mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Να της πεις οτι θα την καταγγειλεις στο συνηγορο του πολιτη..σε φιλοζωικες οργανωσεις..και οπου πρεπει.Δεν εχει κανενα δικαιωμα να κανει θεμα..
χεχε! της είπα ήδη ότι πριν πάρω το γατάκι μίλησα με φιλοζωικές οργανώσεις και με ενημέρωσαν για τον νόμο και μου είπε ότι δεν την ενδιαφέρουν οι φιλόζωοι και άρχισε να μου λέει ιστορίες για το τι κακές που είναι οι γάτες, τα χειρότερα ζώα και άλλα τέτοια. !!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
οποτε..οπως καταλαβαινεις..δεν τιθεται θεμα αλλεργιας..αλλα κομπλεξικου ατομου που απεχθανεται τα ζωα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Κάθε φορά που θα επιδιώκεις συνάντηση για το θέμα της γάτας θα το εκλαμβάνει σαν αδυναμία σου. Σου προτείνω να μη της ξαναδώσεις σημασία και αν συναντιέστε στο ασανσέρ η όπου αλλού θα της απαντάς στερεότυπα ότι σε τίποτα δεν παρανομείς. Ούτε νόμους να της δείχνεις, ούτε χαρτιά. Είναι υποχρεωμένη σαν διαχειρίστρια να ξέρει τους νόμους.
mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κάθε φορά που θα επιδιώκεις συνάντηση για το θέμα της γάτας θα το εκλαμβάνει σαν αδυναμία σου. Σου προτείνω να μη της ξαναδώσεις σημασία και αν συναντιέστε στο ασανσέρ η όπου αλλού θα της απαντάς στερεότυπα ότι σε τίποτα δεν παρανομείς. Ούτε νόμους να της δείχνεις, ούτε χαρτιά. Είναι υποχρεωμένη σαν διαχειρίστρια να ξέρει τους νόμους.
Ναι έχετε δίκιο !
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Αυτο ακριβως...!!!!!!!!!!!!!

Loukia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Κι εγώ είμαι, πες της, αλλεργική στους κάφρους αλλά αποφάσισα να παραμείνω στην πολυκατοικία για να κάνω απευαισθητοποίηση.
(ουφ, τα είπα και εκτονώθηκα!)
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Να της πεις ότι αν η κόρη της είναι αλλεργική αυτό είναι δικό της πρόβλημα και όχι δικό της και να μετακομίσουν.
Κι εγώ είμαι, πες της, αλλεργική στους κάφρους αλλά αποφάσισα να παραμείνω στην πολυκατοικία για να κάνω απευαισθητοποίηση.
(ουφ, τα είπα και εκτονώθηκα!)

..αστα..και εγω ετσι νιωθω..και συγχιζομαι τρομερα με κατι τετοια...

danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μην κάνεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα.
Δεν έχει κανένα δίκιο και κανένα νομικό πάτημα. Έχει απλά προβλήματα και ψάχνει να τα βγάλει σε άλλους.
Με τρελαίνουν οι άνθρωποι που προσπαθούν να επιβάλλουν την τρέλα τους σε άλλους.
Αγνόησέ την, μην ψάχνεις καν λογική γιατί δεν υπάρχει. Το πρόβλημα είναι δικό της, αποκλειστικά
και δεν πρόκειται να βρει το "δίκιο" της πουθενά.
evi27
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
λοιπόν ευχαριστώ πολύ για όλα! Το τραγικό είναι ότι η διαχειρίστρια μένει στον 4ο όροφο και εγώ στον 2οΗ κόρη της ειναι γύρω στα 22-23 νομίζω. Προς το παρόν λέω να μιλήσω με τους από κάτω που απ ότι μου είπε η διαχειρίστρια έχουν και αυτοί πρόβλημα! Δυστυχώς η κυρία του από κάτω είναι φίλη με την διαχειρίστρια οπότε και εκεί τοίχο θα συναντήσω. Τώρα όσον αφορά την αλλεργία μπορεί να είναι και ψέμματα γιατί με το που της είπα για τον νόμο μου απάντησε "ο άντρας μου είναι γιατρός!!" "η κόρη μου έχει αλλεργία στις γάτες" Άρα λέω να κάνω μια επίσκεψη στους από κάτω να τους ενημερώσω για τον νόμο και μετά να περιμένω να μου χτυπήσει το κουδούνι η διαχειρίστρια!!!
Α! Ξέχασα το σημαντικότερο.... η πολυκατοικία έχει οροφοδιαμερίσματα!
η κορη της ειναι αρκετα μεγαλη για να σου πει η ιδια αν εχει αλλεργια στις γατες και αν την ενοχλει η γατα σου.
nikos_a
Νεοφερμένο μέλος

-Ως διαχειριστής να ξέρεις ότι εφόσον τηρούνται τα στοιχειώδη σε θέματα κοινής ησυχίας, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ. Το καταστατικό της πολυκατοικίας βρίσκεται ένα κλικ κάτω από νόμους. Η μόνη σου υποχρέωση είναι να μην αφήνεις τη γάτα εκτός του διαμερίσματος (πχ μπαλκόνι) σε ώρες κοινής ησυχίας ή σε κοινόχρηστους χώρους. Αλλά επειδή είχα και γατούλα, και στο μπαλκόνι που έβγαινε ήταν πιο ήσυχο και από εμένα. Αυτό που προβλέπεται από την Υ1Β/2000/1995 είναι το εξής:
Επιτρέπεται η διατήρηση σε κάθε κατοικία μόνο ενός σκύλου και μίας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών. Προκειμένου για πολυκατοικίες (αποτελούμενες από δύο διαμερίσματα και άνω) επιτρέπεται επίσης η διατήρηση ενός σκύλου και μίας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών σε κάθε διαμέρισμα αυτών, ακόμα και εκεί που ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει τη διατήρηση τέτοιων ζώων, με την προϋπόθεση ότι τα ζώα αυτά θα διατηρούνται στο ίδιο διαμέρισμα όπου διαμένει ο ιδιοκτήτης, και δεν θα παραμένουν μόνιμα στις βεράντες του διαμερίσματος. Απαγορεύεται ρητά η διατήρηση των κατοικίδιων ζώων στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας (πυλωτή, ταράτσα, βεράντες, ακάλυπτους χώρους κλπ) όπως επίσης και σε αυλή ταράτσα, βεράντες, και λοιπούς ανοικτούς χώρους μονοκατοικιών.
-ως φιλόζωος με αλλεργία. Πρόσφατα είχα βρει μια γατούλα. Αν και ανέπτυξα αλλεργία την κράτησα μέχρι να την δώσω για υιοθεσία. Τα περί τριχών την πείραξαν; Δηλαδή το σπίτι της αυτό το έχει καθαρό; Το αερίζει κάθε μέρα; Απολυμαίνει το μπάνιο με χλώριο συχνά; Αν θέλουμε να δούμε τα περί συνθηκών υγιεινής και το τι θα έπρεπε να κάνουμε και τι όχι, θα δούμε ότι οι τρίχες (και όχι οι "τρίχες") δεν αποτελούν τόσο σημαντικό πρόβλημα όσο άλλα πράγματα. Πιο επικίνδυνο είναι να φας κρέας που λόγω διακοπής ρεύματος ξε-ψύχθηκε στο ψυγείο παρά να έχεις αλλεργία και να βάλεις μια γατούλα στο πρόσωπο σου. Μερικοί έχουν παρεκτραπεί εντελώς και λένε ότι τους κατέβει.
Ότι πρόβλημα έχεις, εφόσον ενοικιάζεις σπίτι, να το αναφέρεις στην ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος και να είσαι ευγενική με την διαχειρίστρια ώστε να μην έχει ΚΑΜΙΑ κουβέντα να πει για εσένα. Καλημέρα, καλησπέρα, καλό βράδυ κλπ και άστη να χτυπιέται από κάτω. Αν τα έχεις καλά με την ιδιοκτήτρια μην ανησυχείς για τίποτε.
mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πήρα την ιδιοκτήτρια, της εξήγησα για τον νομο αλλα φάνηκε επιφυλακτική και μου είπε ότι δεν θέλει να έχει μπλεξίματα με χαρτιά και δικηγόρους, δηλαδή να μην της στείλει κανένα εξώδικο( με το δίκιο της το σκέφτεται όλο αυτό γιατί η διαζειρίστρια είναι τρελή χωρίς υπερβολές). Της είπα ότι και σε δικηγόρο να πάει η διαχειρίστρια τα ίδια θα της πει. Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι θα ξαναμιλήσουμε την Πέμπτη, επειδή υπάρχει άλλη μια συνιδιοκτήτρια και θα μιλήσουμε και με αυτην. Δεν ξέρω ειλικρινά τι να πω και τι να κάνω. Η διαχειρίστρια μου είναι κακιά και συνέχεια μας δημιουργεί προβλήματα. Πριν λίγο βγήκα στο μπαλκόνι να αδειάσω την άμμο σε σακούλα σκουπιδιών και την έπιασα να είναι σε μια γωνία στο δικό της το μπαλκόνι και να με κοιτάει. Αν η ιδιοκτήτρια αποφασίσει ότι δεν θέλει μπλεξίματα και μου πει να μην κρατήσω τη γάτα? Έχω αρχίσει από τώρα να σκέφτομαι λύσεις για την mulan, όπως ας πούμε να την δώσω προσωρινά για ένα χρόνο μέχρι να μετακομίσουμε. Είμαι πολύ απαισιόδοξη και πιστεύω τα χειρότερα για την πέμπτη
Αν η ιδιοκτήτρια αλλάξει γνώμη τι θα γίνει?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Οι υπολοιποι κατοικοι της πολυκατοικιας δεν εχουν προβληματα με εναν ανθρωπο ο οποιος απο τα λεγομενα σου ειναι ακρως κομπλεξικος? Επισης θεωρω οτι αφου λυσεις το θεμα σου με την ιδιοκτητρια του σπιτιου θα πρεπει να σταματησεις να ασχολεισαι με την τρελη.Αν εχεις καταλαβει αυτο που λεμε ολοι τοσες μερες ειναι οτι δεν μπορει να κανει τιποτα!
mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Μακαρι να επαιρναν το μερος σου οι δικοι σου και να σε στηριζαν, διοτι πραγματικα το δικιο και ο νομος ειναι με το μερος σου

Εγω σου ευχομαι να πανε τα πραγματα θετικα, τουλαχιστον μαχεσαι για αυτο που θελεις,και περιμενουμε νεα σας.
mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Άλλη μια μέρα....!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikos_a
Νεοφερμένο μέλος
Πάντως, επειδή το έχω ψάξει, και νομικά να πάει:
-Το εξώδικο είναι απλά ένα χαρτί που λέει τι απαιτεί κάποιος. Θα το πληρώσει ένα 500άρικο και μπορεί κάλλιστα ο άλλος να το αγνοήσει πλήρως. Σκοπός του είναι να προειδοποιήσει ώστε να λυθεί το πρόβλημα συναινετικά.
-Για να στραφεί δικαστικά, θα πρέπει να γίνει αγωγή. Στο δικαστήριο η αγωγή, βάσει του νόμου, θα καταρριφθεί (αν και νομίζω ότι ο δικηγόρος της θα της πει ότι θα φάει το κεφάλι της) και θα πληρώσει και δικαστικά έξοδα και πιθανή αποζημίωση που πιθανόν να ζητήσει ο άλλος για ηθική βλάβη.
Βέβαια δεν στρέφεται εναντίον σου αλλά κατά της ιδιοκτήτριας οπότε δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει αυτή.
Συμβουλή μου, μην στενοχωριέσαι και προσπάθησε να κρατήσεις την ευγένεια σου προς όλους αλλά έχοντας πείσμα για το δίκιο σου. Να μην δώσεις σε κανέναν δικαίωμα.
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος

mulan1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα σου πρότεινα να μιλήσεις με τους γονείς σου και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την ιδιοκτήτρια να της μιλήσουν και αυτοί. Μην φοβάσαι και μην σκέφτεσαι αρνητικά. Προσπάθησε να εξηγήσεις στην ιδιοκτήτρια ότι είναι καθόλα νόμιμο να έχεις ένα κατοικίδιο βάσει νόμου. Προσπάθησε να την πείσεις να μιλήσει με την διαχειρίστρια και να την αντιπαρατάξει αυτά που προβλέπονται. Γι' αυτό σου είπα να μιλήσεις και με τους γονείς σου καθώς αυτοί μπορούν να πιέσουν λίγο παραπάνω την ιδιοκτήτρια ώστε να σε υπερασπιστεί. Είναι κρίμα πάντως να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι.
Πάντως, επειδή το έχω ψάξει, και νομικά να πάει:
-Το εξώδικο είναι απλά ένα χαρτί που λέει τι απαιτεί κάποιος. Θα το πληρώσει ένα 500άρικο και μπορεί κάλλιστα ο άλλος να το αγνοήσει πλήρως. Σκοπός του είναι να προειδοποιήσει ώστε να λυθεί το πρόβλημα συναινετικά.
-Για να στραφεί δικαστικά, θα πρέπει να γίνει αγωγή. Στο δικαστήριο η αγωγή, βάσει του νόμου, θα καταρριφθεί (αν και νομίζω ότι ο δικηγόρος της θα της πει ότι θα φάει το κεφάλι της) και θα πληρώσει και δικαστικά έξοδα και πιθανή αποζημίωση που πιθανόν να ζητήσει ο άλλος για ηθική βλάβη.
Βέβαια δεν στρέφεται εναντίον σου αλλά κατά της ιδιοκτήτριας οπότε δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει αυτή.
Συμβουλή μου, μην στενοχωριέσαι και προσπάθησε να κρατήσεις την ευγένεια σου προς όλους αλλά έχοντας πείσμα για το δίκιο σου. Να μην δώσεις σε κανέναν δικαίωμα.
Όντως νομικά δεν μπορεί να κάνει κάτι, το μόνο που μπορεί είναι να φωνάζει και να χτυπάει κουδούνια. Εγώ προσωπικά θα το αντέξω αλλά αν η ιδιοκτήτρια αποφασίσει ότι δεν θέλει φωνές και απειλές.....τότε
Και το τραγικό είναι ότι αν δεν έβγαινε για ένα λεπτό η mulan έξω δεν θα την έβλεπε και δεν θα ήξερε ότι έχουμε γάτα. Απλώς δεν έχει τι να κάνει όλη μέρα στο σπίτι και της αρέσει να μας κατασκοπεύει.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zouzounela
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
Η κόρη της ειναι γύρω στα 22-23 νομίζω. Προς το παρόν λέω να μιλήσω με τους από κάτω που απ ότι μου είπε η διαχειρίστρια έχουν και αυτοί πρόβλημα! Δυστυχώς η κυρία του από κάτω είναι φίλη με την διαχειρίστρια οπότε και εκεί τοίχο θα συναντήσω. Τώρα όσον αφορά την αλλεργία μπορεί να είναι και ψέμματα γιατί με το που της είπα για τον νόμο μου απάντησε "ο άντρας μου είναι γιατρός!!" "η κόρη μου έχει αλλεργία στις γάτες" Άρα λέω να κάνω μια επίσκεψη στους από κάτω να τους ενημερώσω για τον νόμο και μετά να περιμένω να μου χτυπήσει το κουδούνι η διαχειρίστρια!!!