Μειωμένη όρεξη...

LETOS

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Γεωργία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει από Κλημέντι (Κόρινθος). Έχει γράψει 136 μηνύματα.
Καλημέρα σε όλους! Έχω ένα πρόβλημα με τη γάτα μου: Τον τελευταίο καιρό έχει μειώσει την τροφή..Δηλ. πρώτα έτρωγε 65γραμ. και συνεχώς νιαούριζε για φαγητό.Άσε που όσο να της έβαζα το καθάριζε σχεδόν αμέσως.Τις τελευταίες εβδομάδες τρώει σύνολο 45γραμ. κι αυτά σε πάρα πολλές δόσεις! Την πήγα στον κτηνίατρο, τήν εξέτασε, της έκανε εξετάσεις αίματος, όλα φυσιολογικά! Τί μπορεί να της συμβαίνει?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως της άλλαξες τροφή κ δε της αρέσει?Τη στοματική κοιλότητα την κοιτάξατε για στοματίτιδα ή ουλίτιδα?Αν ο γιατρός απέκλεισε τα παθολογικά αίτια τότε ίσως είναι κάτι ψυχολογικό.Αλλαξε κάτι στο πρόγραμμα της?Πως τη βλέπεις έχει αδυνατίσει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Όχι δεν της άλλαξα τροφή, εδώ και ενάμισι χρόνο, από τότε που στειρώθηκε, της δίνω τη Royal canin για στειρωμένες θηλυκές..Λες να τη βαρέθηκε?
Ναι έλεξε τα πάντα ο γιατρός..δεν έχει κάτι. Ίσα ίσα τη βρήκε και χοντρούλα(και είναι δηλαδή:P) και μου είπε να της δίνω 50γραμ αντί 65.Προς το παρόν δεν έχει αδυνατίσει (ίσως πολύ λίγο). Συμφωνώ ότι πρέπει να χάσει βάρος αλλά με ανησυχεί που της μείωσα την τροφή και όχι μόνο δεν διαμαρτύρεται άλλά ούτε αυτή τρώει με όρεξη..:(
Κατά τα άλλα δεν άλλαξε κάτι στο πρόγραμμά της και τρέχει και παίζει όπως πάντα.

Δοκίμασε να της αλλάξεις την τροφή αλλά σταδιακά.Προσπάθησε να της δίνεις τρία γεύματα τη μέρα κ ξεθέωσε την στο παιχνίδι.Και οι γάτες θέλουν τη γυμναστική τους:DΑφού τρέχει, παίζει κ οργανικά δεν έχει κάτι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς.;)Αντε καλή δίαιτα κ αν τα καταφέρετε πείτε μου κ μένα το μυστικό.

Ευχαριστούμε! Όσο για την τροφή, της αγόρασα μια φορά της hill"s γιατί δεν είχε την rοyal, και ούτε να τη δει δεν θέλει!!Περίμενε τη royal και έπεσε με τα μούτρα!Τι τροφή να δοκιμάσω που τρώει τις καλύτερες, η καλομαθημένη μου!:P

Δοκίμασε της Orijen ή Acana που δεν έχουν σιτηρά(που βλάπτουν τις γάτες στο πεπτικό) αλλά έχουν και μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτείνη, και είναι και καλύτερες από την Royal.Τα δικά μου την συγκεκριμένη που λες ούτε να την φτύσουν δεν θέλουν,ενώ είναι λάτρεις της Royal.Στην ίδια τιμή είναι το 2,5 κιλο της Orijen κάνει 26 ευρώ ενώ της Acana 21 ευρώ.Άντε και καλή επιτυχία...:):):)

Αυτές τις τροφές που μπορώ να τις βρω? Στον Κτηνίατρο ή στο pet shop?

Τις φερνουν και κτηνιατροι και πετ σοπ,ρωτα το γιατρο σου αν μπορει να στις παραγγειλει.

Ευχαριστώ πολύ. :) Κοντέυω να σκάσω που δεν τρώει την royal που άλλοτε τρελαινόταν! Χθες της έδωσα ένα φακελάκι κοτόπουλου και το τσάκισε, αλλά την ξηρή τροφή, τρώει λίγο και την παρατάει...:/:

Μπορει να την ψιλοβαρεθηκε...Δοκιμασε και καποια αλλη και ισως της αρεσει καλυτερα.

Αυτές τις τροφές που μπορώ να τις βρω? Στον Κτηνίατρο ή στο pet shop?
Τις έχουν και κτηνίστροι και σε μαγαζιά πώλησης ξηρής τροφής.Αν δεν ξέρει ο κτηνίατρος σου πάρε τηλ. τον αντιπρόσωπο στην Ελλάδα στο τηλ.2810-831054 και θα σου πεί ποιός κτηνίατρος τις έχει στην περιοχή σου.:):)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back