Μερική στείρωση

agelikoula

Νεοφερμένο μέλος

Η agelikoula αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 29 μηνύματα.
Μερική - Ολική στείρωση

Γατοφιλές και Γατοφιλοι καλή σας ημέρα
Έχω καιρό να μπω στο site μιας και η δουλειά στο γραφείο έχει αυξηθεί αρκετά, ωστόσο με προβληματίζει κάτι σχετικά με το μικρό μου και θα ήθελα να το συζητήσουμε. Στις 4/11/2005 έκανα στείρωση στο Χριστινάκι (το γατί μου!!!) ο λόγος ήταν ότι εκτός ότι δεν είμαστε σε θέση να έχουμε πολλά γατάκια στο σπίτι, δεν θα "υπέφερε" όταν θα την έπιανε ο οίστρος της. Ωστόσο συμβαίνει το εξής παράξενο όταν είναι η "εποχή" τους, συμπεριφέρεται σαν να μην της έχει γίνει στείρωση, δηλαδή τρίβετε, φωνάζει, βγάζει κάποια υγρά για να προσελκύσει το αρσενικό και γενικά έχει την συμπεριφορά μιας γάτας που θέλει να ζευγαρώσει.
Το συζήτησα με τον κτηνίατρο μου και μου είπε ότι δεν της έκανε αφαίρεση αλλά μια άλλη επέμβαση που δεν μένει έγκυος.
Αν υπάρχει κάποιος ειδικός μέσα στο forum θα ήθελα να με ενημερώσει σχετικά με το θέμα της στείρωσης και τις επεμβάσεις που υπάρχουν.
Θέλω να επισημάνω ότι όταν την πιάνει η διάθεση, της κάνουμε μια ειδική ένεση, όμως αυτή της την έκανα και πριν την στείρωση όμως με είχαν συμβουλέψει να μην της την επαναλαμβάνω διότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να της προκαλέσει καρκίνο. Για αυτό το λόγω προέβη στην επέμβαση. Όμως αναρωτιέμαι αν δεν υπήρχε περίπτωση να γλυτώνει την ένεση γιατί να την βάλω στην διαδικασία της επέμβασης. Σας παρακαλώ δώστε μου τα φωτά σας γιατί πιστεύω ότιi ο γιατρός δεν της έκανε σωστή δουλειά!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομίζω ότι η έννοια της στείρωσης είναι ολική αφαίρεση των εσωτερικών αναπαραγωγικών οργάνων ώστε και οίστρος να μην πιάνει τη γάτα και έγκυος να μη μείνει. Αυτός ο κτηνίατρος γιατί δεν έκανε την επέμβαση όπως οι υπόλοιποι;:confused: Τί νόημα έχει να παραμένει σε οίστρο η γάτα; Ίσως οι υπόλοιποι που έχουν μεγαλύτερη πείρα από εμένα να σου λύσουν την απορία.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλημερα,υπαρχει αυτη η μεθοδος που λεει ο κτηνιατρος αλλα πραγματικα δεν καταλαβαινω γιατι την εκανε!!!το γατι υποφερει και παλι ,μαζι και εσεις !!απορω!το θεμα ειναι να κανει στειρωση ωστε να σταματησουν οι ορμες και να μην κανει την ενεση και παθει καρκινο.το μονο που κανει αυτη η επεμβαση που εκανε στην γατα σου ειναι να μην μπορει να μεινει εγκυος αλλα διατρεχει ολους τους κινδυνους για καρκινο και ακομη υποφερει.κανεις κτηνιατρος δεν κανει τετοια επεμβαση παρα μονο αν το ζητησει ο ιδιοκτητης ,αλλα και παλι δεν καταλαβαινω γιατι την εκανε.κανονικα η γατουλα πρεπει να κανει αφαιρεση μητρας για να ηρεμησει!πραγματικα εχω εξοργιστει!για να περνει τα λεφτα απο την ενεση το εκανε???δεν καταλαβαινω την λογικη του!και φυσικα να αλλαξεις κτηνιατρο!

Μόνο και μόνο από το γεγονός ότι κάνει αυτές τις ενέσεις στη γάτα σου, θα σε συμβούλευα να τον αλλάξεις αμέσως αυτό το γιατρό. Και να φροντίσεις ώστε να γίνει στη γάτα σου ωοθηκυστερεκτομή (δηλαδή αφαίρεση των ωοθηκών και της μήτρας), ώστε να μην έχει οίστρο και να μην κινδυνεύει από πυομήτρα.

Αλλαξε αμεσως γιατρο, αυτος ειναι επικυνδυνος!
Εχει ηδη βαλει την υγεια της γατας σου σε κινδυνο με την ενεση, δεν εκανε σωστη δουλεια χωρις καν να σου το πει, στο ζωο υποφερει ακομα και ο ...%^&$ δινει ακομα την επικυνδυνη ενεση!
Και ποιος ξερει ποσα σου παιρνει!

Αποτελεσμα:Το γατακι κινδυνευει αμεσα για καρκινο , δεν εχει στειρωθει σωστα και εξακολουθει να εχει κακο γιατρο και να υποφερει! Το πραγμα ειναι επειγον , σε συμβουλευω διαλεξε εναν απο τουσ καλους δοκιμασμενους γιατρους εδω και πηγαινε το αμεσως για κανονικη στειρωση ( κι ελπιζω να μην εχεις καμμια κακια εκπληξουλα εκει μεσα με τετοιο γιατρο) τοσες φορες το εχουμε πει πια, αυτοι που συστηνουν την ενεση ειναι ασχετοι γιατροι, κανενας καλος δεν θα την εδινε ειναι τρομερα επικυνδυνη. Δρασε αμεσα για να σωσεις εαν και οτι μπορεις απο την υγεια του καημενου του ζωου.. ο γιατρος σηκωνει καταγγελια για μενα. Ειναι ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ να μενετε σε κακους γιατρους ακομη και μια επισκεψη παραπανω ειναι επικυνδυνηεαν ακολουθησετε αυτα που λενε.

κ με την ενεση που της κανει κινδυνευει απο πυομητρια κ γενικα απο καρκινωματα

Και εγώ σου προτείνω να την πας σε κάποιον από τους γιατρούς που αναφέρονται στο θέμα: Γράψτε ένα καλό κτηνίατρο". Επειδή μένω στη Νίκαια και είμαστε κοντά, ποιός είναι ο γιατρός που την πήγες? Καλό είναι να τον αναφέρεις.

Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες! Υπάρχει μια μέθοδος μη ολικής στείρωσης που γίνεται μέσω της περίδεσης των ωοθηκών, ώστε η γατούλα να μη μπορεί να μείνει έγκυος. Ωστόσο θα έπρεπε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης να το ζητήσει- σε κάθε άλλη περίπτωση, ο κτηνίατρος οφείλει να προχωρήσει σε ολική στείρωση. Προτείνω να αλλάξεις άμεσα κτηνίατρο και να σταματήσεις τα επικίνδυνα ημίμετρα (χάπια, ενέσεις κτλ).

Αγγελικούλα, μας ακούςςςςς;;;;;;;;;;;;;;;;;:confused:

Κοριτσια (και αγόρια) ευχαριστω για την άμεση ανταποκριση σας, πραγματικα μου κάνει εντυπωση γιατι τον συγκεκριμένο γιατρο τον εμπιστευόμουν απόλυτα, λογω οτι και με το σκυλάκι μου πολλες φορές με ειχε βγαλει απο την δυσκολή περιπτωση.
Αλλα με το συγκεκριμένο θέμα φοβαμαι οτι δεν εκανε καλα την δουλεια του, ισως επειδη ειναι υπερβαρη, δεν ξέρω.
Touli πριν πω το ονομα του θα ήθελα να εξακριβωσω ορισμενα πράγματα, δεν θέλω αοριστα να προβω σε καταγγελίες.
Θελω να το εξετασω το θέμα απο την άρχη και με τον ίδιο αλλα θέλω στοιχεια όπως πχ θα με διευκόλυνε να ξέρω ποσον ειδων στειρώσεις υπάρχουν και τα τυχον πλεονεκτηματα και μεινοκτηματα αυτων. Επίσης κατα πόσον διασφαλίζουν την υγεια της γατας.
Αν υπάρχει κάπου ενα τετοιο ιατρικο άρθρο θα με διευκόλυνε να του το πάω και να του το χωσω στήν μουρη και απο εκει και περα ξερω ποια οδο θα ακολουθήσω

Να ξέρεις πάντως ότι πολλοί κτηνίατροι ενώ τα πάνε πολύ καλά με τους σκύλους, δυστυχώς στις γάτες δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία. Έχεις απόλυτο δίκιο καλό είναι να μην κατηγορούμε κανέναν άδικα αλλά και από την άλλη όταν κάποιος είναι άσχετος με το θέμα καλό είναι να σου προτείνει να πας σε άλλο συνάδελφο.

καπου υπαρχει θεμα,οταν το βρω θα το βαλω.

δεν μπορω να το βρω,αλλα η μεθοδος που θα πρεπει να πεις οτι θες να γινει ειναι αφαιρεσει ωοθηκων και μητρας για να μην ζηταει παλι να ζευγαρωσει.η αλλη μεθοδος ειναι αυτη που εκανε ο κτηνιατρος σου αλλα δεν την κανει κανεις,απο οτι ξερω.δεν υπαρχει λογος δηλαδην,γιατι εχει ολα τα συμπτωματα του οιστρου απλα δεν μενει εγκυος,αλλα διατρεχει ολους τους κινδυνους του καρκινου και της πυομητρας,ειδικα αν κανει και τις ενεσεις,εκτος του οτι υποφερει.αυτα τα ξερει ο γιατρος σου.τον ρωτησες με ποια λογικη εκανε αυτην την επεμβαση και οχι στειρωση?εσεις θελετε να σταματησει να φωναζει και να υποφερει οποτε γιατι δεν εκανε κανονικη στειρωση??αυτα αν του πεις αρκουν.

Οντως οι ενεσεις δεν πρεπει να ξαναγίνουν, προκαλουν καρκινώματα:( Αλλά επειδή ήδη εχει υποβληθει στην ταλαιπωρία η γατούλα και εχει υποστει επέμβαση πρεπει να πάει στον ειδικό, στον Αιλουρο. Μενεις και σχετικά κοντά.

οεο, εγώ ήξερα ότι στην στείρωση τις αφαιρούν την ωοθήκη και ύστερα απ'αυτό πάβει να έχει ορέξεις!!! Πιστεύω ότι έπρεπε να σας ενημερώσει ο γιατρός για κάτι τέτοιο,τώρα η μόνη λύση είναι να πας σε άλλο γιατρό!!!:hmm:

Και εγώ αλλαγή γιατρού προτείνω, δεν υπάρχει λόγος να ασχολείσαι άλλο μαζί του. Μπορείς να πας στον Αίλουρο στο Π. Φάληρο ή στην Κοροπούλη στον Κορυδαλλό.

Μπήκα στην ιστοσελίδα του ΑΙΛΟΥΡΟ και έστειλα και e-mail μια ιατρική γνώμη έχει άλλη βαρύτητα, ευελπιστώ να μου απαντήσει συντομα. Ωστόσο μίλησα και με το γιατρό μου και μου είπε οτι δεν τίθεται θέμα καρκινου γιατι της έχει αφαίρεση και την μήτρα. Δεν ξέρω βρε παιδια πολυ "καπως" μου ακουγονται όλα αυτα. Εγω ήμουν αντίθετη σε στειρώσεις θέλω η γατα μου να ειναι ελεύθερη απο την άλλη όμως δεν μένω μόνη μου για να εχω όσες γάτες θέλω.
Θα δουμε:|

πως δεν τιθεται θεμα καρκινο,αφου κανει τις ενεσεις αυτες??
εξαλλου η γατα θα υποφερει που θα θελει ναζευγαρωσει,ασε που μπορει να σας φυγει και καμια μερα.τι θα κανετε τοτε?θα την εχετε κλεισμενη να υποφερει και να φωναζει ή θα της κανετε παλι ενεσεις?

Όπως και να'χει αυτές οι ενέσεις δεν πρέπει να γίνονται. Δεν ξέρω τι στείρωση έκανε στην γάτα σου αλλά την στείρωση γενικά όπως σου είπαν και παραπάνω δεν την κάνουμε μόνο για αντισυλληπτικούς λόγους αλλά και για λόγους υγείας σου ζώου. Αν είναι να ντοπάρεται συνέχεια με ενέσεις λόγω οίστρου μεγαλύτερο κακό της κάνεις. Πιστεύω ότι πρέπει να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη :/:

όπως είπαν και τα κορίτσια πίο πάνω:rolleyes: , να πάρεις οπωσδήποτε μια δεύτερη γνώμη:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back