Μεμβράνη που καλύπτει το μάτι

...Vampi...

Νεοφερμένο μέλος

Η. ..Vampi... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 42 μηνύματα.
Ο γάτος μου, όταν γεννήθηκε παρατήρησα όταν άνοιξε τα μάτια του, ότι δεν φαίνονταν οι κόρες στα μάτια του..Επειδή δεν ήξερα, νόμιζα οτι ήταν φυσιολογικό..όταν μεγάλωσε λίγο, τα μάτια του αναπτύχθηκαν κανονικά..Μετά απο κάποιες μέρες όμως, το προβλημα επανήλθε.Καθώς μεγάλωνε, το δεξί του μάτι άρχισε να φουσκώνει πολύ. Τον πήγαμε σε κτηνίατρο, ο οποιος δεν μας διευκρήνησε ακριβώς τι έχει, και μας ειπε να του κάνουμε ευθανασία γιατι δεν θα μπορουσε να επιβιώσει μονο του.(ειναι και κουφο εκ γενετης).Τελικά, του δίναμε αντιβιώσεις και σταγόνες στα μάτια και το μάτι του - ευτυχώς - αρχισε να ξεπρήζεται.Αυτό το μάτι ειναι κατεστραμμένο, αλλά στο αριστερο φαίνεται η κορη μεσα απο την μεμβράνη που εχει σχηματιστεί..Μηπως ξερει κανεις τι προβλημα είναι αυτό και πως θα μπορούσαμε, - αν γινεται - να του αφαιρέσουμε την μεμβρανη? ευχαριστω εκ των προτέρων..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

www.klms.gr η κλινικη στην αγια παρασκευη εχει οφθαλομολιατρο για ζωα...καλο ειναι να πατε για εξεταση σε καποιον που εχει ειδοκοτητα στα ματια......(αν και στην ελλαδα ειναι το πως πλασσαρεσαι τελικα)
δεν εχεις να χασεις τιποτα....:confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι το γατουλίνι της φωτογραφίας; :(:(:( Είναι πολύ όμορφο και χαριτωμένο, Ελπίζω όλα να πάνε καλά, αν κ δεν είμαι ειδικός δεν πιστεύω πάντως ότι αυτό είναι λόγος ευθανασίας, πολύ τραβηγμένο μου φαίνεται

Είναι το γατουλίνι της φωτογραφίας; :(:(:( Είναι πολύ όμορφο και χαριτωμένο, Ελπίζω όλα να πάνε καλά, αν κ δεν είμαι ειδικός δεν πιστεύω πάντως ότι αυτό είναι λόγος ευθανασίας, πολύ τραβηγμένο μου φαίνεται
αυτο στο avatar ειναι...Το ξέρω οτι ειναι παρατραβηγμένο, αλλά ο πρώτος κτηνίατρος που τον πήγα, είπε οτι μπόρει να έχει και καρκίνο...Αλλα ο δευτερος γιατρός μας ειπε πως δεν έχει...

www.klms.gr η κλινικη στην αγια παρασκευη εχει οφθαλομολιατρο για ζωα...καλο ειναι να πατε για εξεταση σε καποιον που εχει ειδοκοτητα στα ματια......(αν και στην ελλαδα ειναι το πως πλασσαρεσαι τελικα)

ωραία! ευχαριστώ! θα δούμε πότε θα τον πάμε μηπως γίνει τιποτα..

Να σου πω ΄τη δική μου γατούλα την έχουν γρατσουνίσει στο μάτι κ μου είχε πει ο κτηνίατρος ότι μεγαλώνοντας μπορεί να αρχίσει να πρήζεται το μάτι της οπότε θα το αντιμετωπίσουμε κατά πάσα πιθανότητα φαρμακευτικά, τώρα αυτός ο γιατρός πως έβγαλε όλα αυτά τα συμπεράσματα χωρίς αξονική κ πήγε απευθείας στην ευθανασία δεν μπορώ να το καταλάβω, Τέλος πάντως όταν γυρίσετε από τις εξετάσεις θα περιμένουμε νέα σας κ εγώ πιστεύω ότι θα είναι τα καλύτερα:up:

πως θα μπορούσαμε, - αν γινεται - να του αφαιρέσουμε την μεμβρανη?
Λέγοντας "μεμβράνη" εννοείς κάτι σαν βλέφαρο, που ξεκινάει από την εσωτερική γωνία του ματιού;
Αν είναι αυτό, τότε δεν αφαιρείται, γιατί είναι φυσιολογικό να υπάρχει εκεί -είναι ένα "τρίτο βλέφαρο" που έχουν όλες οι γάτες. Λέγεται νηκτική μεμβράνη και ο ρόλος της είναι να προστατεύει τα μάτια, γι' αυτό εμφανίζεται σε περιπτώσεις μόλυνσης ή χτυπήματος.
Αν πάλι εννοείς μια γενική "θολούρα" σε ολόκληρο το μάτι, τότε αυτό μάλλον είναι κάποιο πρόβλημα στον αμφιβληστροειδή. Στον δικό μου γατούλη, που είχε αρκετά σοβαρή μόλυνση στα ματάκια του, αυτό καθάρισε αρκετά (αν και όχι εντελώς) με κορτιζονούχο κολύριο.
Σίγουρα, όπως σου είπαν και πιο πάνω, το καλύτερο θα είναι να δει το γατάκι ένας κτηνίατρος ειδικευμένος στα οφθαλμολογικά.

θα σου σύστηνα να πας εκεί!η κτηνίατρος που βλέπει μάτια ειναι εγγυημένα η καλύτερη στην οφθαλμολογία, αλλά και ο κτηνίατρος της κλινικής είναι φοβερός!

Ε ναι, ειδικά όταν αναφέρεται η λέξη "ευθανασία" ποτέ δεν βλάπτει μια δεύτερη άποψη.
Περιμένουμε νέα.

Ε ναι, ειδικά όταν αναφέρεται η λέξη "ευθανασία" ποτέ δεν βλάπτει μια δεύτερη άποψη.

Να μη σου πω και τρίτη και τέταρτη..

τίποτα από αυτά που ανέφερες δεν είναι λόγος για ευθανασία.....

Σχεδόν κανείς άσπρος γάτος δεν ακούει, ακόμα και αν το πρόβλημα της όρασης είναι μόνιμο και στα δύο μάτια μια χαρά μπορεί να ζήσει ο γατούλης σου χρησιμοποιώντας την όσφρηση και τα μουστάκια του, αρκεί να είναι μέσα σε σπίτι ώστε να μην κινδυνεύει από αυτοκίνητα και σκύλους:)

σε καμία περίπτωση δεν κάνουμε ευθανασία σε ζώα με προβληματα όρασης ή ακοής!αυτο θα σου πει και η ειδική οφθαλμίατρος που ειναι παρα πολύ καλη!τώρα αν εχει αλλα προβλήματα θα στα διαγνωσουν και ο υπευθυνος της κλινικης που σου σύστησαν ειναι φοβερος, οπότε θα αποφασίσετε απο κοινού το καλύτερο για το ζωάκι!:)

Περιμένουμε νέα!!!:)
και κατι παθαίνω μολις με το παραμικρό ακούω την λύση "ευθανασία"....:mad:

Συμφωνό με όλους τους υπόλοιπους!!! Και νομίζω ότι σε κάλυψαν απόλυτα! Η λύση της ευθανασίας είναι και πολύ ειδικές περιπτώσεις όπως καρκίνος, νεφρική ανεπάρκεια ή όταν το ζώο υποφέρει πάρα πόλύ...
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι εφόσον ο γάτος ζει μέσα στο σπίτι και δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο θα ζεισει μια χαρά για όλη την υπόλοιπη ζωή του. Περαστικά στον γατούλι σου:)

Σας ευχαριστώ όλους...Θα τον πάμε και θα σας κρατάω ενήμερους...

Πρόβλημα στα μάτια :(

Σας χαιρετώ όλους!
Είμαι καινούργια στην ιστοσελίδα σας καθώς τη βρήκα πρόσφατα και αμέσως έκανα εγγραφή, δίοτι με αφορούν άμεσα τα θέματα περί γατιών! Όπως καταλαβαίνετε απέκτησα και γω ένα γατάκι πριν περίπου 2,5 βδομάδες, το μάζεψα απ το δρόμο. Το θέμα με αυτο το γατάκι είναι μεγάλο όπως μου είπε η κτηνίατρος. Όταν το μάζεψα τα ματάκια του ήταν κατακόκινα και με τσίμπλες και μου είπε οτί έχει μια γρίπη των γατιών και είναι και σκελετωμένο και έχει και προβλήματα άνάπτυξης... Για τα ματάκια του μου έδωσε μόνο tobrex να του βάζω 3 φορές τη μερα. Το θέμα είναι όμως ότι έχει περάσει μια βδομάδα και μόνο το ένα του μάτι έχει ανοίξει καλά, και πάλι έχει μια θολούρα πάνω αλλα το άλλο όμως έχει ανοίξει μεν, αλλά δε φαίνεται το μάτι του αλλά η μεμβράνη αυτή που έχουν τα γατιά μπροστά απ το μάτι. Η γιατρός μ είπε ότι το ένα μάτι είναι χειρότερο απ το άλλο αλλα δν έχει σημασία θα γίνει καλα. Και πάλι ανησυχώ. Βλεπει μόνο απ το ένα. Και μου φαίνεται περίεργο γτ δεν μου έδωσε καμια αντιβίωση να του δώσω. Δεν ξέρω τι να κάνω και θα ήθελα τη γνώμη σας.. Ευχαριστώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ήρθες και καλώς το δέχτηκες το γατάκι σου :)
Η δραστική ουσία του tobrex είναι η τομπραμυκίνη, που είναι αντιβιωτικό ;) Αν το πρόβλημα του γατιού είναι μόνο στα ματάκια του και δεν παρουσιάζει και άλλα συμπτώματα (έκκριμα από τη μύτη, φτάρνισμα, πυρετό) τότε μάλλον περιττεύει η αντιβίωση από το στόμα.
Θα σου πρότεινα όμως να πας μια επίσκεψη και σε κάποιον κτηνίατρο εξειδικευμένο στα οφθαλμολογικά (δες εδώ) για να δει το γατάκι σου. Σ' αυτές τις περιπτώσεις, η έγκαιρη αντιμετώπιση είναι πάρα πολύ σημαντική.
Περαστικά!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Πρόβλημα στα μάτια :(

Κι εγώ το γατάκι που είχα βρει στο δρόμο είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τα μάτια του, και μάλιστα το ένα ήταν χειρότερα από το άλλο, ακριβώς σαν το δικό σου. Κάναμε ακριβώς την ίδια θεραπεία (αν και νομίζω στη Ζουλού είχε δώσει και μια ενέσιμη αντιβίωση). Τα αποτελέσματα θα τα δεις πιστεύω λίγο αργότερα. Να φανταστείς η Ζουλού τώρα είναι 4 μηνών και ακόμα της βάζω αυτό το κολλύριο. Ίσως να ρωτήσεις τον γιατρό σου αν χρειάζεται για μια εβδομάδα να της δώσεις ένα με κορτιζόνη και μετά να συνεχίσεις με αυτό που της βάζεις τώρα. Τα μάτια της Ζουλού είναι πολύ καλύτερα, έχουν όμως ακόμα δουλειά. Εφόσον ο γιατρός δεν σου έχει πει ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσει ένα μάτι, θα δεις ότι θα βελτιωθεί. Μην απογοητεύεσαι.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας! Ανακουφίστηκα κάπως. :) Τελικά μάλλον θα την πάω σε οφθαλμολογικό κτηνίατρο για να σιγουρευτώ γιατι ανησυχώ αρκετά! Και πάλι σας ευχαριστώ!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back