Μελαγχολία στο γατάκι μου

Desi Zakou

Νεοφερμένο μέλος

Η Desi Zakou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 33 μηνύματα.
καλησπέρα σε όλους! θα ήθελα την βοήθεια και την γνώμη σας σχετικά με ένα θεματάκι που με απασχωλεί εδω και κάτι μέρες... λοιπόν, ο γατούλης μου σε κάτι μερούλες θα γίνει ενός έτους! το καλοκαίρι τον στειρώσαμε για ευνόητους λόγους... ένω το γατάκι μου ήταν αυτόνομο και δεν του άρεσε πολύ η παρουσία μας στον χώρο του, ήταν κάπως μοναχικός δλδ και ερχόταν πλάι μας μόνο όταν το επιθυμουσε, όπως τις περισσότερες γατες υποθετω... τέλος πάντον να μην πολυλογώ, εδώ και κάτι εβδομάδες είναι συνέχεια μες'τα πόδια μας, συνέχεια αναζιτά τηνη παρουσία μας... για να σας δώσω να καταλάβετε, ας πουμε ακούει εμενα να μπαίνω στο σπίτι και νιαουρίζει σαν τρελός! το βράδυ θέλει να μπει στο δωμάτιο μου και να κοιμηθεί μαζί μου... και ανησυχώ... μήπως έχει πάθει καποια μελαγχολία; και τι πρέπει να κάνω για να τις ανεβάσω το κέφι; αν έχετε κάποια γνώμη θα χαρώ πολύ αν την μοιραστήτε μαζί μου :/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μηπως τελευταια τον αφηνετε πολλες ωρες μονο του;Δοκιμαστε να ασχοληθειτε λιγο περισσοτερο μαζι του,να παιξετε,να του κανετε χαδια...Για δευτερο γατακι το σκεφτεστε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν νομιζω οτι εχει μελαγχολησει η γατουλα σας, απλα ζηταει την αγαπη σας. Θα μου πειτε, γιατι τωρα, μετα απο ενα χρονο που με εγραφε στα παλια τις τα πατουσια. Τα μικρα γατακια ενδιαφερονται πιο πολυ να παιζουν, και μετα στην εφηβεια, αν αργησατε να την στειρωσετε, θελουν πολυ να ζευγαρωσουν, οποτε τα χαδια ειναι δευτερευουσα αναγκη. Τωρα που η γατουλα σας ενηλικιωθηκε, και δεν την νοιαζει τοσο να τρεχει πανω κατω σαν το σεληνιασμενο, και αφου ειναι στειρωμενη και δεν νιωθει την αναγκη να ζευγαρωσει, ζηταει την προσοχη και την αγαπη σας.
Το καλοκαιρι ειχα κατεβει στο πατρικο μου, που ειναι πρωτου οροφου, τεραστιο με μεγαλη βεραντα, μεσα στην φυση. Ο Μικοτο μου ειχε προσβαση σε ολο το σπιτι, και του αρεσε να κοιταει εξω απο το μπαλκονι συνεχεια. Οταν επιστρεψαμε Αθηνα, στο ισογειακι μου στο μπραχαμι, που ουτε τα παντζουρια δεν ανοιγω γιατι φοβαμαι, για μερικες μερες ο Μικοτο μου δεν ετρωγε πολυ, κοιμοταν ολη μερα, δεν επαιζε (4 μηνων γατι) ουτε για χαδια ερχοτανε. Αυτη ειναι καταθλιψη, οχι αυτη που περιγραφετε. ;) Ειμαι της αποψης να δωσετε στην γατουλα σας αυτο που ζηταει, εγω σιγουρα δεν θα μπορουσα να αντισταθω.:happy: Απο περιεργεια, υπαρχει λογος που δεν αφηνετει την γατουλα σας να κοιμαται μαζι σας?

Εγώ δεν θα το χαρακτήριζα σαν μελαγχολία.:hmm:
Απ' ότι κατάλαβα παίζει και τρώει φυσιολογικά αλλά έχει αναπτύξει ένα είδους φοβο μην σας χάσει.:hmm:
Λογικά αν περνάτε αρκετές ώρες μαζί του και όλα είναι όπως πριν (οι συνήθιες του και γενικά οι συνθήκες στο σπίτι) θα ξεπεράσει την φοβία του.:)

Εγώ δεν θα το χαρακτήριζα σαν μελαγχολία.:hmm:
Απ' ότι κατάλαβα παίζει και τρώει φυσιολογικά αλλά έχει αναπτύξει ένα είδους φοβο μην σας χάσει.:hmm:
Λογικά αν περνάτε αρκετές ώρες μαζί του και όλα είναι όπως πριν (οι συνήθιες του και γενικά οι συνθήκες στο σπίτι) θα ξεπεράσει την φοβία του.:)

λέτε να είναι έτσι; να φοβάται δλδ μη μας χάσει; αλλά αυτό δεν πρόκιτε να συμβεί ποτε μα ποτε! προσπαθώ να περάσω αρκετή ώρα μαζί του. εγώ εργ'αζομαι, και φεύγω το πρωι από το σπίτι και γυρνάω το βράδυ διστυχός... αλλά την ημέρα είναι ο αδελφός μου στο σπίτι, αλλά και αυτός καλος ή κακός ξυπνάει αρκετά αργά. όλο το πρωι ο γατούλης μου είναι στο μπαλκόνι, όλο το καλοκαίρη δεν μπίκε και καθόλου σπίτι εδώ που τα λέμε...

Αρχική Δημοσίευση από みことftw;413922:
Δεν νομιζω οτι εχει μελαγχολησει η γατουλα σας, απλα ζηταει την αγαπη σας. Θα μου πειτε, γιατι τωρα, μετα απο ενα χρονο που με εγραφε στα παλια τις τα πατουσια. Τα μικρα γατακια ενδιαφερονται πιο πολυ να παιζουν, και μετα στην εφηβεια, αν αργησατε να την στειρωσετε, θελουν πολυ να ζευγαρωσουν, οποτε τα χαδια ειναι δευτερευουσα αναγκη. Τωρα που η γατουλα σας ενηλικιωθηκε, και δεν την νοιαζει τοσο να τρεχει πανω κατω σαν το σεληνιασμενο, και αφου ειναι στειρωμενη και δεν νιωθει την αναγκη να ζευγαρωσει, ζηταει την προσοχη και την αγαπη σας.
Το καλοκαιρι ειχα κατεβει στο πατρικο μου, που ειναι πρωτου οροφου, τεραστιο με μεγαλη βεραντα, μεσα στην φυση. Ο Μικοτο μου ειχε προσβαση σε ολο το σπιτι, και του αρεσε να κοιταει εξω απο το μπαλκονι συνεχεια. Οταν επιστρεψαμε Αθηνα, στο ισογειακι μου στο μπραχαμι, που ουτε τα παντζουρια δεν ανοιγω γιατι φοβαμαι, για μερικες μερες ο Μικοτο μου δεν ετρωγε πολυ, κοιμοταν ολη μερα, δεν επαιζε (4 μηνων γατι) ουτε για χαδια ερχοτανε. Αυτη ειναι καταθλιψη, οχι αυτη που περιγραφετε. ;) Ειμαι της αποψης να δωσετε στην γατουλα σας αυτο που ζηταει, εγω σιγουρα δεν θα μπορουσα να αντισταθω.:happy: Απο περιεργεια, υπαρχει λογος που δεν αφηνετει την γατουλα σας να κοιμαται μαζι σας?

προσπαθώ όσο περισσότερο γίνεται να περνάω χρόνο μαζί του, να του κάνω χαδάκια, να παίζω μαζί του.. αλλά μεσα στην εβδομάδα δεν βρίσκω και πολύ χρόνο, οσό περισσότερο δλδ με το σαββατοκυριακο...
βασικά η μητέρα μου δεν θέλει να ανεβαίνει στα κρεβάτια, και επίσης έχω ένα μικρό προβληματάκι με τις τρίχες... στο κρεβάτι μου δλδ :)

μετα τη στειρωση γινονται παντα πιο χαδιαρικα απο πριν καλε ετσι εινα αν δε ειναι πορτοκαλι το γατακι η ασπρο πορτοκαλι θα γινει πολύ κολλιτσιδας ... απολαυστε το, αφεθειτε στα χαδια του
Εναλλακτικα παρτε του δευτερο γατακι να σας αφησει ησυχους κα γιατις τριχες εχει ειδικα ρολα... εκτος αν τελικα δεν θελετε ενα γατακι χαδιαρικο κα βολευε που πριν ηταν ανεξαρτητο.

Μηπως τελευταια τον αφηνετε πολλες ωρες μονο του;Δοκιμαστε να ασχοληθειτε λιγο περισσοτερο μαζι του,να παιξετε,να του κανετε χαδια...Για δευτερο γατακι το σκεφτεστε;

προσπαθώ όσο το περισσότερο να ασχολήθω μαζί του... αλλά οι υποχρεώσεις και οι δουλειά δεν μ'αφίνει πολύ χρόνο... το μωρό μου σχεδόν όλο το πρωι είναι μόνο του... γιατί ο αδελφός μου κοιμάται μέχρι πολύ αργά... και εγώ φεύγω πολύ νωρίς από το σπίτι... λείπει τώρα και η μητέρα μου από το σπίτι... το δεύτερο γατάκι θα του βοηθίσει; ρωτάω γιατί πριν από κάτι μηνες είχα βρει ενα γατακι νεογέννητο στον κηπο της πολυκατοικίας και το είχα ανεβάσει επάνω για το φροντίσω μέχρι να του βρω ένα σπιτάκι... και ο γάτος μου ζίλεψε τρελά! μας έκανε μούτρα μέχρι να φίγει το άλλο γατάκι...

μετα τη στειρωση γινονται παντα πιο χαδιαρικα απο πριν καλε ετσι εινα αν δε ειναι πορτοκαλι το γατακι η ασπρο πορτοκαλι θα γινει πολύ κολλιτσιδας ... απολαυστε το, αφεθειτε στα χαδια του
Εναλλακτικα παρτε του δευτερο γατακι να σας αφησει ησυχους κα γιατις τριχες εχει ειδικα ρολα... εκτος αν τελικα δεν θελετε ενα γατακι χαδιαρικο κα βολευε που πριν ηταν ανεξαρτητο.
τρελένομαι για χαδιάρικα γατιά! γενικός κι'εγώ είμαι πολύ του χαδιού :D όσον αφορά τις τρίχες τι είδους ρολο ειναι αυτό και απο που το προμιθευομαι; και επισης, υπάρχει μήπως τρόπος, κάποιο φάρμακο ή εμβόλιο ίσως ή κάποια τροφή για να μην πέφτουν οι τρίχες τις γάτας μου;

Το ρολο το παιρνεις απο το μασουτη η το ικεα η το βασικοπουλο ολα εχουν.

Μπορεις νατου δινεις τροφη για μακρυτριχες ποιοτικη και να το χτενιζεις καθε μερα και νατο περνας με μωρομαντηλο μετα. Υπαρχει και ειδικη χτενα ηfurminator στο διαδυκτυο που κανει τρομερο χτενισμα πεφτουν ολα κατω και μετα δεν βγαζει

Το ρολο το παιρνεις απο το μασουτη η το ικεα η το βασικοπουλο ολα εχουν.

Μπορεις νατου δινεις τροφη για μακρυτριχες ποιοτικη και να το χτενιζεις καθε μερα και νατο περνας με μωρομαντηλο μετα. Υπαρχει και ειδικη χτενα ηfurminator στο διαδυκτυο που κανει τρομερο χτενισμα πεφτουν ολα κατω και μετα δεν βγαζει
σε υπερευχαρστώ για την απάντηση! δεν ξέρω σχεδόν τίποτα για τρίχες, γιατί οι γάτες που είχα στο πατρικό μου είχαν πολύ κοντές τρίχες και δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα, ενώ ο γάτος μου έχει σχετικά μακριές τρίχες και όπως καταλαβαίνετε πέφτουν και ο τόπος γεμίζει με τρίχες :)

Δοκιμασε αυτα που σου λενε τα παιδια για τις τριχες, και μετα ασε την μαμα σου να φωναζει και παρε την γατουλα σου στο κρεβατι :up: Δεν φαντααααζεσαι πως ειναι να ξυπνας με γουργουρητα:redface: Εγω προσωπικα, δεν το αλλαζω με τιποτα :redface:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back