Μεγάλο πρόβλημα...

Ναι, είναι όντως οργανωμένοι αλλά κι αυτοί έχουν πήξει στο αδέσποτο, τι να τους πω? Πήγε η μητέρα μου και ξεκαθάρισε στους γείτονες ότι όσο είναι αυτή εκεί θα τα ταϊζει, κι ας γκρινιάζουν αυτοί όσο θέλουν. Μετά, μια κοπέλα από το φόρουμ μου έδωσε ιδέα, την επεξεργάζομαι γιατί είναι και πολλά τα άτιμα και είδωμεν...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μενια παρε με τηλεφωνο να βρουμε λυση μαζι 6979780445. Θα πρεπει να κανετε ενα κοπο να τα πατε για στειρωση, θα σας βοηθησουμε σε συνεργασια με σωματειο στην αθηνα.
Θα χρειαστει να καθησυχασετε τους γειτονες με αυτην τη κινηση, γιατι φοβουνται οτι θα γινουν πολλα κι εχουν δίκιο γιατι δεν ειναι ο καθενας υποχρεωμενος να ειναι φιλοζωος , γι αυτο χρειαζεται να ειμαστε νομοταγεις και διακριτικα αποτελεσματικοι.. Τα κουταβια θα δωθουν για υιοθεσια καθως και τα μικρα γατακια και ολα τα αλλα πρεπει να στειρωθουν.
Εχετε φερθει κι εσεις λιγο λαθος απο την αρχη γιατι η πρωτη κινηση πριν ξεπαραδιαστειτε επρεπε να ειναι η στειρωση κι οχι το ταισμα τοσο ( δεν ενωω να πεινανε στειρωμενα). Οι γειτονες εχουν κι αυτοι δικαιωμα να μη τα θελουν γι αυτο θελει ενημερωση και καθυσηχασμο για να σας αφησουν να αρχισετε καλα αοπο δω και περα. Επικοινωνηστε αμεσα εσυ και οι γονεις σου να σας δυκτυωσω με αθηναικο σωματειο. Εξισου μου κανει εντυπωση πως δεν βρηκες σωματεια , εχω γραψει αρθρο που ειναι στη κεντρικη και το πρωτο ποστ εχει ολα τα σωματεια κ τηλεφωνα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιασμίν σε ευχαριστώ! Πού είναι αυτό το άρθρο? Μπορείς να μου γράψεις το λινκ? Τα σωματεία τα είχα δει από άλλο site, αλλά δεν είχα δει κανένα κοντά στο Δήλεσι. Το θέμα της στείρωσης το είχα θίξει στους γονείς μου. Στο οικονομικό όμως υπάρχει πρόβλημα και στο να τα πιάσεις. Ειδικά με τις σκύλες. Ο πατέρας μου επίσης με τίποτα δεν τα βάζει μέσα στο αυτοκίνητο. θα μιλήσω μαζί τους και θα συνεννοηθούμε. Δεν είναι κι εύκολο γιατί κι εγώ καθημερινές λόγω δουλειάς δεν μπορώ να πάω εκεί, οπότε μένει μόνο το Σαββατοκύριακο (αν δεν δουλεύω).

Καλυτερα παρε τηλ να μου εξηγησεις που εισαστε για να σου βρω εγω καποιον , τα ατομα που ειναι σε σωματεια φερονται μαλακα στα ζωα και τα ζωα καταλαβαινουν και μπαινουν οπου τους πουμε μη φοβασαι. Αρκει να βοηθησετε κι εσεις κι οποιος απο το mycat θελει παιδια. Η λιστα ( το ειπα για πριν οχι για τωρα). Θα χρειαστει να θυσιασετε ολοι οσοι θελετε ενα εως 3 σαβατοκυριακα και οποιος εχει την διαθεση απο το σαιτ εδω ειναι πραγματικα ευπροσδεκτος να βοηθησει παιδια. Εγω θα κοιταξω να δω για τιποτα δωρεαν στειρωσεις η με πολυ χαμηλο κοστος αλλα παρε τηλ να συννενοηθουμε δεν γινονται ολα απο το ιντερνετ.

ΟΚ, θα μιλήσω το απόγευμα με τους δικούς μου (γιατί τώρα δεν τους πετυχαίνω στο τηλέφωνο) και θα σε πάρω, αν όχι σήμερα, μεσοβδόμαδα. Σε ευχαριστώ και πάλι.:)

Μπορείς να αρχίσεις να φέρνεις τις γάτες στην Αθήνα,να βάλουμε και αγγελίες (ποτέ δε ξέρεις) και να τις στειρώσουμε.Ο σύλλογος ΣΠΑΖ στη Γλυφάδα στειρώνει με κάπου 30 ευρώ αν γίνεις μέλος.

Παρόλαυτα η λύση δεν είναι να τα ''φορτωθούμε'' εσυ,εγώ κλπ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.Ξερω ότι είναι δύσκολο να πείσεις έναν χωριάτη-χωρίς παρεξηγηση-που ισχυρίζεται ''αστο να ψοφήσει για να μην έχουμε αδέσποτο''.
Πες στη μαμά σου να συνεχίσει να ταϊζει τα ζώα κάπου ίσως πιο κρυφά,να μην την βλέπουν αν αισθάνεται ασχημα απέναντι στους συγχωριαν ους.Αν και δε θα πρεπε γιατί δεν κάνει κάτι κακό.

Είναι αμαρτία να τα αφήνει να πεινάνε γιατί δεν καλαρεσει σε κάποιους.
Επίσης αν απειλήσουν με φόλα μπορείς να πεις ότι αν φολιαστεί ζώο θα γίνουν μηνύσεις,ότι πχ από σωματείο προστατευονται.Δε καταλαβαίνω σ ενα χωριο πως ενοχλουν τα ζωα.

Παντως μπορείς να φερεις καμια γατα στην Αθήνα και να της πας καπου με φαι,πχ ταβερνα,αλλα μονο αφου ΣΤΕΙΡΩΘΟΥΝ.Δε θελουμε αλλα αδεσποτα.:)

Καλημέρα κι ευχαριστώ για την ανταπόκριση:)
Σύλλογο εκεί κοντά δεν βρίσκω, άλλωστε σε όλο το Δήλεσι είναι ΤΟΟΟΣΑ πολλά τα αδέσποτα που τι να πω... Για τα σκυλάκια δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα, η φιλοξενία στην Αθήνα είναι αδύνατη λόγω χώρου. Αυτά τα ταϊζει η μάνα μου (ακόμα...) αν και η γειτόνισσα ήταν σαφέστατη στο μήνυμά της... Ναι είναι όντως πάρα πολλά, αλλά τι να τα κάνεις, να τα σκοτώσεις? Δηλαδή αυτά δεν έχουν δικαίωμα στη ζωή? Μετά σκεφτόμουν μήπως να πήγαινα να φωτογραφήσω τα γατιά, ναι μεν είναι πραγματικά πανέμορφα, όμως είναι σχετικά μεγάλα για υιοθεσία και θα πρέπει να αναφέρω στην αγγελία ότι βρίσκονται στο Δήλεσι κι ότι αν σε κάποιον αρέσει κάποιο από αυτά θα το μεταφέρω Αθήνα να το δει κι από κοντά. Δεν είναι και πολύ πρακτικό αυτό, οι περισσότεροι μόλις θ' ακούσουν ότι είναι εκτός Αθηνών θα γίνουν Λούηδες... Γι' αυτό έλεγα μήπως υπάρχει κανά μέρος να τα αφήσω στην Αθήνα πάλι σαν αδέσποτα, αλλά να μπορούν να βρουν φαγητό. Σκεφτόμουν τις ταβέρνες στην Βάρη ή στο Κορωπί αλλά δεν ξέρω τι παίζει με τ' αδέσποτα εκεί πέρα. Λύση απελπισίας, το ξέρω, αλλά...

Εγω ειπα στην κλειαννα που σου εγραψε μολις και θα κοιταξουμε να σε βοηθησουμε μαζι

Κορίτσια πραγματικά ευχαριστώ.:D Η μητέρα μου ξηγήθηκε με τους γείτονες και τα ταϊζει (αφού τις καθημερινές είναι ερημιά εκεί), θα της πω να δει πόσες είναι θηλυκές για να δω τι μπορεί να γίνει. Αληθεύει αυτό που μου είπε ένας κτηνίατρος ότι μετά τη στείρωση θέλουν να είναι σε κλειστό χώρο για 12 μέρες για να παίρνουν αντιβίωση? Αυτό είναι λίγο δύσκολο για μένα, αν καταφέρω τους γονείς θαύμα θα είναι. Τεσπα, Γιασμίν θα δω τις συνθήκες και θα μιλήσουμε από το τηλ. να μου πείς και για το ΣΠΑΖ.

Μία ημέρα χρειάζται να μείνουν μέσα, εφόσον ο κτηνίατρος τους χορηγήσει κατάλληλη ενέσιμη αντιβίωση!

κι εγώ αυτό θυμόμουν! Πω πω, ατζαμής κτηνίατρος...

Ναι, Μένια, μην ανησυχείς! Απλα ο συγκεκριμένος γιατρος ήταν κλέφτης. όσοι άλλοι ρώτησα μου ειπαν το πολύ μια μέρα και ακτριβώς αυτο: Κάνουν ενέσιμη αντιβίωση γιατι οσο περισσότερο κρατιέται ζώο, ειδικά αδέσποτο στο κλουβί στρεσάρεται και ειναι χειρότερα.

Τα αρσενικα ειναι ετοιμα το ιδιο βραδυ σε καλο γιατρο, τα θυληκα θελουν δυο μερες μεσα σε γατοφορο παλι σε καλο γιατρο ( σ ενα δωματιο τα φιλοξενεις ανετα ολα)

Κι εμένα απ'ότι μου είπε ο κτηνίατρός μας, γιτί θα του πάω τη Δάφνη από την άλλη εβδομάδα, θα την πάω το πρωί και θα την πάρω το απόγευμα, γιατί
δεν υπάρχει λόγος να περάσει το στρές του κλουβιού, απλά την πρώτη μέρα θα είναι υποτονική λόγω της νάρκωσης:|

Ωραία. Γιασμίν δε σε έχω πάρει ακόμα τηλ γιατί είπα στη μητέρα μου αύριο που θα τα ταϊσει να κοιτάξει πόσα είναι θηλυκά, να υπάρχει μια εικόνα πριν μιλήσουμε... Στα στειρωμένα αρσενικά δεν υπάρχει πρόβλημα διατροφής? Νομίζω ότι κάπου εδώ μέσα το είχα διαβάσει αυτό, ότι πρέπει να τρώνε τροφή για στειρωμένα

Αυτο ειναι μονο για τα στειρωμενα που ζουν μεσα στο σπιτι κ δε κινουνται οσα ζουν εξω πολυ σπανιο ειναι να παθουν εμφραξη

Πολύ ευχάριστα νέα! Ψάχνοντας στο ίντερνετ για τους κτηνιάτρους περιοχής Δηλεσίου - Χαλκουτσίου - Ωρωπού, για να τους κάνω ερώτηση αν κάνουν ειδικές τιμές για αδέσποτα, πέφτω εδώ
https://filozoikosdilesiou.blogspot.com/2007_11_01_archive.html
Πήρα τηλέφωνο στο κινητό που δίνει και μίλησα με τον κο Μιχάλη της Φιλοζωικής Δηλεσίου, η οποία τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα να γίνει γνωστή. Μου είπε ότι θα με βοηθήσει με τις στειρώσεις και το Σάββατο θα πάω Δήλεσι να τα κανονίσουμε. Είναι αξιέπαινη η προσπάθειά τους, αν και λίγα άτομα προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο σε συνεργασία με τοπικούς κτηνιάτρους. Οπότε πιστεύω το θέμα θα έχει αίσιο τέλος και δεν θα χρειαστεί να τα μεταφέρω Αθήνα.
Θα ήθελα να γίνει γνωστό το σωματείο και αν μπορείτε κάντε τον κόπο να αφήσετε ένα σχόλιο στο blog, συμπαράσταση θέλουν και ο κύριος Μιχάλης ήταν εξυπηρετικότατος και ευγενέστατος...

Μπράβο βρε ελπίζω να πάνε όλα καλά με τα ζωάκια. Θα μιλήσετε μετά με τους γείτονες ε? Ελπίζω να μην γίνει καμία στραβή και να καταλάβουν οτι δεν θα γεμίσουν αδέσποτα! Πάντως νομίζω οτι στην επαρχία είναι χειρότερα τα πράγματα με τα αδέσποτα, οι άνθρωποι αυτοί ζούνε πραγματικά στον κόσμο τους:down:

Α ναι, αυτό ξαναπέστο Μιχαέλα! Τουάχιστον να γίνει μια αρχή και να ελεγθεί ο αριθμός τους (το κατά δύναμιν φυσικά)!

Εγώ πάντως άφησα και μήνυμα στο μπλογκ τους. Οι άνθρωποι οντως προσπαθούν και μπορούμε να φανταστούμε πόσο δύσκολα ειναι τα πράγματα στην επαρχία... :(

Τελικά τι έκανες με τα αδεσποτουλικα;
Υπάρχει και η φιλοζωική στο Κορωπί που είναι ένα αχανές τεράστιο μέρος όπου νομιζς οτι θα τα φροντισουν. Να βρω τηλεφωνο να σου στείλω;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back