Μεγάλο πρόβλημα...

menia

Δραστήριο μέλος

Η menia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 451 μηνύματα.
Καλησπερίζω τους γατόφιλους!
Και τώρα στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η μητέρα μου. Οι γονείς μου έχουν εγκατασταθεί σχεδόν μόνιμα στο Δήλεσι Βοιωτίας και ταϊζουν ότι αδέσποτο υπάρχει στην γειτονιά. Δηλαδή μιλάμε για μία σκύλα με 4 σκυλάκια, μία σκύλα με 8 νεογέννητα κουτάβια, μία γατομαμά με 4 γατάκια περίπου 5-6 μηνών, μία γατομαμά με ένα γατάκι περίπου 3-4 μηνών. Για το οικονομικό τι να πω, κάθε βδομάδα τους αγοράζω τροφές από την Αθήνα γιατί εκεί οι ζωοτροφές είναι πανάκριβες κι έχουν ξεπαραδιαστεί αλλά και πάλι, όπως καταλαβαίνετε, δεν φτάνουν.
Κι έρχομαι στο πρόβλημα το κυριώτερο. Πριν από 4 μέρες μια γειτόνισσα διαμαρτυρήθηκε στη μητέρα μου επειδή ταϊζει τα αδέσποτα και το χειμώνα θα γεμίσει η περιοχή γάτες και σκύλους. Μάλιστα της είπε "τι τα ταϊζεις μωρέ, άστα να ψοφήσουν, θα πήξουμε στο αδέσποτο τον χειμώνα". Αλλοι γείτονες γκρινιάζουν για τις γάτες επειδή, λένε, τους ξεριζώνουν τα φυτά. Ηδη η μία γατομαμά έχει εξαφανιστεί και η μητέρα μου είναι σίγουρη ότι φολιάστηκε. Αλλωστε η γειτονιά έχει τον τρελό της που κάθε χειμώνα που δεν έχει κόσμο ρίχνει φόλες και σκοτώνει με όπλο. Φυσικά όλοι το ξέρουν και τον τρέμουν... Προχτές η μητέρα μου μου είπε ότι δεν θα ξαναταϊσει τις γάτες γιατί δεν τις θέλει κανένας και δεν θέλει να έχει προβλήματα με τους γείτονες. Ηταν σκασμένη και πολύ στενοχωρημένη. Οι γάτες έχουν λυσσάξει στην πείνα, οι γείτονες αγριοκοιτάζουν τη μάνα μου που ταϊζει τα αδέσποτα κι εγώ αναρωτιέμαι τι θα μπορούσα να κάνω. Καμιά ιδέα? Μήπως ξέρετε κανένα μέρος να τις μεταφέρω στην Αθήνα, όπου θα μπορούν να βρίσκουν λίγο φαγητό? Κοντά σε καμιά ταβέρνα ίσως με ζωόφιλο προσωπικό? Δεν ξέρω τι να σκεφτώ, τα ζωντανά έχουν τρελαθεί στην πείνα εξαιτίας της ανθρώπινης βλακείας. Σας παρακαλώ, οποιαδήποτε συμβουλή, ιδέα θα ήταν σημαντική...

ΥΓ: Να τα φιλοξενήσω σπίτι μου Αθήνα και να τα βάλω αγγελία θεωρώ ότι μάλλον είναι δύσκολο, λόγω της ηλικίας τους αλλά και λόγω έλλειψης χώρου για τόσα γατιά. Είναι πανέμορφα (έχουν απίστευτα χρώματα και είναι παχουλά επειδή τα τάιζε η μητέρα μου)...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:(:(:(
Τι βλαμμενοι ανθρωποι υπαρχουν!!!!! Τους πειραξε που ταιζε τα ζωακια :down::down::down:
Ισως θα μπορουσες να βαλεις φωτο σε καποια σαιτ (καποια αλλα μενη θα σου πουν σε ποια, που γνωριζουν) μηπως καταφερναν να βρουν σπιτακι καποια απο αυτα :hmm::hmm: Μακαρι, τα καημενα....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κι εγώ μόνο αυτό μπορώ να σκεφτώ τώρα, αν βάλεις αγγελίες σε πολλά σαιτ

Δοκίμασες να επικοινωνήσεις με κανένα σύλλογο για το θέμα αυτό; Ίσως έχουν κάτι να προτείνουν...
Αλλά ειναιπολύ δύσκολη η κατάσταση συνολικά!

Ηλιθ... εντελώς:down::down::down:
Μήπως να τα στιρώσει? εκει υπάρχει κανένας σύλλογος???

Θέλει πολύ δουλειά πάντως. Αν γινόταν μια ομάδα και τα πιάνανε όλα μαζί ίσως να ήταν πιο εύκολο.

Και πες οτι τα πιάνεις, πού τα πας;; Εκεί ειναι το σοβαρό θέμα...
Μιλαμε για πολλάς σκυλιά και γατάκια.
Και καλά τα γατάκια, πες κάπως επιβιώνουν, αλλά τα σκυλιά ειναι πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Πωπω αγχώθηκα τώρα!!!

Άσε, επειδή έχουμε κι εμείς βρεθεί σε αντίστοιχη κατάσταση γυρνώντας απο αθήνα απο το εξοχικό το καλοκαίρι, είναι δράμα...
Και τι να κάνεις, να μην το ταίζεις οσο είσαι εκεί;;;
Η μόνη περίπτωση ειναι να βρεθεί κάποιος εκει γύρω που θα θέλει να τα ταίζει, αλλά στην περίπτωση της Μένιας φαίνεται ειναι ολοι μ....
Μένια, προσπάθησε και μέσω συλλόγων, αν έχω κι εγώ καμιά ιδέα θα σου πω και γενικά αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι, πες μου.

Καλημέρα κι ευχαριστώ για την ανταπόκριση:)
Σύλλογο εκεί κοντά δεν βρίσκω, άλλωστε σε όλο το Δήλεσι είναι ΤΟΟΟΣΑ πολλά τα αδέσποτα που τι να πω... Για τα σκυλάκια δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα, η φιλοξενία στην Αθήνα είναι αδύνατη λόγω χώρου. Αυτά τα ταϊζει η μάνα μου (ακόμα...) αν και η γειτόνισσα ήταν σαφέστατη στο μήνυμά της... Ναι είναι όντως πάρα πολλά, αλλά τι να τα κάνεις, να τα σκοτώσεις? Δηλαδή αυτά δεν έχουν δικαίωμα στη ζωή? Μετά σκεφτόμουν μήπως να πήγαινα να φωτογραφήσω τα γατιά, ναι μεν είναι πραγματικά πανέμορφα, όμως είναι σχετικά μεγάλα για υιοθεσία και θα πρέπει να αναφέρω στην αγγελία ότι βρίσκονται στο Δήλεσι κι ότι αν σε κάποιον αρέσει κάποιο από αυτά θα το μεταφέρω Αθήνα να το δει κι από κοντά. Δεν είναι και πολύ πρακτικό αυτό, οι περισσότεροι μόλις θ' ακούσουν ότι είναι εκτός Αθηνών θα γίνουν Λούηδες... Γι' αυτό έλεγα μήπως υπάρχει κανά μέρος να τα αφήσω στην Αθήνα πάλι σαν αδέσποτα, αλλά να μπορούν να βρουν φαγητό. Σκεφτόμουν τις ταβέρνες στην Βάρη ή στο Κορωπί αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τ' αδέσποτα εκεί πέρα. Λύση απελπισίας, το ξέρω, αλλά...

:hmm::hmm: Οι πιο μεγάλες γάτες πάντως,αποκλείεται να μπορέσουν να μεταφερθούν,θα προσπαθούν να γυρίσουν πίσω,μόνο σε κάποιο σωματείο στην Αθήνα, ίσως!

Δυστυχώς και τα σωματεία είναι πηγμένα με τα γατιά της Αθήνας, πού να τολμήσω να πω για γατιά επαρχίας... Μήπως να τα βγάλω φώτο, να τα βάλω αγγελία και ο Θεός βοηθός? Εστω κι ένα να μπορέσει να σωθεί, θαύμα θα είναι, γιατί θεωρώ ότι τον χειμώνα που θα φύγουν και οι δικοί μου ο θάνατος είναι σίγουρος (είτε από πείνα είτε από τον τρελό...)

Ναι,ότι πρέπει να βάλεις αγγελιές είναι σίγουρο,ποτέ δεν ξέρεις,μπορεί να βρεθεί άνθρωπος που να θέλει γάτα ή σκύλο με μεγαλύτερη ηλίκια. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα

Καλα, οι αγγελείες ειναι το μονο σίγουρο...
Απλά έλεγα μήπως είναι κάποιο τοπικό σωματείο που μπορεί να βοηθήσει.

Ψάχνω για σωματεία αλλά δεν έχω βρει τίποτα ως τώρα...

:( Τι θα γίνουν αυτα τα καημένα...
Προσπαθώ να σκεφτώ και που θα μπορούσαν να μεταφερθουν στην αθήνα να είναι σχετικά ασφαλή και με πρόσβαση σε φαγητό...

Πάντως είναι πολύ απαράδεκτο κύριος που έρχεται 2 φορές το μήνα να λέει ότι δεν τα θέλει επειδή του σκάβουν τον κήπο και του χαλάνε τα φυτά. Ελεος πια, σε λίγο θ' αρχίσω να βρίζω κανέναν...:down::sick:

Σκάβουν τον κήπο;! Μα τι ειναι, τυφλοπόντικες;
Ειναι μ... τι ψάχνεις! Αλλά και να τσακωθείς τι θαβγει; Το θέμαειναι να σωθούν κάπως τα κακόμοιρα! Μα δεν υπάρχει κανένας άλλος φιλόζωος στην περιοχή;

Α μπα, το είδος "φιλόζωος" είναι προς εξαφάνιση...:mad:

Δοκίμασες να μπείς στο pets.gr???
Να μπείς στο forum που έχουν εκεί
και να πείς το πρόβλημα, είναι πιό
οργανωμένοι και μπορεί να σου πουν
καμιά καλύτερη ιδέα...:(!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back