυρτούλα! Ελπίζω να αναρρώσει γρήγορα..Είναι ενός έτους (τόσο μας είπε ο κτηνίατρος γιατί την πήραμε αδέσποτη και δεν ξέρουμε ακριβώς!):)

Παιδιά η γάτα μου έχει μάυρα ούλα στο κάτω σαγόνι..Μήπως ξέρει κανείς τι είναι αυτό??:(
Εμένα σ' αυτήν την περίπτωση ο γιατρός του διέγνωσε του γατούλη ουλίτιδα και κάναμε αγωγή με αντιβίωση.

Θα συμφωνήσω με τη Νίκη, που είναι και ειδικός βέβαια. Κάποια στιγμή είχα παρατηρήσει κι εγώ στα ούλα μου μαύρες κηλίδες και πήγα στην οδοντίατρο, η οποία μου είπε ακριβώς αυτό: μεγάλη εναπόθεση μελανίνης. Επίσης, πολλές γάτες που είχα κατά καιρούς είχαν τέτοιες κηλίδες στα ούλα τους και φαντάζομαι ότι είναι το ίδιο πράγμα. Δεν θα ήταν κακό να ρωτήσεις όμως και τον κτηνίατρο :)

Οι χρωματιστες γατες εχουν και χρωματιστα ουλα οπως συμβαινει με ολα τα ζωα:) . Συνηθως τα σκουροχρωμα γατια οπως ειναι και η δικια σου υποθετω θα εχει και καποιες μαυρες κηλιδες στα ουλα:up:

Εμένα σ' αυτήν την περίπτωση ο γιατρός του διέγνωσε του γατούλη ουλίτιδα και κάναμε αγωγή με αντιβίωση.

Νόμιζα πως η ουλίτιδα κάνει μια κοκκινίλα στη βάση των δοντιών.:hmm:Δεν είναι έτσι;

Οι χρωματιστες γατες εχουν και χρωματιστα ουλα οπως συμβαινει με ολα τα ζωα:) . Συνηθως τα σκουροχρωμα γατια οπως ειναι και η δικια σου υποθετω θα εχει και καποιες μαυρες κηλιδες στα ουλα:up:
Ναι έχει και μάυρο χρώμα..Είναι η γάτα στο avatar.Ότι και να΄ναι αφού δεν είναι σοβαρό θα μας δώσει τη λύση ο κτηνίατρος που θα πάμε τη Δευτέρα. :up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back